Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, camel555 είπε

Καλημέρα και καλορίζικη η νέα σύνδεση! Έχεις δίκιο με την καταγγελία, ομολογουμένως δεν το σκέφτηκα καν. Τελικά μετά από άπειρα τηλέφωνα, περιμένω το συνεργείο σήμερα, 65+ μέρες μετά την αίτηση.

Σε ευχαριστω!
65+ ημερες? OMG!!!
Αντε με το καλο να ξεμπερδεψεις. Εμενα ηρθε ενας τσακαλακος τεχνικος και περασε την οπτικη οπως ηθελα και την πηγε εκει ακριβως που του ειπα χωρις μα μου σου του, οπως κανανε στον φιλο μου που μενει ακριβως απο πανω μου και εβαλε ΔΕΗ. Α, και χρησιμοποιουν την λεπτη διαφανη οπτικη ινα που ειναι σχεδον αορατη......μονο η cosmote την εχει αυτην (ετσι μου ειπε ο τεχνικος, δεν ξερω αν ειναι αληθεια η οχι)

Η πλακα ειναι οτι εβαλα 300αρα για αρχη να δω τι παιζει με σκοπο να περιμενω να τελειωσει η συμβαση και να παω σε ΔΕΗ 1000αρα αλλα με βλεπω να μην αντεχω μεχρι τοτε. μου φαινονται ηδη λιγα τα 300. Το ping βεβαια στα 3ms ειναι απολαυση

• Thanks 1
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, popopo είπε

Διαβάζω ότι προτείνεται και μια εφεδρεία, οπότε αυτό θα μου κάνει λογικά;

λογικά ναι, τώρα για καλωδίωση ατό τον κατανεμητή του ορόφου μέχρι το σπίτι σου, δεν ξέρω αν είναι τόσο απαραίτητο η εφεδρία, αλλά αν μπορείς να το κάνεις καλό ειναι για να μην ανοίγεις δουλειες στο μέλλον.

εγώ πήρα αυτή Fibertechnic 1xSinglemode 9/125 G.657B3 DROP LSZH White 3mm (Ideal for FTTH) και πέρασα 2 ξεχωριστές για κάθε διαμέρισμα. Οι τεχνικοί δεν είπαν τίποτα, overkill τους φάνηκε αλλά οκ.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, nikthanos είπε

λογικά θα το δεχτεί, αφού η ίνα είναι βάσει προδιαγραφών και αφού του έχεις κάνει τη δουλειά την περισσότερη.

Εγώ το έκανα αυτό σε ιδιόκτητη διπλοκατοικία, έκανα όλες τις εσωτερικές οπτικές από το κεντρικό σημείο του οικοπέδου αφού είχα συνεννοηθεί με τον μηχανικό της εταιρίας μέχρι τα 2 διαμερίσματα. Ηρθαν οι τεχνικοί και έκαναν τις κολλήσεις στις οπτικές μόνο.

Οπτική ίνα πήρα προδιαγραφές από εδώ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ ΣΕ ΝΕΟΑΝΑΓΕΙΡΟΜΕΝΟ Ή ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ

Απαιτείται η εγκατάσταση ενός καλωδίου single mode (SM), εσωτερικής χρήσης, G657 A1/A2

Καλημέρα, την κατασκευή σε υφιστάμενο κτήριο, την κάνει απλός ηλεκτρολόγος ή θέλει κάποιον εξειδικευμένο σε δίκτυα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, camel555 είπε

Καλημέρα και καλορίζικη η νέα σύνδεση! Έχεις δίκιο με την καταγγελία, ομολογουμένως δεν το σκέφτηκα καν. Τελικά μετά από άπειρα τηλέφωνα, περιμένω το συνεργείο σήμερα, 65+ μέρες μετά την αίτηση.

Καλημέρα, με το καλό!

Γρήγορη ερώτηση επειδή είμαι παθών στην ίδια πόλη (57 ημέρες από αίτηση σε COSMOTE, ενώ το διαμέρισμα είχε ήδη εγκατάσταση από Vodafone). Θεωρητικά πρέπει να ήταν δουλειά 10'. Χρησιμοποίησες κάποιο άλλο τηλέφωνο εκτός από εξυπηρέτηση πελατών; Πήρα ιδέα και χτες έκανα καταγγελία κιόλας.

Επεξ/σία από illicit.
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, illicit. είπε

Πήρα ιδέα και χτες έκανα καταγγελία κιόλας.

Απο εδω και περα μην ασχοληθεις καθολου να παρεις τηλ σε 5 μερες το πολυ θα σε παρουν εκεινοι

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, illicit. είπε

Καλημέρα, με το καλό!

Γρήγορη ερώτηση επειδή είμαι παθών στην ίδια πόλη (57 ημέρες από αίτηση σε COSMOTE, ενώ το διαμέρισμα είχε ήδη εγκατάσταση ήδη από Vodafone). Θεωρητικά πρέπει να ήταν δουλειά 10'. Χρησιμοποίησες κάποιο άλλο τηλέφωνο εκτός από εξυπηρέτηση πελατών; Πήρα ιδέα και χτες έκανα καταγγελία κιόλας.

Καλημέρα και σε σένα, σε ευχαριστώ! Πέρα από τα άπειρα τηλέφωνα στο 13888, συμπλήρωσα και μια φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα τους. Δεν ξέρω τι βοήθησε τελικά, η φόρμα επικοινωνίας ή κάποιος από το 13888 που έκανε κάτι παραπάνω από το να ακούσει τον πόνο μου... Δοκίμασα και το 2107005842 (οπτικές ΟΤΕ) αλλά δεν φαίνεται να δέχεται εισερχόμενες, αυτός πάντως είναι ο αριθμός που θα σε πάρει για να κλείσετε ραντεβου, οπότε αποθήκευσέ τον...

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, camel555 είπε

Καλημέρα, την κατασκευή σε υφιστάμενο κτήριο, την κάνει απλός ηλεκτρολόγος ή θέλει κάποιον εξειδικευμένο σε δίκτυα;

την κατασκευή την κάνει ο πάροχος, αλλά οι οδηγίες τους είναι όδευση από κλιμακοστάσιο και εξωτερική εγκατάσταση, χωρίς πολλές παρεμβάσεις στο κτήριο.

Αν έχεις δικό σου τεχνικό που μπορεί να σου κάνει την εσωτερική εγκατάσταση για να μη φαίνονται κανάλια κτλ μπορείς να το κάνεις. Ποιος θα στην κάνει τη δουλειά είναι άλλο θέμα, εξειδικευμένος σε δίκτυα δε χρειάζεται γιατί απ' ότι καταλαβαίνω η δουλειά είναι εγκατάσταση σωληνώσεων και οπτικής ίνας. Θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιους κανόνες και κανονισμούς για να μη γίνει άρπα κόλλα η δουλειά και να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον.

Εγώ την έκανα μόνος μου γιατί είμαι ηλεκτρολόγος, έχω κάνει όλες τις εγκαταστάσεις στο σπίτι μου, είχα αφήσει σωληνώσεις αναμονές κτλ να υπάρχουν και όλα αυτά είναι και επισκέψιμα. Πέρασα τις οπτικές στα διαμερίσματα χωρίς σκαψίματα κτλ, μπήκαν τα πριζάκια στη θέση τους και έγιναν οι κολλήσεις στα άκρα της οπτικής από το συνεργείο του παρόχου. Εκεί είχα ενα άγχος πως θα γινόταν αλλά τελικά είδα ότι δεν τερματίζουν φισάκι SC στην άκρη της οπτικής, κολλάνε στην οπτική μισό μέτρο οπτική με τερματισμένο φισάκι. Προφανώς είναι πιο εύκολο και καλύτερη σαν μέθοδος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, nikthanos said:

λογικά ναι, τώρα για καλωδίωση ατό τον κατανεμητή του ορόφου μέχρι το σπίτι σου, δεν ξέρω αν είναι τόσο απαραίτητο η εφεδρία, αλλά αν μπορείς να το κάνεις καλό ειναι για να μην ανοίγεις δουλειες στο μέλλον.

εγώ πήρα αυτή Fibertechnic 1xSinglemode 9/125 G.657B3 DROP LSZH White 3mm (Ideal for FTTH) και πέρασα 2 ξεχωριστές για κάθε διαμέρισμα. Οι τεχνικοί δεν είπαν τίποτα, overkill τους φάνηκε αλλά οκ.

Εφεδρεία όχι καλωδίωσης αλλά οπτικής ίνας εννοώ.

Υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα από ένα καλώδιο διπλής ίνας να τερματίσουν μόνο τη μία, ή θα πρέπει να απλωθούν 2 μονά καλώδια;

image.png.5fa21b6b4aaadbd73eb6b5ae70a748a6.png

Επεξ/σία από popopo
Δημοσ.

ναι, εφεδρία οπτικής ίνας εννοώ και εγώ. Αν χαλάσει η δική σου οπτική ίνα από τον κατανεμητή του ορόφου μέχρι την πρίζα σου, γίνεται αντικατάσταση σχετικά εύκολα. 

Σε καλώδιο με 2 οπτικές ίνες μέσα, το απογυμνώνουν, τερματίζουν την μία οπτική και την άλλη την κάνουν κουλούρα μέσα στην πρίζα να περιμένει απ' ότι είδα στη δική μου εγκατάσταση. 

Προτείνουν να υπάρχουν εφεδρίες. 

Στη δική μου περίπτωση, στο εξωτερικό κατανεμητή έφεραν τις οπτικές σε ένα καλώδιο multi γιατί θα πάρει και το γειτονικό σπίτι ΑΝ και ΌΤΑΝ κάνει αίτηση. Μετά πέρασαν οπτικές ίνες (δεν ξέρω πόσες) από τον εξωτερικό κατανεμητή μέχρι τον κατανεμητή του κτηρίου μου, και από εκεί, μία οπτική ίνα την μοίρασαν με splitter στα 2 για τα δύο διαμερίσματα.

Οταν ρώτησα γιατί δε στέλνουν μία οπτική ανά κατοικία μου είπαν ότι δε φτάνουν για όλους :) . οπότε μισή μισή και καλά είναι :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, στη πολυκατοικία μας έχουν κάνει εγκατάσταση για οπτική ίνα. 

Την επόμενη εβδομάδα έχω ραντεβού για να τη φέρουν στο σπίτι. Ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα επειδή δεν μου τα λένε καλά και επειδή η φάση θα έρθουν να τρυπήσουν έτσι με το γεια σας με βάζει λίγο σε άμυνα. 

Οι τοιχοι που γειτονεύουν με το κλιμακοστάσιο όπου είναι το κουτάκι δεν έχουν πρίζα τηλεφώνου. Και οι πρώτες πρίζες ρεύματος είναι σε τοίχους που φαίνονται φάτσα φόρα στο σαλόνι. 

1) τι ακριβώς χρειάζεται για αυτό το μικρό κουτάκι που θα μπει; Χρειάζεται να είναι δίπλα σε μπριζα ρεύματος ή τηλεφώνου?

2) αφού τα βάλουν αυτοί, γίνεται σε άλλο χρόνο όταν πχ βάψω να τα μεταφέρω άλλου; Ή να σκαψω τοίχο και να τα βάλω μέσα;

Βλέπω κάτι φωτογραφίες εδώ με κουτιά καλώδια και ρούτερ και δεν παίζει να τα βάλω αυτά φάτσα φόρα στο σαλόνι ή να κάνω το σπίτι με κανάλια 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Καλησπέρα, στη πολυκατοικία μας έχουν κάνει εγκατάσταση για οπτική ίνα. 

Την επόμενη εβδομάδα έχω ραντεβού για να τη φέρουν στο σπίτι. Ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα επειδή δεν μου τα λένε καλά και επειδή η φάση θα έρθουν να τρυπήσουν έτσι με το γεια σας με βάζει λίγο σε άμυνα. 

Οι τοιχοι που γειτονεύουν με το κλιμακοστάσιο όπου είναι το κουτάκι δεν έχουν πρίζα τηλεφώνου. Και οι πρώτες πρίζες ρεύματος είναι σε τοίχους που φαίνονται φάτσα φόρα στο σαλόνι. 

1) τι ακριβώς χρειάζεται για αυτό το μικρό κουτάκι που θα μπει; Χρειάζεται να είναι δίπλα σε μπριζα ρεύματος ή τηλεφώνου?

2) αφού τα βάλουν αυτοί, γίνεται σε άλλο χρόνο όταν πχ βάψω να τα μεταφέρω άλλου; Ή να σκαψω τοίχο και να τα βάλω μέσα;

Βλέπω κάτι φωτογραφίες εδώ με κουτιά καλώδια και ρούτερ και δεν παίζει να τα βάλω αυτά φάτσα φόρα στο σαλόνι ή να κάνω το σπίτι με κανάλια 

1. Πρίζα ρεύματος ναι, τηλεφώνου όχι απαραίτητα. Αν έχετε κι άλλες πρίζες τηλεφώνου στο σπίτι και θέλετε να τις χρησιμοποιείτε από κάπου πρέπει να πάρουν σήμα κι αυτό είναι το πρώτο πριζάκι στο δίκτυο (αν δεν κάνω λάθος)

2. Αν εννοείς μόνος σου, το βλέπω δύσκολο. Τεχνικός θεωρητικά μπορεί να κάνει ότι του ζητήσεις.

Δημοσ.

η οπτικη ινα πρεπει να φτάσει στο σημειο που ειναι το ρούτερ. χρειαζεται ρευμα ο μετατροπεας απο οπτική ινα σε καλώδιο. μπαινει μια εξωτερικη πριζα που καταλήγει η οπτικη ινα και μεχρι εκει συνηθως τη βαζουν μεσα σε καναλακι στο σοβατεπι

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikthanos είπε

η οπτικη ινα πρεπει να φτάσει στο σημειο που ειναι το ρούτερ. χρειαζεται ρευμα ο μετατροπεας απο οπτική ινα σε καλώδιο. μπαινει μια εξωτερικη πριζα που καταλήγει η οπτικη ινα και μεχρι εκει συνηθως τη βαζουν μεσα σε καναλακι στο σοβατεπι

H Θεση του ρουτερ δεν είναι θέμα μπορω να το μετακινησω οπουδηποτε επειδη εχω wifi mesh και αυτο χρησιμοποιώ. Δεν με νοιαζει το τηλεφωνο επισης.  
Το όλο combo πριζακι, ΟΝΤ router wifi mesh + πριζα είναι εντελως προβληματικό διοτι φαίνεται απαισιο στη μέση του σαλονιου και σε οποιοδήποτε αλλο σημειο το κανάλι θα είναι εμφανέστατο. Το μινιμαλ σπιτι μας μάρανε. 

Αυτο με το καναλάκι μπορει να γίνει με αυτη τη διάφανη ίνα που λενε? 
Δηλαδη με το που μπει στο σπιτι να ειναι με διαφανη ινα και σοβατεπι σοβατεπι + τρυπες να μου το φέρουν σε μια ντουλαπα στο χολ που έχω πρίζα (πλυντηριου) και να γινει εκει ολη η ιστορια με τα πριζακια μεσα στη ντουλαπα?

Επισης αν εχω μπουατ σε ενα σημειο χωρις πρίζα απο κατω, μπορουν πχ να βάλουν εκει τα πριζακια πανω πανω διπλα του και να παρουν ρευματα απο εκει? Ετσι να κρεμασω και τα router + wifi mesh πισω απο το δοκαρι και να μην φαινεται τιποτα

Δημοσ.

δεν ξέρω τι υλικά χρησιμοποιεί το κάθε συνεργείο και δεν ξέρω και κατά πόσο θα μπουν στη διαδικασία να κάνουν τρύπες μέσα στο σπίτι, θα τα αποφύγουν για να μη μπλέξουν γιατί οποιαδήποτε ζημιά μετά να γίνει θα έχουν πρόβλημα. Οπότε ή έχεις δικό σου τεχνικό να κάνει τρύπες όπου θες και οι άλλοι να περνάνε οπτικές ή τους ζητάς να στην τερματίσουν την οπτική ίνα σε σημείο να σε βολεύει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...