Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, furiousboy13 είπε

Επειδη ο ηλεκτρολογος μου εχει αφησει οπτικη ινα ατερματιστη σε αναμονη μεσα σε υπαρχων κουτι στον τοιχο εξω στο κλιμακοστασιο και θελω να χρησιμοποιησω αυτο, ξερει καποιος αν θα εχω ενημερωση ποτε θα ερθει το συνεργειο; Ή μπορει να ερθουν και να μην του παρω χαμπαρι; Εγω θελω το foor box δλδ να ειναι κοντα σε αυτο το κουτι.

Κλείνουν ραντεβού με τον διαχειριστή. Στον όροφο είσαι μόνος σου;

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 hours ago, Thresh said:

Τηλέφωνο αναγκαστικά. :(

Στο τηλεφωνο μου ειχαν πει για 200αρα. Δλδ παραπανω δεν δινουν; Ή απλα θε θελει επιπλεον ενεργειες στην πολυκατοικια;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, furiousboy13 είπε

Έχει άλλο ένα διαμέρισμα, γιατί;

Ιδανικά θα πρέπει να μπει σε σημείο που να βολεύει και τους 2 (το floorbox)

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Witcher1st said:

Στο τηλεφωνο μου ειχαν πει για 200αρα. Δλδ παραπανω δεν δινουν; Ή απλα θε θελει επιπλεον ενεργειες στην πολυκατοικια;

Δεν έδιναν,  λογικά με την αλλαγή στα πακέτα/τιμές στο site της Nova θα δώσουν.

Δημοσ.
1 minute ago, Thresh said:

Δεν έδιναν,  λογικά με την αλλαγή στα πακέτα/τιμές στο site της Nova θα δώσουν.

Δλδ γινεται απο καφαο ΟΤΕ, να παιρνω 1Gbps ταχυτητα σε αλλο παροχο; Και το αντιστροφο;

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Witcher1st said:

Δλδ γινεται απο καφαο ΟΤΕ, να παιρνω 1Gbps ταχυτητα σε αλλο παροχο; Και το αντιστροφο;

Ναι γίνεται από οπτικές ίνες ενός παρόχου να παίρνεις 1Gbps με άλλον. Το θέμα να το θέλει ο άλλος, διότι μέχρι πρότινος η Nova δεν το ήθελε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/9/2024 στις 9:00 ΜΜ, sainis21 είπε

, πως θα μου φέρει την πολεοδομία αν κάνουν καμία τρύπα σε κολόνα, θα φέρει αστυνομία και γενικά να λέει διάφορα, για καταγγελίες που έχει κάνει σε διάφορες αρχές, επιστολές που έχει στείλει με φωτογραφίες και του απάντησαν ότι δίκιο  σε αρμόδιες υπηρεσίες και τέτοια. Πολύ πιθανόν να έχει δίκιο, δηλαδή σχεδόν σίγουρα έχει δίκιο όσον αναφορά την νομιμότητα και την ασφάλεια της εγκατάστασης το λέω επειδή το έψαξα τις τελευταίες ώρες και από αυτά που διαβάζω από φεκ συμβαδίζουν με αυτά που ισχυρίζετε( βέβαια πρόσβαση στις καμία 40αρία πιστοποιήσεις που αναφέρονται δεν έχω) . Ακόμα και να λαδώσει τον εγκαταστάτη η να κάνει την εγκατάσταση με δικά του έξοδα και να την πιστοποιήσει ο εγκαταστάτης της κάθε εταιρίας έχει προτείνει αλλά δεν το δέχτηκαν. Το ερώτημα πάντως παραμένει έγω τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να πάρω προσφορά από τρίτο συνεργείο που να πληρεί όλες τις προυποθέσεις ; μπορώ να "αναγκάσω" το συνεργείο να ακολουθήσει ρητά το νόμο; Επίσης μπορεί να κάνει μήνυση σε εμένα; Γενικά τι θα κάνατε στην θέση μου; Επισημαίνω πως δεν υπάρχει διαχειρηστής στην πολυκατοικία και δεν έχουμε κοινόχρηστα, πρακτικά 2 οικογένειες μένουμε.

Ευχαριστώ

Βεβαια βάση κάποιου νοκ ~ 2002 κ μετά..ισως να υπάρχει ήδη (αναμονη)σωλήνας έξω στο πεζοδρόμιο για να περάσει κ οπτικη ινα κ καταληγει υπογειο -ισόγειο.(έχουν πρόσβαση στο σχέδιο αυτοι )

ΑΝ από ρεγκλετα βλέπεις ένα σπιράλ ανά διαμέρισμα με ένα μονο καλώδιο τηλεφώνου ή θυροτηλεφωνο τότε είσαι οκ.καποιος θα βρεθεί να περάσει ινα με ατσαλινα.. το να βγαλεις το καλώδιο τηλεφώνου γ να εχει χωρο δεν σε νοιάζει ,γιατί μέσω ίντερνετ θα ναι η τηλεφωνία.

https://www.instagram.com/reel/C4cvni4oneF

https://youtu.be/MSjsJ5KIHDc?

https://youtube.com/shorts/A1-eiS5uam0?

κάπως έτσι θα έλυναν το προβλημα σε πολλές πολ.κιες

2. Καθετη εγκατάσταση μέσα από κουβουκλιο ασανσερ κ οριζοντια αναγκαστικά μέσα από κανάλι ή χυμα με καρφακια

3. Καθετη εγκατάσταση μέσα από κάγκελα σκάλας

Αν δεν κάνω λάθος inalan/hcn είναι άρπα κόλα όσο αντέξουν συνηθως εξωτερικά χωρίς κανάλια κτλ..ακομη κ ενωση με δίπλανη πολ.κια από κοινό κουτί.. 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξαφνικα σημερα διαπιστωνω οτι το απεναντι απο εμενα διαμερισμα στην πολυκατοικια , εχει βαλει οπτικη ινα :) Κοιταω λοιπον στον τοιχο να δω πως περασαν την οπτικη (διαφανη) ινα και βλεπω το παρακατω.

Aν ζουμαρετε , γιατι λογω χρωματος ινας και τοιχου δεν φαινεται καλα , κοντα στην γωνια εχει κρεμασει η ινα. Δεν προκειται να φυγει , μιας και απο την γωνια και κατω ειναι ή τουλαχιστον φαινεται καλα στερεωμενη , αλλα και παλι ...

ΥΓ : Δεν εβαλα την φωτο σε καποια ονλαιν υπηρεσια , γιατι ριχνει την ποιοτητα και δεν φαινεται τιποτα απολυτως.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Ξαφνικα σημερα διαπιστωνω οτι το απεναντι απο εμενα διαμερισμα στην πολυκατοικια , εχει βαλει οπτικη ινα :) Κοιταω λοιπον στον τοιχο να δω πως περασαν την οπτικη (διαφανη) ινα και βλεπω το παρακατω.

Aν ζουμαρετε , γιατι λογω χρωματος ινας και τοιχου δεν φαινεται καλα , κοντα στην γωνια εχει κρεμασει η ινα. Δεν προκειται να φυγει , μιας και απο την γωνια και κατω ειναι ή τουλαχιστον φαινεται καλα στερεωμενη , αλλα και παλι ...

ΥΓ : Δεν εβαλα την φωτο σε καποια ονλαιν υπηρεσια , γιατι ριχνει την ποιοτητα και δεν φαινεται τιποτα απολυτως.

Με θερμοκολα τη βαζουνε αρα στερεωση ξανα με θερμοκολα

Δημοσ.

Λογικα ινα HUA ειναι, δεν την ζεστανε καλα οποτε ξεκολλησε. Ειναι λιγο δυσκολο το ραβδι μεχρι να το μαθεις. Θελει συγκεκριμενη ταχυτητα για να κολλησει καλα, αν το αφησεις παραπανω καιγεται η ινα…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι τώρα έβαζε μόνο η κοσμοτε διαφανη huawei αλλά απαιτεί κ δικό τους εξτρα terminal...αν κρεμάσει θέλει θερμοκολλα ή σιλικόνη ή μικρά καρφακια...  παιζει να εχει βγει κ διαφανη χωρίς τερματικο  (FTTR transparent optical )

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν μια βδομάδα μας βάλανε στο σπίτι από κάτω το κεντρικό κουτί οπτικής της ΔΕΗ. 
Μένει να συνδεθούν από τις κολώνες στο καφαο. Τι άλλο ακολουθεί μετά; 
Θα μου πείτε να συνδεθεί το σπίτι 😂 εγώ εννοώ τι άλλη διαδικασία έχει έπειτα; Γνωρίζει κάποιος ποσές μέρες κάνουν περίπου; Ή είναι κάτι άλλο που ίσως δεν έχω ιδέα..;

Δημοσ.

Η ΔΕΗ δεν έχει ξεκινήσει να παρέχει απολύτως τίποτα προς το παρόν. Ούτε χονδρική έχει αρχίσει να δίνει, ούτε λιανική, να είναι αυτή δηλαδή ο πάροχος. Οπότε δεν μπορούμε να σου πούμε απολύτως τίποτα. Κάαααποια στιγμή θα δεις το φως.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Karanikolis said:

Καλησπέρα, πριν μια βδομάδα μας βάλανε στο σπίτι από κάτω το κεντρικό κουτί οπτικής της ΔΕΗ. 
Μένει να συνδεθούν από τις κολώνες στο καφαο. Τι άλλο ακολουθεί μετά; 
Θα μου πείτε να συνδεθεί το σπίτι 😂 εγώ εννοώ τι άλλη διαδικασία έχει έπειτα; Γνωρίζει κάποιος ποσές μέρες κάνουν περίπου; Ή είναι κάτι άλλο που ίσως δεν έχω ιδέα..;

Προς το παρόν "τίποτα". Πρέπει είτε να πάρει κάποιος άλλος πάροχος χονδρική από την ΔΕΗ και να δίνει υπηρεσίες μέσω των ινών της είτε να αρχίσει να παρέχει λιανική η ΔΕΗ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...