Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και αρκετά χρόνια ένας υπερήλικας και ένας επαγγελματίας στον χώρο της υγείας ταίζουν στην γειτονιά τα αδέσποτα γατιά (σκυλιά εχουμε ελάχιστα εως καθόλου) Φυσικά δεν δεν μιλάω για μονοψήφιο αριθμό. Σας μιλάω για δεκάδες ο καθένας. Ο υπερήλικας σε συζήτηση που είχα μαζί του μου ανέφερε ότι ταίζει πάνω από 60 γατιά σε 2-3 μπλοκ... Μάλιστα έχει και ένα ισόγειο κατάστημα το οποιο είναι κλειστό και το χρησιμοποιεί σαν καταφύγιο τις κρυες μέρες του χειμωνα για τα γατιά. Ο δε επαγγελματιας όταν πηγαινοερχεται έχει συνοδεία 2-3 αδέσποτα σκυλιά και βαζει φαγητό σε πολλές γωνίες στο διάβα του, μάλιστα τα γατιά εχουν μαθει το ωράριο και πανε εξω απο το μαγαζί του λίγο πριν ανοίξει και φεύγουν λιγο πριν το κλείσιμο. Είναι πανέξυπνα... 

Το θέμα είναι η βρωμιά... Δεν υπάρχει πεζοδρόμιο που δεν βλέπεις και δεν μυρίζεις τα περιττώματα των γατιών κυρίως. Μια μερα δεν άντεξα και ζήτησα από τον γιο του υπερήλικα να μαζεψει  αυτά που δημιουργούν με τις ενέργειές τους αλλά δεν ίδρωσε το αυτί του. (τα ταίζει και αυτός όταν ο πατερας δεν μπορεί αν έχω καταλαβει καλα) Εκτός από την βρώμα και δυσωδία υπάρχει και ένα αλλο που γίνεται. Έχει αυξηθεί ο πληθυσμός των ποντικιών (τα βλεπω να σουλατσάρουν στη μεση του δρομου τις μικρες ώρες) προφανως οι γάτες  σκασμένες από το φαγητό δεν ενδιαφέρονται πλεον...

Προβλέπει τίποτα η νομοθεσία για τέτοιες καταστάσεις? έχετε βιώσει κάτι ανάλογο? τι να κάνω ώστε εκείνοι να ικανοποιούν τα φιλόζωα αισθήματα τους αλλά εγώ να μην έχω συνεχως το μυαλό μου που πατάω όταν κινούμε στην γειτονιά? 

Δημοσ.

Βάλε στο google "Διαχείριση αδέσποτων ζώων" και την περιοχή σου και κάλεσε την αρμόδια υπηρεσία για να ενημερώσεις για το θέμα. Αν δεν βγάλει αποτέλεσμα, κάλεσε το δημαρχείο και ζήτα να σε κατευθύνουν αναλόγως.

• Like 1
Δημοσ.

Πέραν του ότι οι άνθρωποι αυτοί επιτελούν έργο, γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να το συμπληρώσουν με τις απαραίτητες στειρώσεις. Αλλιώς ο πληθυσμός απλά θα αυξάνεται (και οι αρρώστιες και τα περιττώματα, και και). Μάλιστα υπάρχουν κτηνίατροι που κάνουν εκπτώσεις  για αδέσποτα.

Πρέπει καταρχήν να απευθυνθείς στο δήμο σου (είναι υποχρεωμένοι να έχουν αρμόδιο γραφείο και πληρώνονται κάθε χρόνο για αυτό) ή σε κάποια φιλοζωική. Άλλη "λύση" είναι η καταγγελία στην αστυνομία. Το βάζω σε εισαγωγικά γιατί, αν του κάνουν κάτι πέρα από απλή σύσταση, απλά μετά οι γάτες θα περιφέρονται πεινασμένες.

Ταΐζουμε - φροντίζουμε - στειρώνουμε, αυτό είναι το τρίπτυχο.

• Like 5
Δημοσ.

αφού αυτοί οι κύριοι έχουν αναλάβει να τα ταιζουν εσύ μπορείς να πάρεις ένα φαρασακι και μια σκούπα και να βοηθάς με το καθάρισμα το πεζοδρομίων, όσον αφορά τα ποντίκια σίγουρα θέλει λύση αλλα είναι άσχετο με τις γατες

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και εμείς έχουμε γάτες στη γειτονιά αλλά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ θέμα με περιττώματα. Γενικώς είναι πολύ καθαρα ζώα. Βέβαια μιλάω για 5-10 γάτες, όχι για 100. Όπως και να χει η στείρωση είναι η καλύτερη λύση. Μίλησε με τους αρμόδιους του δήμου σου, όπως σε συμβούλεψαν και οι από πάνω. Τώρα αυτό με τα ποντίκια, δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Τα ποντίκια, μόνο και μόνο να πιάσουν τη μυρωδιά της γάτας, εξαφανίζονται από την περιοχή.

• Like 3
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Προβλέπει τίποτα η νομοθεσία για τέτοιες καταστάσεις?

"Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής"

Ν.4039/2012

Tωρα, ποιοι ακριβως ειναι οι κανονες καθαριοτητας και υγιεινης δεν ξερω, αν δηλαδη προβλεπει και τα περιττωματα ή οχι.

1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Και εμείς έχουμε γάτες στη γειτονιά αλλά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ θέμα με περιττώματα. Γενικώς είναι πολύ καθαρα ζώα.

και εμενα μου κανει εντυπωση αυτο που αναφερει ο TS. Ποτε δεν εχω συναντησει τετοιο θεμα με γατες.

• Like 4
Δημοσ.

Και εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα. Ζω σε ισόγειο και ο γείτονας φροντίζει καμιά 15αριά γάτες. Αλλά το καλοκαίρι δε μπορούμε να κάτσουμε στο μπαλκόνι από τη μυρωδιά γιατί πάνε και τα κάνουν στο κήπο. 

Πάντως στο πεζοδρόμιο πρώτη φορά ακούω. Οι γάτες κάνουν μόνο σε χώμα εκτός εάν είναι άρρωστες και κάνουν καμιά διάρροια. Μάλλον σκυλίσια είναι αυτά που "συναντάς" :P

• Like 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Shadows είπε

αφού αυτοί οι κύριοι έχουν αναλάβει να τα ταιζουν εσύ μπορείς να πάρεις ένα φαρασακι και μια σκούπα και να βοηθάς με το καθάρισμα το πεζοδρομίων, όσον αφορά τα ποντίκια σίγουρα θέλει λύση αλλα είναι άσχετο με τις γατες

επειδή είμαι στα όρια του δήμου οι υπηρεσίες καθαρισμού υπολειτουργούν.. έτσι έχω ήδη αγοράσει ενα λαστιχο 25μ που δεν τσαλακώνει (ακριβό δηλαδή, με διαφορα εξαρτήματα που δεν σταζουν και αυτά ακριβά δηλαδή)  και καθε τόσο βγαίνω και καθαρίζω το πεζοδρόμιο μπροστά μου (όχι πολύ 8 μέτρα πλάτος), παλιότερα απλά σκούπιζα.  Αν μου εξασφαλίσεις μόνο το  ένσημο αναλαμβάνω 2 μπλοκ άνετα..

Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλα οι γάτες είναι σαρκοφάγα αλλά δεν βρίσκουν βοιο και χοιρινό κρέας τεμαχισμένο, οπότε τα ποντίκια είναι το Νο1 για την επιβίωσή τους.

14 λεπτά πριν, filip123go είπε

Και εμείς έχουμε γάτες στη γειτονιά αλλά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ θέμα με περιττώματα. ....

7 λεπτά πριν, afragorn είπε

Και εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα. Ζω σε ισόγειο και ο γείτονας φροντίζει καμιά 15αριά γάτες. Αλλά το καλοκαίρι δε μπορούμε να κάτσουμε στο μπαλκόνι από τη μυρωδιά γιατί πάνε και τα κάνουν στο κήπο. 

Πάντως στο πεζοδρόμιο πρώτη φορά ακούω. Οι γάτες κάνουν μόνο σε χώμα εκτός εάν είναι άρρωστες και κάνουν καμιά διάρροια. Μάλλον σκυλίσια είναι αυτά που "συναντάς" :P

έτσι ήξερα και εγώ σαν μόνιμος ιδιοκτήτης σκύλου μέχρι και πριν 2 χρόνια. Είναι τόσες πολλές που τα κάνουν όχι μόνο όπου υπάρχει υποψία χώματος με κάποια προσπάθεια να τα καλύψουν αλλά και καταμεσής στα πλακάκια.. (περίεργη συμπεριφορά και για μένα) Η αλήθεια είναι ότι στην  αρχή νόμιζα ότι κάποιος με σκύλο δεν μαζεύει μέχρι που το είδα κατά τύχη. Μάλιστα το σημείο που επιλέγουν το τιμούν σχεδόν καθημερινά... Είναι πολλές και καλοταϊσμένες... περνας διπλα τους και δεν κουνιουνται...   

Δημοσ.

Εμάς στη γειτονιά πότε πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα πότε μειώνονται χωρίς λόγο.

Μάλλον κάποιος όχι και τόσο φιλόζωος φροντίζει για τον πληθυσμό τους.Πάντως οι γάτες φροντίζουν να τα κρύβουν και δύσκολα τα βλέπεις.Μυρωδιά ναι αν βρουν κάποιο σημείο με μπόλικο χώμα ή άμμο εκεί γίνεται το έλα να δεις.Αν πέσει και καμιά βροχούλα η μυρωδια αυξάνεται.

Από την άλλη εμείς εδώ στο Γέρακα από μυρωδιά είμαστε συνηθισμένοι από τους βόθρους που τρέχουν τα βοθρατζίδικα που όλη μέρα αδειάζουν οπότε no problem γιατί η μυρωδιά από τις γάτες είναι πταίσμα μπροστά στην άλλη.:P

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, filip123go είπε

Και εμείς έχουμε γάτες στη γειτονιά αλλά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ θέμα με περιττώματα. Γενικώς είναι πολύ καθαρα ζώα. Βέβαια μιλάω για 5-10 γάτες, όχι για 100. Όπως και να χει η στείρωση είναι η καλύτερη λύση. Μίλησε με τους αρμόδιους του δήμου σου, όπως σε συμβούλεψαν και οι από πάνω. Τώρα αυτό με τα ποντίκια, δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Τα ποντίκια, μόνο και μόνο να πιάσουν τη μυρωδιά της γάτας, εξαφανίζονται από την περιοχή.

Απλά θέλει να επιβεβαιώσει το συλλογισμό του για να μην φανεί "περίεργος".

Απάντησε ο @Shadows. Φαρασάκι και σκούπα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Shadows είπε

σωστά.

Αν αναλάμβαναν να κατουρούν στο δρόμο, ε, θα μπορούσε και αυτός να τους τις τινάζει.

45 λεπτά πριν, filip123go είπε

Τώρα αυτό με τα ποντίκια, δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Τα ποντίκια, μόνο και μόνο να πιάσουν τη μυρωδιά της γάτας, εξαφανίζονται από την περιοχή.

Πολύ σωστά.

γι αυτό καμία γάτα ποτέ δε κατάφερε να φάει ένα ποντίκι. Παραδείγματα άπειρα

- Tom vs Jerry

- Silvester vs Speedy Gonzalez

κλπ

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tasanton είπε

Ταΐζουμε - φροντίζουμε - στειρώνουμε, αυτό είναι το τρίπτυχο.

αυτο. οποιος θελει να κανει το καλο, να αναλαμβανει να το κανει σωστα, αλλιως, να ειδοποιει τον δημο να τα μαζευει και και τα στειρωνει. ολα τ'αλλα ειναι φιλοζωικες π@π@ριες

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδες γιατι λετε στον ανθρωπο να τα μαζεύει με φαράσι? Ειπε ποτε οτι ήθελε 100 γάτες μπρος απ το σπιτι του? Ο "φιλοζωος" που τις εχει μαζεψει να φροντισει για ολες τους τις ανάγκες οχι μονο τη τροφη, που ειναι και το πιο ευκολο αντικειμενικα. Ισως αμα μαζευε κανα σκατο να το ξανασκεφτοταν

Οπως και να χει οι ακαθαρσιες ειναι εστια μολυνσης, μπορεις να μιλησεις με το δημο ή/και την αστυνομια

Δημοσ.

Εμενα αδεσποτες γατες, μου $%^&^ το αμαξι καθε μερα, σε μια πυλωτη που το βαζω. Πυλωτη ομως ειναι, δεν ειναι φρουριο! Τα γατια κανουν παρτι πανω στο αμαξι οσο λειπω...

Καποιος μου ειπε οτι αν ριξεις ξυδι λεει τριγυρω, δεν πλησιαζουν, αλλα δεν το δοκιμασα. Ξερετε πως μπορω να τις διωξω απο το αμαξι; Ειναι της γειτονιας, αδεσποτες, αλλα το παρτακι τους γινεται στο δικο μου αμαξι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...