Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, phanispal είπε

[...]

Είναι απόλυτο έτσι όπως το γράφεις. Όπως είπαμε και πιο πάνω, φαντάζομαι θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Αν όντως υπάρχουν, μήπως πάνω σε αυτές μπορεί να γίνει κάτι

Νόμιμος τρόπος, χωρίς συμπαιγνία εργοδότη-εργαζομένης, δεν υπάρχει.

Και η συμπαιγνία αφήνει εσαεί εκτεθειμένο τον εργοδότη, ο οποίος δεν έχει κανένα συμφέρον να μπλέξει.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Νομίζω το πιο σωστό ειπώθηκε και το θαψαμε 

Παραίτηση, πρόσληψη από γνωστό και εικονική απόλυση 

Ουτε τσακωμοί ούτε παρεξηγήσεις ούτε τίποτα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν όντως παίζει αυτό, δηλαδή να το δουν μετά, ΟΚ, το ξεχνάει.

Κοίτα στη δουλειά όσο γνωρίζω δεν έχει επιχειρήσει να το κάνει κανείς, δεν το διανοείται κανείς να μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες

Είναι πάντως γνωστό ότι όταν πας για επιδότηση κοιτάνε τα ένσημα σου να δουν τι και αν δικαιούσαι, για αυτό άλλωστε για τα τελευταία σου ένσημα που δε βλέπει το σύστημα σου ζητάνε βεβαιώσεις από τον εργοδότη. Οπότε τα εξετάζουν, είναι απόλυτα λογικό μόλις δουν κάτι τέτοιο και για να μην επιδοτησουν και δώσουν τζάμπα λεφτά αλλά και επειδή θα διαπιστώσουν στην ουσία παρατυπία του εργοδότη θα πέσει άκυρο

Είχα ακούσει πάντως ότι σε κάποια σχετική περίπτωση είχαν φωνάξει τον εργοδότη πιθανώς να δώσει εξηγήσεις, δεν ξέρω πως εξελίχθηκε στη συνέχεια η κατάσταση δεν είχα αναλυτικές πληροφορίες για το γεγονός (και δεν με ένοιαζε κιόλας απλά μου το ανέφεραν πάνω σε κουβέντα και τώρα το θυμήθηκα), μου φάνηκε λογικό πάντως

Γίνεται να απολύσεις άτομο που είναι στη προστασία της μητρότητας αλλά αν έχει κάνει σοβαρά πράγματα στη δουλειά , όχι σαν μια οποιαδήποτε απλή απόλυση

Μάλιστα αυτή η προστασία υπάρχει ακόμα και αν σε πάρει άλλος εργοδότης στη συνέχεια, μέχρι να λήξουν οι μήνες

43 λεπτά πριν, phanispal είπε

14 λεπτά πριν, Snoob είπε

ο οποίος δεν έχει κανένα συμφέρον να μπλέξει.

Ακριβώς και για αυτό θα τον αποτρέψει αυτός που ασχολείται με τη μισθοδοσία, δεν πρόκειται να το κάνει ακόμα και αν ο άλλος θέλει να εξυπηρετήσει (και να εξυπηρετηθεί βεβαίως, γιατί συμφέρον είναι να του φύγει ένας πονοκέφαλος που δεν έχει να πληρώνει και του αυξάνει τα χρέη)

Απλά αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση της μόνη της η εργαζόμενη, αλλά αυτό θέλει δικηγόρο (έξοδα δηλαδή)

Επεξ/σία από logistoulis
  • Super Moderators
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Νομίζω το πιο σωστό ειπώθηκε και το θαψαμε 

Παραίτηση, πρόσληψη από γνωστό και εικονική απόλυση 

Ουτε τσακωμοί ούτε παρεξηγήσεις ούτε τίποτα 

Ούτε αυτό γίνεται.

Η προστασία από απόλυση στο διάστημα αμέσως μετά την επιστροφή από άδεια μητρότητας είναι καθολική.

Το οποίο σημαίνει: Παραιτείται από εκεί όπου είναι τώρα. Οκ, απόλυτο δικαίωμά της.

Είμαι εγώ φίλος της και την προσλαμβάνω, την κρατάω λίγο και την απολύω, για να τη διευκολύνω.

Πάει η "απολυμένη" στον ΟΑΕΔ να κάνει τα χαρτιά της για το επίδομα. Ο ΟΑΕΔ θα εντοπίσει εκεί ότι απολύθηκε κατά το διάστημα της καθολικής προστασίας. Θα καλέσει τον τύπο που πήγε να κάνει την εξυπηρέτηση (για να βρεθεί μπλεγμένος). Εκείνος θα δηλώσει άγνοια ("δεν μου δήλωσε πως επέστρεψε από τοκετό" κτλ.) Θα γλιτώσει τα χειρότερα, ενδεχομένως, αλλά θα του γνωστοποιηθεί πως η απόλυση είναι άκυρη και η "απολυμένη" παραμένει υπάλληλός του.

Ο μόνος τρόπος να απολυθεί νέα μητέρα κατά το διάστημα προστασίας είναι να καταγγελθεί ότι διέπραξε κάτι σοβαρό που να δικαιολογεί απόλυση.

Αλλά, το "σοβαρό" χωράει πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση τι είναι και πώς περιγράφεται. Λ.χ., σε εταιρία συγγενή μου, είχαν υπάλληλο παντελώς ανεπαρκή που επέστρεψε από άδεια μητρότητας, έκανε λάθη, στοίχιζε παραγγελίες στην εταιρία και κανείς δεν διανοήθηκε να την απολύσει, γιατί μπλέκεις για πλάκα. Έκαναν υπομονή, έληξε το διάστημα προστασίας, οπότε την έστειλαν από το λογιστήριο και κατόπιν στην ευχή του Υψίστου.

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Alex2020 είπε

Αν σε απολύσουν σε 10 μέρες έχεις δικαίωμα να μπεις ταμείο ανεργίας; είσαι σίγουρος; 

Εφόσον έχεις τα ένσημα για να το κάνεις ναι.

Πχ γνωρίζω περίπτωση που η δουλειά δεν τον απέλυε, αναγκάστηκε να δηλώσει παραίτηση, οπότε του έκανε προσληψη κάποιος άλλος για μερικές ημέρες και μετά με κανονικη απολυση μπηκε ταμείο.

Δημοσ.

Δικαιουται (εκτος των αλλων)  6 μηνες αδεια μητροτητας οπου θα πληρωνεται απο τον ΟΑΕΔ. Αν δεν την εχει παρει ηδη, μπορει να την παρει ωσπου να κλεισει το 18μηνο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Snoob είπε

Ούτε αυτό γίνεται.

Η προστασία από απόλυση στο διάστημα αμέσως μετά την επιστροφή από άδεια μητρότητας είναι καθολική.

Το οποίο σημαίνει: Παραιτείται από εκεί όπου είναι τώρα. Οκ, απόλυτο δικαίωμά της.

Είμαι εγώ φίλος της και την προσλαμβάνω, την κρατάω λίγο και την απολύω, για να τη διευκολύνω.

Πάει η "απολυμένη" στον ΟΑΕΔ να κάνει τα χαρτιά της για το επίδομα. Ο ΟΑΕΔ θα εντοπίσει εκεί ότι απολύθηκε κατά το διάστημα της καθολικής προστασίας. Θα καλέσει τον τύπο που πήγε να κάνει την εξυπηρέτηση (για να βρεθεί μπλεγμένος). Εκείνος θα δηλώσει άγνοια ("δεν μου δήλωσε πως επέστρεψε από τοκετό" κτλ.) Θα γλιτώσει τα χειρότερα, ενδεχομένως, αλλά θα του γνωστοποιηθεί πως η απόλυση είναι άκυρη και η "απολυμένη" παραμένει υπάλληλός του.

Ο μόνος τρόπος να απολυθεί νέα μητέρα κατά το διάστημα προστασίας είναι να καταγγελθεί ότι διέπραξε κάτι σοβαρό που να δικαιολογεί απόλυση.

Αλλά, το "σοβαρό" χωράει πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση τι είναι και πώς περιγράφεται. Λ.χ., σε εταιρία συγγενή μου, είχαν υπάλληλο παντελώς ανεπαρκή που επέστρεψε από άδεια μητρότητας, έκανε λάθη, στοίχιζε παραγγελίες στην εταιρία και κανείς δεν διανοήθηκε να την απολύσει, γιατί μπλέκεις για πλάκα. Έκαναν υπομονή, έληξε το διάστημα προστασίας, οπότε την έστειλαν από το λογιστήριο και κατόπιν στην ευχή του Υψίστου.

Γράφεις κάτι που φαίνεται σωστό. Όμως γνωρίζω παράδειγμα ακριβως όπως το περιγράφεις αλλά από τον ΟΑΕΔ δεν το τσιμπήσανε. Δεν είχε κλείσει ούτε χρόνο από τη γεννα η περίπτωση που αναφέρω..  Μήπως ο περιορισμός αφορά μόνο τον πρώτο εργοδότη ? 

Αν η νέα προσλήψη γίνει με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στην λήξη του θα δικαιουσαι να μπεις ταμείο ?? (Εννοείται ότι έχεις τα ένσημα)

Επεξ/σία από tounion
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει τρόπος να απολυθεί άτομο που βρίσκεται σε προστασία: μπορεί να το ζητήσει το ίδιο. Υπογράφει υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής του που αναφέρει ότι «για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους αιτείται την απόλυσή του». Δίνει το χαρτί στον εργοδότη, υπογράφει μαζί και ένα χαρτί που αναφέρει ότι έλαβε την αποζημίωσή του και ο εργοδότης είναι καλυμένος σε περίπτωση που το άτομο καταφύγει στο ΣΕΠΕ.

Ξέρω τρεις τέτοιες περιπτώσεις, δύο σε προστασία λόγω μητρότητας και μία σε προστασία λόγω απόλυσης από το στρατό.

Επεξ/σία από Malthador

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...