usermame32 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Καλημέρα. γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε όσους επιστρέφουν στις μονάδες τους μετά την άδεια ορκωμοσίας την άλλη εβδομάδα; Τα ΣΠΕΝ θα είναι αρχές Μάη. Μέχρι τότε φαντάζομαι θα καλυφθούν υπηρεσίες πέρα από καθαριότητες κλπ μιας και υπάρχουν τα γκρουπ. Αυτές αφορούν κάθε υπηρεσία ή πχ μόνο θάλαμο επειδή οι υπόλοιπες είναι ένοπλες και δεν έχει υπάρξει εκπαίδευση;
Silverage Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Σήμερα πέρασα απο επιτροπή απαλλαγών στο 401 για την πρώτη ετήσια αναβολή. Έφτασα κατά τις 8:30 και είχε ουρά 100+ άτομα η οποία όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε. Κατά τις 9:30-10:00 σταματάνε και δεν παίρνουν άλλα άτομα στην είσοδο, λένε να έρθεις άλλη μέρα. Στην αρχή έμπαιναν ένας ένας, παίρναν τα χαρτιά και πηγαίναν στη διπλανή πόρτα που ήταν η επιτροπή αλλά όταν πέρασε λίγο η ώρα βγήκε ένας φαντάρος, μάζεψε τα χαρτιά και μετά φωνάζαν ονόματα. Η επιτροπή ήταν σε ένα δωμάτιο με 2 γραφεία, στο ένα καθόταν μια γυναίκα και στο άλλο ένας άντρας. Ο άντρας δεν ρώταγε τίποτα, έπαιρνε τα χαρτιά και σε έδιωχνε κατευθείαν. Η γυναίκα μου έκανε 4 ερωτήσεις: τί έχω, τί φάρμακα παίρνω, αν έχω μαζί μου τα φάρμακα για να τα δει (wtf?) και απο πότε τα παίρνω. Όλη διαδικασία πήρε λιγότερο απο 30 δευτερόλεπτα και έφυγα κατευθείαν. Τελείωσα περίπου στις 11:30. Του χρόνου πάλι.
panost99 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Καλησπερα σε ολους ,ας μας απαντησει καποιος που γνωριζει σε παιδια. εχω απορια σχετικα με τις κανονικες αδειες και τις εκλογες. απολυωμαι τον Ιουνιο και κατι ακουστηκε οτι σε περιοδο εκλογων δν γινεται να παρεις αδειες . ουτε στις επαναληπτικες. Υπαρχει περιπτωση να τις χασω η αυτο ισχυει μονο για τα στελεχη;Γιατι αν χασουμε και την αδεια απωλυσεως θα φρικαρω.
TassosKarageorgiadis Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά έχω ερώτηση, είχα δηλώσει από το parousiasi.army.gr για ελδυκ, και ΣΥΠΟ Θήβα πολύ πριν παρουσιαστω με Β'ΕΣΣΟ αλλά τελικά με στειλαν Ξάνθη. Την ημέρα καταταξης στο χαρτι της υπευθυνης δηλωσης εβαλα 9μηνο παραμεθωριο, νησια κλπ, και μετά από μέρες επειδή είχα ενδειξη ερευνα πληροφορικης στα κλημακια που υπηρχαν ξανα δηλωσα για κυπρο και όχι Αθήνα. Το θέμα είναι ότι είμαι με άδεια ορκωμοσιας τώρα και γκρουπ πασχα μεχρι 19-20/04, και δεν έχει βγει μεταθεση.. τι έχει παιχτει; Έχω υποψιες ότι με χουν δηλωσει 12μηνο, και φοβάμαι ότι παίζει να με κρατησουν εκεί και μετά τα ΣΠΕΝ (εκει εκανα και ΣΒΕΝ), έχει κανένας καμια εικόνα τι μπορεί να παιζει; υπάρχει περίπτωση η μεταθεση να βγει αργοτερα; γιατι από όσο ξέρω τα ΣΠΕΝ θα πρέπει να τα κάνω Θήβα αν είναι να παω ελδυκ. δεν ψηνομαι να κάνω 12μηνο.. είμαι Ι1 Επεξ/σία 8 Απριλίου 2023 από TassosKarageorgiadis
vaggelis dogas Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Στις 7/4/2023 στις 10:31 ΠΜ, usermame32 είπε Καλημέρα. γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε όσους επιστρέφουν στις μονάδες τους μετά την άδεια ορκωμοσίας την άλλη εβδομάδα; Τα ΣΠΕΝ θα είναι αρχές Μάη. Μέχρι τότε φαντάζομαι θα καλυφθούν υπηρεσίες πέρα από καθαριότητες κλπ μιας και υπάρχουν τα γκρουπ. Αυτές αφορούν κάθε υπηρεσία ή πχ μόνο θάλαμο επειδή οι υπόλοιπες είναι ένοπλες και δεν έχει υπάρξει εκπαίδευση; Και εγω αδελφε την ιδια απορια εχω. Παρουσιαζομαι αυριο και με μεταθεση απο τα ΣΒΕΝ σε αλλη μοναδα και δεν εχω ιδεα τι θα μας κανουν.
aks Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Καλησπέρα παιδιά στο κέντρο μου εκαναν δύο εμβόλια τετανο και μηνιγγίτιδα παίζει να μου έκαναν και ηπατίτιδα?Η να πάω να το κάνω τώρα σε ένα φαρμακείο.Γνωριζεται τι εμβόλια γίνονται?
Restp1238 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Στις 7/4/2023 στις 10:31 ΠΜ, usermame32 είπε Καλημέρα. γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε όσους επιστρέφουν στις μονάδες τους μετά την άδεια ορκωμοσίας την άλλη εβδομάδα; Τα ΣΠΕΝ θα είναι αρχές Μάη. Μέχρι τότε φαντάζομαι θα καλυφθούν υπηρεσίες πέρα από καθαριότητες κλπ μιας και υπάρχουν τα γκρουπ. Αυτές αφορούν κάθε υπηρεσία ή πχ μόνο θάλαμο επειδή οι υπόλοιπες είναι ένοπλες και δεν έχει υπάρξει εκπαίδευση; Ανάλογα τις ανάγκες που υπάρχουν άμα έχει άτομα και πιο παλιούς δε θα σας βάλουν στην αρχή να κάνετε ένοπλες. Σιγά σιγά θα μπαίνετε να μαθαίνετε. Άμα δεν έχει τότε θα σας βάλουν αμέσως και ένοπλες . Εδώ και στα Σβεν άμα έχει εμπλοκή βαζουν νέους να βαρανε πύλες. Αλλά σιγά τι κάνεις μη αγχώνεσαι δε θα το κάνεις τπτ το όπλο απλά θα το κρατάς.οποτε είναι να το χειριστείς για να βγάλεις απεα σφαίρες κλπ θα είναι ο δεκανέας αλλαγής να σε βοηθήσει οπότε μην αγχω
dionisis1925 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, aks είπε Καλησπέρα παιδιά στο κέντρο μου εκαναν δύο εμβόλια τετανο και μηνιγγίτιδα παίζει να μου έκαναν και ηπατίτιδα?Η να πάω να το κάνω τώρα σε ένα φαρμακείο.Γνωριζεται τι εμβόλια γίνονται? Δεν κάνουν για ηπατίτιδα. Αντιτετανικό και μηνιγγίτιδας είναι αυτά που γίνονται. 1
warisw Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Καλησπέρα, έχω πάρει αναβολή μέχρι το 2027 λόγω σπουδών. Ωστόσο έχω αρχίσει να εργάζομαι παράλληλα και σε λιγότερο από έναν χρόνο τελειώνω την σχολή. Είναι υποχρεωτικό να διακόψω την αναβολή? Αν δεν την διακόψω αμέσως, ενώ έχω πάρει πτυχίο, και την διακόψω μετά από 2-3 χρόνια θα υπάρχει κάποιο πρόστιμο? Ευχαριστώ
giwrgostr Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Καλημέρα! Αν δεν την κόψεις αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου, δέχεσαι πρόστιμο ή/και επιπλέον θητεία. Από τη δουλειά κανονικά δικαιούσε άδεια χωρίς αποδοχές, και δεν μπορούν να σε απολύσουν για 1 χρόνια αφού γυρίσεις. Αν το κάνουν, πρέπει να πληρώσουν επιπλέον αποζημείωση. 1 1
rodosf1 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 άδεια από την εργασία ανευ αποδοχών για στρατιωτική θητεία. Μην κάνεις το λάθος να παραιτηθείς με οικειοθελη αποχώρηση που θα σου προτείνουν λογικά. Με την άδεια διατηρείς τη θέση εργασίας σου μετά τη θητεία. 1
warisw Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, giwrgostr είπε Καλημέρα! Αν δεν την κόψεις αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου, δέχεσαι πρόστιμο ή/και επιπλέον θητεία. Από τη δουλειά κανονικά δικαιούσε άδεια χωρίς αποδοχές, και δεν μπορούν να σε απολύσουν για 1 χρόνια αφού γυρίσεις. Αν το κάνουν, πρέπει να πληρώσουν επιπλέον αποζημείωση. Ξέρουμε πόσο είναι αυτό το πρόστιμο ή επιπλέον θητεία? Δηλαδή υπάρχει κάποια φόρμουλα υπολογισμού?
whitelight Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 40 λεπτά πριν, warisw είπε Ξέρουμε πόσο είναι αυτό το πρόστιμο ή επιπλέον θητεία? Δηλαδή υπάρχει κάποια φόρμουλα υπολογισμού? για κακη χρηση αναβολης 1 μηνα εξτρα θητεια η 90 ευρω προστιμο (εννοειται πληρωνεις 90 ευρω προστιμο)
warisw Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 24 λεπτά πριν, whitelight είπε για κακη χρηση αναβολης 1 μηνα εξτρα θητεια η 90 ευρω προστιμο (εννοειται πληρωνεις 90 ευρω προστιμο) Οκε οπότε αν όντως είτε δεν παω για έναν χρόνο είτε την αξιοποιήσω οντως μέχρι το 2027 είναι 90€ δεν το βρίσκω πολύ
dionisis1925 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, warisw είπε Καλησπέρα, έχω πάρει αναβολή μέχρι το 2027 λόγω σπουδών. Ωστόσο έχω αρχίσει να εργάζομαι παράλληλα και σε λιγότερο από έναν χρόνο τελειώνω την σχολή. Είναι υποχρεωτικό να διακόψω την αναβολή? Αν δεν την διακόψω αμέσως, ενώ έχω πάρει πτυχίο, και την διακόψω μετά από 2-3 χρόνια θα υπάρχει κάποιο πρόστιμο? Ευχαριστώ Δεν είσαι υποχρεωμένος να κόψεις την αναβολή, από τη στιγμή που θα έχεις πάρει το πτυχίο ή θα είσαι γραμμένος κανονικά στη σχολή δίνεις μαθήματα κτλπ δεν τρως κανένα πρόστιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις