Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω στο εξωτερικό την τάση από πολλούς να αγοράζουν μεταχειρισμένα lime / hive/ bird scooters (ηλεκτρικά πατίνια) από τις αρχές τους που τα έχουν κατασχέσει ή από μάντρες που τα έχουν πάρει ως παλιό σίδερα.

Δεν ξέρω αν το έχετε δει, αλλά στην Κρήτη έγινε πρόσφατα (πριν 2 βδομάδες) κατασχεση αυτών τον scooter στην Κρήτη από δημόσιες αρχές.

Εδώ βρήκα το άρθρο.

Υπάρχει περίπτωση αυτά τα πατίνια, αφού δεν τα ζήτησαν οι εταιρίες πίσω (Που δεν λέει ποιές εταιρίες ήταν ) να τα βγάλουν σε πλειστηριασμούς όπως κάνουν με αυτοκίνητα;

Προφανώς, ξεκινάω το θέμα για να μάθω αν έχετε δει ή ξέρετε κάποιον που να έχει ασχοληθεί με μια τέτοια DIY εργασία και έχει κάποια εμπειρία με το θέμα της αγοράς και μετέπειτα μετατροπής ενός τέτοιου scooter.

Επεξ/σία από Giorgos241
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιάστηκα κορόιδο λες;

Κρίμα και μου φάνηκε ωραίο project η αγορά και μετατροπή του scooter προσωπικής χρήσης.

Αν ισχύει ότι είναι fake news, θα κατηγορήσω την ώρα :P Και την αϋπνία μου.

Επεξ/σία από Giorgos241
Δημοσ.

Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη υπόθεση που λες. Αλλά γενικότερα γύρω από το πως χειρίζεται το κράτος τις όποιες κατασχέσεις έχω να σου πω ότι:

Τα όποια κατασχεμένα περνάει πολύ καιρός και διαδικασίες μέχρι να θεωρηθούν επίσημα "ιδιοκτησία" του δημοσίου και να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες (πχ δημοπρασία). Υπάρχουν νομικές διαδικασίες, αντιρρήσεις που μπορεί να προβάλει η εταιρία, κλπ

Επίσης όταν (και αν) γίνει κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν θα αφορά ένα πατίνι αλλά ένα μεγαλύτερο σύνολο (20, 30, 50, 100).

Και κάτι ακόμα. Σε όλες τις σχετικές δημοπρασίες υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα (εντός και εκτός του συστήματος) που τα "χτυπάνε". Αν ποτέ φτάσει κάτι στα χέρια του άσχετου ιδιώτη ή θα είναι κάτι που θα πάρει πολύ ακριβά ή κάτι που θα είναι τόσο χάλια που δεν θα αξίζει τα λεφτά του.

Αν ψάχνεσαι για κάνα τέτοιο πατίνι και δεν θες (ή δεν μπορείς) να χτυπήσεις από κατάστημα, τότε πας σε ιδιώτη. Ή και σε μάντρα σκραπ όπου ίσως να βρεθεί κάποιο που πετάχτηκε, που του έχουν κανιβαλίσει τα ηλεκτρικά ή ότι άλλο.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, NT1G είπε

Μετατροπή σε τι; Μηχανάκι;

Όχι, πολλοί παίρνουν πατίνια των εταιριών και τα μετατρεπων σε δικά τους, προσωπικά πατίνια.

Στην ουσία κρατάνε όλα τα ηλεκτρονικά πέρα από τον "εγκεφαλο" και το πατίνι λειτουργεί ανεξάρτητα από την εκάστοτε εταιρία (χωρίς καποια εφαρμογή για ξεκλείδωμα κλπ). Όλο και κάποιος που κάνει πατέντες θα το έχει ψάξει το θέμα εδώ μέσα.

Συγκεκριμένα, εμείς στην Ελλάδα έχουμε τα lime S2.5 και τα hive που αν δεν κάνω λάθος είναι ninebot S2 μοντέλα. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να τα συγκρίνω με το Xiaomi ή όποιο άλλο (καθώς δεν τα έχω δοκιμάσει όλα) όμως τα S2.5 που έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές μπορώ να πω ότι είναι πολύ στιβαρά μέχρι και για τους δικούς μας δρόμους

39 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη υπόθεση που λες. Αλλά γενικότερα γύρω από το πως χειρίζεται το κράτος τις όποιες κατασχέσεις έχω να σου πω ότι:

Τα όποια κατασχεμένα περνάει πολύ καιρός και διαδικασίες μέχρι να θεωρηθούν επίσημα "ιδιοκτησία" του δημοσίου και να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες (πχ δημοπρασία). Υπάρχουν νομικές διαδικασίες, αντιρρήσεις που μπορεί να προβάλει η εταιρία, κλπ

Επίσης όταν (και αν) γίνει κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν θα αφορά ένα πατίνι αλλά ένα μεγαλύτερο σύνολο (20, 30, 50, 100).

Και κάτι ακόμα. Σε όλες τις σχετικές δημοπρασίες υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα (εντός και εκτός του συστήματος) που τα "χτυπάνε". Αν ποτέ φτάσει κάτι στα χέρια του άσχετου ιδιώτη ή θα είναι κάτι που θα πάρει πολύ ακριβά ή κάτι που θα είναι τόσο χάλια που δεν θα αξίζει τα λεφτά του.

Αν ψάχνεσαι για κάνα τέτοιο πατίνι και δεν θες (ή δεν μπορείς) να χτυπήσεις από κατάστημα, τότε πας σε ιδιώτη. Ή και σε μάντρα σκραπ όπου ίσως να βρεθεί κάποιο που πετάχτηκε, που του έχουν κανιβαλίσει τα ηλεκτρικά ή ότι άλλο.

Δεν ήξερα τίποτα από αυτά που ανέφερες.

Το θέμα λοιπόν δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον καθώς δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω 20 πατίνια. 5 μπορεί, αλλά προφανώς αυτό πάντα εξαρτάται από την τιμή που θα ορίσουν.

Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να εμφανιστεί κάποιος και να μας πει αν έχει δει πατίνια σε μάντρες. Αρχικά, γιατί οι μάντρες δεν μπορώ να φανταστώ τι κέρδος θα μπορούσαν να έχουν από τα πατίνια.

Και σε μορφή γυμνού σκελετού να το πάρεις, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει καθώς το πιο ακριβό κομμάτι (Από το σύνολο τουλάχιστον) είναι η μπαταρία.

Επεξ/σία από Giorgos241
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Giorgos241 είπε

Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να εμφανιστεί κάποιος και να μας πει αν έχει δει πατίνια σε μάντρες. Αρχικά, γιατί οι μάντρες δεν μπορώ να φανταστώ τι κέρδος θα μπορούσαν να έχουν από τα πατίνια.

Οι μάντρες έχουν κέρδος από κάθε τι μεταλλικό, ασχέτως βάρους. Δεν υπάρχει μάντρα που να ψάχνεται για πατίνια. Αν όμως ένα παλιατζής το βρει στα σκουπίδια ή καθαρίζοντας κάποια αποθήκη και του το πάει, δεν θα πει όχι. Όπως όχι δεν θα πει και σε ότι άλλο. Από πόμολο πόρτας μέχρι διαστημόπλοιο.

Δημοσ.

τώρα αν περιμένεις να αποκτήσεις τζαμπέ πατίνι... τι να σου πω, πήγαινε κλέψε ένα.

Και καλά θα κάνουν να τα μαζέψουν από τους δρόμους της πόλης.

Έλεος με το κάθε παρτσακλό που έχει μετατρέψει τους δρόμους σε λούνα παρκ. Θα χτυπήσεις κανέναν και θα τον πληρώνεις για άνθρωπο μετά

• Like 5
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, santac είπε

τώρα αν περιμένεις να αποκτήσεις τζαμπέ πατίνι... τι να σου πω, πήγαινε κλέψε ένα.

Δεν ανεφερα ποτε την λεξη "τζαμπέ", αλλιως θα ειχα βαλει τιτλο: "που ειδατε ελευθερο πατινι, να παμε να το βουτηξουμε".

Οπως ειπα και πιο πανω, αλλα βρισκω την πλατφορμα της lime πολυ καλη κατασκευη σε σχεση με παρομοιες εναλακτικες που μπορω να βρω στην αγορα.

7 λεπτά πριν, santac είπε

Και καλά θα κάνουν να τα μαζέψουν από τους δρόμους της πόλης.

Έλεος με το κάθε παρτσακλό που έχει μετατρέψει τους δρόμους σε λούνα παρκ. Θα χτυπήσεις κανέναν και θα τον πληρώνεις για άνθρωπο μετά

Μπορω να καταλαβω να ειναι καποιος αρνητικος απεναντι σε κατι οπως ειναι τα πατινια, ομως δεν νομιζω οτι ειναι το καταλληλο θεμα (μαλλον) για κατι τετοιο.
Επισης, ποτε δεν ξερεις ολο αυτο μπορει να φανει σαν μια φουκσα και να περασει.

Αρα εσυ, σε λιγο καιρο θα εισαι χαρουμενος που τα ξεφορτωθηκαν τα πατινια :).

Δημοσ.

Μέχρι να βγουν σε δημοπρασία τα κατασχεμένα η μπαταρία τους θα έχει γίνει απολίθωμα...

ασε που αν αξίζει κάτι δε πρόκειται να το δεις καν, ποσό μάλλον να το κερδίσεις στη δημοπρασία. 

Δημοσ.

Το ότι τα κατάσχεσε η αστυνομία δεν σημαίνει ότι θα βγουν και σε πλειστηριασμό/δημοπρασία ,μπορεί απλά να τα μάζεψε όπως κάνουν (επρεπε να κάνουν) και  με τα παράνομα παρκαρισμένα.Λετε να τα παράταγαν έτσι απο την εταιρία;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το ότι τα κατάσχεσε η αστυνομία δεν σημαίνει ότι θα βγουν και σε πλειστηριασμό/δημοπρασία ,μπορεί απλά να τα μάζεψε όπως κάνουν (επρεπε να κάνουν) και  με τα παράνομα παρκαρισμένα.Λετε να τα παράταγαν έτσι απο την εταιρία;

Με ποιο κριτήριο τα πήρανε; Γιατί στον δρόμο στην Αθήνα μπορείς να τα βρεις σχεδόν παντού.

Όχι,  δεν λέω ότι πρέπει να βγουν σε πλειστηριασμό. Το άρθρο έλεγε ότι δεν μπορούσαν να βρουν κάποιον να τα πάρει από τις εταιρίες. Φαντάζομαι γιατί δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές ακόμα στην Ελλάδα (?) για να πάρει κάποιος υπεύθυνος θέση.

Όλο το θέμα το ξεκίνησα με την ιδέα να μάθουμε όλοι σαν κοινότητα:

-αν κάνουν δημοπρασίες με κατασχεμένα ή παρατημένα πατίνια

-αν κάποιος έχει βρει κάπου πατίνια που έχουν αποσυρθεί (όπως αναφέρθηκε παραπάνω, σε σιδεραδες κλπ)

- αν κάποιος που ξέρετε έχει κάνει τέτοια μετατροπή (που δεν γίνεται, με την πατέντα το έχουμε γενικά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Καλα κανει η Αστυνομια και τα κατασχεσε και θα επρεπε να γινει και στην Αθηνα κατι αναλογο που τα παρατανε σε ολα τα πεζοδρομια και πεζοδρομους ..

Τωρα η εταιρια δεν εχει ατομα για να παει να τα παρει απο την αστυνομια (ιδιωτες τα φορτιζουν με συμβαση)

Θα πρεπει να παει για να τα παρει πισω καποιος νομιμος εκπροσωπος της εταιριας....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
Δημοσ.

Αλήθεια είναι.. Έχουν γίνει κάποια ατυχήματα συν ότι τα παίρνουν πολλά ανήλικα έτσι ο δήμος μαζί με την τροχαία αποφάσισαν κ τα μαζεύουν με κριτήριο ότι εμποδίζουν εφόσον δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.π.χ Πολλά τα αφήνουν σε πεζοδρόμια πάνω,μέσα σε πάρκα κτλ αν τα δει η τροχαία τα μαζεύει.Εχουν κατασχεθεί γύρω στα  80 κ δεν έχει πάει κανείς να τα ζητήσει. Αν θα τα δώσει κ τι θα κάνουν Μ αυτά λογικά πρέπει να περάσουν 1-2 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Ας μην ξεφύγει το θέμα. Η αλήθεια είναι πως για πατίνια το βρίσκω ιδιαίτερα δύσκολο να βγουν σε δημοπρασία και για τους λόγους που ανέφερε ο @haris_216 δεν θα συμφέρει κανέναν ιδιώτη να τα αγοράσει. Ίσως να νοιαζόταν η lime να ξαναγοράσει πίσω τα κατασχεμένα της αλλά τα παίρνει σε τόσο χαμηλή τιμή και κάνει απόσβεση του καθενός σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, που δεν την νοιάζει αν θα της κλέψουν ή κατασχέσουν μερικά. Το κατα πόσον είναι εύκολο να τα κλέψει κάποιος ή να τα χρησιμοποιήσει χωρίς να πληρώσει, είναι κάτι που κατα τη γνώμη μου έχει γίνει σκόπιμα απο την εταιρία. Ολόκληρη πολυεθνική με τεράστιο αριθμό πατινιών και δεν έχει προνοήσει να κλειδώνει την ρόδα για να περιορίσει τους hijackers? Ή δεν έχει προνοήσει να απενεργοποιεί την μπαταρία αν το πατίνι κλαπεί? Μου φαίνεται δύσκολο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...