Προς το περιεχόμενο

Η ταινία «The Matrix» επιστρέφει στους κινηματογράφους με Dolby Vision και Atmos


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 30 Αυγούστου, για την 20η επέτειο της, η ταινία «The Matrix» θα επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η κλασική –πια- ταινία επιστημονικής φαντασίας για μία εβδομάδα θα παίζεται σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με βελτιωμένη εικόνα Dolby Vision και ήχο Dolby Atmos. Αν και αρκετοί, είχαν την ευκαιρία να δουν την ταινία με τις παραπάνω βελτιώσεις στο σπίτι, εντούτοις θα είναι η πρώτη φορά που θα την παρακολουθήσουν κατά τέτοιο τρόπο στη μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, για ορισμένους, θα είναι και η πρώτη φορά που θα δουν τη ταινία στον κινηματογράφο. Εξάλλου μία ολόκληρη γενιά έχει δει το Matrix μόνο από δισκάκια ή από υπηρεσίες streaming, και δεν έχει απολαύσει το σύμπαν που σκηνοθέτησαν οι Wachowskis στη μεγάλη οθόνη όπου τα εκπληκτικά ειδικά εφέ αποκτούν άλλη διάσταση.

Το «The Matrix» είναι κινηματογραφική ταινία περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Λίλι και Λάνα Γουατσόφσκι. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κιάνου Ρίβς, Λώρενς Φίσμπερν, Κάρι-Αν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ και Τζόε Παντολιάνο. Η ταινία προβλήθηκε αρχικά στις ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 1999 και αποτέλεσε την αρχή της σειράς The Matrix, η οποία περιλαμβάνει ταινίες, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια και κινούμενα σχέδια. Απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ σε τεχνικές κατηγορίες.  Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρει ο άνθρωπος είναι το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να κατευνάσει, υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας, με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων. Περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις υποκουλτούρες του κυβερνοπάνκ και των χάκερ, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό, αλλά και σωκρατικό και πλατωνικό ιδεαλισμό. Επίσης, δανείζεται στοιχεία της Πλατωνικής Αλληγορίας του Σπηλαίου του Πλάτωνα.

Ο προγραμματιστής υπολογιστών Τόμας Άντερσον ζει μια μυστική ζωή ως χάκερ υπό το ψευδώνυμο «Νίο». Επιθυμεί να μάθει την απάντηση στην ερώτηση «τι είναι το Matrix;». Αινιγματικά μηνύματα που εμφανίζονται στον υπολογιστή του και μια περιπέτεια με κυβερνητικούς πράκτορες τον οδηγεί σε μια ομάδα που καθοδηγείται από τον μυστηριώδη Μορφέα, ένα άτομο που του προσφέρει την δυνατότητα να μάθει την αλήθεια για το Matrix.

Polygon

Wikipedia


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πραγματικά μια ταινία μπροστά από την εποχή της και άσχετα που έχω και της 3 σε Blu-ray άνετα θα πήγαινα να τα ξαναδώ και στο σινεμά. μακάρι να τα φέρουν και στην Ευρώπη 

Επεξ/σία από gab76
  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι η ταινία που  πριν την δεις πρέπει να έχεις διαβάσει το owners manual γιατί έχει τόσες αναφορές και συμβολισμούς που ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν όλα τα επίπεδα της.

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τις ταινίες που πράγματι ένας πιτσιρικάς θα πρέπει να τη δει στο πανί για να νιώσει την αίσθηση και την εντύπωση που είχε προκαλέσει τότε και για τους μεγαλύτερους μια ωραία επανάληψη της εμπειρίας σε καλύτερη συσκευασία.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, techon1 είπε

Ελπίζω αυτή η έκδοση να μην έχει το εμετί πράσινο φίλτρο...

 

Το πράσινο tint στο color grading είναι επιλογή των σκηνοθετών για να δώσουν αυτόν τον «χακερίστικο» dramatic τόνο, υπήρχε σε όλες τις ταινίες του Matrix franchise.

 

 

 

  • Like 10
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, telas είπε

Το πράσινο tint στο color grading είναι επιλογή των σκηνοθετών για να δώσουν αυτόν τον «χακερίστικο» dramatic τόνο, υπήρχε σε όλες τις ταινίες του Matrix franchise.

ΟΟΟΟΟΛΕΣ; Όχι όλες! Μπορεί εσείς εκεί στη Καστοριά να έχετε μόνο πράσινες εκδόσεις, εμείς όμως εδώ στας πρωτεύουσας μπορούμε να βρούμε και κανονικές με λίγο ψάξιμο (όπως ήταν η αρχική κινηματογραφική).

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...