Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gousias είπε

Διότι κάποιοι άλλοι προφανώς φρόντισαν να πάρουν αποφάσεις! Και από ότι αναφέρθηκε αρκεί ενός η άδεια για να μπουν στο κτίριο!

Έτσι είναι, μόνο που πρέπει να υπάρχει/ουν κάποιος/οι να επιβλέπουν τις εργασίες. Στο δικό μας κτήριο τουλάχιστον, έτσι κάναμε. Έτυχε βέβαια να κάνουν επαγγελματική δουλειά. Σε διαφορετική περίπτωση, στην παραμικρή δηλαδή στραβή, θα κάναμε ευγενική σύσταση. Αν είχαν σκοπό να συμμορφωθούν, έχει καλώς. Αν όχι, θα τους είχαμε στείλει από εκεί που ήρθαν με συνοπτικές διαδικασίες και θα απαιτούσαμε διαφορετικό συνεργείο, αλλιώς... μακριά κι αγαπημένοι! Έτσι κι αλλιώς είχαμε vdsl 100άρι να κάνουμε τη δουλειά μας.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχασα 3 μερες μεροκαματο και ημουν συνεχεια πανω απο το κεφαλι τους...αλλα πιστεψε με λαμογιες/κακοτεχνιες... εκαναν ακομα και μπροστα μου μεχρι που μου την είπαν και τους ειπαν αν θελετε να φυγετε....εδω κουμαντο κανω εγω σαν ιδιοκτητης...αν θελετε αλλιως γεια σας...εφτασαν σε ενα καλο σημειο που εμεινε μονο η κολληση των ινων και τους παρατησα....αλλα σιγουρα η πολυκατοικια θελει μπογιατζη για να μαζεψει τα σκατα τους...και μετα βαψιμο..και σιγουρα σε λιγους μηνες- καλοκαιρι θα φανει πού εβαζαν βιδες στα καναλια και που επαιζαν με τον βιδολόγο και εβλεπαν την οθονη του κινητου τους...αφου με τη ζέστη θα αρχισουν να ξεκολούν και μετα θα έχει κλαμμα και βρησιμο απο τους άλλους που δεν ηθελαν τις οπτικες κτλπ...πραγματικα σας μιλαω εγω ηθελα την εγκατασταση και την οπτικη αφου η adsl ηταν 24 και επαιζε στα 7-9 αλλα σιχαθηκα και το μετανοιωσα...πραγματικα συν το κοστος για βαψιμο κτλπ...συν το κραξιμο απο τους αλλους ενοικους για την δουλεια και τη βρωμα και την αναμπουμπουλα 4 μερες....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, trelomam είπε

εχασα 3 μερες μεροκαματο και ημουν συνεχεια πανω απο το κεφαλι τους...αλλα πιστεψε με λαμογιες/κακοτεχνιες... εκαναν ακομα και μπροστα μου μεχρι που μου την είπαν και τους ειπαν αν θελετε να φυγετε....εδω κουμαντο κανω εγω σαν ιδιοκτητης...αν θελετε αλλιως γεια σας...εφτασαν σε ενα καλο σημειο που εμεινε μονο η κολληση των ινων και τους παρατησα....αλλα σιγουρα η πολυκατοικια θελει μπογιατζη για να μαζεψει τα σκατα τους...και μετα βαψιμο..και σιγουρα σε λιγους μηνες- καλοκαιρι θα φανει πού εβαζαν βιδες στα καναλια και που επαιζαν με τον βιδολόγο και εβλεπαν την οθονη του κινητου τους...αφου με τη ζέστη θα αρχισουν να ξεκολούν και μετα θα έχει κλαμμα και βρησιμο απο τους άλλους που δεν ηθελαν τις οπτικες κτλπ...πραγματικα σας μιλαω εγω ηθελα την εγκατασταση και την οπτικη αφου η adsl ηταν 24 και επαιζε στα 7-9 αλλα σιχαθηκα και το μετανοιωσα...πραγματικα συν το κοστος για βαψιμο κτλπ...συν το κραξιμο απο τους αλλους ενοικους για την δουλεια και τη βρωμα και την αναμπουμπουλα 4 μερες....

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, ίδιο χάλι αντιμετωπίζω με χαμηλή ταχύτητα adsl και με τις κακοτεχνίες που άφησαν δώρο! Απογοήτευση κι εκνευρισμός, όσο και προβληματισμός τι να κάνω πλέον!

Για να καταλάβω, έξω από διαμέρισμα έχει κατανεμητή πλέον. Από ότι είδα σε άλλον, τρύπησαν από εκεί μέσα στο διαμέρισμα. Άρα τοποθετείται μέσα στο διαμέρισμα νέο modem για οπτική ίνα; Λογικά απαιτεί τροφοδοσία με ρεύμα, σωστά;

Ένα ακόμη που σκέφτομαι είναι πόσο δύσκολο θα είναι αν τους ζητήσω να τρυπήσουν σε άλλο σημείο κι όχι εκεί στο σαλόνι, αλλά για να πάει σε δωμάτιο που υπάρχει ήδη εγκατάσταση δικτύου του διαμερίσματος. Όμως θα πρέπει διανύσει αντίθετη διαδρομή από αυτή που έκαναν σε άλλον όροφο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gousias είπε

Ένα ακόμη που σκέφτομαι είναι πόσο δύσκολο θα είναι αν τους ζητήσω να τρυπήσουν σε άλλο σημείο κι όχι εκεί στο σαλόνι, αλλά για να πάει σε δωμάτιο που υπάρχει ήδη εγκατάσταση δικτύου του διαμερίσματος. Όμως θα πρέπει διανύσει αντίθετη διαδρομή από αυτή που έκαναν σε άλλον όροφο.

Καθολου δυσκολο. Οπου τους πεις εσυ μεσα στο σπιτι θα στο πανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει πέσει πολύ η ποιότητα της δουλειάς όντως, από ότι βλέπω. Έχω βάλει σε δυο σπίτια πιο παλιά, ένα με Vodafone πρώτη σύνδεσει καμια 5-6ετία πριν και πριν 3 χρόνια με Cosmote. Και στα δύο άψογη δουλειά, με πολύ προσεγμένα κανάλια στο χρώμα του τοίχου με βίδες έξω και χωρίς ζημιές, και μέσα πάλι με κανάλια στο χρώμα που ήθελα εγώ και να τα κολλάνε και με έξτρα κόλλα και με βίδες 1-2 μεγάλα κανάλια. Στην οριζόντια ειδικά μέχρι και σκούπα μας ζήτησε ο άνθρωπος για να μας τα καθαρίσει μετά.

Τώρα σε κάτι γνωστούς που έκαναν οριζόντια πήγα και είδα πως το έκαναν με τη σιλικόνη σκέτη την οπτική και μου φάνηκε χάλια. Ούτε από διακριτικά σημεία να την περάσουν, ούτε γωνίες, τίποτα... μιλάμε απλά πήραν τον πιο γρήγορο δρόμο για να χαλάσουν όσο το δυνατό λιγότερη ίνα.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
Στις 19/12/2023 στις 1:11 ΜΜ, nick_souvlaki είπε

Έχει πέσει πολύ η ποιότητα της δουλειάς όντως, από ότι βλέπω. Έχω βάλει σε δυο σπίτια πιο παλιά, ένα με Vodafone πρώτη σύνδεσει καμια 5-6ετία πριν και πριν 3 χρόνια με Cosmote. Και στα δύο άψογη δουλειά, με πολύ προσεγμένα κανάλια στο χρώμα του τοίχου με βίδες έξω και χωρίς ζημιές, και μέσα πάλι με κανάλια στο χρώμα που ήθελα εγώ και να τα κολλάνε και με έξτρα κόλλα και με βίδες 1-2 μεγάλα κανάλια. Στην οριζόντια ειδικά μέχρι και σκούπα μας ζήτησε ο άνθρωπος για να μας τα καθαρίσει μετά.

Τώρα σε κάτι γνωστούς που έκαναν οριζόντια πήγα και είδα πως το έκαναν με τη σιλικόνη σκέτη την οπτική και μου φάνηκε χάλια. Ούτε από διακριτικά σημεία να την περάσουν, ούτε γωνίες, τίποτα... μιλάμε απλά πήραν τον πιο γρήγορο δρόμο για να χαλάσουν όσο το δυνατό λιγότερη ίνα.

Δηλαδή προτιμάς τα κανάλια από την διάφανη οπτική; Χίλιες φορές η δεύτερη παρά κανάλια για μένα. Είναι πολύ πιο διακριτική.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Δηλαδή προτιμάς τα κανάλια από την διάφανη οπτική; Χίλιες φορές η δεύτερη παρά κανάλια για μένα. Είναι πολύ πιο διακριτική.

Όχι μόνο αυτό, είναι και αντοχής, αν στηθεί σωστά. Ωστόσο είναι θέμα επιλογής. Στο δικό μου σπίτι πχ, όπου το ρούτερ είναι δίπλα στην εξώπορτα, δεν το σκεφτήκαμε δεύτερη φορά: καναλάκι και πριζάκι χαμηλά και όλα καλά.

Δημοσ.
6 hours ago, Bourdoulas said:

Έτσι όπως είδα να την έχουν βάλει με λίγο σιλικόνη εδώ , λίγο παραπέρα να κρέμεται σκέτη η οπτική, χίλιες φορές κανάλι. Το κανάλι ναι φαίνεται περισσότερο αλλά τουλάχιστον μοιάζει με δουλειά. Φαίνεται ένα κανάλι προσεγμένο να περνάει από κάποια σημεία. Η οπτικη με σιλικόνη φαίνεται όντως λιγότερο από πιο μακριά, αλλά μου βγάζει πολύ πρόχειροδουλειά. Σαν να πετάξαμε ένα καλώδιο χύμα. 

Αλλά όλα αυτά είναι προσωπική άποψη, σχετικά με την εμφάνιση. Αλλά από άποψη σωστής δουλειάς σε εμένα το κανάλι φαίνεται πολύ καλύτερο από την χύμα οπτική που είδα στο σπίτι γνωστού.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Έτσι όπως είδα να την έχουν βάλει με λίγο σιλικόνη εδώ , λίγο παραπέρα να κρέμεται σκέτη η οπτική, χίλιες φορές κανάλι. Το κανάλι ναι φαίνεται περισσότερο αλλά τουλάχιστον μοιάζει με δουλειά. Φαίνεται ένα κανάλι προσεγμένο να περνάει από κάποια σημεία. Η οπτικη με σιλικόνη φαίνεται όντως λιγότερο από πιο μακριά, αλλά μου βγάζει πολύ πρόχειροδουλειά. Σαν να πετάξαμε ένα καλώδιο χύμα. 

Αλλά όλα αυτά είναι προσωπική άποψη, σχετικά με την εμφάνιση. Αλλά από άποψη σωστής δουλειάς σε εμένα το κανάλι φαίνεται πολύ καλύτερο από την χύμα οπτική που είδα στο σπίτι γνωστού.

Ακριβώς όπως το είπες, αγαπητέ φίλε. Όλα είναι ζήτημα καλής και προσεγμένης δουλειάς. Στο δικό μας κτήριο έβαλαν σε δύο διαμερίσματα διάφανη οπτική ίνα και, όχι μόνο δεν φαίνεται απολύτως τίποτα, αλλά και για να ξεκολλήσει πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, georgeole είπε

Ακριβώς όπως το είπες, αγαπητέ φίλε. Όλα είναι ζήτημα καλής και προσεγμένης δουλειάς. Στο δικό μας κτήριο έβαλαν σε δύο διαμερίσματα διάφανη οπτική ίνα και, όχι μόνο δεν φαίνεται απολύτως τίποτα, αλλά και για να ξεκολλήσει πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω!

Με 2 βαθμους μυωπια και 1 περιπου πρεσβυωπια, αδυνατώ να δω την "αορατη" απο οποιαδηποτε αποσταση. Περνας μεσα στο σπιτι , χωρις καν να τρυπησεις. Απο το χειλακι της πορτας ασφαλειας.

Εδω καναμε κρα να ερθει συνεργειο με αορατη ινα, και ο φιλος παραπανω προτιμαει κανάλια! αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου ! :)

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Με 2 βαθμους μυωπια και 1 περιπου πρεσβυωπια, αδυνατώ να δω την "αορατη" απο οποιαδηποτε αποσταση. Περνας μεσα στο σπιτι , χωρις καν να τρυπησεις. Απο το χειλακι της πορτας ασφαλειας.

Μη νομίζεις ότι κι εγώ βλέπω πολύ καλύτερα... Το λέω με σιγουριά γιατί στο ένα διαμέρισμα ήρθε ο 18χρονος εγγονός του ιδιοκτήτη, όταν πλέον είχε τελειώσει η εγκατάσταση, κοίταζε παντού τη σαλονοτραπεζαρία και ρωτούσε με απορία: "Πού είναι τα καλώδια;;;"

• Like 1
Δημοσ.

υπάρχει φημολογία ότι στα τέλη Ιανουάριου θα υπάρξει μείωση των τιμών στα FFTH πακέτα (ή αύξηση της ταχύτητας στην ιδια τιμή) και επιδότηση σε οσους είναι ακόμα στα adsl (μηναία με κουπόνι προς τον παροχο ) για να πανε σε fiber  οπου ειναι εφικτο ή vdsl.  Το κουπονι θα καλυπτει 6-8 € το μήνά για 2 χρονιά.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, iorant είπε

υπάρχει φημολογία ότι στα τέλη Ιανουάριου θα υπάρξει μείωση των τιμών στα FFTH πακέτα (ή αύξηση της ταχύτητας στην ιδια τιμή) και επιδότηση σε οσους είναι ακόμα στα adsl (μηναία με κουπόνι προς τον παροχο ) για να πανε σε fiber  οπου ειναι εφικτο ή vdsl.  Το κουπονι θα καλυπτει 6-8 € το μήνά για 2 χρονιά.

Το είπες και μόνος σου, αγαπητέ φίλε: ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ! Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν...

• Super Moderators
Δημοσ.

Για το κουπόνι σχεδόν κόβω το χέρι μου ότι δεν θα το δούμε το 1ο τρίμηνο του 2024, μην πω το 1ο εξάμηνο...

Οι τιμές θα πέσουν σίγουρα όμως το 2024, δεν τους παίρνει άλλο τόσο χαμηλή "απορρόφηση"...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια , μεχρι πριν ενα μηνα ειχαμε εως 24mbit …. Δηλαδη 4,5 μεσο ορο . Πλεον εγινε το εργο για fiber to the home , και εφεραν κανονικα κουτακι με αναμονες σε καθε οροφο , οποτε πηρα τηλεφωνο στη cosmote . Η ερωτηση που θελω να κανω ειναι γιατι μου ζητανε τελος ενεργοποιησης για επιθεωρηση κτιριου , παραδοση και επιθεωρηση υπηρεσιας 50€ ;! Δεν υποτιθεται οτι ηταν δωρεαν και επιδοτουμενα . Βεβαια για την εγκατασταση των αναμονων εντος της πολυκατοικιας οντως δεν πληρωσα κατι καθως ειπαν οτι ειναι επιδοτουμενα απο αυτον που ανελαβε το εργο (wind) . Αρα η κοσμοτε τι ζηταει ακριβως ;!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...