Προς το περιεχόμενο
skrit

Προβλημα με σύνδεση ethernet σε Win7 ultimate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα.

Μου έχει παρουσιαστεί ένα περίεργο πρόβλημα εδώ ένα μήνα με τη σύνδεση του pc μέσω ethernet στο router. Σε ένα pc  με Win 7 ultimate 64bit (καρτα δικτύου Atheros L1 Base T) που συνδέεται στο δίκτυο με ένα USR 9108 μέχρι πριν ένα μηνα λειτουργούσαν όλα κανονικά. Συνδεόμουν με αυτόματη ip στο DHCP του ρούτερ. Μια μέρα μου βγάζει μήνυμα "Unidentified network" και ούτε το δίκτυο μου μπορώ να δω ούτε ίντερνετ να συνδέσω. Έχω δοκιμάσει να βάλω καρφωτή ip, να καθαρίσω μέσω cmd προηγούμενες ip, επανεκκίνηση ρούτερ, reset το ρούτερ, update το firmware, επανεγκατασταση drivers, να δηλώσω mac address της nic, απενεργοποίηση firewall,απεγκατάσταση antivirus, άλλα καλώδια, άλλη θύρα αλλά μάταια. Το ρούτερ δουλεύει κανονικά σαν DHCP γιατί ό,τι συνδέεται στο wifi δουλεύει κανονικά. Δοκίμασα να συνδέσω και ένα λάπτοπ με win7 professional 64. Με το καλώδιο κάνει το ίδιο πρόβλημα, ενώ με wifi πάει σφαίρα. Δοκίμασα άλλο ρούτερ και πάλι τα ίδια.

Το περίεργο σύμπτωμα είναι ότι όταν του κάνω ipconfig /all μου βγάζει ip από APIPA. Αν του βάλω καρφωτή πάλι δεν μπορώ να δώ δίκτυο, ούτε ping στο ρούτερ δεν κάνει. Ενώ κάνει κανονικά ping σε localhost.

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα δοκίμαζα πρώτα επανεγγατάσταση των οδηγών της κάρτας. Κατά 99% υπάρχει πρόβλημα εκεί. Επίσης βεβαιώσου πως τρέχει η υπηρεσία DHCP Client.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Drivers της κάρτας έχω δοκιμάσει να αλλάξω, έχω βάλει και κάνα-δυο παλιότερες εκδόσεις αλλά τίποτα.

Επίσης ξέχασα να πω ότι και η κάρτα δικτύου φαίνεται να παίζει κανονικά γιατί όταν συνδέομαι στο DHCP list του ρούτερ με ένα τάμπλετ, βγάζει σαν καταχώρηση το pc (δεν γράφει το όνομα του υπολογιστή αλλά έχει το mac address του) αλλά στο lease time έχει ένδειξη expired.

Υπάρχει περίπτωση κάτι να μπλοκάρει την πρόσβαση από τα windows?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλε το fing στο κινητό σου και σκαναρε το δίκτυο σου μπορεί κατι να καταλάβεις.

Επεξ/σία από NikosKallithea

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Βαλε το fing στο κινητό σου και σκαναρε το δίκτυο σου μπορεί κατι να καταλάβεις.

Καλησπέρα. Δεν το ήξερα καθόλου το συγκεκριμένο. Θα το ψάξω. Ευχαριστώ

2 λεπτά πριν, comexperts είπε

Καλησπερα. στο wifi τι συνδέεις ;

Καλησπέρα. Στο wifi συνήθως συνδέονται 2 smartphone και ένα tablet,  με τα οποία δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Για να δω τί γίνεται με το δίκτυο την προηγούμενη εβδομάδα συνέδεσα και ένα netbook.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλές φορές, μπορεί να συνδέονται τα κινητά, να μην συνδέετε ο υπολογιστής  και να είναι πρόβλημα του Router. Δήλωσε το βλάβη να στο αλλάξουν προληπτικά 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, skrit είπε

Δοκίμασα άλλο ρούτερ και πάλι τα ίδια

 

2 λεπτά πριν, comexperts είπε

Πολλές φορές, μπορεί να συνδέονται τα κινητά, να μην συνδέετε ο υπολογιστής  και να είναι πρόβλημα του Router. Δήλωσε το βλάβη να στο αλλάξουν προληπτικά 

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με πρόλαβε ο Νίκος.

Το πρόβλημα παραμένει και με άλλο ρούτερ. Και δεν είναι επιλογή η αλλαγή, δεν είναι από τον πάροχο το ρούτερ και δεν είναι εντός εγγύησης. Το έχω σχεδόν δώδεκα χρόνια και δεν με έχει προδώσει ποτέ. Θα μπορούσε να έχει καεί η θύρα του ethernet στο ρούτερ αλλά έχω δοκιμάσει και τις τέσσερις. Μου φαίνεται δύσκολο να κάηκαν και οι τέσσερις με τη μία ενώ δεν ήταν συνδεδεμένες. Επίσης τα led λειτουργίας του ανάβουν κανονικά όταν συνδέω καλώδιο.Όπως και το γεγονός ότι εμφανίζει το mac address της κάρτας δικτύου με υποψιάζει ότι μάλλον δεν είναι στο hardware το πρόβλημα. Πάντως, τώρα που το είπες θυμήθηκα ότι λειτουργούσα και υπολογιστή mε xp με το ίδιο ρούτερ και το ίδιο σετάρισμα, οπότε θα δω μήπως με xp παίζει κανονικά το δίκτυο για να σιγουρευτώ ότι κάτι παίζει με τα win7.

7 λεπτά πριν, comexperts είπε

μου ξέφυγε αυτό. 

δοκίμασε το Complete Internet Repair .  είναι ένα free tool 

Ενδιαφέρον φαίνεται. Θα τα πάρω με τη σειρά τα fixes που έχει και θα δω τι γίνεται. Ευχαριστώ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους.

14 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

επίσης δοκίμασε να ξετσεκάρεις ipv6 και να κάνεις ipconfig /flushdns  kai renew

Έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω το Ipv6, δεν έκανε κάτι. Χθες που έκανα flushdns το έκανε κανονικά. Στο ipconfig /renew μου έβγαλε: "An error occurred while renewing interface Local Area Connection".

Να προσθέσω ότι αυτή τη στιγμή έχω απεγκαταστήσει antivirus και έχω απενεργοποιήσει firewall. Στην καρτέλα status της σύνδεσης που δείχνει τη δραστηριότητα μετράει κανονικά packets που στέλνει αλλά στη λήψη είναι 0. Όταν είχα συνδέσει ένα laptop πάνω στο router, οι δυο υπολογιστές (pc-laptop) είδαν κανονικά ο ένας τον άλλον στο δίκτυο (έστελναν και λάμβαναν data) αλλά δεν έβλεπαν το router. Μάλλον κάτι μπλοκάρει το dhcp του ρούτερ, αλλά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό. 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, skrit είπε

Καλημέρα σε όλους.

Έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω το Ipv6, δεν έκανε κάτι. Χθες που έκανα flushdns το έκανε κανονικά. Στο ipconfig /renew μου έβγαλε: "An error occurred while renewing interface Local Area Connection".

Να προσθέσω ότι αυτή τη στιγμή έχω απεγκαταστήσει antivirus και έχω απενεργοποιήσει firewall. Στην καρτέλα status της σύνδεσης που δείχνει τη δραστηριότητα μετράει κανονικά packets που στέλνει αλλά στη λήψη είναι 0. Όταν είχα συνδέσει ένα laptop πάνω στο router, οι δυο υπολογιστές (pc-laptop) είδαν κανονικά ο ένας τον άλλον στο δίκτυο (έστελναν και λάμβαναν data) αλλά δεν έβλεπαν το router. Μάλλον κάτι μπλοκάρει το dhcp του ρούτερ, αλλά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό. 

δοκίμασες να κάνεις πλήρη κατάργηση της συσκευής (κάρτας δικτύου) απο τη διαχείρηση συσκευών; και μετά νέα εγκατάσταση;

επίσης δοκίμασε απο τις παραμέτρους της κάρτας να αλλάξεις το speed σε 100mbit ή 10mbit αν και δεν σχετίζεται αυτό με την απόδοση Ip.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω αλλάξει ταχύτητα γιατί η κάρτα είναι gigabit αλλά το μόντεμ είναι 10/100.

Επίσης έχω δοκιμάσει πλήρες uninstall της κάρτας και μου την εγκαθιστά μετά από restart αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση βάζει τους default drivers που έχουν τα win7, οι οποίοι είναι δύο εκδόσεις πίσω από τους πιο πρόσφατους, οπότε βάζω χειροκίνητα τους νέους. Μήπως κάνω κάτι λάθος σε αυτό; Απεγκαθιστώ τους οδηγούς από το control panel (programmes and features) και τρέχω το setup των καινούργιων (και μετά επανεκκίνηση). Υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία χωρίς να κάνει αυτόματη εγκατάσταση μόλις δουν την κάρτα τα win7?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 ώρες πριν, skrit είπε

Έχω αλλάξει ταχύτητα γιατί η κάρτα είναι gigabit αλλά το μόντεμ είναι 10/100.

Επίσης έχω δοκιμάσει πλήρες uninstall της κάρτας και μου την εγκαθιστά μετά από restart αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση βάζει τους default drivers που έχουν τα win7, οι οποίοι είναι δύο εκδόσεις πίσω από τους πιο πρόσφατους, οπότε βάζω χειροκίνητα τους νέους. Μήπως κάνω κάτι λάθος σε αυτό; Απεγκαθιστώ τους οδηγούς από το control panel (programmes and features) και τρέχω το setup των καινούργιων (και μετά επανεκκίνηση). Υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία χωρίς να κάνει αυτόματη εγκατάσταση μόλις δουν την κάρτα τα win7?

πήγαινε στο  δεξί κλικ " ο υπολογιστής μου" -->"διαχείρηση " --> διαχείρηση συσκευών"

πας ¨προσαρμογείς δικτύου" και στην κάρτα σου πατάς δεξί κλικ και επιλέγεις κατάργηση συσκευής. αν σου εμφανίσει ένα κουτάκι που να λέει "πλήρης κατάργηση συσκευής-διαγραφή αρχείων " τσέκαρέ το.

μετά κανε εγκατάσταση του driver που κατέβασες και βεβαιώσοιυ οτι στη διαχείρηση εμφανίστηκε η κάρτα κανονικά.

δες και αυτο 

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.