Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που λέτε παιδιά εγώ πληρώνω εκτός από τον δικό μου ΕΝΦΙΑ και τον ΕΝΦΙΑ της μητέρας αλλά και αδερφής μου. Για τη μητέρα μου όλα κομπλέ, έχω τους κωδικούς του taxis και μπαίνω και πληρώνω.

Για την αδερφή μου μέχρι και πέρσι η ταυτότητα οφειλής ήταν διαθέσιμη μέσω του taxis της μητέρας μου απλά αλλάζοντας δικαιούχο στην Εφαρμογή Ε9 (μιας και είναι προστατευόμενο μέλος και δεν έχει δικό της taxis ενώ έχει ΑΦΜ).

Πλέον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα  (ίσως επειδή έφτασε τα 22 και πρέπει να βγάλει δικούς της κωδικούς). Το πρόβλημα είναι πως σπουδάζει και μένει εξωτερικό οπότε άμεσα κωδικούς δε παίζει να βγάλουμε αφού θέλει φυσική παρουσία σε ΔΟΥ κλπ.

Εγώ μπορώ να πάω σε μια οποιαδήποτε ΔΟΥ και να ζητήσω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ που αντιστοιχεί στο ΑΦΜ της καθώς δεν έχω πρόσβαση στη ταυτότητα οφειλής (που δυστυχώς αλλάζει κάθε χρόνο με εξαίρεση το πρώτο κομμάτι που είναι ο ΑΦΜ) ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο ΚΕΠ ; Επρεπε να εχει μεριμνησει να εχεις κωδικους αφου τα πληρωνεις ολα εσυ .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
Just now, Mhlogiatros said:

Απο ΚΕΠ ;

Στο ΚΕΠ τι μπορώ να κάνω; Αν δε κάνω λάθος δεν ασχολούνται με πληρωμές κλπ

Δημοσ.
12 minutes ago, Mhlogiatros said:

Μια ταυτοτητα και μια φορμα στην εφορια θες 

Για να της βγάλω κωδικούς εννοείς ή για να πληρώσω απλά. Νομίζω κωδικοί θέλουν φυσική παρουσία ή πληρεξούσιο οπότε δώρο άδωρο.

Εγώ απλά έλεγα αν γίνεται σαν προσωρινή λύση να πάω στην Εφορία και να πω θέλω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ για το τάδε ΑΦΜ κλπ. Αν θα το δεχτούν ή έχουν αρχίσει τα GDPR κλπ και δε δέχονται τέτοια.

Αν και συνήθως αν είναι για να πληρώσεις δε τους νοιάζουν τα προσωπικά δεδομένα κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες της αδερφής σου να πάει ένα πρωί στην εφορία με την ταυτότητα της και να βγάλει κωδικούς taxisnet

ω συγγνώμη Δεν είδα ότι είναι εξωτερικό για κάποιον λόγο.  Τώρα που δεν έχουν ξεκινήσει τα πανεπιστήμια μήπως προλαβαίνει να πάει;

Επεξ/σία από marmagia
  • Confused 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, marmagia είπε

Πες της αδερφής σου να πάει ένα πρωί στην εφορία με την ταυτότητα της και να βγάλει κωδικούς taxisnet

1 ώρα πριν, MikeJ είπε

Το πρόβλημα είναι πως σπουδάζει και μένει εξωτερικό οπότε άμεσα κωδικούς δε παίζει να βγάλουμε αφού θέλει φυσική παρουσία σε ΔΟΥ κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παει στην πρεσβεια της Ελλαδας στην  χωρα που ειναι και σου κανει μια εξουσιοδοτηση ..

Στην στελνει με κουριερ και πας και ανοιγεις εσυ τους κωδικους.

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
1 hour ago, MikeJ said:

Για να της βγάλω κωδικούς εννοείς ή για να πληρώσω απλά. Νομίζω κωδικοί θέλουν φυσική παρουσία ή πληρεξούσιο οπότε δώρο άδωρο.

Εγώ απλά έλεγα αν γίνεται σαν προσωρινή λύση να πάω στην Εφορία και να πω θέλω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ για το τάδε ΑΦΜ κλπ. Αν θα το δεχτούν ή έχουν αρχίσει τα GDPR κλπ και δε δέχονται τέτοια.

Αν και συνήθως αν είναι για να πληρώσεις δε τους νοιάζουν τα προσωπικά δεδομένα κλπ

Αν είναι κοντά η εφορία, περνάς μια βόλτα, μπαίνεις, βλέπεις αυτόν που βαριέται περισσότερο την ζωή του, τον αποφεύγεις γιατί αυτός ειναι ο πρώτος που θα σου πει μα μου σου του δεν γίνεται δεν μπορείς κτλ, βρίσκεις κάποιον, του αναφέρεις τι θες και αν δεν μπορέσει να σε εξυπηρετήσει, πήγαινε και μία από την διευθύντρια. Θα βρεθεί λύση πιστεύω.

Δημοσ.

όπως είπαν τα παιδιά, πας εφορία και ζητάς να σου βγάλουν την ταυτότητα οφειλής για το τάδε αφμ, αφού τους εξηγήσεις τον πρόβλημα ή πάει η αδερφή σου στη πρεσβεία της Ελλάδος και σου στέλνε εξουσιοδότηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MikeJ είπε

Στο ΚΕΠ τι μπορώ να κάνω; Αν δε κάνω λάθος δεν ασχολούνται με πληρωμές κλπ

Στο ΚΕΠ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και ποτέ. Όσες φορές έχω πάει απλώς με παραπέμπουν στην αντίστοιχη υπηρεσία. Δεν καταλαβαίνω γενικά τον λόγο ύπαρξης τους, εκτός από το να βολευτούν οι συγγενείς δημάρχων και συμβούλων..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MikeJ είπε

Που λέτε παιδιά εγώ πληρώνω εκτός από τον δικό μου ΕΝΦΙΑ και τον ΕΝΦΙΑ της μητέρας αλλά και αδερφής μου. Για τη μητέρα μου όλα κομπλέ, έχω τους κωδικούς του taxis και μπαίνω και πληρώνω.

Για την αδερφή μου μέχρι και πέρσι η ταυτότητα οφειλής ήταν διαθέσιμη μέσω του taxis της μητέρας μου απλά αλλάζοντας δικαιούχο στην Εφαρμογή Ε9 (μιας και είναι προστατευόμενο μέλος και δεν έχει δικό της taxis ενώ έχει ΑΦΜ).

Πλέον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα  (ίσως επειδή έφτασε τα 22 και πρέπει να βγάλει δικούς της κωδικούς). Το πρόβλημα είναι πως σπουδάζει και μένει εξωτερικό οπότε άμεσα κωδικούς δε παίζει να βγάλουμε αφού θέλει φυσική παρουσία σε ΔΟΥ κλπ.

Εγώ μπορώ να πάω σε μια οποιαδήποτε ΔΟΥ και να ζητήσω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ που αντιστοιχεί στο ΑΦΜ της καθώς δεν έχω πρόσβαση στη ταυτότητα οφειλής (που δυστυχώς αλλάζει κάθε χρόνο με εξαίρεση το πρώτο κομμάτι που είναι ο ΑΦΜ) ;

Ποια είναι η διαδικασία εγγραφής νέου χρήστη;

Α Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:

α. Εγγραφή. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr, υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Εγγραφή Νέου Χρήστη, και στη συνέχεια Αρχική εγγραφή και συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας, όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που επιθυμείτε.

β. Παραλαβή κλειδάριθμου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης λαμβάνεται σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου (αν τα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου χρήστη έχουν μεταβληθεί, όπως για παράδειγμα η αστυνομική ταυτότητα, τότε θα πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο αυτοπροσώπως και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, μπορεί να πάει αντιπρόσωπός του προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε, έρχεται ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησής σας και σας υπενθυμίζεται και το username.

Όπως σου είπαν ήδη, με μια εξουσιοδότηση στην πρεσβεία, αφού είναι εξωτερικό τελειώνει το ζήτημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο και η πρώτη δόση πλησιάζει. Δε μένουν όλοι κοντά σε πρεσβεία στο εξωτερικό. 

Γι αυτό με ενδιέφερε περισσότερο αν γίνεται μόνο με το ΑΦΜ να ζητήσω να πληρώσω τον Ενφια που αναλογεί. Αυτό ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος εμπειρία.

Η βλακεία είναι ότι το ποσό το ξέρω αφού είναι ίδιο με το δικό μου μερίδιο.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο και η πρώτη δόση πλησιάζει. Δε μένουν όλοι κοντά σε πρεσβεία στο εξωτερικό. 

Γι αυτό με ενδιέφερε περισσότερο αν γίνεται μόνο με το ΑΦΜ να ζητήσω να πληρώσω τον Ενφια που αναλογεί. Αυτό ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος εμπειρία.

Η βλακεία είναι ότι το ποσό το ξέρω αφού είναι ίδιο με το δικό μου μερίδιο.

Και να χάσεις κάποια δόση, είναι αμελητέα η επιβάρυνση (εκτός και αν είσαι κάτοχος του Κόστα ναβαρίνο 😛)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...