nicksoti Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Βρε παιδιά μην πλατιάζετε με το αν είναι νόμιμη ή όχι η φωτογράφιση και πότε.Δεν είναι εκεί το θέμα. Δείτε το πατρόν, την νοοτροπία. Να τους φωτογραφίζουμε λέει να δούμε αν εφαρμόζεται ο νόμος, έτσι από περιέργεια και ενδιαφέρον! Ουρακοτάγκοι! Τουρκόγυφτοι! Ήλθε η ώρα σας! Πρεζάκια! Στα σπίτια σας! Μεταμέλεια! Νομιμότητα! (για τους άλλους μόνο φυσικά, εμάς μας οπλίζει το χέρι το δίκιο). Προσθέτουμε και λίγο "για το καλό σας" και έτοιμη η σουπίτσα. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; βγάλτε το τσιγάρο και βάλτε ότι θέλετε στη θέση του. Θέλω να ελπίζω ότι κάποιοι απλώς παρασσύρονται από την - δικαιολογημένη ως ένα βαθμό - απέχθειά τους προς το τσιγάρο και τους καπνιστές. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από nicksoti 1
k_w_t Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, elorant είπε Το αλκοόλ είναι βλαβερό για σένα, όχι για μένα που κάθομαι δίπλα σου. Κι επιχειρήματα του τύπου ναι αλλά αν μεθύσω μπορεί να ξεράσω πάνω σου ή να σε δείρω δεν ευσταθούν. Και τρία κιλά μπρόκολο να φας θα ξεράσεις. Το μόνο που καταφέρνετε τραβώντας την επιχειρηματολογία στα άκρα είναι να αποδεικνύετε ότι δεν έχετε καμία πρόθεση μεταμέλειας και ουσιαστικά επιβεβαιώνετε την άποψη ότι μόνο με πρόστιμα θα γίνει δουλειά. Γιατί από μπαλαφάρες έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια. Οταν μεθυσει καποιος γινεται επιθετικος ... Αμα πιασει τιμονι επικινδυνος... Σκεψου εναν μεθυσμενο οδηγο φορτηγου να πεσει πανω σε αστικο λεωφορειο ή χειροτερα σχολικο.... Ποιος ειναι πιο επικινδυνος αυτος ή αυτος που σου φυσηξε λιγο καρελια αφιλτρο στο προσωπο ? 2 1
primeragt Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Αν οι αντικαπνιστες δεν καταλαβουν οτι "φταινε" (απο την στιγμη που υπαρχει ο νομος) εξισου οσο και οι κανιστες για την μη επιβολη του νομου δεν θα παμε πουθενα. Οι καπνιστες φταινε που καπνιζουν γιατι κανεις δεν τους ελεγχει ουτε μαγαζατορας ουτε κρατος. Ο μαγαζατορας εκανε την παπια στην αρχη και μετα τα ξεχασε ολα για το κρατος δεν ελεγχε η δεν καλουνταν. Το κρατος τα ξεχασε ολα καθως χεστηκε πραγματικα για αυτο το νομο αλλα δεν καλουνταν κιολας. Ο αντικαπνιστης ενω ειχε προβλημα πανω απο μια απλη συσταση αντε και να φυγει η να μην ξαναρθει στο καταστημα δεν εκανε καταγγελιες. ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ για την ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ. 1
mic2mic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, nicksoti είπε Βρε παιδιά μην πλατιάζετε με το αν είναι νόμιμη ή όχι η φωτογράφιση και πότε.Δεν είναι εκεί το θέμα. Δείτε το πατρόν, την νοοτροπία. Να τους φωτογραφίζουμε λέει να δούμε αν εφαρμόζεται ο νόμος, έτσι από περιέργεια και ενδιαφέρον! Ουρακοτάγκοι! Τουρκόγυφτοι! Ήλθε η ώρα σας! Πρεζάκια! Στα σπίτια σας! Μεταμέλεια! Νομιμότητα! (για τους άλλους μόνο φυσικά, εμάς μας οπλίζει το χέρι το δίκιο). Προσθέτουμε και λίγο "για το καλό σας" και έτοιμη η σουπίτσα. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; βγάλτε το τσιγάρο και βάλτε ότι θέλετε στη θέση του. Θέλω να ελπίζω ότι κάποιοι απλώς παρασσύρονται από την - δικαιολογημένη ως ένα βαθμό - απέχθειά τους προς το τσιγάρο και τους καπνιστές. Το είπα από την αρχή και το επανέλαβα ότι δεν θέλω ούτε στοχοποίηση ατόμων ούτε μαγαζιών. Δεν με ενδιαφέρει να φαίνεται η φάτσα του καπνιστή ούτε το όνομα του καταστήματος. Αλλά με ενδιαφέρει όμως να μάθω ότι π.χ. σε κάποια εφορία υπάρχουν υπάλληλοι που γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τον νόμο ή ότι σε παιδότοπους επιτρέπουν στους γονείς να καπνίζουν στους χώρους που υπάρχουν παιδιά. Ναι, αυτά με ενδιαφέρει να τα δω και φωτογραφικά. Εκτός βέβαια αν μιλάμε για περιπτώσεις πχ νοσηλευτικού προσωπικού που καπνίζει μέσα σε νοσοκομεία. Εκεί με ενδιαφέρει να φαίνεται και η φάτσα του καπνιστή και το όνομα του νοσοκομείου.
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, elorant είπε Το αλκοόλ είναι βλαβερό για σένα, όχι για μένα που κάθομαι δίπλα σου. Κι επιχειρήματα του τύπου ναι αλλά αν μεθύσω μπορεί να ξεράσω πάνω σου ή να σε δείρω δεν ευσταθούν. Και τρία κιλά μπρόκολο να φας θα ξεράσεις. Το μόνο που καταφέρνετε τραβώντας την επιχειρηματολογία στα άκρα είναι να αποδεικνύετε ότι δεν έχετε καμία πρόθεση μεταμέλειας και ουσιαστικά επιβεβαιώνετε την άποψη ότι μόνο με πρόστιμα θα γίνει δουλειά. Γιατί από μπαλαφάρες έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια. και το κράνος μόνο για εμένα είναι .. τι σημασία έχει αυτό.. υπάρχει όμως νόμος.. άσε που μπορώ να σου απαριθμήσω 100αδες βλάβες που μπορείς να δημιουργήσεις στον πλησίον σου πίνοντας.. Αλλά από "την τρέλα" σου μην το ακούσει κανείς και του μπουν ιδέες, δεν κατάλαβες ότι το ποστ μου ήταν χιουμοριστικό και στόχος του ήταν να αναδείξει ότι είμαστε μια κοινωνία και μια πολιτεία κατ'επεκταση άκρως υποκριτική.. εγώ είμαι υπέρ της ελευθερίας (και όχι των νόμων) με την έννοια να σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου. Αν έχετε λοιπόν κότσια εφαρμόστε το σε όλες τις εκφράσεις της ζωής σας και όχι υποκριτικά να κρύβεστε πίσω από ένα νόμο με κρεσεντα και βαρυγδουπες εκφράσεις.. Όταν θέλεις να είσαι νόμιμος να είσαι σε όλα.. και στην εφορία,και στο παρκάρισμα,και στην καταπάτηση και στο κινητό εν ωρα οδήγησης ,και και και .. Αυτά.. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, k_w_t είπε Οταν μεθυσει καποιος γινεται επιθετικος ... Αμα πιασει τιμονι επικινδυνος... Σκεψου εναν μεθυσμενο οδηγο φορτηγου να πεσει πανω σε αστικο λεωφορειο ή χειροτερα σχολικο.... Ποιος ειναι πιο επικινδυνος αυτος ή αυτος που σου φυσηξε λιγο καρελια αφιλτρο στο προσωπο ? Γι αυτό απαγορεύεται να οδηγείς υπό την επήρρεια αλκόλ. Δεν είναι το πρόβλημα το ποτό, αλλά το τι θα κάνεις αν έχεις καταναλώσει πολύ. Μέχρι δύο ποτά σου λέει μπορείς να οδηγήσεις. Με παραπάνω όχι. Με τα τσιγάρα είτε καπνίσεις μισό πακέτο, είτε ένα μόνο, βλάπτεις τους γύρω σου με τον καπνό. Είναι τόσο δύσκολο να τα καταλάβετε όλα αυτά και να κάνετε μια συζήτηση χωρίς να την τραβάτε στα άκρα; Τελικά αναρωτιέμαι για το επίπεδο ευφυίας πολλών εδώ μέσα.
k_w_t Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, elorant είπε Γι αυτό απαγορεύεται να οδηγείς υπό την επήρρεια αλκόλ. Δεν είναι το πρόβλημα το ποτό, αλλά το τι θα κάνεις αν έχεις καταναλώσει πολύ. Μέχρι δύο ποτά σου λέει μπορείς να οδηγήσεις. Με παραπάνω όχι. Με τα τσιγάρα είτε καπνίσεις μισό πακέτο, είτε ένα μόνο, βλάπτεις τους γύρω σου με τον καπνό. Είναι τόσο δύσκολο να τα καταλάβετε όλα αυτά και να κάνετε μια συζήτηση χωρίς να την τραβάτε στα άκρα; Τελικά αναρωτιέμαι για το επίπεδο ευφυίας πολλών εδώ μέσα. Δηλαδη θες να μου πεις οτι καποιος μπορει να αρρωστησει επειδη στις 12/6/1995 καποιος του φυσηξε το καπνο προς το μερος τους ? Παθητικος καπνιστης με επιπτωσεις στην υγεια σου εισαι οταν βρισκεσαι συστηματικα αναμεσα σε καπνιστες. Οποτε εχει να κανει με την ποσοτητα οπως με το αλκοολ. Και δεν ειναι μονο η οδηγηση με το αλκοολ ... Ξερεις ποσα εγκληματα εγιναν με τον δραστη επι την επιρεια αλκοολ ? Και να στο πω πιο λαϊκα : Ξερεις ποσες γυναικες τρωνε ξυλο οποτε μεθαει ο αντρας τους ? Εκατονταδες !!! 2 2
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε και το κράνος μόνο για εμένα είναι .. τι σημασία έχει αυτό.. υπάρχει όμως νόμος.. άσε που μπορώ να σου απαριθμήσω 100αδες βλάβες που μπορείς να δημιουργήσεις στον πλησίον σου πίνοντας.. Αλλά από "την τρέλα" σου μην το ακούσει κανείς και του μπουν ιδέες, δεν κατάλαβες ότι το ποστ μου ήταν χιουμοριστικό και στόχος του ήταν να αναδείξει ότι είμαστε μια κοινωνία και μια πολιτεία κατ'επεκταση άκρως υποκριτική.. εγώ είμαι υπέρ της ελευθερίας (και όχι των νόμων) με την έννοια να σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου. Αν έχετε λοιπόν κότσια εφαρμόστε το σε όλες τις εκφράσεις της ζωής σας και όχι υποκριτικά να κρύβεστε πίσω από ένα νόμο με κρεσεντα και βαρυγδουπες εκφράσεις.. Όταν θέλεις να είσαι νόμιμος να είσαι σε όλα.. και στην εφορία,και στο παρκάρισμα,και στην καταπάτηση και στο κινητό εν ωρα οδήγησης ,και και και .. Αυτά.. Δεν χρειάζεται να είμαι νόμιμος σε όλα. Αρκεί που αποδέχομαι τους νόμους και τις συνέπειες όταν παρανομήσω. Κάνε κι εσύ το ίδιο και θα δεις τι ωραία που θα συνυπάρξουμε. Αλλά δεν θες αυτό. Θες να καπνίζεις όπου σου καυλώσει και να μην τολμά να σου μιλήσει κανείς γιατί όλο και κάπου θα έχει παρανομήσει κι αυτός. Οπότε ο καθένας μόνος του κι ό,τι βγει. Κι αυτό που βγαίνει είναι μια χώρα failed state όπου πας στα νοσοκομεία και φέρνεις από το σπίτι σεντόνια. Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς κανόνες. Ποτέ δεν υπήρξε. Μπορείς βέβαια να πας να ζήσεις στο βουνό μόνος σου, δεν σε εμποδίζει κανείς. Αλλά στις οργανωμένες κοινωνίες όπου συνυπάρχουν πολλοί άνθρωποι χρειάζεται ένα ελάχιστο πλαίσιο κοινής συνεννόησης. Ονομάζεται κράτος και νόμοι. Αν σου πέφτουν βαριά όλα αυτά μπορώ να στα ζωγραφίσω.
apos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, nicksoti είπε Τώρα τι να σου πω, πέρασες δύσκολα στον στρατό ίσως και το βγάζεις εδώ; ο άνθρωπος είπε ότι δεν του αρέσει ο καφές χωρίς το τσιγάρο, δεν είπε ότι θα παρανομήσει δίπλα σου. Να σε ρωτήσω, τί πρόβλημα θα είχες αν υπήρχαν καφέ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ για καπνιστές; Και τηρούταν αυστηρά ο νόμος; Καλά, αυτά για τον στρατό κτλ, ό,τι να'ναι. Κακομάθημενοι, φίλε. Σόρι, άλλα έτσι είναι. Τι θα πει δεν μπορώ; Κάνει κάποια χημική αντίδραση ο καφές στο αίμα του ΕΛΛΗΝΑ και πεθαίνει, αν δεν κατέβει με πίσσα και νικοτίνη; Απλά, δεν είχε πιεστεί ποτέ να ΜΗΝ καπνίσει σε δημόσιο χώρο και ΘΕΩΡΕΙ ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ (άχου το μωρέ). Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του κακομαθημένου. Μια χαρά θα μπορέσει. Για το άλλο που ρωτάς, κανένα θέμα. Αρκεί, να υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός μαγαζιών που θα μπορούσε να γίνει αυτό. Όχι κατά βούληση του καταστηματάρχη. Και ο λόγος; Ότι σε αυτή την περίπτωση, ΟΛΟΙ θα επέλεγαν τα μαγαζιά τους να είναι αυστηρά για καπνιστές, για να μην χαλάσουν τη βολή των κακομαθημένων που δεν μπορούν να πιουν ένα ποτό χωρίς τσιγάρο. Και θα τρώγαμε πάλι όλοι οι άλλοι τον καπνό του στη μούρη. 1
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, elorant είπε Γι αυτό απαγορεύεται να οδηγείς υπό την επήρρεια αλκόλ. Δεν είναι το πρόβλημα το ποτό, αλλά το τι θα κάνεις αν έχεις καταναλώσει πολύ. Μέχρι δύο ποτά σου λέει μπορείς να οδηγήσεις. Με παραπάνω όχι. Με τα τσιγάρα είτε καπνίσεις μισό πακέτο, είτε ένα μόνο, βλάπτεις τους γύρω σου με τον καπνό. Είναι τόσο δύσκολο να τα καταλάβετε όλα αυτά και να κάνετε μια συζήτηση χωρίς να την τραβάτε στα άκρα; Τελικά αναρωτιέμαι για το επίπεδο ευφυίας πολλών εδώ μέσα. Καλά κοίτα, και το ποτό μπορεί να δημιουργήσει εν δυνάμει πρόβλημα στους γύρω σου, λίγα έχουν γίνει από μεθυσμένους ; Και φόνοι και απ' όλα Προφανώς, ο νομοθέτης δέχεται ότι η λελογισμένη χρήση του ποτού, αλλά και του καπνού, δεν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο, όπως υποστηρίζουν μερικοί Αλλιώς δε θα πωλούνταν νόμιμα, έτσι δεν είναι ; 3
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, k_w_t είπε Δηλαδη θες να μου πεις οτι καποιος μπορει να αρρωστησει επειδη στις 12/6/1995 καποιος του φυσηξε το καπνο προς το μερος τους ? Όχι. Θέλω να σου πω ότι όταν σε ΟΛΑ τα μαγαζιά καπνίζουν ασυστόλως αυτό έχει επιπτώσεις στην ζωή των μη-καπνιστών, όπως και των καπνιστών εξάλλου. Έλα τώρα, πες άλλο ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά παράδειγμα για να αποδείξεις πόσο υποκριτής είμαι.
DrLo Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Προσωπικά θα ήθελα να το πιστέψω ότι όντως θα συμβεί αλλά προς το παρόν αντιμετωπίζω το όλο ζήτημα με την ίδια λογική του "σε ένα χρόνο θα έχει wifi όλη η Ελλάδα" ... μπορεί και να το θέλουν ή να το εννούν αλλά οι προθέσεις δεν αρκούν. 1
nicksoti Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, elorant είπε Μέχρι δύο ποτά σου λέει μπορείς να οδηγήσεις. Με παραπάνω όχι. Με τα τσιγάρα είτε καπνίσεις μισό πακέτο, είτε ένα μόνο, βλάπτεις τους γύρω σου με τον καπνό. Είναι τόσο δύσκολο να τα καταλάβετε όλα αυτά και να κάνετε μια συζήτηση χωρίς να την τραβάτε στα άκρα; Τελικά αναρωτιέμαι για το επίπεδο ευφυίας πολλών εδώ μέσα. Ποιά 2 ποτά; θα αστειεύεσαι. πολύ πιο κάτω είναι το όριο και δικαίως. Και 1 μέτρο αργότερα να φρενάρεις, σκοτώνεις. ¨οπως σε βολεύει τα λες. Τον καπνό του τσιγάρου έχεις τον τρόπο να τον αποφύγεις. Το ιδανικό να μην χρειαζόταν καν. Τον πιωμένο που θα πέσει πάνω σου και θα σε διαλύσει εσένα και άλλους 5 σε 1 δευτερόλεπτο δεν μπορείς. Ποτοαπαγόρευση λοιπόν η λύση; Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2019 από nicksoti
k_w_t Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, elorant είπε Δεν χρειάζεται να είμαι νόμιμος σε όλα. Αρκεί που αποδέχομαι τους νόμους και τις συνέπειες όταν παρανομήσω. Κάνε κι εσύ το ίδιο και θα δεις τι ωραία που θα συνυπάρξουμε. Δηλαδη αμα εσυ δεν φορας κρανος γιατι αποδεχεσαι τις συνεπειες και πεσεις πανω μου στο αμαξι μου. Σκας με το κεφαλι στο οδοστρωμα και μενεις στον τοπο. Εγω θα τρεχω στα δικαστηρια για την δικια σου επιλογη να μην φορας κρανος.!!! Ολα σου φαινονται ομορφα... Ποτο οδηγηση χωρις κρανος , αρκει να μην υπαρχει το τσιγαρο στο καδρο ......
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, elorant είπε Γι αυτό απαγορεύεται να οδηγείς υπό την επήρρεια αλκόλ. Δεν είναι το πρόβλημα το ποτό, αλλά το τι θα κάνεις αν έχεις καταναλώσει πολύ. Μέχρι δύο ποτά σου λέει μπορείς να οδηγήσεις. Με παραπάνω όχι. Με τα τσιγάρα είτε καπνίσεις μισό πακέτο, είτε ένα μόνο, βλάπτεις τους γύρω σου με τον καπνό. Είναι τόσο δύσκολο να τα καταλάβετε όλα αυτά και να κάνετε μια συζήτηση χωρίς να την τραβάτε στα άκρα; Τελικά αναρωτιέμαι για το επίπεδο ευφυίας πολλών εδώ μέσα. Μόλις τώρα, elorant είπε Δεν χρειάζεται να είμαι νόμιμος σε όλα. Αρκεί που αποδέχομαι τους νόμους και τις συνέπειες όταν παρανομήσω. Κάνε κι εσύ το ίδιο και θα δεις τι ωραία που θα συνυπάρξουμε. Αλλά δεν θες αυτό. Θες να καπνίζεις όπου σου καυλώσει και να μην τολμά να σου μιλήσει κανείς γιατί όλο και κάπου θα έχει παρανομήσει κι αυτός. Οπότε ο καθένας μόνος του κι ό,τι βγει. Κι αυτό που βγαίνει είναι μια χώρα failed state όπου πας στα νοσοκομεία και φέρνεις από το σπίτι σεντόνια. Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς κανόνες. Ποτέ δεν υπήρξε. Μπορείς βέβαια να πας να ζήσεις στο βουνό μόνος σου, δεν σε εμποδίζει κανείς. Αλλά στις οργανωμένες κοινωνίες όπου συνυπάρχουν πολλοί άνθρωποι χρειάζεται ένα ελάχιστο πλαίσιο κοινής συνεννόησης. Ονομάζεται κράτος και νόμοι. Αν σου πέφτουν βαριά όλα αυτά μπορώ να στα ζωγραφίσω. Καλά που δεν το τραβάς στα άκρα.. 😂 Κατάλαβε ότι όταν με πετροβολάς εσύ που καπνίζω θα σε πετροβολήσω εγώ αύριο επειδή μιλάς στο κινητό.. Αυτό λοιπόν θα μας οδηγήσει σε μια ζούγκλα.. αρα αυτό που πρέπει ο καθένας μας να κάνει είναι να σέβεται τον συνάνθρωπο του.. Καταλαβαίνω ομως οτι ενας Άνθρωπος με αυτες τις απόψεις δεν μπορει να το κατανοήσει όποτε μπορείς να αρχίσεις την ζωγραφική στον καθρέπτη σου και μην δείχνεις με το δάκτυλο.. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις