adtakhs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 5 αράδες(γραμμές) bullshits. Αφού ο Ι5 7500 με μητρική και μνήμη είχε μισά λεφτά και στα τότε παιχνίδια στο 90-95% ήταν μπροστά τι αμπελοφιλοσοφίες μας λες τώρα? Πήγαινε στο προ-προ-προ τελευταίο ΝΙΚ του ryzenlake να τα διαβάσεις. Εγώ θυμάμαι πως μια ASROCK B350M PRO 4 κόστιζε περίπου 65-75€, κάτι ASUS B350 Prime να παίζουν στο 80 - 90€ κ.λ.π. Μνήμες G. SKILL 16GB DR4 3000Mhz (AEGIS) έπαιζαν με 7€ παραπάνω από τις 2400Mhz και τον 1600 να είναι περίπου στο ίδιο κόστος με τον I5 7500 +- 10€ οπότε για ποια διαφορά τιμής μας λες ? 😕 Καλά το τί σαπάκι ήταν/είναι ο 7500 και πόσο κλαίει όποιος τότε πήρες στο λαιμό σου, δεν λέγεται . Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από adtakhs
jgeorgiou Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, adtakhs είπε Εγώ θυμάμαι πως μια ASROCK B350M PRO 4 κόστιζε περίπου 65-75€, κάτι ASUS B350 να παίζουν στο 90€ κ.λ.π. Μνήμες G. SKILL 16GB DR4 3000Mhz (AEGIS) έπαιζαν με 7€ παραπάνω από τις 2400Mhz και τον 1600 να είναι περίπου στο ίδιο κόστος με τον I5 7500 +- 10€ οπότε για ποια διαφορά τιμής μας λες ? 😕 κάνεις λάθος , εγώ μιλάω για ΠΡΟ 8ης γενιάς (γι'αυτό πρότεινα τον Ι5 7500) που τις πρώτες εβδομάδες όλα ήταν ακριβά στην καινούρια τότε ryzen 1st gen πλατφορμα και τα BSODs έπαιζαν σαν φωτορυθμικά σε ντισκο του '80. 8 λεπτά πριν, adtakhs είπε Εγώ θυμάμαι πως μια ASROCK B350M PRO 4 κόστιζε περίπου 65-75€, κάτι ASUS B350 Prime να παίζουν στο 80 - 90€ κ.λ.π. Μνήμες G. SKILL 16GB DR4 3000Mhz (AEGIS) έπαιζαν με 7€ παραπάνω από τις 2400Mhz και τον 1600 να είναι περίπου στο ίδιο κόστος με τον I5 7500 +- 10€ οπότε για ποια διαφορά τιμής μας λες ? 😕 Καλά το τί σαπάκι ήταν/είναι ο 7500 και πόσο κλαίει όποιος πήρες στο λαιμό σου, δεν λέγεται . Εσύ που προτεινες FX 8πυρηνους πριν 3 χρόνια και 1st gen ryzen πριν δυομιση δεν πήρες στον λαιμό σου? Ολα κρίνονται σε σχέση με την εποχή τους , ότι ο Ι5 7500 σήμερα είναι "λίγος" το λέω και εγώ δεν χρειάζεται να τον κατηγορήσεις. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou
ilos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε bulshits 5 γραμμών. Αφού ο Ι5 7500 με μητρική και μνήμη είχε μισά λεφτά και στα τότε παιχνίδια στο 90-95% ήταν μπροστά τι λέμε τώρα? Το 90-95% πως βγαίνει με απλή αναλογική? 😂 Επίσης σε ότι bench βλέπεις στο internet βάλε + 10-15% στον 1600 γιατί τόση είναι η διαφορά του από stock (3.4 Ghz boost) με 3.8 GHZ all core OC.
adtakhs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε κάνεις λάθος , εγώ μιλάω για ΠΡΟ 8ης γενιάς (γι'αυτό πρότεινα τον Ι5 7500) που τις πρώτες εβδομάδες όλα ήταν ακριβά στην καινούρια τότε ryzen 1st gen πλατφορμα. Αν πας στο skroutz και δεις την διαστρωμάτωση τιμών , θα δεις πως οι τιμές είναι αυτές που λέω. 8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε κάνεις λάθος , εγώ μιλάω για ΠΡΟ 8ης γενιάς (γι'αυτό πρότεινα τον Ι5 7500) που τις πρώτες εβδομάδες όλα ήταν ακριβά στην καινούρια τότε ryzen 1st gen πλατφορμα. εσύ που προτεινες FX 8πυρηνους πριν 3 χρόνια και 1st gen ryzen πριν δυομιση δεν πήρες στον λαιμό σου? Φυσικά και δεν πήρα κανέναν στο λαιμό μου. Την στιγμη που εσύ πρότεινες να πάρουν Pentium Anniversary edition διπύρηνο, αυτόν που 10 μήνες μετά δεν άνοιγε παιχνίδια, εγώ πρότεινα FX 6300 εξαπύρηνο στα ίδια χρήματα. Την στιγμή που εσύ πρότεινες I3 διπύρηνο/ΗΤ, εγώ πρότεινα FX 8320 8-πύρηνο, πάλι στα ίδια χρήματα. Ξεκαθάρισε πως μιλάμε για σφικτά budget με τους FX να κοστίζουν ελάχιστα και έλα να μιλήσουμε. Μην συζητήσουμε τώρα ποιος είναι ακόμα χρηστικός και ποιος δεν κάνει ούτε για πασιέντζα..... Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από adtakhs
Ryzenlake Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Προσωπικά πρότεινα τον Ι5 7500 με Η110 μητρική των 50ευρώ και φθηνή 16GB/2400 γιατί στοιχιζε ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ σε σχέση με τον R1600 με μητρική των 150ευρώ και 16GB των 250ευρώ που πρότεινε ο ryzenlake στο προ-προ-προηγουμενο νικ του (έχει αλλάξει 3 από τότε). Γιατί το έκανα? γιατί τότε ΔΕΝ είχαμε 8η γενιά ΙΝΤΕΛ και τους πρώτους μήνες των Ryzen 1st GEN οι σταθερές μητρικές (που δεν ήθελαν 20-30 bios update για να παίξουν χωρίς BSOD ) ήταν πανάκριβες και οι μνήμες άνω των 3000Mhz είχαν τριπλάσια λεφτά σε σχέση με σήμερα. Είδες που όλα στην ζωή έχουν μια λογική εξήγηση? Αρκεί να ψάξεις ποια ήταν τα δεδομένα τότε. Τα μισα λεφτα δεν βγαινει με τιποτα. Αντε να γλυτωσεις 30-50€ (καμια 30αρα η μητρικη και 15-20€ η ραμ). Καταληγεις βεβαια με ενα συστημα 5 φορες χειροτερο, χωρις ουδεμια δυνατοτητα αναβαθμισης (τι να αναβαθμισεις σε h110 των 50€ με μνημες απο τα lidl). Δυστηχως το σκρουτζ ειναι εκει και σε βγαζει λαθος. Με 150€ επαιρνες 3000/c15 3200/c16 οταν οι τιμες ηταν στο θεο (τις δικες μου 3200c16 RGB της πηρα 166 Ιουλιο του 2017), οποτε εσυ μου λες οτι με 75€ επαιρνες 2400 16GB. Δωσε link απο skroutz αλλιως ως συνηθως, τα βγαζεις απτο μυαλο σου. Παρακατω, δωσε επιδοσεις με 7500 και 2400 μνημες που ειναι μπροστα απο 1600 με 3200c16. Eγω που δοκιμασα το εν λογω test μιας και εχω coffeelake, στο ACO ο 1600 βαραει διπλασια frames (κυριολεκτικα, minimum βαραει 30αρια ο 7500 και 64 ο 1600 στο ingame bench) και dota 2 πεφτει στα 70-80 ενω κραταει 120 ο 1600. Αλλα games δεν δοκιμασα δυστηχως, αλλα αμα εχεις εσυ κατι προχειρο να μας δειξεις πως στο διαολο ειναι μπροστα ο 7500 με 2400 μνημες, ευχαριστως. Οσα test βλεπω παντως με τον 7600k και 3200 μνημες τρωει απειρα χαστουκια απο 1600, οποτε μαλλον κατι δεν μας λες καλα. Θα μπορουσα να πω οτι ψευδεσαι ρε παιδι μου.. Kαι αντε εγω ειμαι amdakias. Ας δοκιμασει και ο ilos με τον 8600k του να κλεισει 2 πυρηνες και να κλειδωσει all core oc στα 3.5 ghz να μας πει πως τα παει. Ας μη βαλει ACO που θα γινει τσοντα, ας βαλει κατι που δεν τερματιζει 100 πυρηνες, να ειμαστε και αντικειμενικοι. Ενα MHW ας πουμε η ενα battlefield. Aπλα δεν νοειται να συνεχισεις να υποστηριζεις οτι ηταν καλη επιλογη ο 7500 για να γλυτωσεις 30-50€ και να εχεις ενα συστημα DOA με το καλημερα. Και review απο ενα απο τα πιο αξιοπιστα sites. Τι μας λεει? Οτι ο 7600k even at 4.8ghz still tanks badly in draw call heavy scenes. Αυτα με 7600k στα 4.8 με 3000 μνημες. Με 7500 κλειδωμενο και 2400 μνημες τι λες να γινεται? Ασε θα σου πω εγω, πανηγυρι. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από Ryzenlake
ilos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, adtakhs είπε Αν πας στο skroutz και δεις την διαστρωμάτωση τιμών , θα δεις πως οι τιμές είναι αυτές που λέω. Εδώ λέει ο 7500 είχε τα μισά λεφτά από τον 1600.😂 Σε πιο παράλληλο σύμπαν έχει βγάλει η intel ποτέ i5 στα 100 ευρώ? O i3 7350k είχε 180 ευρώ launch MSRP ffs. Επίσης κάτι πολύ απλό που όλοι πετάν χαρταετό τώρα και κάνουν μούγκα στην στρούγκα. Τα περισσότερα threads στις συνθέσεις τότε δε γράφανε χρειάζομαι pc μόνο για τα games του 2013/2014/2015 , δηλαδή μόνο για κάτι cs,lol,dota,starcraft κλπ. Ένα pc γενικής χρήσης θελαν οι άνθρωποι που να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο πολύ και να είναι vfm. Αφήνω στη κρίση του καθενός πως είναι η windows 10 desktop εμπειρία με 4c/4t cpu από τα πιο απλά πράγματα (windows updates, multitasking, winrar) μέχρι τα πιο σύνθετα vms, video editing, 3d rendering σε σχέση με τα 12 threads toy 1600. Ο τύπος είναι αμετανόητος και αντί να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος που θα του ήταν τρομερή αρετή imo, δικαιολογεί τις τότε προτάσεις του με παπάτζες του τύπου χρειάζεσαι bdies και καλή x370 άρα τουτέστιν μισά λεφτα. Με αυτά αγαπητέ, έχει σχεδόν παρόμοιο performance με 8400 o 1600 (oc), όχι την κλανιά τον 7500. Ή ότι στα τότε παιχνίδια είναι καλύτερος ο 7500. Λες και δεν έβγαιναν παιχνίδια που ξεφτίλιζαν τα 4 threads μέχρι και το 17. 2500k είχα και ξέρω από λόξυγγες στα frametimes σε κάτι battlefield κλπ. Αλλά ακόμα και αυτό να ισχύει και όντως να ήταν μόνο 2-3 games που χρησιμοποιούσαν πάνω από 4 threads το 17 (που δεν), δεν έβλεπες που πάνε τα πράγματα? Έχουμε πιάσει ταβάνι από skylake όσο αφορά το ST ipc. Ο μόνος τρόπος να κερδίσεις extra performance είναι αν γίνει πιο multithreaded η εφαρμογή, δηλαδή να κάνεις offload όσες περισσότερες διεργασίες μπορείς από το main world building thread του game σε διπλανά threads και να κρατήσεις μόνο τα βασικά για το rasterization (object draw calls κλπ). My 2 eggs of Turkey.
Ryzenlake Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Mα τις προαλλες στα νεα συστηματα δεν ειχαμε εναν τυπο με 7600k που ειπε οτι "ακουσε καποιον που και καλα ηξερε καλυτερα και πηρε τον 7600k και την πατησε"? Ε, καποιον jgeorgiou η dr73 θα ακουσε και τωρα θα ψαχνει να τους βρει να τους τον φερει κολαρο. Και ειδικα αυτη η καραμελα με τα bdie και τις μητρικες των 150€ ξερω γω εχει κουρασει αφανταστα. Και οχι τιποτα, σου λενε κιολας οτι αποδιδει και ΚΑΛΥΤΕΡΑ ο 7500 απο 1600 bdied ξερω γω. Σε ποιο πλανητη ρε παιδια? Φανταζομαι στον ιδιο πλανητη που οι 2400 μνημες ειχαν μισα λεφτα απο τις 3200
jgeorgiou Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1) Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2017 στο timeframe μεταξύ 1st gen RYZEN και πριν βγει η 8th gen INTEL 2) Διπλά λεφτά έβγαινε μαζί με τις ακριβές μνήμες , ακριβές μητρικές που έπρεπε να συνοδεύουν τον R1600. Δείτε το καλοκαίρι του '17 τι τιμές είχαν οι μητρικές που έκαναν o/c σε RYZEN/RAM 3000+ και δεν έβγαζαν συνέχεια BSOD. 3) Πάντα τον Ι5 7500 με Η110 του 50ρικου τον πρότεινα σαν εισαγωγικό budget gamming pc λόγω της τιμής τους και επειδή έπαιζε ικανοποιητικά με φθηνές μνήμες τότε που είχαν τριπλασιάσει τιμές. Ποτε δεν είχα προτείνει 7600Κ γιατί θα έπρεπε να συνοδεύεται από καλύτερες μνήμες/μητρικές και "χανόταν" το low budget. 4) Ναι , το καλοκαίρι του 2017 πράγματι το 99% των τότε δημοφιλών παιχνιδιών ήταν INTEL friendly αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτό , η 1η γενιά RYZEN δεν ήταν και το πρώτο πουλεν. PS (από κάτω) Το πρόβλημα σας είναι ότι θεωρητικολογήτε και στην καλύτερη περίπτωση κάνετε simulation ενώ προσωπικά τα έχω τεστάρει όλα αυτά που λέω. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou
ilos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 25 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Kαι αντε εγω ειμαι amdakias. Ας δοκιμασει και ο ilos με τον 8600k του να κλεισει 2 πυρηνες και να κλειδωσει all core oc στα 3.5 ghz να μας πει πως τα παει. Ας μη βαλει ACO που θα γινει τσοντα, ας βαλει κατι που δεν τερματιζει 100 πυρηνες, να ειμαστε και αντικειμενικοι. Ενα MHW ας πουμε η ενα battlefield. Τα είχα κάνει αυτά τα simulated 4c/4t test και με τον 8600κ στα 4.7 all core όχι τα 3.8 του 7500 (που θα πρέπει να έχεις και μητρική με MCE κιόλας) και μου ήρθε αυτό σαν result στα 1% lows..
Ryzenlake Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, ilos είπε Τα είχα κάνει αυτά τα simulated 4c/4t test και με τον 8600κ στα 4.7 all core όχι τα 3.8 του 7500 (που θα πρέπει να έχεις και μητρική με MCE κιόλας) και μου ήρθε αυτό σαν result στα 1% lows.. Kαι 2400c19 μνήμες..μη ξεχνόμιαστε.
elpenor Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Don't feed the trolls λέτε όλοι πάντα αλλά στην πράξη τίποτα. Καταπληκτικά CPU είναι και τα δύο κατά την γνώμη μου και πιστεύω ότι και με τα δύο το μόνο που καταλαβαίνει κάποιος όταν χρησιμοποιεί το pc είναι ότι όλα πάνε σφαίρα, παιχνίδια και productivity apps. Κατά την γνώμη μου το μόνο θέμα συζήτησης σχετικό με το post είναι αν πραγματικά χρειάζεται ένας τέτοιος επεξεργαστής σε κάποιον που δεν έχει κάποιο επάγγελμα που απαιτεί CPU με τόσους πυρήνες (πχ 3D). Δεν είμαι σίγουρος ότι ο OP ξέρει πόσο γρήγορα πάει ένας πχ 3700Χ ή ο αντίστοιχος της Intel σήμερα. Εγώ που χρειάζομαι το pc επαγγελματικά και θεώρησα τον 3900Χ/9900Κ υπερβολικό και θορυβώδη. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να πάρεις ένα φτηνότερο CPU σήμερα και να το αντικαταστήσεις μετά από 2-3 χρόνια παρά να πάρεις αυτό με τους περισσότερους πυρήνες για να το κρατήσεις 5-6. Εγώ κάθε φορά που αλλάζω γενιά επεξεργαστών βλέπω μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις στα πράγματα που κάνω καθημερινά γιατί σε αυτά δίνουν βάση οι εταιρείες. Αν δε κάνω σύγκριση τον 6 core του 2019 με τον 6 core του 2011 (που κόστισε μία περιουσία...) η διαφορά στις επιδόσεις σε compile/render/video export είναι τουλάχιστον Χ4 σε πολύ παρόμοιο clock speed και cpu cache, πως γίνεται αυτό δεν ξέρω αλλά το ζω. Όσο αφορά το flame war πιστεύω ότι και η Intel ξέρει ότι αυτή τη στιγμή η AMD έχει ένα μικρό προβάδισμα στο value for money, αν όμως φύγεις από τα χαρτιά και τα benchmark και πας στην καθημερινή χρήση σιγά μην καταλάβει κάποιος την διαφορά στο internet browsing και το sims αν του αντικαταστήσεις το ένα κτήνος με το άλλο (3900Χ / 9900Κ). Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από elpenor 4
Ryzenlake Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2017 στο timeframe μεταξύ 1st gen RYZEN και πριν βγει η 8th gen INTEL 2) Διπλά λεφτά έβγαινε μαζί με τις ακριβές μνήμες , μητρικές που έπρεπε να συνοδεύουν τον R1600. Δείτε το καλοκαίρι του '17 τι τιμές είχαν οι μητρικές που έκαναν o/c σε RYZEN/RAM 3000+ και δεν έβγαζαν συνέχεια BSOD. 3) Πάντα τον Ι5 7500 τον πρότεινα σαν εισαγωγικό budget gamming pc λόγω της τιμής τους και επειδή έπαιζε ικανοποιητικά με φθηνές μνήμες τότε που είχαν τριπλασιάσει τιμές. Δεν είχα προτείνει 7600 ή 7600Κ. 4) Ναι , το καλοκαίρι του 2017 πράγματι το 99% των παιχνιδιών ήταν INTEL friendly αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτό , η 1η γενιά RYZEN δεν ήταν και το πρώτο πουλεν. 1) Τον Ιούλιο δηλαδή που αγόρασα και εγώ. 2) Τις μνήμες που έκαναν και αυτές διπλά λεφτά τις παρατήσαμε? Τα συμφωνήσαμε πως η διαφορά τιμής μεταξύ 2400 και 3000 / 3200 ήταν 10-15€? Αν όχι πες μου να αρχίσω να στέλνω links απο σκρουτζ. Πάμε στις μητρικές. Μια Α320 που κάνει 40€ τι διαφορά εχει από την h110 των 50 που λές? Με 2933 / 3066 σε μνήμες ουτε μια μητρική δεν θα φάει bsod. Ουτε μία ομως. Δεν ξέρω που σκατα τα βλέπεις αυτά και τα λες. 3) Ναι ρε πασα μου, και πιο οικονομικός από τον 7500 είναι ο i3 7100. Το θέμα είναι να έχεις μια σωστή αναλογία τιμής απόδοσης. Ε ο 7500 απλά δεν. Για να γλυτώσεις 50€ παίρνεις σάπια μητρική σάπιες μνήμες και σάπιο επεξεργαστή που αναγκαστικά τα παντρεύεσαι καθως δεν αναβαμίζεται τίποτα. Και τι καταφέρνεις? Στα ST games είσαι ίσα με 1600 και στα υπόλοιπα είσαι κυριολεκτικά 3 κολώνες πίσω. Το καταλαβαινείς οτι σε μια σωρεία βαριών παιχνίδιων αποδίδει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τα διπλάσια ο 1600 από την σαπίλα που πρότεινες? 4) Ναι αμέ. Για πες παιχνίδια του 2016-2017 που τα πήγαινε καλύτερα ο 7500. BF1? Δεν. Watchdogs2? Δεν. ACO? Ουτε καν. Sotr? Ναι αμέ. Hitman 2? Μπααα. Ο 7600k στα 4.8 τρωει σφαλιάρες σε αυτά, να μην πώ τι θα κάνει ο 7500. Αλλά έστω έχεις δίκιο και τα games του 2017 τρέχουν καλύτερα στον intel. Και? Του προτείνεις επεξεργαστή για να παίζει παιχνίδια προγενέστερα της ημέρας που αγόρασε PC? Τα καινούργια δεν? Θα τα αγνόησει για να πάρει Intel?
Deka013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, elpenor είπε Don't feed the trolls λέτε όλοι πάντα αλλά στην πράξη τίποτα. Καταπληκτικά CPU είναι και τα δύο κατά την γνώμη μου και πιστεύω ότι και με τα δύο το μόνο που καταλαβαίνει κάποιος όταν χρησιμοποιεί το pc είναι ότι όλα πάνε σφαίρα, παιχνίδια και productivity apps. Κατά την γνώμη μου το μόνο θέμα συζήτησης σχετικό με το post είναι αν πραγματικά χρειάζεται ένας τέτοιος επεξεργαστής σε κάποιον που δεν έχει κάποιο επάγγελμα που απαιτεί CPU με τόσους πυρήνες (πχ 3D). Δεν είμαι σίγουρος ότι ο OP ξέρει πόσο γρήγορα πάει ένας πχ 3700Χ ή ο αντίστοιχος της Intel σήμερα. Εγώ που χρειάζομαι το pc επαγγελματικά και θεώρησα τον 3900Χ/9900Κ υπερβολικό και θορυβώδη. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να πάρεις ένα φτηνότερο CPU σήμερα και να το αντικαταστήσεις μετά από 2-3 χρόνια παρά να πάρεις αυτό με τους περισσότερους πυρήνες για να το κρατήσεις 5-6. Εγώ κάθε φορά που αλλάζω γενιά επεξεργαστών βλέπω μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις στα πράγματα που κάνω καθημερινά γιατί σε αυτά δίνουν βάση οι εταιρείες. Αν δε κάνω σύγκριση τον 6 core του 2019 με τον 6 core του 2011 (που κόστισε μία περιουσία...) η διαφορά στις επιδόσεις σε combile/render/video export είναι τουλάχιστον Χ4 σε πολύ παρόμοιο clock speed και cpu cache, πως γίνεται αυτό δεν ξέρω αλλά το ζω. Όσο αφορά το flame war πιστεύω ότι και η Intel ξέρει ότι αυτή τη στιγμή η AMD έχει ένα μικρό προβάδισμα στο value for money, αν όμως φύγεις από τα χαρτιά και τα benchmark και πας στην καθημερινή χρήση σιγά μην καταλάβει κάποιος την διαφορά στο internet browsing και το sims αν του αντικαταστήσεις το ένα κτήνος με το άλλο (3900Χ / 9900Κ). Συμφιλιωτικό και ώριμο το post.Τώρα θα ποστάρει κάποιος πόσο ανυπομονεί για τον 9900KS που θα βάζει φωτιά στα σαββατόβραδα και θα γίνει πάλι χαμός,κάτσε και θα δεις...
ilos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2017 στο timeframe μεταξύ 1st gen RYZEN και πριν βγει η 8th gen INTEL 2) Διπλά λεφτά έβγαινε μαζί με τις ακριβές μνήμες , μητρικές που έπρεπε να συνοδεύουν τον R1600. Δείτε το καλοκαίρι του '17 τι τιμές είχαν οι μητρικές που έκαναν o/c σε RYZEN/RAM 3000+ και δεν έβγαζαν συνέχεια BSOD. 3) Πάντα τον Ι5 7500 τον πρότεινα σαν εισαγωγικό budget gamming pc λόγω της τιμής τους και επειδή έπαιζε ικανοποιητικά με φθηνές μνήμες τότε που είχαν τριπλασιάσει τιμές. Δεν είχα προτείνει 7600 ή 7600Κ. 4) Ναι , το καλοκαίρι του 2017 πράγματι το 99% των παιχνιδιών ήταν INTEL friendly αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτό , η 1η γενιά RYZEN δεν ήταν και το πρώτο πουλεν. 1) Προφανώς. 2) Λες π1πες πάλι.BSOD δεν υπάρχουν μνήμες στα 2133 JEDEC stock που να τρώγανε τα ρύζια. Ακόμα και με τα αρχικά bios. Και αν υπάρχουν σε προκαλώ να τις βρεις και να αποδείξεις ότι δεν είναι κάποιο περίεργο conflict με συγκεκριμένη μητρική. Το οποίο μπορεί να συμβεί και σε κάποιο intel σύστημα. Ναι με afr θα έπαιζε ήττα στα 2933+ μέχρι να βγει το agesa 1.0.4.0 τον Αύγουστο. Αλλά μιλάμε για oc καταστάσεις και όχι για JEDEC. Οι b350 πάμφθηνες ήταν, είναι και θα είναι. Και μια χαρά κάνεις oc ακόμα και 1700 σε κάτι 3 phase σαπάκια σαν την ab350pro4 με λίγο airflow στα vrm. 3) Tι σημαίνει "εισαγωγικό cpu"? Ένα cpu που το παίρνεις και είναι dead platform σε 3 μήνες και μετά από 2 χρόνια δε κάνει ούτε για σουβέρ για AAA gaming και χρειάζεσαι ολόκληρη αλλαγή πλατφόρμας και άλλα τόσα χρήματα? Ε τότε μια χαρά πρότεινες. 4) Ακόμα είναι και πλέον έχουν αστείες διαφορές με zen 2.
Ryzenlake Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, ilos είπε 1) Προφανώς. 2) Λες π1πες πάλι.BSOD δεν υπάρχουν μνήμες στα 2133 JEDEC stock που να τρώγανε τα ρύζια. Ακόμα και με τα αρχικά bios. Και αν υπάρχουν σε προκαλώ να τις βρεις και να αποδείξεις ότι δεν είναι κάποιο περίεργο conflict με συγκεκριμένη μητρική. Το οποίο μπορεί να συμβεί και σε κάποιο intel σύστημα. Ναι με afr θα έπαιζε ήττα στα 2933+ μέχρι να βγει το agesa 1.0.4.0 τον Αύγουστο. Αλλά μιλάμε για oc καταστάσεις και όχι για JEDEC. Οι b350 πάμφθηνες ήταν, είναι και θα είναι. Και μια χαρά κάνεις oc ακόμα και 1700 σε κάτι 3 phase σαπάκια σαν την ab350pro4 με λίγο airflow στα vrm. 3) Tι σημαίνει "εισαγωγικό cpu"? Ένα cpu που το παίρνεις και είναι dead platform σε 3 μήνες και μετά από 2 χρόνια δε κάνει ούτε για σουβέρ για AAA gaming και χρειάζεσαι ολόκληρη αλλαγή πλατφόρμας και άλλα τόσα χρήματα? Ε τότε μια χαρά πρότεινες. 4) Ακόμα είναι και πλέον έχουν αστείες διαφορές με zen 2. Εχει review και το techspot με Α320, η φτηνοτερη Α320 ετρεχε μεχρι 2666, η "ακριβη" στα 50€ (Α320 pro4) έπαιζε στα 2933 μπόμπα. Αλλά ΟΧΙ, θες μητρικές των 150€ και bdies για να ξεπεράσεις τον σαβούρη τον 7500 Οσο για τα bsod, να τράβηξω video απτο κινητό μου το PC με bios defaults και μονο XMP να κάνει και αυτό φωτορυθμικά λόγω μνημών? Η μόνο στην AMD ενοχλεί?
Προτεινόμενες αναρτήσεις