GiorgosArsenal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα μάγκες, Παρουσιάζομαι 9 Νοέμβρη Σουφλί και είμαι κάτοικος Αθήνας. Αύριο θα πάω στο Φρουραρχείο να ρωτήσω τι παίζει με τα φύλλα πορείας. Η απορία μου είναι η εξής: επειδή θα χρειαστεί να αλλάξω δύο κτελ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Σουφλί), το πρακτορείο της Θεσσαλονίκης θα μου κρατήσει εισιτήριο εφ' όσον τους πω τηλεφωνικώς ότι θα ταξιδέψω με φύλλο πορείας ή θα μου το παίξουν δύσκολοι. Το θεωρώ αρκετά ανήθικο να αρνηθείς σε μια τέτοια περίπτωση. Όποιος έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση γνωρίζει να μου απαντήσει; Υ: Παρουσιάζεται κανείς άλλος Σουφλί με ΣΤ ΕΣΣΟ ;
AntoMast Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Τοτε μονο τα κλειδωνα! Κλεψιες δεν ειχα ακουσει ποτε και απο κανεναν σε 3 διαφορετικα στρατοπεδα που πηγα (Εβρο, Γρεβενα, Αθηνα) Ουτε οτι ειχε γινει και καποιος ειχε περιστατικο...ολοι βραζουν στο ιδιο ζουμι. Γιατι να το κανεις αυτο? Για τον ηχο, απλα εχεις το κινητο κοντα σου και δεν το βαζεις στο φουλ. Επισης ποσοι νομιζεις θα κοιμουνται στον θαλαμο και μαλιστα στο διπλα κρεβατι? Μπορει να μην ειναι και κανεις. Και ξανα λεω, μπορεις να λες στον θαλαμοφυλακα να σε ξυπνησει, ειναι υποχρεωση του. Μαλιστα..Δεν ηξερα οτι μπορουσα να μιλησω και στον θαλαμο φυλακα. Αναφορά σε κείμενο ..ολοι βραζουν στο ιδιο ζουμι. Γιατι να το κανεις αυτο? Αν το εχει καποιος στο αιμα του..Δεν τον νοιαζει τιποτα. Φιλε μου, σπανια οι κλοπες απο οτι εχω ακουσει, αλλα ποιος ξερει. Γενικα δεν θα παρω τιποτα πολυτιμο στον στρατο μαζι μου. Μονο το πορτοφολι και το κινητο με νοιαζει (καρτες τραπεζων, λεφτα, διπλωμα κτλπ κτλπ). Και επειδη μου το εχουν κλεψει στο παρελθον στον δρομο (πορτοφολι), εχω απο τοτε μια φοβια γενικα που δεν μπορω να αποβαλλω ευκολα. Να στε καλα μαγκες. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από AntoMast
zamorano1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα αλανια ξέρεις κάνεις τίποτα για Ικαρία..στρατόπεδα ή συνθήκες θητείας;; Ευχαριστώ πολυ
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 10 ώρες πριν, AntoMast είπε Μαλιστα..Δεν ηξερα οτι μπορουσα να μιλησω και στον θαλαμο φυλακα. Αν το εχει καποιος στο αιμα του..Δεν τον νοιαζει τιποτα. Φιλε μου, σπανια οι κλοπες απο οτι εχω ακουσει, αλλα ποιος ξερει. Γενικα δεν θα παρω τιποτα πολυτιμο στον στρατο μαζι μου. Μονο το πορτοφολι και το κινητο με νοιαζει (καρτες τραπεζων, λεφτα, διπλωμα κτλπ κτλπ). Και επειδη μου το εχουν κλεψει στο παρελθον στον δρομο (πορτοφολι), εχω απο τοτε μια φοβια γενικα που δεν μπορω να αποβαλλω ευκολα. Να στε καλα μαγκες. Ο θαλαμοφύλακας ειναι υποχρεωμένος να σε ξυπνήσει την προβλεπόμενη ώρα ή αν έχεις υπηρεσία, επειδή οι νεοσύλλεκτοι δε την παλεύουν συνηθως αποφασίζουν απο κοινού να πουν στον θαλαμοντογκ να τους ξυπναέι 5.30 αντί για 6. 14 ώρες πριν, AntoMast είπε Παρουσιάζομαι Λαμία (στρατόπεδο Τσάκαλου), και μετά από την ορκωμοσία φεύγω Κύπρο (θα πάω ΕΛΔΥΚ). Να φανταστώ το στρατόπεδο αυτό Λαμία είναι κέντρο, και όχι μονάδα, σωστά; Άρα τα παρακάτω που έγραψες δεν ισχύουν και τόσο; Ή κάνω λάθος; Δε ξέρω πόσοι φαντάροι παρουσιάζονται και κάθονται στη Λαμία μέχρι να πάνε στη Μεγαλόνησο αλλά σίγουρα δεν είναι σα τα παλιά κέντρα των 1,500 ατόμων έκαστο. Οπότε και πάλι ήρεμα θα είναι τα πράγματα. Γενικά όπως λες δε χρειάζεται να πάρεις τιποτα πολύτιμο ή γενικά τίποτα που να χτυπήσει, θα πάρεις το κανονικό σου κινητό, ένα ζευγάρι ακουστικά (μη πάρεις τίποτα AirPods), ενα κανονικό ρολόι και το πορτοφόλι σου όπου βέβαια δε χρειάζεται να εχεις και όλες τις κάρτες ή πολλά μετρητά (δε χρειάζεται π.χ. να έχεις 300 ευρώ μετρητά πάνω σου day one). Είναι αρκετά ελεγχόμενα τα πράγματα, είναι δυνατόν να παίξει κλοπή κινητού σε ένα λόχο απο 30-40-50 άτομα και να μη τα κάνουν όλα πουτάνα μεχρι να τον βρουν; Περα απο τη διοίκηση, κι οι υπόλοιποι φαντάροι.
Gatilaras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Φιλε μου Λαμια,το 2015 τουλαχιστον που μπηκα εγω,δεν ειχε φοριαμους για τους νεοσυλλεκτους.Φοβο για κλοπες δεν εχεις ιδιαιτερο γιατι η σαβουρα των απαλλαγων/αναβολων που ειναι αρκετοι ελαφροχερηδες δεν μπαινουν σε τετοια κεντρα(για ΕΛΔΥΚ),κατι που δεν ανεφεραν οι παραπανω ειναι κανα powerbank καλου κακου γιατι,οταν ημουν εγω τουλαχιστον,οι πριζες πολυ συγκεκριμενες και εκει ηταν κ ο μεγαλυτερος φοβος για να σε "ελαφρωσουν" απ'οτιδηποτε. Για το ξυπνημα λες στο θαλαμοφυλακα και σημειωνεις το ονομα σου να σε σηκωσει τι ωρα θες. 1
georgkar94 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Το μόνο που μπορεί να σου κλέψουν στο στρατό είναι ρουχα που θα σας δώσουν και κάποιοι θέλουν να τα κρατήσουν η τα χουν χάσει. . Κινητό, πορτοφολι εχεις πανω σου και τ βράδυ κάτω από το μαξιλάρι.. Δυσκολα κλέβει κανεις όμως.. Τώρα εντάξει αν ξεχάσεις το φορτιστή σου σε καμία μπριζα λογικά κάποιος θα στον παρει
mikemin Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα σε όλους παρουσιάζομαι 7/11 στο 592 Λιτόχωρο. Υπάρχει κανένας άλλος για εκεί; Ξέρουμε τίποτα είναι καλά;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Αν μεινεις Λιτόχωρο (αν δε μείνεις θα έχεις ένδειξη ΕΟΔ), τότε είναι πολύ καλά και η εκπαίδευση αρκετα χαλαρή, ειδικά αν εισαι σε πιο κυριλέ οπλο/σωμα (Μηχανικό, Διαβιβάσεις, Τεχνικο, Υγειονομικο κλπ)
mikemin Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Αν μεινεις Λιτόχωρο (αν δε μείνεις θα έχεις ένδειξη ΕΟΔ), τότε είναι πολύ καλά και η εκπαίδευση αρκετα χαλαρή, ειδικά αν εισαι σε πιο κυριλέ οπλο/σωμα (Μηχανικό, Διαβιβάσεις, Τεχνικο, Υγειονομικο κλπ) Ευχαριστώ για την απάντηση. Είμαι Υγειονομικό, οπότε θα είναι κομπλε; Επίσης, έχω ένδειξη ΥΕΑ. Αυτό Δεν είναι υποχρεωτικό ;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Ναι μια χαρά είναι. Έχεις σχετικο πτυχιο; Γιατρός π.χ.; Οχι δεν ειναι υποχρεωτικο να πας ΥΕΑ, σε ρωτάνε την πρώτη μέρα, λες όχι και δε σε ξαναενοχλουν
mikemin Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 24/10/2022 στις 2:07 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Ναι μια χαρά είναι. Έχεις σχετικο πτυχιο; Γιατρός π.χ.; Οχι δεν ειναι υποχρεωτικο να πας ΥΕΑ, σε ρωτάνε την πρώτη μέρα, λες όχι και δε σε ξαναενοχλουν Ναι έχω πτυχίο. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από mikemin
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Αν μεινεις Λιτόχωρο (αν δε μείνεις θα έχεις ένδειξη ΕΟΔ), τότε είναι πολύ καλά και η εκπαίδευση αρκετα χαλαρή, ειδικά αν εισαι σε πιο κυριλέ οπλο/σωμα (Μηχανικό, Διαβιβάσεις, Τεχνικο, Υγειονομικο κλπ) Φιλε εμενα μου γραφει τα εξης: Είστε υπόχρεος κατάταξης, με την 2022 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ (Νοέμβριος), δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 158/2022 . Έχετε κατανεμηθεί σε Στρατός Ξηράς, Πεζικό. Υποχρεούσθε να παρουσιαστείτε σε 572ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (572 Μ/Κ ΤΠ) (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) στις 08-11-2022 Αυτο σημαινει οτι θα μεινω καβυσο αφου δε γραφει ΕΟΔ?
manolis940 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 20 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Επίσης όταν είσαι νέοπας και παλεύεις να ετοιμαστείς το πρωί με ντύσιμο, ξύρισμα, δοντια, να μαζέψεις και πράγματα για να ειναι προβλεπέ ο θάλαμος, τότε το τελευταιο που θες ειναι να πρεπει να ανοιξεις εικοσι διαφορετικα λουκέτα, εμεις ειχαμε παλικαρο που κλειδωνε τα απλυτα του Το θυμάμαι ακόμα ότι δεν έβρισκα λογαριασμό. Πήγαινα να ξυριστώ είχα ξεχάσει πχ την πετσέτα και έπρεπε να ξαναξεκλειδώσω να την πάρω, για να δω ότι έχω ξεχάσει και τον αφρό 😂 2 ώρες πριν, mikemin είπε Επίσης, έχω ένδειξη ΥΕΑ. Αυτό Δεν είναι υποχρεωτικό ; 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Ναι μια χαρά είναι. Έχεις σχετικο πτυχιο; Γιατρός π.χ.; Οχι δεν ειναι υποχρεωτικο να πας ΥΕΑ, σε ρωτάνε την πρώτη μέρα, λες όχι και δε σε ξαναενοχλουν Όταν μπήκα και εγώ δεν ήταν, τους τελευταίους όμως τους βάλανε υποχρεωτικά να περάσουν τις εξετάσεις. Όπως έκαναν εκείνοι έτσι και εσύ θα πατώσεις επίτηδες και εννοείτε στα αθλήματα θα δώσεις τον χειρότερο σου εαυτό.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Γενικά δεν αποκλείεται κάτι σαν αυτο που λεει ο φίλος απο πανω γιατι πολύ λιγα άτομα θέλουν να πάνε ΔΕΑ και ειναι κυρίως 19χρονα χωρις κάτι να κάνουν στην έξω ζωή τους (no offense, αλλά κανενας 25αρης πτυχιούχος δε χανει το χρονο του για ΔΕΑ). Στο τρέξιμο μπορείτε να πετύχετε ταχύτητα που θα έκανε τον μέσο παίκτη-περιπατητή της σουπερ λιγκ να μοιαζει με τον Εμπαπέ
zamorano1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σ όλους... Παίρνω μετάθεση για Πρώτη Στρατια είμαι στο τμήμα μηχανικο...δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για την πρώτη στρατια Λάρισας αλλά Μ ειπανε στο μηχανικό είναι κάπως καλύτερα..ξέρεις κάνεις τι παίζει στο στρατόπεδο;;; Ευχαριστώ πολυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις