Προς το περιεχόμενο

Τα νέα gaming laptops της ASUS θα έχουν οθόνες με refresh rate 300Hz


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία ASUS, σκοπεύει να προσφέρει κάποιους από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές της για gaming με εξαιρετικά γρήγορες οθόνες 300Hz που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και των πλέον απαιτητικών e-sports players και competitive gamers.  

Η ASUS ROG ήταν η πρώτη εταιρεία που έφερε τα υψηλά refresh rates σε gaming laptops το 2016 με το μοντέλο G752VS και την 120Hz οθόνη του. Την επόμενη χρονιά παρουσίασε το Strix GL503VS SCAR Edition με οθόνη 144Hz και φέτος στην έκθεση CES παρουσίασε υπολογιστές όπως οι Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502, Strix SCAR III G531 και Strix Hero III G531 με οθόνες 240Hz. Στην έκθεση Computex λίγους μήνες μετά παρουσίασε το 17,3 ιντσών μοντέλο Strix SCAR III G731 με το ίδιο γρήγορη οθόνη.

Τώρα, η εταιρεία έρχεται αρχικά με το ROG Zephyrus S GX701 για να προσφέρει την επιλογή των 300Hz, που αντιπροσωπεύει αύξηση 25% σε σχέση με το σημερινό standard στα υψηλού επιπέδου τουρνουά e-sports. Συνδυάζοντας τώρα μία τέτοια οθόνη με μία κάρτα γραφικών που παράγει αρκετά καρέ το δευτερόλεπτο, το gaming είναι λέει η εταιρεία ομαλότερο από ποτέ άλλοτε. Η εταιρεία λέει στο δελτίο τύπου της, ότι οι υψηλότερες συχνότητες μπορούν επίσης να βελτιώσουν την εμπειρία όταν ο ρυθμός ανανέωσης είναι σταθερός και ο αριθμός των καρέ ανά δευτερόλεπτο (frames per second, fps) πέσει κάτω από το μέγιστο. Η καθυστέρηση μεταξύ των κύκλων ανανέωσης είναι μικρότερη, επιτρέποντας στην οθόνη να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στα φρέσκα καρέ που παράγονται από τη GPU. Όταν το σύστημα τρέχει Vsync για την εξάλειψη του tearing, η υψηλότερη συχνότητα μετριάζει το stuttering που μπορεί να συμβεί όταν η οθόνη αναγκάζεται να περιμένει μέχρι o επόμενος κύκλος ανανέωσης εμφανίσει το νέο καρέ. Στα 300Hz, το σύστημα είναι έτοιμο να σχεδιάσει ένα νέο καρέ κάθε 3.3ms, χρόνος που αντιστοιχεί στον χρόνο απόκρισης 3ms των εικονοστοιχείων.

asus_ifa2019_rog10.jpg.fc255ed82248b0ebf28ada8959fbb72d.jpg

Ο 17 ιντσών ROG Zephyrus S GX701 όπως αναφέραμε θα είναι ένας από τους πρώτους φορητούς υπολογιστές της ASUS που θα εξοπλιστούν προαιρετικά με οθόνη 300Hz, αφού μία οθόνη σαν αυτή απαιτεί το hardware που διαθέτει ο συγκεκριμένος υπολογιστής (όπως η Nvidia GeForce RTX 2080 κάρτα γραφικών). H συγκεκριμένη έκδοση του υπολογιστή θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο, ωστόσο άλλα μοντέλα ROG θα κυκλοφορήσουν από τις αρχές του νέου έτους.  Στο περίπτερο της ASUS στην έκθεση IFA εντοπίσαμε μερικά πρωτότυπα μοντέλα με οθόνες 300Hz όπως το GX502 με την 15 ιντσών οθόνη ή το Strix SCAR III των 17 ιντσών.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

8 λεπτά πριν, AlienTechGR είπε

300Mhz πάντως ούτε η οθόνη αριθμομηχανής από τα Jumbo δεν έχει...

Γιατί συγκεκριμένα αυτή; Έχουν κάποια super duper αριθμομηχανή τα Jumbo?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει ξέφυγε ένα M, παρακάτω είναι σωστό.... Προφανώς και το ξέρει ο αρθρογράφος. Πρέπει να το επισημάνουμε όλοι με κάποιο πείραγμα; :) :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Εντάξει ξέφυγε ένα M, παρακάτω είναι σωστό.... Προφανώς και το ξέρει ο αρθρογράφος. Πρέπει να το επισημάνουμε όλοι με κάποιο πείραγμα; :) :P

με πειράζουν μόνο οι μπάμιες...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το τελευταίο που πέρασα από τα χέρια μου (εξαιρετικό μηχάνημα) ήταν στα 240

βεβαία δύο κακά

γωνίες θέασης κακές έπρεπε  συνέχεια να προσαρμόζεις την οθονη

 

παιχνίδι μην παίξεις βράζει το σύμπαν γινεται κόλαση

 

είναι όμως καλό για autocad, 3d max  κλπ τα τραβάει για πλάκα

 

δεν ξέρω γιατι τα ονομάζουν gaming ναι μεν δύναμη έχουν αλλα θερμοκρασίες που ανεβάζουν τα κάνουν άχρηστα (με τέτοιες θερμοκρασίες το μηχάνημα περνάει δεν περνάει 2 χρονάκια )

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είδα και στο βίντεο του linus

Προσωπικά εχω χρησιμοποιήσει 240hz monitors και θα πω το εξής,  ενώ το ανέβασμα στα hz ειναι προσωπικά αντιληπτό, το input lag ειναι ενα κλικ πιο αυξημένο απο τα πιο γρήγορα 165hz στην αγορά. 

Και εδω ειναι το αληθινό πρόβλημα, επειδή τοσο ψηλά τρως bottleneck απο διάφορα κομμάτια, κυρίως τον cpu δεν θα παίζεις 240 συνέχεια αλλα πιο πολύ 180-200, που σημαίνει κατα συνέπεια πως το input lag μεγαλώνει αρκετά περισσότερο. 

 

Αρα στην τελική ενα 165hz με πολυ χαμηλό input lag που οδηγείται εύκολα και σταθερά ειναι πολυ καλύτερη επιλογή απο ένα 240hz που δεν υπάρχει cpu να οδηγήσει σωστά τα 240fps. 

 

Πόσο μάλλον σε λαπτοπ 300hz που οι cpu δεν πιάνουν καν τις συχνότητες των desktops. 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

300Hz για Desktop οθονη, ισως και να 'χει νοημα γιατι μπορεις να στησεις ενα αρκετα δυνατο συστημα που να παιζεις πολυ ορισμενα παιχνιδια (τυπου CSGO).

Σε λαπτοπ λιγο χλωμο να βρεθει παιχνιδι που να σηκωνει 300 fps.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...