Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, βασιλιάς βάτραχος είπε

Καλησπερα, 23 Ιουνιου ανοιξε η περιοχη μου (2 οικοδομικα τετραγωνα) για αιτησεις οπτικης ινας

που το βλεπουμε αυτο ποιες περιοχες ανοιγουν ?
Πχ εδω στην κεντρικη ευβοια -Βασιλικο εχουν σχεδον τελειωσει με σκαψιματα κολονες καφαο κλπ ποτε αραγε θα ανοιξει ?

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Τελικα η εγκατάσταση ήταν πολυ πιο ευκολη. 
Εκαναν 20μετρη εγκατασταση. Δεν εβαλαν καθόλου καναλια μονο διάφανη ίνα. 
Απο το κλιμακοστασιο που ειναι του κουτι μεχρι τη πρωτη πρίζα μόνο διάφανη και 1 τρύπα. 
Πηγαν σοβατεπι και γυρω απο την κάσα της πόρτας που παρεμβάλεται και απο εκει πισω απο ενα επιπλάκι ΙΚΕΑ kallax. 
Μπορω να πω οτι το αποτέλεσμα είναι άρτιο αισθητικά με εξαίρεστη στο τέλος που όπως και να χει θα γίνει χαμος με καλώδια (μεταξυ κουτιών, πρίζας, και ρουτερ + πολυμπριζο).

Αν και είναι σε εμφανέστατο φωτεινό σημείο δεν φαίνεται τίποτα στο ανυποψίαστο μάτι. 

Update: 5 ωρες μετά εχει ξεκολλησει σε δυο σημεια. Τι χομπίστες ειναι αυτοι... 

• Haha 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Αν και είναι σε εμφανέστατο φωτεινό σημείο δεν φαίνεται τίποτα στο ανυποψίαστο μάτι. 

Αυτό μπορεί να είναι και κακό υπό προϋποθέσεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, villasg είπε

που το βλεπουμε αυτο ποιες περιοχες ανοιγουν ?
Πχ εδω στην κεντρικη ευβοια -Βασιλικο εχουν σχεδον τελειωσει με σκαψιματα κολονες καφαο κλπ ποτε αραγε θα ανοιξει ?

Μπες εδω και κάνε τέρμα ζουμ στην περιοχή που ενδιαφέρεσαι, εάν υπάρχει κάλυψη θα ειναι μέσα στην κόκκινη περιοχή και θα εχει κόκκινη βούλα η οικοδομή που σε απασχολεί 

https://www.broadband-assist.gov.gr/public/#{"a3b_coverpointftthcoax_normal_dist_10th"%3A1%2C"FTTH%2FB"%3A1%2C"Κάλυψη χαλκού"%3A0%2C"grid_square1000sql"%3A0%2C"Κινητή"%3A0%2C"zoom"%3A5.9%2C"center"%3A{"lng"%3A22.812701766722512%2C"lat"%3A37.7667558602502}}

• Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς αν είναι δυνατόν να εγκαταστήσουμε μόνοι μας εκ νέου την οπτική ίνα; Δηλαδή να μεταφέρουμε τα κουτάκια άλλου μόνοι μας;

Έχω κρατήσει τα σκουπίδια του τεχνικού και τα καλώδια είναι SC APC. Αυτά είναι με βύσμα. 

Δεδομένου ότι κάποια στιγμή θα βάψουμε και τότε μπορούμε να ανοίξουμε σωστά τριπες και κανάλια στα ντουβαρια και να γίνει σωστά η εγκατάσταση. Έχει καμία ιδιαίτερη μαεστρία η σύνδεση δεδομένου ότι δεν τσακίζουμε το καλώδιο;

• Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, greekparot said:

Καλησπέρα, έχω cosmote fiber στο σπίτι και σε 2 μήνες λήγει το συμβόλαιο όπου πιθανόν δεν θα μου δώσει η εταιρεία την ίδια τιμή.
Gigabit voucher δεν δικαιούμαι γιατί έχω ήδη ταχύτητα 200.
Αν υποθετικά πω ότι αποφασίσω να πάω στην Vodafone ή nova με την οπτική που είναι ήδη εγκατεστημένη στο σπίτι τι γίνεται; Έρχονται την ξηλώνουν και βάζει ο νέος πάροχος την δική του; Φαντάζομαι πως όχι το ακούω λίγο τραβηγμένο σενάριο αλλά θα ήθελα να το ξέρω πριν πάρω την απόφαση. Για τον εξοπλισμό οκ σαφώς και γνωρίζω ότι θα πρέπει να τον επιστρέψω.

Με την λήξη του συμβολαίου του λες να κατέβεις στα 100Mbps, περιμένεις 1 μήνα για να βγει λογαριασμός και μετά κάνεις αίτηση για το voucher, εφόσον βέβαια δεν είχες πάρει το προηγούμενο (SFBB).

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί.
Αν γίνει εγκατάσταση μέσω SmartReadiness στην πολυκατοικία π.χ. από την UnitedFiber, αν κάνει μετά κάποιος σύνδεση Inalan ή ΔΕΗ, θα χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση κανονικά; Γιατί βλέπω περιπτώσεις π.χ. η Inalan να έρχεται από μπαλκόνι.
Αυτό ισχύει γενικά και για οποιαδήποτε εταιρεία/εγκαταστάτης κάνει εγκατάσταση με SmartReadiness;

Επίσης, είστε ικανοποιημένοι από την δουλειά της UnitedFiber;
Inalan π.χ. που πήρα να ρωτήσω αν αναλαμβάνουν SmartReadiness, με παρέπεμψαν στην MakedonBuild, με αυτή φαντάζομαι συνεργάζονται, ίσως να μην είναι και η μοναδική.
Έχει κάποιος εμπειρία από εγκατάσταση εκεί; Έχουμε λόγο να προτιμήσουμε τη μία ή την άλλη; Στην συγκεκριμένη UnitedFiber ή MakedonBuild ή και κάποια άλλη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/09/2025 at 13:35, Grfoxz said:

Τελικα η εγκατάσταση ήταν πολυ πιο ευκολη. 
Εκαναν 20μετρη εγκατασταση. Δεν εβαλαν καθόλου καναλια μονο διάφανη ίνα. 
Απο το κλιμακοστασιο που ειναι του κουτι μεχρι τη πρωτη πρίζα μόνο διάφανη και 1 τρύπα. 
Πηγαν σοβατεπι και γυρω απο την κάσα της πόρτας που παρεμβάλεται και απο εκει πισω απο ενα επιπλάκι ΙΚΕΑ kallax. 
Μπορω να πω οτι το αποτέλεσμα είναι άρτιο αισθητικά με εξαίρεστη στο τέλος που όπως και να χει θα γίνει χαμος με καλώδια (μεταξυ κουτιών, πρίζας, και ρουτερ + πολυμπριζο).

Η τρύπα τι διάμετρο έχει; Αξίζει να κάνω εγώ μια μικρής διαμέτρου τρύπα για να μην έρθουν τα συνεργεία με τρυπάνι μεγάλο;

Πόσο μικρή διάμετρο επιτρέπεται άραγε να έχει η τρύπα για να μπορέσει να τραβηχτεί η ίνα από την εσωτερική πλευρά του διαμερίσματος;

Επεξ/σία από popopo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, popopo είπε

Η τρύπα τι διάμετρο έχει; Αξίζει να κάνω εγώ μια μικρής διαμέτρου τρύπα για να μην έρθουν τα συνεργεία με τρυπάνι μεγάλο;

Πόσο μικρή διάμετρο επιτρέπεται άραγε να έχει η τρύπα για να μπορέσει να τραβηχτεί η ίνα από την εσωτερική πλευρά του διαμερίσματος;

η τρύπα πρέπει να είναι τουλάχιστον 22μμ  ώστε να περάσει άνετα ο SC conector από μέσα 

Επεξ/σία από ss42ss
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ss42ss είπε

η τρύπα πρέπει να είναι τουλάχιστον 22μμ  ώστε να περάσει άνετα ο SC conector από μέσα 

δεν πρέπει να περνάνε φισάκια, έχουν οπτική ίνα καρούλι, κόβουν όσο χρειάζεται και κολλάνε στις άκρες τα φισάκια.

τα προ τερματισμένα patchcords είναι πιο ακριβά από την σκέτη οπτική ίνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikthanos είπε

δεν πρέπει να περνάνε φισάκια, έχουν οπτική ίνα καρούλι, κόβουν όσο χρειάζεται και κολλάνε στις άκρες τα φισάκια.

τα προ τερματισμένα patchcords είναι πιο ακριβά από την σκέτη οπτική ίνα.

στην cosmote τουλάχιστον από το floor box μέχρι μέσα στο σπίτι περνάνε έτοιμα τερματισμένα patchcords της huawei αυτόν τον τύπο

Επεξ/σία από ss42ss
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, popopo είπε

Ρώτησα σήμερα αυτό ακριβώς το πράγμα στον τεχνικό που μου έκανε την εγκατάσταση. Αν θελήσω να κάνω ανακαίνιση τι θα κάνω;

Μου είπε να περάσω κανάλι Φ23 μέχρι εκεί που θέλω στα ντουβαρια μέσα. Και τους φωνάζω να κάνουν τη σύνδεση. Οπότε Φ23 

Επεξ/σία από Grfoxz
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
18 hours ago, trabakoulas said:

Παιδιά να ρωτήσω, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί.
Αν γίνει εγκατάσταση μέσω SmartReadiness στην πολυκατοικία π.χ. από την UnitedFiber, αν κάνει μετά κάποιος σύνδεση Inalan ή ΔΕΗ, θα χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση κανονικά; Γιατί βλέπω περιπτώσεις π.χ. η Inalan να έρχεται από μπαλκόνι.
Αυτό ισχύει γενικά και για οποιαδήποτε εταιρεία/εγκαταστάτης κάνει εγκατάσταση με SmartReadiness;

Επίσης, είστε ικανοποιημένοι από την δουλειά της UnitedFiber;
Inalan π.χ. που πήρα να ρωτήσω αν αναλαμβάνουν SmartReadiness, με παρέπεμψαν στην MakedonBuild, με αυτή φαντάζομαι συνεργάζονται, ίσως να μην είναι και η μοναδική.
Έχει κάποιος εμπειρία από εγκατάσταση εκεί; Έχουμε λόγο να προτιμήσουμε τη μία ή την άλλη; Στην συγκεκριμένη UnitedFiber ή MakedonBuild ή και κάποια άλλη;

Ναι, ακόμα κι η Inalan θα χρησιμοποιήσει την εγκατάσταση του Smart Readiness, πόσο μάλλον η ΔΕΗ.

• Thanks 1
Δημοσ.
48 minutes ago, ss42ss said:

στην cosmote τουλάχιστον από το floor box μέχρι μέσα στο σπίτι περνάνε έτοιμα τερματισμένα patchcords της huawei αυτόν τον τύπο

Και το μήκος που περισσεύει εφόσον είναι τερματισμένα; Το τυλίγουν κάπου πχ εντός floor box;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...