giorgos4ever Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Archilleo είπε Παιδια, το μονο που θελω να ξερω ειναι αν θα πρεπει να αναφερω οτι εχω περασει θεματακια, πανικος, αγοραφοβια, κτλ... και ακομα τα περναω, αλλα οχι οπως παλια... Καποιοι μου ειπαν οτι καλυτερα να το αναφερω και να πω οτι θελω να υπηρετησω κανονικα ι2, ι3, δεν ξερω. Το εκτιμουν περισσοτερο αν τους πεις οτι εχω θεματακια και θελω να κανω ο,τι χρειαστει και να κανω κανονικα τη θητεια μου. Γενικα, μου αρεσουν οι ασκησεις και οι δουλειες. Ολα με μετρο, ομως. Συμβουλες, παρακαλω... Εννοείται πως θα το πεις. Σε ρωτάνε κιόλας για όλα αυτά την πρώτη μέρα. Απο την στιγμή που παρουσιάζεσαι μέχρι την στιγμή που φεύγεις υπ' ευθύνη τους είσαι, αν συμβεί τίποτα αυτοί θα σε τρέχουν. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από giorgos4ever 1
Neoss Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε Δεν είμαι ψυχολόγος για να δώσω συμβουλή σε άτομο που γράφει για αγοραφοβία και πανικό (κρίσεις μάλλον?) κτλπ, λες κι είναι απλό καθημερινό άγχος... Ο στρατός όμως είναι κάτι αναπόφευκτο, όλων των ειδών άνθρωποι πρέπει να υπηρετήσουν. Δεν θα το γλιτώσει. Μπορεί στο παρελθόν να έχει πάει και σε ειδικό, όπως και να έχει εδώ περα ζήτησε συμβουλές όμως, ό,τι μπορούμε του λέμε. Πιο κατάλληλες και καλύτερες πάντως δύσκολα θα πάρει όπως του είπα. Ισως να τα πει σε καναν ειδικο αυτά καλύτερα όπως υπονοείς, ναι. Παντως μία μέση λύση την βρήκε και μόνος του....ας τα πει στο περίπου όταν πάει εκεί και βλέπει τι γίνεται, νομιζω το να τα αποκρυψει δεν είναι καλό.... Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από Neoss 1
djcat Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Σιγά μην είναι και κάτεργο ο στρατός. Όποιος νιώσει πως δεν την παλεύει πάει στον ψυχολόγο και θα βρει λύση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 4 minutes ago, Neoss said: Ο στρατός όμως είναι κάτι αναπόφευκτο, όλων των ειδών άνθρωποι πρέπει να υπηρετήσουν. Όχι δεν είναι κι αυτό το έχουν αποδείξει και τα ίδια τα στελέχη του με τις απαλλαγές.
Neoss Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Όχι δεν είναι κι αυτό το έχουν αποδείξει και τα ίδια τα στελέχη του με τις απαλλαγές. Εντάξει ναι, υπάρχει μία ισχνή μειοψηφία που απαλλασσεται με κάνα Ι5 ή θέμα υγείας. Και εγω ειχα στη σχολή γνωστό που είχε απαλλαγή λόγω υγείας (που οκ δεν ήταν και δα τόσο σοβαρό αλλά οκ).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 1 minute ago, Neoss said: ή θέμα υγείας. Όπως βλέπουμε και στην παραπάνω περίπτωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, Archilleo είπε Εγω που εχω περασει παλια κρισεις πανικου, αγοραφοβια, καταθλιψουλα και τωρα φοβαμαι οτι με το που φτασω στην πυλη, θα με βαρεσει κρισαρα. Να ρωτησω... Να το αναφερω στον-ην ψυχολογο του στρατου ή να το προσπαθησω να το κρυψω, αν μπορω, βεβαια. Ρωτησα μερικα παιδια και μου ειπαν οτι καλυτερα να το αναφερεις, θα το εκτιμησουν και αν τους πεις οτι εχεις τετοιο ιστορικο και θελεις να υπηρετησεις κανονικα ι3 ή ι2, δεν τα πολυξερω, κιολας, επειδη θελω να υπηρετησω κανονικα και να κανω ο,τι χρειαστει, απλα εχω τα θεματακια μου. Μου ειπαν οτι πρεπει να το αναφερω, για να εχω μια τάδε αντιμετωπιση απο τους ανωτερους μου. Ξερει κανεις ή το εχει περασει εκει μεσα; Εννοείται ότι θα το πεις. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν στον στρατό είναι κάποιον με κρίσεις πανικού να φυλάει σκοπιά. Το αν θα υπηρετήσεις κανονικά ή όχι θα το κρίνουν εκεί. Δεν είναι στίγμα το να απαλλαχθείς, αν κριθείς μη ικανός. Δεν είναι καμιά μαγκιά ο στρατός. Μια αγγαρεία είναι.
Archilleo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, elorant είπε Εννοείται ότι θα το πεις. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν στον στρατό είναι κάποιον με κρίσεις πανικού να φυλάει σκοπιά. Το αν θα υπηρετήσεις κανονικά ή όχι θα το κρίνουν εκεί. Δεν είναι στίγμα το να απαλλαχθείς, αν κριθείς μη ικανός. Δεν είναι καμιά μαγκιά ο στρατός. Μια αγγαρεία είναι. Δεν ειναι ακριβως αυτο που νομιζεις ο πανικος. Δηλαδη, δεν αρχιζεις να πυροβολεις στον αερα επειδη επαθες πανικο. Να εχουμε και λιγο επιγνωση των πραγματων πριν πουμε κατι. Θα το συζητησω με καποιον ειδικο πριν την ημερομηνια και θα μου τα εξηγησει αυτος καλυτερα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Archilleo είπε Δεν ειναι ακριβως αυτο που νομιζεις ο πανικος ή η φρικη που τρως. Δηλαδη, δεν αρχιζεις να πυροβολεις στον αερα επειδη επαθες πανικο. Να εχουμε και λιγο επιγνωση των πραγματων πριν πουμε κατι. Θα το συζητησω με καποιον ειδικο πριν την ημερομηνια και θα μου τα εξηγησει αυτος καλυτερα. Ξέρω ακριβώς τι είναι η κρίση πανικού γιατί έχω πάθει δύο φορές. Αυξημένο άγχος και νοιώθεις ότι παθαίνεις έμφραγμα. Δεν είπε κανείς ότι θα πυροβολήσεις στον αέρα, εξάλλου στην σκοπιά δεν σου δίνουν πυρομαχικά, τουλάχιστον μέχρι να πας στη μονάδα. Αλλά αν έχεις συχνές κρίσεις πανικού τότε μπορεί σε κάποιο κρίσιμο πόστο να τα κάνεις εντελώς σκατά. Επιπλέον, λες ότι έχεις και ιστορικό με κρίσεις αγοραφοβίας. Πως ακριβώς θα την παλέψεις να βρίσκεσαι ανάμεσα σε άλλους 500 μαντράχαλους; Και το κερασάκι στην τούρτα βέβαια είναι η κατάθλιψη. Τα καταθλιπτικά άτομα έχουν έντονες τάσεις αυτοκτονίας. Με αυτή την τριπλέτα χαρακτηριστικών νομίζω ότι ο στρατός είναι το τελευταίο μέρος που κάποιος σαν εσένα θα έπρεπε να πάει. Έχε δε, κατά νου ότι ο στρατός είναι ένα περιβάλλον που είναι από τη φύση του αγχωτικό. Είσαι ανάμεσα σε ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων τους οποίους δύσκολα θα έκανες παρέα στην κανονική σου ζωή και βρίσκεστε σε ένα αφιλόξενο μέρος όπου διάφοροι κομπλεξικοί τρόμπες ψάχνουν αφορμή για να σου κάνουν την ζωή δύσκολη. Από το να σε στείλουν σε διάφορες αγγαρείες μέχρι να σου κάνουν κατσάδα μπροστά σε άλλους 100 φαντάρους. Είναι καλύτερο να τα πεις αυτά με το που θα παρουσιαστείς ώστε να ξέρουν να σε χειριστούν αναλόγως. Στο στρατό μπορεί να είναι μαλάκες σε πολλά θέματα, αλλά σε ότι αφορά ψυχολογικά είναι πολύ ευαίσθητοι γιατί ξέρουν τις συνέπειες. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος θα είσαι που έχει ψυχολογικά προβλήματα. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
Archilleo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, elorant είπε Ξέρω ακριβώς τι είναι η κρίση πανικού γιατί έχω πάθει δύο φορές. Αυξημένο άγχος και νοιώθεις ότι παθαίνεις έμφραγμα. Δεν είπε κανείς ότι θα πυροβολήσεις στον αέρα, εξάλλου στην σκοπιά δεν σου δίνουν πυρομαχικά, τουλάχιστον μέχρι να πας στη μονάδα. Αλλά αν έχεις συχνές κρίσεις πανικού τότε μπορεί σε κάποιο κρίσιμο πόστο να τα κάνεις εντελώς σκατά. Επιπλέον, λες ότι έχεις και ιστορικό με κρίσεις αγοραφοβίας. Πως ακριβώς θα την παλέψεις να βρίσκεσαι ανάμεσα σε άλλους 500 μαντράχαλους; Και το κερασάκι στην τούρτα βέβαια είναι η κατάθλιψη. Τα καταθλιπτικά άτομα έχουν έντονες τάσεις αυτοκτονίας. Με αυτή την τριπλέτα χαρακτηριστικών νομίζω ότι ο στρατός είναι το τελευταίο μέρος που κάποιος σαν εσένα θα έπρεπε να πάει. Εφοσον εχεις περασει κι εσυ, καταλαβαινεις. Το βλεπω σαν μια προκληση τον στρατο, να ξεπερασω εστω και λιγο προς το καλυτερο ολα αυτα που μου συνεβησαν και συμβαινουν ακομα, αραια και που. Βεβαια, ο καθενας μας, την βιωνει διαφορετικα την κριση πανικου, ετσι; Διαφερει απο ατομο σε ατομο. Νομιζω εχω ξεπερασει αυτο το σταδιο, περι αυτοκτονιας που λες. Οταν βρισκομαι μονος μου αισθανομαι ασχημα. Οταν βρισκομαι με ατομα που εχω ανοιχτει με αυτα και εχουμε ερθει κοντα, τοτε ξεχνιεμαι και περναω ομορφα. 39 λεπτά πριν, elorant είπε Έχε δε, κατά νου ότι ο στρατός είναι ένα περιβάλλον που είναι από τη φύση του αγχωτικό. Είσαι ανάμεσα σε ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων τους οποίους δύσκολα θα έκανες παρέα στην κανονική σου ζωή και βρίσκεστε σε ένα αφιλόξενο μέρος όπου διάφοροι κομπλεξικοί τρόμπες ψάχνουν αφορμή για να σου κάνουν την ζωή δύσκολη. Από το να σε στείλουν σε διάφορες αγγαρείες μέχρι να σου κάνουν κατσάδα μπροστά σε άλλους 100 φαντάρους Δεν νομιζω να υπαρχουν καψονια πλεον. Κανενας δεν μου εχει πει κατι περι αυτου. Ακομα και τους γκει που ειναι μεσα, δεν τους ενοχλει κανεις. Γιατι να ενοχλησουν καποιον με θεματα υγειας. Μηπως επειδη δεν εχει ξεπεραστει ακομα το στιγμα; Κανονικα θα επρεπε με αυτη τη λογικη να πειραζουν και κοροιδευουν και τον γκει... Τεσπα! Ευχομαι να τυχω καλο στρατοπεδο με καλα και μορφωμενα παιδια και να κανω φιλιες. Αυτο με το μπουλινγκ των αλλων φανταρων μου φαινεται λιγο ακραιο. Ειχατε εσεις τετοια οσο υπηρετουσες; 39 λεπτά πριν, elorant είπε Είναι καλύτερο να τα πεις αυτά με το που θα παρουσιαστείς ώστε να ξέρουν να σε χειριστούν αναλόγως. Στο στρατό μπορεί να είναι μαλάκες σε πολλά θέματα, αλλά σε ότι αφορά ψυχολογικά είναι πολύ ευαίσθητοι γιατί ξέρουν τις συνέπειες. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος θα είσαι που έχει ψυχολογικά προβλήματα. Αυτο θα το ρωτησω πριν παρουσιαστω. Μου ειπαν και αλλοι γνωστοι, οτι καλυτερα να τον γνωριζουν, για να υπαρχει και η καταλληλη αντιμετωπιση απο τους ανωτερους. Βασικα, ειναι καλυτερα να ξερουν για να το χειριστουν αναλογως, οπως ειπες... Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από Archilleo
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 25 λεπτά πριν, Archilleo είπε Δεν νομιζω να υπαρχουν καψονια πλεον. Κανενας δεν μου εχει πει κατι περι αυτου. Ακομα και τους γκει που ειναι μεσα, δεν τους ενοχλει κανεις. Γιατι να ενοχλησουν καποιον με θεματα υγειας. Μηπως επειδη δεν εχει ξεπεραστει ακομα το στιγμα; Κανονικα θα επρεπε με αυτη τη λογικη να πειραζουν και κοροιδευουν και τον γκει... Τεσπα! Ευχομαι να τυχω καλο στρατοπεδο με καλα και μορφωμενα παιδια και να κανω φιλιες. Αυτο με το μπουλινγκ των αλλων φανταρων μου φαινεται λιγο ακραιο. Ειχατε εσεις τετοια οσο υπηρετουσες; Καλά εγώ πέρασα εκπαίδευση αερονόμου και πάνε και 25 χρόνια. Αν πω τι τραβήξαμε θα φρίξετε. Μέχρι και ξύλο είχαμε φάει. Αλλά αυτά πλέον έχουν κοπεί προ πολλού. Κι ο διοικητής που ήταν στο Ελληνικό όταν πέρασα εκπαίδευση πήρε απόταξη για όλα τα καραγκιοζιλίκια που γίνονταν εκεί μέσα. Πλέον δεν μπορούν να γίνουν τέτοια πράγματα σε καμία μονάδα γιατί ο κάθε φαντάρος είναι με μια κάμερα στο χέρι.
salonika91 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 κατά την γνωμη μου με ιστορικο αγχους,καταθληψης και κρισεις πανικου για ενοπλος δυσκολα…. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 1 hour ago, salonika91 said: για ενοπλος δυσκολα Ούτε με βύσμα που λέει ο λόγος. Το θέμα είναι μήπως το πάνε ακόμα παραπέρα για να έχουν τελείως ήσυχο το κεφάλι τους. 2
Weniko Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα δώσω μια συμβουλή. Όποιος δεν αντέχει μακριά από την οικογένεια του ή γενικά μακριά από την πόλη του ας μην μπει τώρα στο στρατό ας το αφήσει για ποιο μετά. Αλλά δεν είναι κακό άμα μπει τώρα να συζητήσει με τον ψυχολόγο της μονάδας του θα βρει λύση. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από Weniko 1
aregli92 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα σας. Δευτέρα παρουσιάζομαι Θήβα και μετά ΕΛΔΥΚ, οποίος είναι ή ήταν πρόσφατα στο ΚΕΠΒ Θήβας μπορεί να μου δώσει μια μικρή εικόνα? Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις