Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/9/2023 στις 12:41 ΠΜ, alex1234532 είπε

Καλησπερα στην ομάδα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σκεψη σχετικά με το θέμα <<μεταπτυχιακό-στρατος>>

Πιστεύετε ότι είναι καλυτερο να γινει ο στρατος ενδιάμεσα με προπτυχιακο και μεταπτυχιακό (στην δική μου περιπτωση που είμαι συνεπής φοιτητης στα 21) είτε μετά το μεταπτυχιακό (στα 23) 

Επισης σκέφτομαι αν υπάρχει περίπτωση να κάνω online ( το τονίζω) μεταπτυχιακό ενώ κάνω την θητεία, έτσι ώστε να γλυτώσω χρόνο. Θα έχω χρόνο για διάβασμα και παρακολουθήση μαθημάτων συγκεκριμένων ημερών;

*οι ερωτήσεις μπορεί να είναι χαζές αλλά πραγματικα δεν έχω ιδέα. Δεν νομίζω πως θέλω να μπω διαδικασία ι5. 

Εγώ μπήκα στρατο ανάμεσα απ' το μεταπτυχιακό. Το σκεπτικό μου ήταν ότι το θεωρώ βαρύ να έχω κάνει +- 6 χρόνια σχολής και μετά αντί θα μπω στην αγορά εργασίας καρφί, να περιμένω να μπω στρατό καιιιιι μεεετααααα να βρω δουλειά. Επίσης, το θεώρησα σαν διάλειμμα απ' τις σπουδές γιατί άσχετα αν η σχολή σου θεωρείται εύκολη/δύσκολη/ενδιαφέρουσα/βαρετή, μετά από 4 χρόνια κουράζεσαι...

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 hours ago, giorgosdimi__10 said:

Για παραμεθόριο που είναι καλά; Έβρο ή σε κάποιο νησί;

κατα τη ταπεινη μου γνωμη σε καποιο νησι. Το κρυο εβρο ειναι απαλευτο (σε νησι οσο ναναι δεν εχει τοσο κρυο) και το καλοκαιρι επισης εκει λιγο ανυποφορο (κουνουπια/υγρασια κτλ). Επισης οποιο νησι και να πας, οταν ανοιγει ο καιρος εχει τουρισμο οποτε θα υπαρχει μια σχετικη κινηση (αρα και περισσοτερα δρομολογια για στερια)

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω διαβάσει αρκετά ποστ σχετικά με το θέμα, καθώς και το ΦΕΚ.

Με ΔΜΣ 43.2, 139 κιλά 1.80εκ. Ξέρω ότι με βγάλουν με διετή αναβολή βάση νόμου, αλλά στα 27 μετα από πτυχίο δεν γίνεται να πάρω αναβολή, θέλω να υπηρετήσω ως ι4 έστω.

Να σημειώσω πως έχω υποθυρεοειδισμό, άλλα σωματικά μπορώ να τρέξω (μην φανταστείτε, 1 χιλιόμετρα και 2 περπάτημα τα έχω) για τα κιλά που είμαι δεν μου φαίνονται.

Το νόημα είναι, αν τους πω ότι θέλω να υπηρετήσω, θα με βγάλουν ι4 να κάνω την θητεία μου να τελειώνω; Ή όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, MerlinB4 είπε

Καλησπέρα παιδιά, έχω διαβάσει αρκετά ποστ σχετικά με το θέμα, καθώς και το ΦΕΚ.

Με ΔΜΣ 43.2, 139 κιλά 1.80εκ. Ξέρω ότι με βγάλουν με διετή αναβολή βάση νόμου, αλλά στα 27 μετα από πτυχίο δεν γίνεται να πάρω αναβολή, θέλω να υπηρετήσω ως ι4 έστω.

Να σημειώσω πως έχω υποθυρεοειδισμό, άλλα σωματικά μπορώ να τρέξω (μην φανταστείτε, 1 χιλιόμετρα και 2 περπάτημα τα έχω) για τα κιλά που είμαι δεν μου φαίνονται.

Το νόημα είναι, αν τους πω ότι θέλω να υπηρετήσω, θα με βγάλουν ι4 να κάνω την θητεία μου να τελειώνω; Ή όχι;

Καλό είναι όταν έρθει η ώρα να έχεις πάρει απ' έξω καναδυο γνωματεύσεις που να δείχνουν ότι πέραν των 2 θεμάτων που ανέφερες (υποθυρεοειδισμός/παχυσαρκία) δεν έχεις κάποια άλλη συννοσηρότητα (διαβήτη, καρδιά κλπ κλπ). Θα το κάνεις έτσι ακόμα πιο εύκολο για τον γιατρό του στρατού όταν του πεις βάλε με Ι4 να κάνω θητεία να τελειώνω.

Επεξ/σία από jumpmaster
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, jumpmaster είπε

Καλό είναι όταν έρθει η ώρα να έχεις πάρει απ' έξω καναδυο γνωματεύσεις που να δείχνουν ότι πέραν των 2 θεμάτων που ανέφερες (υποθυρεοειδισμός/παχυσαρκία) δεν έχεις κάποια άλλη συννοσηρότητα (διαβήτη, καρδιά κλπ κλπ). Θα το κάνεις έτσι ακόμα πιο εύκολο για τον γιατρό του στρατού όταν του πεις βάλε με Ι4 να κάνω θητεία να τελειώνω.

Ναι ναι, θα τα έχω μαζί μου, έχω και echo stress καρδιάς, από όταν ήμουν παραπάνω κιλά, από το καρδιολογικό Αθηνών, που δείχνει άριστη λειτουργία της καρδιάς..

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Δημοσ.

Ρε παιδιά να ρωτήσω, ισχύει αυτό που λένε ότι εκεί που είναι το ΣΥΠΟ η μονάδα μας θα είναι κάπου εκεί κοντά σχετικά στο ΣΥΠΟ? 

Πχ γίνεται να παρουσιάζεται κάποιος Αττική και να τον στείλουν Έβρο για βασική εκπαίδευση? Πάντα μιλάνε για 12μηνη θητεία.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, oxygen776 είπε

Ρε παιδιά να ρωτήσω, ισχύει αυτό που λένε ότι εκεί που είναι το ΣΥΠΟ η μονάδα μας θα είναι κάπου εκεί κοντά σχετικά στο ΣΥΠΟ? 

Πχ γίνεται να παρουσιάζεται κάποιος Αττική και να τον στείλουν Έβρο για βασική εκπαίδευση? Πάντα μιλάνε για 12μηνη θητεία.

Συνήθως το κέντρο εκπαίδευσης είναι κάπου κοντά στην μονάδα σου. Η μονάδα σου ωστόσο δεν είναι εκεί που θα παρουσιαστείς συνήθως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, oxygen776 είπε

Αν το ΣΥΠΟ σου είναι στη Μυτιλήνη, ε κατά πάσα πιθανότητα και η μονάδα σου στη Λέσβο θα είναι. Το κοντά είναι σχετικό.

Όμως σχετικά με την εκπαίδευση τα πράγματα είναι αλλιώς. Παρουσιάζεσαι σε ένα στρατόπεδο, σε υποδέχεται και σε "περνάει στο σύστημα" μια μονάδα που εκτελεί χρέη ΣΥΠΟ και έπειτα σε προωθεί στη μονάδα σου (συνήθως κάπου κοντά). Το αν θα περάσεις εκπαίδευση (για κάθε ένα στάδιο εκπαίδευσης ξεχωριστά) στη μονάδα σου ή όχι είναι ανεξάρτητο. Πχ το σημείωμα κατάταξης μπορεί να σε στέλνει στο Βόλο στους πεζοναύτες, ή στην Λάρισα στην στρατιά και φτάνοντας εκεί να σε στείλουν από την πρώτη μέρα να περάσεις βασική εκπαίδευση στο Λιτόχωρο μαζί με κάποια μονάδα της εκεί ταξιαρχίας, και ΣΠΕΝ πάλι αλλού. Συνήθως έχει να κάνει με το ότι δεν αξίζει να οργανωθεί ολόκληρο σχολείo για να εκπαιδεύσει 8 ή 20 ή 45 άτομα και συμφέρει να μαζευτούν κάπου 250 και να γίνει μία φορά.

Οπότε αν ξέρεις σε ποιο στρατόπεδο παρουσιάζεσαι, καλύτερα ρώτα συγκεκριμένα για αυτό για να σου πει όποιος έχει περάσει από εκεί.

Επεξ/σία από dreck88
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την θητεία μου στο ΠΝ, που πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

1) Είναι καλές οι συνθήκες διαβίωσης στο ΚΕ Πόρος;

2) Είναι καλό το φαγητό στο ΚΕ Πόρος;

3) Υπάρχει συνδρομητική στο ΚΕ Πόρος(Cosmote, Nova)

4) Υπάρχουν ΣΠΕΝ στο ΠΝ; Και αν ναι, πότε πραγματοποιούνται και πού;

5) Ποιος είναι ο μισθός του στρατεύσιμου ναύτη;

6) Τι άποψη έχετε για τη ΝΔΒΕ(Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος) στην Καλαμαριά;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Antonis_weewewe213 είπε

Γεια σας, κλεινω 18 στις 19 σεπτεμβριου και αναρωτιεμαι εαν θα με αναγκασουν να παω στρατο.

ΔΕΝ εχω παει ψυχολογο, αλλα εχω κατι σοβαρο προσωπικα οπως καταθληψη. Δυστηχως διαβασα πως αυτοι που παιρνουν απαλλαγη απο τον στρατο ειναι μονο αυτοι με προβληματα οπως σχιζοφρενεια [που δεν εχω].

Θελω να μαθω εαν θα με αναγκασουν να παω και τι να κανω για να μην παω

Πήγαινε σε γιατρό πρώτα.

Δημοσ.
On 09/09/2023 at 21:43, Chrestos2000 said:

Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την θητεία μου στο ΠΝ, που πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

1) Είναι καλές οι συνθήκες διαβίωσης στο ΚΕ Πόρος;

2) Είναι καλό το φαγητό στο ΚΕ Πόρος;

3) Υπάρχει συνδρομητική στο ΚΕ Πόρος(Cosmote, Nova)

4) Υπάρχουν ΣΠΕΝ στο ΠΝ; Και αν ναι, πότε πραγματοποιούνται και πού;

5) Ποιος είναι ο μισθός του στρατεύσιμου ναύτη;

6) Τι άποψη έχετε για τη ΝΔΒΕ(Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος) στην Καλαμαριά;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

1-3->NAI

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω το εξής έχω αναβολή λόγου σπουδών μέχρι 31/12/2026 εάν την διακόψω μπορω να πάρω από το φρουραρχείο αναβολή για λόγους υγείας;;;;;;

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους παρουσιαζομαι στις 21 του μηνοσ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ εχω επιλεγει για σωμα ερευνα κ πληροφορικη(ΥΕΑ).Γνωριζει κανενας πως ειναι το στρατοπεδο εκει?επισης τα κινητα τα περνανε οι τα κρατανε μεχρι την ορκομοσια?

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Antonis_weewewe213 είπε

ΔΕΝ εχω παει ψυχολογο, αλλα εχω κατι σοβαρο προσωπικα οπως καταθληψη. Δυστηχως διαβασα πως αυτοι που παιρνουν απαλλαγη απο τον στρατο ειναι μονο αυτοι με προβληματα οπως σχιζοφρενεια [που δεν εχω].

Θελω να μαθω εαν θα με αναγκασουν να παω και τι να κανω για να μην παω

καλησπερα. αρχικα θα πας σε ενα ψυχιατρο για να δει την κατασταση σου κιολας και τα σχετικα και επειτα οσον αφορα το σκελος που λες για σχιζοφρενεια κλπ, μπορεις να απαλλαγεις και εσυ με την καταθλιψη εφοσον το επιθυμεις και το δηλωσεις οτι δε μπορεις να υπηρετησεις λογω αυτης.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...