Επισκέπτης Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Θα πρότεινα να κανεις καταγγελιες στα αρμοδια τμηματα για να τον αναγκασεις να σου πληρωσει αυτα που χρωσταει, και αφου τα παρεις στο χερι κανεις και τις καταγγελίες για τα λογισμικα. Μην τον αφησεις ετσι, οπου μπορεις χτυπα τον. Θα μου πεις γιατι να μπλεξεις αφου πληρωθηκες? Το θεμα ειναι οτι αμα ο προηγουμενος τον ειχε "δαγκωσει" εσυ τωρα θα χες τα λεφτα σου και θα ασχολιοσουν με την οικογένειά σου αντι να αγχωνεσαι. Κριμα να περασει τα ιδια και ο επομενος
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Στις 4/10/2019 στις 1:24 ΜΜ, tounion είπε Πήγαινε τον εσύ νόμιμα και κάνε και την καταγγελία ... Άλλο το ένα άλλο το άλλο... Αυτό που λέει παραπάνω ο Tounion μη ξεχάσεις να κάνεις. Κυριλέ προχωράς με ό,τι προβλέπεται για το γεγονός πως δεν σε πλήρωσε, και ταυτόχρονα κάρφωσε τον - ειδικά εφόσον είναι όλα αυτά που περιγράφεις από πάνω.
Narayan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Βλέποντας τον τίτλο του τόπικ, είχα ήδη καταλάβει τι είδους απαντήσεις θα παίξουν. Δεν αξίζει τον κόπο λέει ο ένας, δεν θα ασχοληθεί ο ΣΔΟΕ και μπορεί να μπλέξει και ο ΙΤ - όταν έχουν γίνει εκατοντάδες έφοδοι για έλεγχο ήδη και κανένας σοβαρός επαγγελματίας ΙΤ δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να δουλέψει με σπασμένο λογισμικό και χωρίς policies. Μην το κάνεις επειδή θα έχει πολιτικές άκρες λέει η άλλη - υποστηρίζοντας εμέσως το καθεστός, από ιδίον συμφέρον ίσως; Θα χάσεις τη δουλειά σου λέω ο άλλος - ναι, την φανταστική δουλειά που τον αφήνει απλήρωτο για μήνες και με φέσι το ΦΠΑ που θα πρέπει να καταβάλει είτε πληρωθεί είτε όχι. Ντροπή σε όλους σας, διαιωνίζετε την Νεοελληνική νοοτροπία της λαμογιάς, του ωχαδερφισμού και της σιωπηλής αποδοχής της παρανομίας. Εύχομαι να βρίσκετε μπροστά σας τέτοιους εργοδότες, να δούμε πόσο γρήγορα αλλάζει το "ποίημα" όταν καίγεται η δικιά σας γούνα. ΟΡ, προχώρα και με καταγγελία για το παράνομο λογισμικό αλλά και με την διεκδίκηση των δεδουλευμένων, τα έχεις κερδίσει αυτά τα χρήματα και κανένας δεν έχει δικαίωμα να μειώνει την αξία της εργασίας σου με δικαιολογίες της κακιάς ώρας. 11 1
Ntinaras Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 15 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε Και τι έγινε; εγω δε μπορω να δουλεψω ετσι
DrLo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 17 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε Και τι έγινε; Το ότι δε "κλειδώνουν" τα unactivated windows 10 δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις νόμιμα για ότι θες. Το τι προβλέπουν τα terms των windows 10 χωρίς activation ομολογώ δε το γνωρίζω αλλά δε θα μου έκανε εντύπωση (για την ακρίβεια θα το έβλεπα απόλυτα λογικό) να μην επιτρέπεπται η επαγγελματική τους χρήση.
Havik Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, Narayan είπε Βλέποντας τον τίτλο του τόπικ, είχα ήδη καταλάβει τι είδους απαντήσεις θα παίξουν. Δεν αξίζει τον κόπο λέει ο ένας, δεν θα ασχοληθεί ο ΣΔΟΕ και μπορεί να μπλέξει και ο ΙΤ - όταν έχουν γίνει εκατοντάδες έφοδοι για έλεγχο ήδη και κανένας σοβαρός επαγγελματίας ΙΤ δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να δουλέψει με σπασμένο λογισμικό και χωρίς policies. Μην το κάνεις επειδή θα έχει πολιτικές άκρες λέει η άλλη - υποστηρίζοντας εμέσως το καθεστός, από ιδίον συμφέρον ίσως; Θα χάσεις τη δουλειά σου λέω ο άλλος - ναι, την φανταστική δουλειά που τον αφήνει απλήρωτο για μήνες και με φέσι το ΦΠΑ που θα πρέπει να καταβάλει είτε πληρωθεί είτε όχι. Ντροπή σε όλους σας, διαιωνίζετε την Νεοελληνική νοοτροπία της λαμογιάς, του ωχαδερφισμού και της σιωπηλής αποδοχής της παρανομίας. Εύχομαι να βρίσκετε μπροστά σας τέτοιους εργοδότες, να δούμε πόσο γρήγορα αλλάζει το "ποίημα" όταν καίγεται η δικιά σας γούνα. ΟΡ, προχώρα και με καταγγελία για το παράνομο λογισμικό αλλά και με την διεκδίκηση των δεδουλευμένων, τα έχεις κερδίσει αυτά τα χρήματα και κανένας δεν έχει δικαίωμα να μειώνει την αξία της εργασίας σου με δικαιολογίες της κακιάς ώρας. Στο μεταξύ και σε ένα άλλο θέμα που είχε τρακάρει κάποιος σε έκανα σπασμένο κολονάκι τα ίδια του έλεγαν, μην κάνεις θα χάσεις το χρόνο σου, δεν θα πάρεις μια κτλ κτλ, τελικά έκανε και αποζημιώθηκε... σε κάθε θέμα θα υπάρχουν αυτοί που είτε θα που ωχ αδερφέ ή το πήγαινε σε γιατρό/ηλεκτρολόγο wtv χωρίς να έχουν τπτ ουσιαστικό να γράψουν. 2
australis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 4/10/2019 στις 8:33 ΜΜ, GeKiff είπε Ειμαι εξωτερικό γμτ αυτη την περίοδο και για ένα διάστημα μεγάλο απο οτι φαίνεται και κοιτάω να δω τι μπορώ να κάνω εξαποστάσεως άλλα σωστη η παρατήρηση και θα το κοιτάξω και νόμιμα, αλλά στην Ελλάδα δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Αν οτι διεκδικείς είναι νόμιμο τότε να έχεις εμπιστοσύνη. Με δύο εργοδότες αναγκάστηκα να προσφύγω στα δικαστήρια και πήρα τα χρηματα μου μέχρι ΄και το τελευταίο ευρώ (τη μια φορά μεσα σε 6 μήνες , την αλλή σε 2 χρόνια βέβαια) Ο ενας απο τους δυο ήταν ο τελευταιος εργοδότης μου στην Ελλάδα και στο δικαστηριο εκπροσωπήθηκα απο το δικηγόρο ενω ημουν στην Αυστραλία (και εγω στο εξωτερικο δηλαδη). Ακόμα ένας που πήγε να παιξει "ιστορία" για να με ανσγκάσει να παραιτηθώ οταν με ήρεμο αλλα και αποφασιστικό τόνο ξεκαθάρισα οτι θα βρούμε τη λυση στα δικαστήρια, αναγκαστηκε να δεχτεί τη προταση μου (να κανει απόλυση αφου δεν με θελει και να πληρωσει κανονικα αποζημίωση) Βέβαια πάντα ήμουν μισθωτός με ΙΚΑ και εκει δεν χωράνε πολλά κόλπα όσο και λαμογιο να είναι ο αλλος - πρέπει αυτος να αποδειξει οτι δεν εκανες σωστα τη δουλεία σου και οχι να αποδείξεις εσύ οτι την εκανες σωστα (καθε αμφιβολία ειναι υπερ σου). Οι δικαστες δεν ειναι χαπατα και μπορουν να "διαβασουν" τα λαμόγια και τους σωστους ανθρωπους. Εκτός απο το αστικό του τραβουσες και ενα ποινικο να τον στριμωξεις περισσότερο. Αν μαλιστα εχεις οικοδομήσει καλες σχεσεις με τους συναδελφους σου, οσοι εχουν αποχωρησει απο τη δουλεια ασφαλως θα ερθουν για μαρτυρες. Τωρα εσύ που δουλευες με μπλοκάκι, εχεις το βαρος να αποδειξεις οτι πραγματικά παρείχες την υπηρεσία για την οποία έκοψες την απόδειξη. ΥΓ. Η επώνυμη αναφορα λέγεται καταγγελία. Η εν κρυπτώ αναφορα είναι καταδοση - κοινως "ρουφιανιά". Ελπίζω να σκεφτεσαι το πρώτο..... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από australis 1
DrLo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 19 λεπτά πριν, australis είπε Τωρα εσύ που δουλευες με μπλοκάκι, εχεις το βαρος να αποδειξεις οτι πραγματικά παρείχες την υπηρεσία για την οποία έκοψες την απόδειξη. Δεν είναι μόνο αυτό που αν γίνει θα έρθει στο ίδια στάτους με κάποιον μισθωτό ΟΚ, μπορεί να δείξει ότι παρείχε την υπηρεσία αλλά ακομα κι έτσι ειναι απλά μια αστική διαφορά μεταξύ δυο πλευρών. Δεν είναι εργατική υπόθεση. Θα πρέπει (αν είναι όντως έτσι) να αποδείξει υποκρυπτόμενη (ή κάπως έτσι το λένε τέλω πάντων) εξαρτημένη σχέση εργασίας.
tounion Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, australis είπε Αν οτι διεκδικείς είναι νόμιμο τότε να έχεις εμπιστοσύνη. Με δύο εργοδότες αναγκάστηκα να προσφύγω στα δικαστήρια και πήρα τα χρηματα μου μέχρι ΄και το τελευταίο ευρώ (τη μια φορά μεσα σε 6 μήνες , την αλλή σε 2 χρόνια βέβαια) Ο ενας απο τους δυο ήταν ο τελευταιος εργοδότης μου στην Ελλάδα και στο δικαστηριο εκπροσωπήθηκα απο το δικηγόρο ενω ημουν στην Αυστραλία (και εγω στο εξωτερικο δηλαδη). Ακόμα ένας που πήγε να παιξει "ιστορία" για να με ανσγκάσει να παραιτηθώ οταν με ήρεμο αλλα και αποφασιστικό τόνο ξεκαθάρισα οτι θα βρούμε τη λυση στα δικαστήρια, αναγκαστηκε να δεχτεί τη προταση μου (να κανει απόλυση αφου δεν με θελει και να πληρωσει κανονικα αποζημίωση) Βέβαια πάντα ήμουν μισθωτός με ΙΚΑ και εκει δεν χωράνε πολλά κόλπα όσο και λαμογιο να είναι ο αλλος - πρέπει αυτος να αποδειξει οτι δεν εκανες σωστα τη δουλεία σου και οχι να αποδείξεις εσύ οτι την εκανες σωστα (καθε αμφιβολία ειναι υπερ σου). Οι δικαστες δεν ειναι χαπατα και μπορουν να "διαβασουν" τα λαμόγια και τους σωστους ανθρωπους. Εκτός απο το αστικό του τραβουσες και ενα ποινικο να τον στριμωξεις περισσότερο. Αν μαλιστα εχεις οικοδομήσει καλες σχεσεις με τους συναδελφους σου, οσοι εχουν αποχωρησει απο τη δουλεια ασφαλως θα ερθουν για μαρτυρες. Τωρα εσύ που δουλευες με μπλοκάκι, εχεις το βαρος να αποδειξεις οτι πραγματικά παρείχες την υπηρεσία για την οποία έκοψες την απόδειξη. ΥΓ. Η επώνυμη αναφορα λέγεται καταγγελία. Η εν κρυπτώ αναφορα είναι καταδοση - κοινως "ρουφιανιά". Ελπίζω να σκεφτεσαι το πρώτο.... Τι λες ? Πας καλά ? Επώνυμα είναι καταγγελία και ανώνυμα είναι ρουφιανια ? αλλάζει κάτι στην παρανομία της πραξης? Μάθανε όλοι να λένε τωρα ρουφιάνος μόλις μιλάς για το σωστό, δεν είδα να γράφεις κάνενα χαρακτηρισμό για τον παράνομο... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από tounion 2
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, australis είπε Αν οτι διεκδικείς είναι νόμιμο τότε να έχεις εμπιστοσύνη. Με δύο εργοδότες αναγκάστηκα να προσφύγω στα δικαστήρια και πήρα τα χρηματα μου μέχρι ΄και το τελευταίο ευρώ (τη μια φορά μεσα σε 6 μήνες , την αλλή σε 2 χρόνια βέβαια) Ο ενας απο τους δυο ήταν ο τελευταιος εργοδότης μου στην Ελλάδα και στο δικαστηριο εκπροσωπήθηκα απο το δικηγόρο ενω ημουν στην Αυστραλία (και εγω στο εξωτερικο δηλαδη). Ακόμα ένας που πήγε να παιξει "ιστορία" για να με ανσγκάσει να παραιτηθώ οταν με ήρεμο αλλα και αποφασιστικό τόνο ξεκαθάρισα οτι θα βρούμε τη λυση στα δικαστήρια, αναγκαστηκε να δεχτεί τη προταση μου (να κανει απόλυση αφου δεν με θελει και να πληρωσει κανονικα αποζημίωση) Βέβαια πάντα ήμουν μισθωτός με ΙΚΑ και εκει δεν χωράνε πολλά κόλπα όσο και λαμογιο να είναι ο αλλος - πρέπει αυτος να αποδειξει οτι δεν εκανες σωστα τη δουλεία σου και οχι να αποδείξεις εσύ οτι την εκανες σωστα (καθε αμφιβολία ειναι υπερ σου). Οι δικαστες δεν ειναι χαπατα και μπορουν να "διαβασουν" τα λαμόγια και τους σωστους ανθρωπους. Εκτός απο το αστικό του τραβουσες και ενα ποινικο να τον στριμωξεις περισσότερο. Αν μαλιστα εχεις οικοδομήσει καλες σχεσεις με τους συναδελφους σου, οσοι εχουν αποχωρησει απο τη δουλεια ασφαλως θα ερθουν για μαρτυρες. Τωρα εσύ που δουλευες με μπλοκάκι, εχεις το βαρος να αποδειξεις οτι πραγματικά παρείχες την υπηρεσία για την οποία έκοψες την απόδειξη. ΥΓ. Η επώνυμη αναφορα λέγεται καταγγελία. Η εν κρυπτώ αναφορα είναι καταδοση - κοινως "ρουφιανιά". Ελπίζω να σκεφτεσαι το πρώτο..... Η εν κρυπτο αναφορα λεγεται ανωνυμη καταγγελια. Οταν μιλαμε για παρανομες πραξεις δεν υπαρχει ρουφιανια...
l337 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Η εν κρυπτο αναφορα λεγεται ανωνυμη καταγγελια. Οταν μιλαμε για παρανομες πραξεις δεν υπαρχει ρουφιανια... Όχι πως διαφωνώ, αλλά σχετικό είναι και αυτό. Για να βοηθήσω, τα ίδια λέγανε και την εποχή της χούντας.
Havik Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, australis είπε ΥΓ. Η επώνυμη αναφορα λέγεται καταγγελία. Η εν κρυπτώ αναφορα είναι καταδοση - κοινως "ρουφιανιά". Ελπίζω να σκεφτεσαι το πρώτο..... Σε αυτό διαφωνώ.... δεν είμαστε στα χρόνια τις χούντας για να μιλάς για ρουφιάνους.... δεν "σου" κάνει ο άλλος καταγγελία για ιδεολογικούς λόγους αλλά επειδή παρανομείς, επίσης η ΑΝΩΝΥΜΙΑ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ, ειδικά σε μεγάλες υποθέσεις που μπορεί να φοβάσαι και για την ζωή σου. εξάλλου το πρόβλημα είναι ότι πάει και μου κάνει καταγγελία κάποιος ή ότι εγώ παρανομώ; δλδ αν τρακάρω κάποιο παρκαρισμένο και φύγω και στην γειτονιά με ξέρουν ότι είμαι ουγκανος και δεν θέλουν να μπλέξουν μαζί μου αλλά θέλουν να πουν και την αλήθεια, αν δεν βγούν επώνυμα έιναι ρουφιάνοι; think not.... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από Havik 3
kage Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ασε τι φαινετε απ εξω...Λεφτα μπορει να εβγαζε καποτε ή να μην ηταν καν απο κει ή δικα του.. οταν καποιος βγαζει λεφτα που νομιζεις δεν θα βαζε ποτε διπλα του καθε 3μηνο καποιον αγνωστο/ασχετο...οι περισσοτεροι(νομιζω ενας στους 3) χρωστανε ηδη τεραστια ποσα σε εφκα/εφοριες και δεν εχουν καν υγειονομική περιθαλψη Η bsa μ θυμιζει gramo,γεα,ερατω ελεγαν μ χρωστας 10k κ τελικα έκλεινες στα 1000ε Ναι ειναι μλκς που σου χρωσταει αλλα ειμαι σιγουρος οτι κανεις δεν ειναι τοσο νομιμος οσο πιστευει Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από kage
australis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, tounion είπε Τι λες ? Πας καλά ? Επώνυμα είναι καταγγελία και ανώνυμα είναι ρουφιανια ? αλλάζει κάτι στην παρανομία της πραξης? Μάθανε όλοι να λένε τωρα ρουφιάνος μόλις μιλάς για το σωστό, δεν είδα να γράφεις κάνενα χαρακτηρισμό για τον παράνομο... Οχι δεν αλλάζει τιποτα στη παρανομια της αναφερόμενης πραξης, αλλάζει ομως η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία του αναφεροντος. Δεν γραφω τίποτα για τον παρανομο, γιατι σκοπός του μυνηματος μου ήταν να του επισημάνω οτι η εμπειρία μου λεει οτι μπορεί να εχει εμπιστοσυνη στη δικαιοσυνη (τουλαχιστον οσον αφορά τις αστικές/εργατικές διαφορές). Τωρα αν το υστερογραφο μου ενόχλησε , λυπάμαι αλλά ετσι ειναι 8 ώρες πριν, Lezantas26 είπε Η εν κρυπτο αναφορα λεγεται ανωνυμη καταγγελια. Οταν μιλαμε για παρανομες πραξεις δεν υπαρχει ρουφιανια... Δηλαδή ο ρουφιάνος τι καταδίδει; Οτι έκανες κάτι νόμιμο; τι σόι κατάδοση ειναι αυτη και που θα σε βλαψει; Το σταματάω εδώ , γιατί ήδη ειμαστε off topic και δεν θελω να χαλάσω το θεμα του ts που (το ξερω καλα γιατι και εγω το βιωσα στο παρελθον) εχει σοβαρό προβλημα. Του ζητω συγγνώμη και επανλαμβανω οτι καλο θα ηταν να προσφυγει στη δικαιοσυνη και μπορει να εχει εμπιστοσυνη. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από australis
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, australis είπε Οχι δεν αλλάζει τιποτα στη παρανομια της αναφερόμενης πραξης, αλλάζει ομως η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία του αναφεροντος. Δεν γραφω τίποτα για τον παρανομο, γιατι σκοπός του μυνηματος μου ήταν να του επισημάνω οτι η εμπειρία μου λεει οτι μπορεί να εχει εμπιστοσυνη στη δικαιοσυνη (τουλαχιστον οσον αφορά τις αστικές/εργατικές διαφορές). Τωρα αν το υστερογραφο μου ενόχλησε , λυπάμαι αλλά ετσι ειναι Δηλαδή ο ρουφιάνος τι καταδίδει; Οτι έκανες κάτι νόμιμο; τι σόι κατάδοση ειναι αυτη και που θα σε βλαψει; Το σταματάω εδώ , γιατί ήδη ειμαστε off topic και δεν θελω να χαλάσω το θεμα του ts που (το ξερω καλα γιατι και εγω το βιωσα στο παρελθον) εχει σοβαρό προβλημα. Του ζητω συγγνώμη και επανλαμβανω οτι καλο θα ηταν να προσφυγει στη δικαιοσυνη και μπορει να εχει εμπιστοσυνη. Αμα δε καταλαβαινεις τη διαφορα μεταξυ ρουφιανιας και καταγγελιας τοτε απλα λυπάμαι. Ισως ο παππους σου που εζησε καποιες πιο δυσκολες εποχες να μπορεσει να σου εξηγησει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα