Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/4/2025 στις 3:17 ΜΜ, nemesis89 είπε

έχω κανει και αλλη σύνδεση μπηκαν μεσα και μετα απο 3 μέρες ήρθε ο τεχνικός του Οτε και το ενεργοποίησε εδω παμε για πανω απο 7 εργάσιμες

Αν το οπτικό σήμα είναι εντάξει, και δεν έχει κάποιο πρόβλημα η οπτική ίνα, τότε μπορεί να μην γίνεται η ενεργοποίηση επειδή το ONT έχει δηλωθεί σε λάθος πόρτα στην καμπίνα (OLT), έχει δηλωθεί λανθασμένο S/N από την εφαρμογή ενεργοποίησης, ή ακόμα και να έχει πρόβλημα το ONT ως Hardware.

Οι ενεργοποιήσεις γίνονται με tablet, στο οποίο καταχωρούνται τα S/N των ONT και Router. Μπορεί να είναι άτομα από τον ΟΤΕ, αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες.

Επεξ/σία από johnykim
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, johnykim είπε

Αν το οπτικό σήμα είναι εντάξει, και δεν έχει κάποιο πρόβλημα η οπτική ίνα, τότε μπορεί να μην γίνεται η ενεργοποίηση επειδή το ONT έχει δηλωθεί σε λάθος πόρτα στην καμπίνα (OLT), έχει δηλωθεί λανθασμένο S/N από την εφαρμογή ενεργοποίησης, ή ακόμα και να έχει πρόβλημα το ONT ως Hardware.

Οι ενεργοποιήσεις γίνονται με tablet, στο οποίο καταχωρούνται τα S/N των ONT και Router. Μπορεί να είναι άτομα από τον ΟΤΕ, αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες.

τι να σου πω εδω δεν εχουν ερθει καν με το tablet να περασουν τα S/N

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nemesis89 είπε

τι να σου πω εδω δεν εχουν ερθει καν με το tablet να περασουν τα S/N

Θα πρέπει να προγραμματιστεί ραντεβού για να γίνει η ενεργοποίηση. Αν το καθυστερούν, μάλλον δεν έχουν λύσει το θέμα με την πόρτα ακόμα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnykim είπε

Θα πρέπει να προγραμματιστεί ραντεβού για να γίνει η ενεργοποίηση. Αν το καθυστερούν, μάλλον δεν έχουν λύσει το θέμα με την πόρτα ακόμα.

στην καμπηνα και το καφαω ειδα δουλεια τηνδευτέρα( έλεγα μήπως και βάζουν το δικό μου).. από τότε δεν πήγε κανείς

Δημοσ.

Εν αναμονή συνεργείου για την εγκατάσταση της εσωτερικής υποδομής στην πολυκατοικία,  να ρωτήσω τη γνώμη σας.

Από το κουτί στο πεζοδρόμιο μέχρι το εσωτερικό της πολυκατοικίας θα περαστεί η ίνα σε σωλήνα στην οροφή της πυλωτής.

Εάν θελήσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε θερμομόνωση στην πυλωτή, θα υπάρχει πρόβλημα;

Χρειάζεται να προβλέψουμε κάτι κατά την εγκατάσταση της οπτικής;

Δημοσ.

Θεωρητικά η πυλωτή έχει ήδη περαστεί με αφρολεξ, οπότε δεν χρειαζεται να κανεις κατι. Αν θα προθεσεις και αλλη θερμομόνωση στο μέλλον μπορείς ή να θαψεις τη σωλήνα μεσα ή να την αφαιρεσεις απο τη στηριξη με προσοχη για να κάνεις δουλειες, αν και τα μαστόρια δε θα δειξουν την  προσοχη που απαιτείται

Δημοσ.

Αφρολεξ που θα έχει; Είναι εποχής του 2000 και από κάτω από την πλάκα της πυλωτής φαίνονται τα ίχνη από τα καλούπια που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη σκυροδέτηση οπότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει μόνωση.

Μάλλον για ενσωμάτωση θα πάει απλά δε ξέρω αν θα επηρεάσει το ότι δε θα μπορέσει να πατήσει σωστά η πλάκα θερμομόνωσης πάνω στην πλάκα της οροφής λόγω του σωλήνα της οπτικής.

Δημοσ.

Καλημέρα!
Μετά από 1 και πλέον μήνα  μετά την εγκατάσταση από τεχνικό της ίνας και του ont, σήμερα το λαμπάκι του ont ανάβει κανονικά. Μέχρι χθες αναβόσβηνε. Αν το συνδέσω με το fritzbox στη θύρα wan θα παίξει άραγε? Στο mycosmote γράφει ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες από τεχνικό. Ή πρέπει να περαστούν οι κωδικοί του ont από τον τεχνικό στο λογαριασμό μου πρώτα?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skoupas είπε

Στο mycosmote γράφει ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες από τεχνικό. Ή πρέπει να περαστούν οι κωδικοί του ont από τον τεχνικό στο λογαριασμό μου πρώτα?

Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις, αλλά 99,9% θα πρέπει να έρθει ο τεχνικός.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skoupas είπε

Έπαιξε κατευθείαν τελικά. 

Δόξα τω Θεώ. Οι ταχύτητες είναι ΟΚ;

Δημοσ.

Ναι, τούμπανο! 310 down και 160 up και 1ms στο server της cosmote με ανοικτές συσκευές στο δίκτυο. Επιτέλους!

• Like 2
Δημοσ.
22 ώρες πριν, skoupas είπε

Ναι, τούμπανο! 310 down και 160 up και 1ms στο server της cosmote με ανοικτές συσκευές στο δίκτυο. Επιτέλους!

άντε τέλεια πως και εγινε να μην χρειαστει να περάσουν χειροκίνητα το S/N? εγω ακόμα τιποτα πήρα και τον τεχνικό που μου εγκατέστησε την ινα μέσα στο σπίτι και μου είπε οτι δεν δίνουν ακόμα για εντολή ενεργοποίησης ...ο λόγος άγνωστος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...