Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, vasilis1 είπε

Έτσι γιατί η αλητεία έχει ξεπεράσει τα όρια στην Ελλάδα,κι οποιαδήποτε προσπάθεια να βρεις το δίκιο σου καταλληγει στην νεοελληνική ψευτομαγκια- ιδεολογία του " ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ είναι αν καταγγείλλεις το αυτονόητο"  ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΟΥ ΛΈΩ: ΟΡΜΑ.Τα αρχιλαμογια πατάνε ακριβώς πάνω αυτό και κάνουν μια χαρά την δουλειά τους.

Άστα φίλε μου έχω χάσει κοντά 10-15.000 έτσι από freelance δουλειές και αυτό γιατι ήμουν μικρός και δεν ζήταγα προκαταβολές η μετά το παράταγα και δεν τους κυνηγούσα, αλλά πλέον όχι θα τον τινάξω στον αέρα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, GeKiff είπε

Άστα φίλε μου έχω χάσει κοντά 10-15.000 έτσι από freelance δουλειές και αυτό γιατι ήμουν μικρός και δεν ζήταγα προκαταβολές η μετά το παράταγα και δεν τους κυνηγούσα, αλλά πλέον όχι θα τον τινάξω στον αέρα.

Το σδοε δεν θα έρθει για μια τυχαία κλήση ενός τυχαίου και -πιθανόν ναι, πιθανόν όχι- υπαλλήλου. Καταλαβαίνεις τι εννοώ, εμείς καταλαβαίνουμε τι γράφεις αλλά το σδοε δεν ξέρει καν ποιος είσαι και τέτοιες κινήσεις γίνονται μόνο μετά από δικό τους προγραμματισμό. Επίσης να ξέρεις πως σε μια τέτοια περίπτωση (εάν ήταν εφικτό βέβαια) θα έμπλεκες και άλλο ένα άτομο της εταιρίας (από το ΙΤ) που πιθανόν να μην έφταιγε. Σε γενικές γραμμές καλό είναι να σκεφτόμαστε ψύχραιμα και να αντιλαμβανόμαστε ότι η πραγματική ζωή δεν είναι η ταινία που παίζει στην τηλεόραση με το προβλέψιμο τέλος. Αυτά από κάποιον που έχει παρευρεθεί σε κάμποσες εφόδους από το σδοε.

Επεξ/σία από l337
  • Like 2
  • Confused 3
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

υπήρχε μια διαφήμιση στο Facebook πριν κάτι μήνες σε φάση "δώσε κάποιον και θα σου δώσουμε ποσοστό" :P

edit: https://reporting-emea.bsa.org/r/report/add.aspx?ln=el-gr&src=GR

εδώ είσαι

Η ανταμοιβή αποτιμάται σε ποσοστό 10 % επί της αποζημίωσης που λαμβάνει η BSA ως αποτέλεσμα συμβιβασμού ή δικαστικής ενέργειας. Το ποσό της ανταμοιβής δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσό των 10.000 €. Προκειμένου να διεκδικήσετε αυτήν την ανταμοιβή θα πρέπει να μας δώσετε το όνομά σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Η τήρηση της εμπιστευτικότητας παραμένει και σε αυτήν την περίπτωση δεδομένη. Η BSA παρέχει ανταμοιβές μόνον για αναφορές περιστατικών πειρατείας σχετικά με τα προϊόντα των εταιρειών μελών της σε επιχειρήσεις /τελικούς χρήστες των προϊόντων λογισμικού.

Το τηλέφωνο πάντως που δίνουν είναι μιας δικηγόρου 

Δημοσ.

Αδερφέ πήγαινε σε ένα δικηγόρο με το τιμολόγιο που έχεις κόψει και θα κανονίσει αυτός τα υπόλοιπα. 

Είχα και εγώ έναν τέτοιο μάγκα και τελικά μου τα πλήρωσε με τόκο. 

• Like 3
Δημοσ.

