Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Αγαπημένοι Insomniacs, μου ζητήθηκε πρόσφατα να παρέχω πληροφόρηση του Business Registration Number μου και του VAT, το 2ο ξέρω τι είναι το πρώτο δεν έχω ιδέα στην Ελλάδα μιας και έχω ατομική επιχείρηση με μπλοκ, άμα ξέρει κάνεις Please help, ρώτησα λογιστές δεν ξέρουν και μου λενε απλα το VAT + EL μπροστά, κάτι που με κάνει να αμφιβάλω.
gasgounis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 αριθμος ΓΕΜΗ. Τι εννοεις ρωτησες λογιστες και δεν το ξερουν??? Ελπιζω να μην ειναι ο λογιστης που σου κραταει τα βιβλια ενας απο αυτους...
nvel Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 δεν έχουν όλες οι ατομικές επιχειρήσεις υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ, πρέπει να υπάρχει εμπορικό αντικείμενο
DrLo Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 31 λεπτά πριν, GeKiff είπε Αγαπημένοι Insomniacs, μου ζητήθηκε πρόσφατα να παρέχω πληροφόρηση του Business Registration Number μου και του VAT, το 2ο ξέρω τι είναι το πρώτο δεν έχω ιδέα στην Ελλάδα μιας και έχω ατομική επιχείρηση με μπλοκ, άμα ξέρει κάνεις Please help, ρώτησα λογιστές δεν ξέρουν και μου λενε απλα το VAT + EL μπροστά, κάτι που με κάνει να αμφιβάλω. https://www.linguee.gr/αγγλικά-ελληνικά/μετάφραση/company+registration+number.html Για τις εταιρείες θα υπέθετα και εγώ ότι είναι το ΓΕΜΗ για Ελ. Επαγγελματίες μήπως αρκεί ο αριθμός μητρώου στο επιμελητήριό σου? (πχ για μηχανικούς ίσως πιάνεται ο αριθμός ΤΕΕ ... λέω τώρα).
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 10 λεπτά πριν, DrLo είπε https://www.linguee.gr/αγγλικά-ελληνικά/μετάφραση/company+registration+number.html Για τις εταιρείες θα υπέθετα και εγώ ότι είναι το ΓΕΜΗ για Ελ. Επαγγελματίες μήπως αρκεί ο αριθμός μητρώου στο επιμελητήριό σου? (πχ για μηχανικούς ίσως πιάνεται ο αριθμός ΤΕΕ ... λέω τώρα). πολύ φοβάμαι πως είναι το ΓΕΜΗ, δεν κάνει ο αριθμος εγγραφής μητρώου όχι, ουσιαστικά για όσους επιθυμούν να εργαστούν εξωτερικό σαν παροχείς υπηρεσιών κάποιες εταιρείες θα ζητήσουν BRN. 29 λεπτά πριν, nvel είπε δεν έχουν όλες οι ατομικές επιχειρήσεις υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ, πρέπει να υπάρχει εμπορικό αντικείμενο το πρόβλημα είναι τι κάνεις οταν στο ζητάει εταιρεία απο εξωτερικό.
skiabox Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, GeKiff είπε Αγαπημένοι Insomniacs, μου ζητήθηκε πρόσφατα να παρέχω πληροφόρηση του Business Registration Number μου και του VAT, το 2ο ξέρω τι είναι το πρώτο δεν έχω ιδέα στην Ελλάδα μιας και έχω ατομική επιχείρηση με μπλοκ, άμα ξέρει κάνεις Please help, ρώτησα λογιστές δεν ξέρουν και μου λενε απλα το VAT + EL μπροστά, κάτι που με κάνει να αμφιβάλω. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν να εκδώσουν απόδειξη για πάρτη σου. Είχανε προμήθεια γύρω στο 10% νομίζω.
Fubar.gr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, GeKiff είπε Αγαπημένοι Insomniacs, μου ζητήθηκε πρόσφατα να παρέχω πληροφόρηση του Business Registration Number μου και του VAT, το 2ο ξέρω τι είναι το πρώτο δεν έχω ιδέα στην Ελλάδα μιας και έχω ατομική επιχείρηση με μπλοκ, άμα ξέρει κάνεις Please help, ρώτησα λογιστές δεν ξέρουν και μου λενε απλα το VAT + EL μπροστά, κάτι που με κάνει να αμφιβάλω. Ποιός το ζήτησε αυτό? Υπήρχε μία απάτη παλιότερα που στέλνανε με το ταχυδρομείο ένα έγγραφο το οποίο φαινόταν σαν να είναι απο δημόσια υπηρεσία, για δήθεν υποχρεωτική εγγραφή σε κάποιο μητρωό. Πλέον τα πάντα είναι τυποποιημένα στην ΕΕ, για παράδειγμα το ΑΦΜ ονομάζεται Tax Identification Number. Εδώ μία σελίδα οπου δείχνει πώς είναι το ΑΦΜ κάθε χώρας: https://ec.europa.eu/taxation_customs/tin/tinByCountry.html Επίσης οι μορφές εταιρίας κάθε χώρας είναι τυποποιημένες και με ξεχωριστό κωδικό: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&ved=2ahUKEwip1ZyTo4rlAhXQaVAKHWNoBecQFjAJegQIAxAC&url=https%3A%2F%2Fwww.ecb.europa.eu%2Fstats%2Fmoney%2Faggregates%2Fanacredit%2Fshared%2Fpdf%2FList_of_legal_forms.xlsx&usg=AOvVaw3FZhYQNV0hItfbssu2gLG2 2
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε Ποιός το ζήτησε αυτό? Υπήρχε μία απάτη παλιότερα που στέλνανε με το ταχυδρομείο ένα έγγραφο το οποίο φαινόταν σαν να είναι απο δημόσια υπηρεσία, για δήθεν υποχρεωτική εγγραφή σε κάποιο μητρωό. Είναι μια καλή εταιρεία Αυστρία, θα τους παρέχω υπηρεσίες αλλά ζητήσανε μεταξύ άλλων και αυτό. Ειναι γνωστοί και μεγάλο brand
gasgounis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 δοκιμασε να τους πεις οτι αυτο που ζητανε δεν ειναι υποχρεωτικο για τις ατομικες επιχειρησεις, οποτε εσυ δεν εχεις. Οπως ηδη ειπωθηκε, κοιταξε τι νουμερο μπορεις να τους προσκομισεις που μπορει να εχεις παρει απο καποιο δημοσιο φορεα
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 είναι υποχρεωτικό για τις ατομικές επιχειρήσεις που έχουν την εμπορική ιδιότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα