zoranb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, kifinas είπε Θα το καταλάβεις από την κατανάλωση του ρεύματος. Αν θες να ξέρεις την ποσότητα του νερού που έβγαλε βάζεις σε σειρά ένα υδρόμετρο ή ένα μετρητή ποτίσματος. πχ https://www.ergaleionet.gr/eshop/product/10900/08188-20?skr_prm=WyJiZmJjMTk0Zi0xYTkzLTRhMDItOWNlNy1jNjRkYjFmNTVkYzMiLDE1NzE3ODMzMzc3MzAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω εάν θα μπορεί να προσαρμοστεί το εύκαμπτο κ λεπτό Αλφαδολάστιχο του αφυγραντήρα στο όργανο!
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Συγνώμη αλλά απο το πόσο νερό μαζεψε θα καταλάβεις αν έκανε δουλειά ή απο την έλλειψη υγρασίας και μούχλας στον χώρο;
zoranb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Συγνώμη αλλά απο το πόσο νερό μαζεψε θα καταλάβεις αν έκανε δουλειά ή απο την έλλειψη υγρασίας και μούχλας στον χώρο; Δεν υπάρχει πάντα υγρασία κ μούχλα
isay Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, zoranb είπε Θέλω να ξέρω πόσο νερό μάζεψε ο αφυγραντήρας που πρόκειται να τον αφήσω να δουλέψει για 7μήνες στο εξοχικό. Έχετε καμιά ιδέα για το πως μπορώ να κάνω αυτή τη μέτρηση χωρίς να πλημμυρίσει βέβαια το σπίτι; Η μόνη λύση ειναι οπως προαναφέρθηκε με υδρόμετρο που με πατέντα θα οδηγείς το νερό από το δοχείο συλλογής, στο υδρόμετρο και μετά στην αποχέτευση. Απο εκει και πέρα, δεν θέλω να σκεφτώ την πρακτικότητα ενός τέτοιο επιχειρήματος, αλλα θελω να πιστευω οτι κάτι σοβαρό θα εχεις κατα νου. Μερικές παρατηρήσεις: Μαλλον εισαι αισιοδοξος να νομιζεις οτι ο αφυγραντήρας θα αντεξει 7 μήνες λειτουργία 24/7. Πέρα απο τα ηλεκτρονικα σκέψου και τις ανωμαλίες στο ρεύμα, οποτε θες σταθεροποιητή τασης (οχι τη μαλακια των 15 ευρω που βαζεις στην πριζα) και αν ο αφυγραντήρας ΔΕΝ κρατα ρυθμισεις μετα απο διακοπη, θες και ups Αν το κάνεις για να προστατευσεις το σπιτι απο τη μουχλα, φροντισε τα κουφώματα να κλεινουν καλα και να σκεπάσεις τη λεκάνη της τουαλέτας.
zoranb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1. Γιατί πατέντα για το υδρόμετρο, στο σωληνάκι που κατευθύνεται προς την αποχέτευση θα το βάλω. 2. Δεν θα λειτουργεί 24/7, αλλά μόνο όταν η υγρασία θα υπερβαίνει το όριο που θα έχω θέσει και αυτό δεν θα είναι 55% καθώς αυτό είναι ιδανικό για ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά κάτι παραπάνω. 3. Ο συγκεκριμένος επιλέχτηκε να μην έχει ηλεκτρονικά επίτηδες. Δεν υπάρχει autorestart. Όταν υπάρχει ρεύμα λειτουργεί, όταν δεν υπάρχει σβήνει! 4. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου 5. Όσο για τη λεκάνη, δεν το είχα σκεφτεί... thanks Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από zoranb
papoys1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Εάν το σπίτι είναι κοντά σε θάλασσα (θυμάμαι παλαιότερα είχες πει Αιγαίο με μελτέμι) όταν δεν φυσάει βοριαδάκι η υγρασία είναι στα ύψη. Και μιλάω από το δικό μου εξοχικό που είναι σε παρόμοια περιοχή ξυπνάω το πρωί και έξω είναι σαν να έχει βρέξει.Έχω σκεπασμένο ένα τμήμα με πάνελ και εκεί το νερό από την υγρασία δεν στάζει αλλά τρέχει στην κυριολεξία. Με λίγα λόγια αν δεν έχεις τέλεια μόνωση η υγρασία θα περνάει μέσα στο σπίτι όσο και αν δουλεύει ο αφυγραντήρας. Αν όντως οι συνθήκες είναι αυτές προσωπικά δεν συνιστώ κάτι τέτοιο.Κανόνισε να πηγαίνεις με καλό καιρό και βοριαδάκι πότε πότε και να ανοίγεις όλα τα παράθυρα ώστε να στεγνώνει. Ας είναι Γενάρης και ας κάνει κρύο. Εγώ αυτό κάνω τακτικά και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με μυρωδιές μούχλα μαυρίσματα στους τοίχους.Σε αντίθεση του κουνιάδου μου στο ίδιο σημείο που σχεδόν ποτέ δεν ανοίγει το χειμώνα μπαίνεις μέσα και βρωμάει στην κυριολεξία από τη μούχλα. 1
belmpas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις μέτρηση από το υδρόμετρο. Από τον αφυγραντήρα θα βγαίνουν σταγόνες οι οποίες θα διαφεύγουν της φτερωτής. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από belmpas grammar 1
giorgos04 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Οπως γραφτηκε και πιο πριν,λαστιχο σε σύνδεση με αποχέτευση και ενδιαμεσα ενα ρολογακι να σου μετραει ποσο νερο τρεχει.πηγαινε σε ενα καταστημα υδραυλικων και θα σου δώσουν.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, zoranb είπε Θέλω να ξέρω πόσο νερό μάζεψε ο αφυγραντήρας που πρόκειται να τον αφήσω να δουλέψει για 7μήνες στο εξοχικό. Έχετε καμιά ιδέα για το πως μπορώ να κάνω αυτή τη μέτρηση χωρίς να πλημμυρίσει βέβαια το σπίτι; Σε μια κουταλιά νερό πνίγεσαι! Βάλτο στη μπανιέρα... και όταν επιστρέψεις θα δεις πόσο νερό θα έχει μαζέψει.
sexymwro7 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Στη Λαρισα, τις πρωτες μερες εμενα μαζευε 3-4,5L/ημερα. Αργοτερα, καπου στα 2L σταθερα.
DooM_STeR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 αφυγραντήρα, κουβά, φλοτέρ, Micro-switch , ρελέ, ηλεκτροβάνα, αποχέτευση στο microswitch παράλληλα θα συνδέσεις ένα μετρητή πόσες φορές δούλεψε, και θα έχεις και τα γεμίσματα του κουβά. 1
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, zoranb είπε 1. Γιατί πατέντα για το υδρόμετρο, Ποιό υδρόμετρο σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσει που να έχει ευαισθησία 0.15 lt/h ???? 1
GeorgeKatz Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν τον αφήσεις να λειτουργει μέσα στον νεροχύτη ή νιπτήρα ή μπανιέρα, δεν θα εισαι άνετος; Λογικά, και ανάλογα το μοντέλο σου, η υπερχείλιση θα φεύγει αυτόματα στην αποχετευση χωρίς πατέντες. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από GeorgeKatz
mechpanos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Οι προδιαγραφές των αφυγραντήρων αναφέρουν 12lt/24h, 20lt/24h κλπ. Όλα αυτά είναι ονομαστικά βέβαια, αλλά τι ακριβώς θες να πεις, ότι θα αφήσεις 7 μήνες να δουλεύει και θα πας μετά να δεις αν μάζεψε τίποτα; Θα αστειεύεσαι μάλλον ή τρολλάρεις. Βάλτον σε σύνδεση με την αποχέτευση όπως σωστά σου είπαν και άστον, θα βγάζει έξω 1 κουβά νερό την ημέρα. Υπολόγιζε και μια αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος, έτσι; Θα είναι σαν να έχεις ένα μικρό on-off κλιματιστικό συνέχεια αναμμένο.
phanispal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Ο άνθρωπος θα ήθελε να έχει μια ποσοτική εικόνα αφύγρανσης. Τι σύνδεση με αποχέτευση του λέτε; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα