Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες έκανα μια τρύπα και έπεσε η ασφάλεια οπότε μάλλον έπεσα σε καλώδιο. Άναψε πάλι ο γενικός και δεν ξαναπεσε. Υπάρχει κίνδυνος αν δεν επέμβω παραπέρα στα καλώδια;

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Konstantinos45thei είπε

Χθες έκανα μια τρύπα και έπεσε η ασφάλεια οπότε μάλλον έπεσα σε καλώδιο. Άναψε πάλι ο γενικός και δεν ξαναπεσε. Υπάρχει κίνδυνος αν δεν επέμβω παραπέρα στα καλώδια;

Φωνάζεις ηλεκτρολόγο να το δει

για να δεις πάνω κάτω τι θα έγινε κοιτάς αν έχει μπουάτ σε κάποια ευθεία από εκεί που έκανες την τρύπα

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχεις τρυπήσει σωλήνα προστασίας καλωδίου, τη μόνωσή του, και ακούμπησες χαλκό για να πέσει η ασφάλεια. 

Πρέπει να φέρεις ηλεκτρολόγο να το δει.

• Thanks 1
Δημοσ.

Και σε εμένα ειχε συμβει οταν τρυπαγε ο ψυκτικός. Το καλωδιο προφανως ηταν στο σοβά χυμα. Απλα έμεινε ετσι και μπηκε απο μπροστα το κλιματιστικο

Δημοσ.

Να τα φτιάχνετε αυτά γιατί κάποια στιγμή αν δεν λειτουργήσει το ρελε κάποιος θα σκοτωθεί. Δεν είναι αστείο το ρεύμα. Είμαστε στο 2019 και τρυπάτε χύμα χωρίς ανιχνευτή ; Ειδικά το ρεύμα το πιάνουν ανιχνευτές 15ετιας.

• Like 5
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, agamoi-thytai είπε

Να τα φτιάχνετε αυτά γιατί κάποια στιγμή αν δεν λειτουργήσει το ρελε κάποιος θα σκοτωθεί. Δεν είναι αστείο το ρεύμα. Είμαστε στο 2019 και τρυπάτε χύμα χωρίς ανιχνευτή ; Ειδικά το ρεύμα το πιάνουν ανιχνευτές 15ετιας.

Καλά και αυτό δεν είναι σίγουρο. Ειδικά σε δύσκολα σημεία. Οκ, αν έχεις περιθώριο να πας 10cm δεξιά ή αριστερά από εκεί που θα σου δείξει ο ανιχνευτής όλα καλά. Για tight spots όμως δεν δίνει καμία σιγουριά. Κι έχω αγοράσει/δοκιμάσει πέραν του ενός (lidl, stanley, bosch).

Ξέρω ότι υπάρχουν του 1000άρικου. Ίσως αυτοί να δείχνουν κάτι παραπάνω. Αλλά μέχρι το 150άρι τα πράγματα είναι όπως περιέγραψα παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, agamoi-thytai είπε

τους ανιχνευτες τους χρειαζεσαι για να βρεις σωληνα στο πατωμα. αν θελεις ανιχνευτη για να βρεις καλωδιο στον τοιχο, μην κανεις τιποτα. Φωναξε καποιον που ξερει.

Σημ. αναφερομαι γενικοτερα. οχι αποκλειστικα στο παραπανω ποστ.

Επεξ/σία από kostaskalamatas
διορθωση
Δημοσ.

Οι ανιχνευτές είναι για τους χομπίστες. Οι επαγγελματίες τους αποφεύγουν γιατι βγάζουν και πολλά false positives και false negatives.

Τα καλώδια ρεύματος περνάνε απο στάνταρ σημεία, οπότε ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος μπορεί να καταλάβει στο 99% των περιπτώσεων την όδευση τους απλά παρατηρώντας τη θέση των πριζών, διακοπτών και του πίνακα.

Για το 1% οταν υπάρχουν αμφιβολίες, κάνουμε μία ρηχή τρύπα ίσα ίσα το σοβά και σκάβουμε σιγά σιγά με ένα κατσαβίδι με το χέρι.

Φυσικά λάθη πάντα γίνονται.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε

Οι ανιχνευτές είναι για τους χομπίστες. Οι επαγγελματίες τους αποφεύγουν γιατι βγάζουν και πολλά false positives και false negatives.

Τα καλώδια ρεύματος περνάνε απο στάνταρ σημεία, οπότε ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος μπορεί να καταλάβει στο 99% των περιπτώσεων την όδευση τους απλά παρατηρώντας τη θέση των πριζών, διακοπτών και του πίνακα.

Για το 1% οταν υπάρχουν αμφιβολίες, κάνουμε μία ρηχή τρύπα ίσα ίσα το σοβά και σκάβουμε σιγά σιγά με ένα κατσαβίδι με το χέρι.

Φυσικά λάθη πάντα γίνονται.

Σε παλιες οικοδομες (χτισμενες πριν το '70) δεν ισχυει αυτο το 99% γιατι σε πολλες απο αυτες τα καλωδια εχουν περασει χυμα, ενδεχομενως και απο ατομα που δεν ειχαν σχεση με το αντικειμενο γενικοτερα... Μιλαμε για εποχες που ορισμενες οικοδομες σηκωνονταν απο τους μαστορες παρεα με την οικογενεια που επροκειτο να στεγαστει. Βαλε εσυ κανα τουβλο, να ριξω εγω κανα καλωδιο, να ετοιμασει ο κουμπαρος τα μπετα, να φερει ο μπαρμπας μου καμια πετρα, μπας και βαλω μεσα τα κουτσουβελα πριν πιασει χειμωνας κλπ.

Ακομα και σε καλοφτιαγμενες οικοδομες, αρκει μια προχειρη δουλεια που θα γινει εκ των υστερων. Πχ εχω γνωστο που εβαλε συναγερμο κι επειδη η γυναικα δεν ηθελε να βλεπει τα καλωδια πανω στους τοιχους (σωληνωσεις-προβλεψεις δεν υπηρχαν), πηγε και τα στοκαρε απο πανω και εβαψε τοιχους ξανα. Μερικοι τα κανουν και στα 220V-240V αυτα... Ακομα και οι "ηλεκτρολογοι" με την μαυρη εργασια που παιζει δε δινουν και πουθενα λογαριασμο για τετοια εγκληματα.

Και ο επομενος που δεν γνωριζει την υπαρξη τετοιων καλωδιων δυσκολα θα τα εντοπισει αν δεν πεσει πανω τους με το τρυπανι...

Επεξ/σία από BackFromHell
  • Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Σε παλιες οικοδομες (χτισμενες πριν το '70) δεν ισχυει αυτο το 99% γιατι σε πολλες απο αυτες τα καλωδια εχουν περασει χυμα, ενδεχομενως και απο ατομα που δεν ειχαν σχεση με το αντικειμενο γενικοτερα... Μιλαμε για εποχες που ορισμενες οικοδομες σηκωνονταν απο τους μαστορες παρεα με την οικογενεια που επροκειτο να στεγαστει. Βαλε εσυ κανα τουβλο, να ριξω εγω κανα καλωδιο, να ετοιμασει ο κουμπαρος τα μπετα, να φερει ο μπαρμπας μου καμια πετρα, μπας και βαλω μεσα τα κουτσουβελα πριν πιασει χειμωνας κλπ.

Ακομα και σε καλοφτιαγμενες οικοδομες, αρκει μια προχειρη δουλεια που θα γινει εκ των υστερων. Πχ εχω γνωστο που εβαλε συναγερμο κι επειδη η γυναικα δεν ηθελε να βλεπει τα καλωδια πανω στους τοιχους (σωληνωσεις-προβλεψεις δεν υπηρχαν), πηγε και τα στοκαρε απο πανω και εβαψε τοιχους ξανα. Μερικοι τα κανουν και στα 220V-240V αυτα... Ακομα και οι "ηλεκτρολογοι" με την μαυρη εργασια που παιζει δε δινουν και πουθενα λογαριασμο για τετοια εγκληματα.

Και ο επομενος που δεν γνωριζει την υπαρξη τετοιων καλωδιων δυσκολα θα τα εντοπισει αν δεν πεσει πανω τους με το τρυπανι...

Αντε και στο καθετο δεν θα βαλει σωληνα , οριζοντια 99,99% εχει σωληνες με μπουατ ,

και στην τελικη βλεπεις μια μπριζα? ευθεια επανω παει καλωδιο και αυτο καπου τερματιζει , βρισκεις μπουατ και ξες οτι δεξια αριστερα απο την ευθεια του μπουατ δεν τρυπας για κενανα λογο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

Αντε και στο καθετο δεν θα βαλει σωληνα , οριζοντια 99,99% εχει σωληνες με μπουατ ,

και στην τελικη βλεπεις μια μπριζα? ευθεια επανω παει καλωδιο και αυτο καπου τερματιζει , βρισκεις μπουατ και ξες οτι δεξια αριστερα απο την ευθεια του μπουατ δεν τρυπας για κενανα λογο

Μάλλον δεν έχεις δει ότι έχω δει. Ποτέ δεν πρέπει να πηγαίνεις με την κοινή λογική όταν υπάρχει ρεύμα.

Δημοσ.

Οντως πως φτιαχνει μια τετοια βλαβη;

φωναζεις ηλεκτρολογο, σκαβει γυρω γυρω την περιοχη, με ενα καλωδιο επεκταση συνδεει τα δυο κομμενα ακρα και επειτα μπαλωμα στον τοιχο;

ή υπαρχει αλλη μεθοδος;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Οντως πως φτιαχνει μια τετοια βλαβη;

φωναζεις ηλεκτρολογο, σκαβει γυρω γυρω την περιοχη, με ενα καλωδιο επεκταση συνδεει τα δυο κομμενα ακρα και επειτα μπαλωμα στον τοιχο;

ή υπαρχει αλλη μεθοδος;

τραβαει τα κομμένα καλωδια απο τα κουτιά φανταζομαι και μετα βαζει καινούργιο καλώδιο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...