Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Έχουμε τριφασικό στο σπίτι μας, εγκατάσταση του '50, από τις πρώτες εγκαταστάσεις με ρευματοδότες στην Αθήνα. Για μένα είναι βλακεία να αφήσεις το τριφασικό για να πας σε μονοφασικό, το μόνο επιπλέον κόστος που έχεις είναι στο πάγιο ...

και αυτό μόνο σε παρόχους που χρεώνουν πάγιο

Όπως είπαν και οι άλλοι παραπανω, άσε το τριφασικό. 

Μακάρι να ειχα και εγώ τριφασικό στο σπίτι.

Επεξ/σία από DrLo
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Άσκοπη και χωρίς νόημα αλλαγή. 

Τσάμπα χρόνο και χρήματα θα χαλασεις.

θα κανω μεγαλη ανακαινηση....δηλαδη θα γινει νεα ηλεκτρολογικη μελετη....ετσι που τα λετε ομως μαλλον θα το κρατησω τριφασικο

Επεξ/σία από rapalih1985
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, rapalih1985 είπε

θα κανω μεγαλη ανακαινηση....δηλαδη θα γινει νεα ηλεκτρολογικη μελετη....ετσι που τα λετε ομως μαλλον θα το κρατησω τριφασικο

Κ καλά θα κάνεις. 

Δεν υπάρχει λόγος για μονοφασικο εφόσον έχεις ήδη τριφασικό. 

Δημοσ.

Το μονοφασικό είναι για μέγιστο φορτίο 8000watt. Το 3φασικό, είναι για 24.000watt.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, αν δεν χρησιμοποιείς ταυτόχρονα πολλές συσκευές που να τραβάνε πολύ ρεύμα, αρκεί και το μονοφασικό. Αλλά απο την στιγμή που έχεις ήδη το 3φασικό, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Sorath είπε

Αλλά απο την στιγμή που έχεις ήδη το 3φασικό, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις.

Αυτό.

Αν είχες μονοφασικό θα ήταν φασαρία να το κάνεις τριφασικό(παρά τα πλεόνεκτηματά του). Αλλά αφού το έχεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αλλάξεις.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sorath είπε

Το μονοφασικό είναι για μέγιστο φορτίο 8000watt. Το 3φασικό, είναι για 24.000watt.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, αν δεν χρησιμοποιείς ταυτόχρονα πολλές συσκευές που να τραβάνε πολύ ρεύμα, αρκεί και το μονοφασικό. Αλλά απο την στιγμή που έχεις ήδη το 3φασικό, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις.

Απλά νομίζω, η συμφωνημένη ισχύς είναι σε kVA και οχι kW, δηλαδή δεν λαμβάνουν υπόψη τον συντελεστή ισχύος, αν συνυπολογίσεις και τον συντελεστή τα μέγιστα kW που σηκώνει είναι λιγότερα.

Δημοσ.

οι ασφάλεια που θα διακόψει την παροχή βλέπει ρεύμα άρα η μέγιστη ισχύς είναι φαινόμενη και είναι 10,4kVA στην συμφωνημένη παροχή των 8kVA

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα να κάνω μία ερώτηση έκανα αίτηση για το τριφασικό μου βγήκε ο κωδικός πληρωμής το πλήρωσα έστειλε ο ηλεκτρολόγος μου σε μένα ένα χαρτί το οποίο λέγεται Υπε Που είναι το σχέδιο OK κάτοψη με τις σφραγίδες του το υπέγραψα, το ανέβασα στην εφαρμογή και το επόμενο σχέδιο ποιο είναι η κατασκευή του τριφασικού; Πόσο χρόνο περίπου περιμένω;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Καλησπέρα να κάνω μία ερώτηση έκανα αίτηση για το τριφασικό μου βγήκε ο κωδικός πληρωμής το πλήρωσα έστειλε ο ηλεκτρολόγος μου σε μένα ένα χαρτί το οποίο λέγεται Υπε Που είναι το σχέδιο OK κάτοψη με τις σφραγίδες του το υπέγραψα, το ανέβασα στην εφαρμογή και το επόμενο σχέδιο ποιο είναι η κατασκευή του τριφασικού; Πόσο χρόνο περίπου περιμένω;

Πολυ γενικη η ερωτηση σου, τι ειναι εκει υφιστάμενο κτιριο εχεις τωρα μονοφασικό, εναι νέα οικοδομή, παροχες εχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πολυ γενικη η ερωτηση σου, τι ειναι εκει υφιστάμενο κτιριο εχεις τωρα μονοφασικό, εναι νέα οικοδομή, παροχες εχεις;

Συγγνώμη. Μονοκατοικία με μονοφασικό, έχω παροχή και έκανα τις διαδικασίες για να γίνει τριφασικό. Μου γράψανε στη δικαιολογία για θέρμανση λόγω μικρού παιδιού. Τώρα ποιο είναι το επόμενο στάδιο?  Ανέβασα όπως προείπα το Υπε στην εφαρμογή τους με τη σφραγίδα του μηχανικού. Τι περιμένω τώρα και πόσο καιρό κάνουν?

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Haha 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Συγγνώμη. Μονοκατοικία με μονοφασικό, έχω παροχή και έκανα τις διαδικασίες για να γίνει τριφασικό. Μου γράψανε στη δικαιολογία για θέρμανση λόγω μικρού παιδιού. Τώρα ποιο είναι το επόμενο στάδιο?  Ανέβασα όπως προείπα το Υπε στην εφαρμογή τους με τη σφραγίδα του μηχανικού. Τι περιμένω τώρα και πόσο καιρό κάνουν?

Καλησπερα... Θα περιμενεις δηλαδη  τον Δεδδηε τωρα ... Αναλογα την περιοχη... Χρειαζεται και αλλα στοιχεια να μας πεις.. Μπορει  να παρει απο ενα μηνα εως και οκτω μηνες...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tilaverboy είπε

Σοβαρα τωρα? Ποιος εγραψε "δικαιολογια ,θερμανση μικρου παιδιου? " 

Αυτη την αιτηση την κανει ηλεκτρολογος οπου αναγραφει τα νέα φορτια της εγκαταστασης .Φανταζομαι απο ηλεκτρολογικης αποψης εισαι οκ οποτε αναμονη.Διαφερει ο χρονος απο περιοχη που υπαγεσαι σε περιοχη...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Σοβαρα τωρα? Ποιος εγραψε "δικαιολογια ,θερμανση μικρου παιδιου? " 

Αυτη την αιτηση την κανει ηλεκτρολογος οπου αναγραφει τα νέα φορτια της εγκαταστασης .Φανταζομαι απο ηλεκτρολογικης αποψης εισαι οκ οποτε αναμονη.Διαφερει ο χρονος απο περιοχη που υπαγεσαι σε περιοχη...

Δεν έχω άλλο τρόπο θέρμανσης και βασίζομαι να βάλω αντλία θερμότητας. Το ίδιο ισχύει και στο φυσικό αέριο που μπορεί να μπει ως δικαιολογία όταν είναι να το φέρει η πρώην εδαθεσ. Τι να σου πω.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Δεν έχω άλλο τρόπο θέρμανσης και βασίζομαι να βάλω αντλία θερμότητας. Το ίδιο ισχύει και στο φυσικό αέριο που μπορεί να μπει ως δικαιολογία όταν είναι να το φέρει η πρώην εδαθεσ. Τι να σου πω.

Δεν εννοουσα οτι φταις εσυ σε κατι,προς θεου.Να ενοχλεις τακτικα με τηλεφωνο,βοηθαει.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...