Και τα δεδουλευμένα θα διεκδικήσεις με κάθε νόμιμο τρόπο πηγαίνοντας στην επιθεώρηση εργασίας, και καταγγελία για ότι παράνομο έχει θα κάνεις.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GeKiff είπε

Καλησπέρα ινσομνιακς, λοιπόν το τελευταίο αφεντικό αποφάσισε να μου το παίξει Κινέζος με την πληρωμή 2 μηνών και 3 αποδόσεις ΦΠΑ, μιλάμε για ένα πόσο τις τάξης 1800 ευρώ + 900 χοντρικά τον ΦΠΑ (με κόψιμο τιμολογίου παροχής υπηρεσιών - υπάρχει συμβόλαιο 2 ετών ανοιχτό / μισθωτός με μπλοκ). Ο τύπος έχει τρελά λεφτά, με 3 γραφεία Τοπογραφικά/Αρχιτεκτονικά μέσα εκεί δεν έχει σχεδόν τίποτα αγορασμένο lisenced και εννοείτε φουλ πειρατεία. Αυτο που σκεφτόμουν είναι να τον καταγγείλω να φάει την καμπάνα για τα σπασμένα ολα CAD/Adobe/Windows και κατι αλλά, αξίζει η θα χάσω τον χρόνο μου? Επίσης νομικά είμαι καλημένος όσον αφορά το ποσό του ΦΠΑ?

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με λίγο ινφο θα είμαι ευγνωμόνων. Έχω βαρεθεί σε αυτή την κωλοχωρα να παρακαλάς μια ζωή να πάρεις τα δεδουλευμένα σου.

Σε τι θα βοηθήσει αυτό στο να εισπράξεις τ οφειλόμενα;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Σε τι θα βοηθήσει αυτό στο να εισπράξεις τ οφειλόμενα;

Σε τιποτα, απλα σκεφτεται οτι θα τον πιστολιασει οπως εχει κανει μεχρι τωρα και θελει να βγαλει το αχτι του και καλα κανει.

• Like 8
Δημοσ.

δεν είναι μόνο θέμα εκδίκησης και βγάζει το άχτι του..

τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να γίνονται. ειδάλλως, έχεις επιχειρηματικότητα δύο ταχυτήτων. αυτών που προσπαθούν να επιβιώσουν όντας νομοταγείς και by the book, και αυτούς που προσπαθούν χωρίς καμία σημασία στους νόμους. 

το λαμόγιο, θα χρησιμοποιεί πειρατικά λογισμικά για να βγάζει κέρδος, και στη συνέχεια δε θα πληρώσει τον αντίστοιχο εργολάβο, όπως τον topic starter. κέρδος από δύο πλευρές. συν του ότι είναι και πιθανότερο να δηλώνει και διαφορετικά οικονομικά στοιχεία, αφού δεν έχει ιδιαίτερο θέμα με τις παραβατικές συμπεριφορές..

δημιουργούνται έτσι στρεβλώσεις που δημιουργούν προβλήματα στην αγορά. ο πιο τίμιος θα καταλήξει να κλείσει και να επιβιώσει το λαμόγιο.

δεν χρειάζεται καν να κινηθείς με κάποιο δημόσιο φορέα. κατευθείαν στο site της εταιρείας που σου δίνει και αμοιβή. ας το δημόσιο απ' έξω, και άσε τη BSA να αναλάβει. 

• Like 17
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, χρηστος136Β είπε

δεν μπορω να σου πω αμα αξιζει να το κανεις, ειναι δικη σου αποφαση κατα την γνωμη μου,το μονο που μπορω να σου πω οτι αν τον καταγγειλεις στο ΣΔΟΕ θα φαει 1000 ευρω προστιμο για τα windows και 1000 ευρω για καθε προγραμμα που εχει σπασμενο για καθε υπολογιστη απο οτι ξερω

Και πανω απο 50000 παει ποινικο...

Δημοσ.

Η bsa κινειται αμεσα και παιρνει στα σοβαρα τις καταγελλιες για τη χωρα μας. Εχω δει υποθεσεις να εμπλεκουν και ΣΔΟΕ

Σε λιγες περιπτωσεις βρηκε το μπελα του ο καθε υπευθηνος ΙΤ γιατι προφανως το καθε αφεντικο πεταξε το μπαλακι σε αυτον! (αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας). Παντως οι αρχες το πρωτο που ψαχνουν και κυνηγουν ειναι το αφεντικο και το λογιστη για τιμολογια....

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, l337 είπε

Το σδοε δεν θα έρθει για μια τυχαία κλήση ενός τυχαίου και -πιθανόν ναι, πιθανόν όχι- υπαλλήλου. Καταλαβαίνεις τι εννοώ, εμείς καταλαβαίνουμε τι γράφεις αλλά το σδοε δεν ξέρει καν ποιος είσαι και τέτοιες κινήσεις γίνονται μόνο μετά από δικό τους προγραμματισμό. Επίσης να ξέρεις πως σε μια τέτοια περίπτωση (εάν ήταν εφικτό βέβαια) θα έμπλεκες και άλλο ένα άτομο της εταιρίας (από το ΙΤ) που πιθανόν να μην έφταιγε. Σε γενικές γραμμές καλό είναι να σκεφτόμαστε ψύχραιμα και να αντιλαμβανόμαστε ότι η πραγματική ζωή δεν είναι η ταινία που παίζει στην τηλεόραση με το προβλέψιμο τέλος. Αυτά από κάποιον που έχει παρευρεθεί σε κάμποσες εφόδους από το σδοε.

Κανένα άτομο από το IT δεν μπλέκει νομικά μόνο ο διευθυντής του τμήματος.

Δημοσ.

Δώσε ενα κατοστάρικο σε μια "εισπρακτική" δυο ατομων που θα βρεις στο τοπικό fight club και παρτον τηλεφωνο οτι θα περάσουν τα παιδια να πληρωθουνε το απογευμα. πολιτισμένα πραγματα, μην μπλέκεις με δημοσιο.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το BSA και καθε ιδιωτικη εταιρια δεν εχει απολυτως κανενα δικαιωμα να μπει σε καποιο χωρο εργασιας και να καθετε να ελεγχει εταιρικους υπολογιστες για σπασμενα προγραμματα.

Η δουλεια αυτη σιγουρα απαιτει και την συνδρομη του δημοσιου. Μονο κρατικο δημοσιο οργανο εχει δικαιωμα να σου πει "σηκω απο την καρεκλα, τωρα καθομαι εγω και ελεγχω τον υπολογιστη για οτιδηποτε. Εσοδα-εξοδα, αποθηκη, τιμολογια, μισθοδοσια, λογισμικο, τα παντα".

Επειδη βλεπω οτι η BSA εκπροσωπειται στην Ελλαδα απο δικηγορο δεν ειναι σιγουρο το πως θα κινηθουν.

Αν ειδοποιηθει η κατασκευαστρια εταιρεια λογισμικου και προχωρησει σε μηνυση τοτε ζησε Μαι μου να φας τριφυλι. Μεχρι τοτε μπορει να τα αλλαξει με γνησια , να βαλει μαρτυρες η 1002 αλλα.

Αν ειδοποιηθει το ΣΔΟΕ και γινει επιτοπιος ελεγχος - αυτοψια τοτε βεβαιωνεται και παραβαση υπερ του δημοσιου. Εκει δεν ξεφευγει με τιποτα αλλα δεν ξερω πως θα μπορεσει να βγει μπαξισι απ αυτην την ιστορια για τριτο. Πιθανον να δινουν απλα μια αμοιβη για το καρφωμα απο την τσεπη τους.

• Like 1
Δημοσ.

Στο site η BSA το λέει ξεκάθαρα, δίνει σαν αμοιβή το 10% του ποσού που θα καταφέρει να αποκομίσει από κάθε καταγγελία, μέχρι 10.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα το πληρώσει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και εισπράξει η BSA (αν γίνει εξωδικαστικά ίσως μερικούς μηνές, αν όμως φτάσει δικαστήρια σίγουρα χρόνια...).

Η διαδικασία σίγουρα εμπλέκει και τις αρχές με καταγγελία στον εισαγγελέα ή συνεργασία με το ΣΔΟΕ, αστυνομία κτλ καθώς σαν ιδιωτική εταιρία δεν μπορεί να εισβάλει σε ένα χώρο και να πραγματοποιήσει έλεγχο.

Όσο για την πιθανότητα να μπλέξει ο ΙΤ της εταιρίας, είναι μάλλον ανέκδοτο... ο μόνος ίσως τρόπος είναι να καταφέρει να αποδείξει ο υπεύθυνος ότι υπήρχε δόλος εκ μέρους του ΙΤ, ότι πχ η εταιρία πλήρωνε το λογισμικό και ο ΙΤ τσέπωνε τα χρήματα και έβαζε σπασμένα και πάλι όμως πρέπει να είναι και άλλοι στο κόλπο γιατί θα λείπουν τα τιμολόγια, εκτός αν ο ΙΤ είναι και ο λογιστής ταυτόχρονα! 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...