Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και λίγες μέρες αποφασίσαμε με τη σύντροφό μου να κάνουμε ένα σύμφωνο συμβίωσης αντί πολιτικού - θρησκευτικού γάμου που ίσως ακολουθήσει μετέπειτα. Ψάχνοντας στο Internet ενημερώθηκα πλήρως για τη διαδικασία αλλά δεν βρήκα τίποτα για το κόστος. Προκειμένου να μην πάω στα τύφλα θα ήθελα να μου πει κάποιος που έχει συνάψει σύμφωνο, ποια ήταν η αμοιβή του συμβολαιογράφου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλικό ζευγάρι που έκανε πρόσφατα σύμφωνο πλήρωσε γύρω στα 150€ στο συμβολαιογράφο. Έχω ακούσει όμως και 300€. 

Επεξ/σία από squib
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλύτερα πολιτικό, πιο φτηνός είναι. Περίπου ένα 50άρικο για 2 παράβολα και μια αναγγελία σε εφημερίδα από την οποία θα πάρεις και καμιά κατσαρόλα δώρο

• Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, squib είπε

Φιλικό ζευγάρι που έκανε πρόσφατα σύμφωνο πλήρωσε γύρω στα 150€ στο συμβολαιογράφο. Έχω ακούσει όμως και 300€. 

Και παρε τιμες απο συμβολαιογραφους γιατι ο καθενας ζηταει οτι του κατεβει.

16 λεπτά πριν, BadRobot είπε

Καλύτερα πολιτικό, πιο φτηνός είναι. Περίπου ένα 50άρικο για 2 παράβολα και μια αναγγελία σε εφημερίδα από την οποία θα πάρεις και καμιά κατσαρόλα δώρο

Εγω δεν πηρα κατσαρολα , κωτσο με πιασαν..

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Sorath είπε

Εγώ πάντως το '10 με πολιτικό, πλήρωσα μόνο 7€ την εφημερίδα. Τίποτα άλλο.

Είναι και τα 2 παράβολα, 36 ευρώ (18+18) καθώς επίσης και η αγορά δυο εφημερίδων. Σε γενικές γραμμές βγαίνει 50-60 ευρώ, και για τους δύο, ανάλογα και την εφημερίδα.

Δημοσ.

Απίστευτο το τι συζήτηση μπορεί να αναπτυχθεί γύρω από ένα θεωρητικά εύκολο ερώτημα.. Το θέμα είναι πόσα στοιχίζει ή ποιες είναι οι προθέσεις αυτών που το συναπτουν? Αν η πρόθεση είναι ένα είδος πολιτικου "αρραβωνα" που καλύπτει νομικά και οικονομικά συντρόφους μέχρι το γάμο ή την διάλυση της σχέσης, τότε αυτό είναι το σημαντικότερο και όχι τα 100-200-300€.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Απλά μείνετε μαζι,χωρίς χαρτιά τίποτα.

1 ώρα πριν, KoreanW είπε

εν ολίγοις, τζάμπα δεν υπάρχει:

ούτε γάμος, ούτε σύμφωνα συμβίωσης

Κι αμα γινει καμια στραβη (εμφραγμα / τροχαιο κλπ) και φυγει ο ενας απο τους δυο, ο αλλος να μην μπορει καν να παραλαβει τη σωρο. 

• Thanks 4
Δημοσ.
1 minute ago, ManFromEarth said:

Κι αμα γινει καμια στραβη (εμφραγμα / τροχαιο κλπ) και φυγει ο ενας απο τους δυο, ο αλλος να μην μπορει καν να παραλαβει τη σωρο. 

υπάρχουν τα πιστοποιητικά εγγύτερων συγγενών για αυτά τα προβλήματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ σκέφτομαι να κάνω ενα σύμφωνο με την αρραβωνιαστικιά μου. 

Πήρα τηλ σε  δύο συμβολαιογράφους, ο ένας μου είπε 120 και ο άλλος 150 ευρώ. Λεπτομέρειες για τους όρους είπε θα μας τα πει απο κοντά.

Γενικά ξέρετε τι όρους έχει το απλό σύμφωνο? Και σε περίτωση χωρισμού τη γίνετε με το σύμφωνο? 

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, KoreanW είπε

υπάρχουν τα πιστοποιητικά εγγύτερων συγγενών για αυτά τα προβλήματα

Ναι αλλα χωρις συμφωνο ή γαμο δεν συνδεει τιποτα το ζευγαρι νομικα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...