Skin79 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Χαιρετω και γω με την σειρα μου ολους τους γατογονεις! Νεος γατογονιος,η μικρουλα μου 5 μηνων και χαιρομαι παρα πολυ που εχει μπει αυτο το τρελλό πλασμα στη ζωη μου! Γάτα για πρωτη φορα ,σκυλους ειχα παλιοτερα αλλα οπως γνωριζεται ολοι, καμία σχέση.. Τωρα επειδη μία την εχουμε, ειπαμε να την εχουμε και βασιλισσα οποτε ψαχνουμε οτι καλύτερο. Επειδη ετοιμαζομαι για παραγγελια απο zooplus εχω σκαλωσει λιγο για το τι ξηρα τροφη θα τις παρουμε... Απ ότι ειδα εκει, τροφες για kitten εχει διαφορες μαρκες που καποιες δεν τις ξερω π.χ ( purizon-sanabelle) και θα ηθελα τη γνώμη σας.Μεχρι τωρα τις εδινα RC kitten αλλα λεω να παω σε κατι πιο ποιοτικό... Επισης η μικρη μας που ειναι ανοιχτοχρωμη γενικα εχει μονιμα κατι μαυρα σαν δακρυα κατω απ τα ματια της που οσο εχω δει ειναι συνηθισμενο σε πολλες γατες.Της τα καθαριζω λιγο με νερακι αλλα αυτα επιμενουν...Ξερουμε κατι γ αυτο και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε? Ευχαριστω
Lilith19 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Skin79 είπε Χαιρετω και γω με την σειρα μου ολους τους γατογονεις! Νεος γατογονιος,η μικρουλα μου 5 μηνων και χαιρομαι παρα πολυ που εχει μπει αυτο το τρελλό πλασμα στη ζωη μου! Γάτα για πρωτη φορα ,σκυλους ειχα παλιοτερα αλλα οπως γνωριζεται ολοι, καμία σχέση.. Τωρα επειδη μία την εχουμε, ειπαμε να την εχουμε και βασιλισσα οποτε ψαχνουμε οτι καλύτερο. Επειδη ετοιμαζομαι για παραγγελια απο zooplus εχω σκαλωσει λιγο για το τι ξηρα τροφη θα τις παρουμε... Απ ότι ειδα εκει, τροφες για kitten εχει διαφορες μαρκες που καποιες δεν τις ξερω π.χ ( purizon-sanabelle) και θα ηθελα τη γνώμη σας.Μεχρι τωρα τις εδινα RC kitten αλλα λεω να παω σε κατι πιο ποιοτικό... Επισης η μικρη μας που ειναι ανοιχτοχρωμη γενικα εχει μονιμα κατι μαυρα σαν δακρυα κατω απ τα ματια της που οσο εχω δει ειναι συνηθισμενο σε πολλες γατες.Της τα καθαριζω λιγο με νερακι αλλα αυτα επιμενουν...Ξερουμε κατι γ αυτο και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε? Ευχαριστω Να το χαίρεσαι το ψιψίνι!! Τα δικά μου είναι τεσσάρων μηνών, εδώ και δύο μήνες περίπου τους δίνω την sanabelle kitten από ξηρά και το πατέ της animonda από υγρή. Υπάρχουν και οι δύο τροφές στο zooplus, σε πολύ καλή τιμή και ειδικά αν θα πάρεις ποσότητα. Είχα μπερδευτεί αρχικά κι εγώ σχετικά με την επιλογή τροφής αλλά μέχρι τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένη. Τα μικρά τις τρώνε ευχάριστα, τρίχωμα και ενέργεια σούπερ και δεν τους έχουν δημιουργήσει κάποιο εντερικό θέμα. Επίσης πολύ καλή απ'όσο έχω ψάξει είναι και η Applaws και κάποια στιγμή σκεφτόμουν μήπως κάνω αλλαγή. Γενικά όμως επειδή τις έχουν βολευτεί, δεν ξέρω αν θέλω να το ρισκαρω. Να έχεις υπόψιν σου ότι θέλει προσοχή όταν κάνεις μετάβαση από μια τροφή σε άλλη, μια φορά είχα ξεμείνει και αγόρασα αναγκαστικά μια άλλη, πολύ πιο ακριβή και θεωρητικά τοπ, αλλά τους προκάλεσε εμετό και διάρροια. Κάθε γάτα θα δεχτεί διαφορετικά βέβαια την κάθε τροφή, ίσως επειδή τα δικά μου είναι αδέρφια να αντιδρά το ίδιο ο οργανισμός τους. Σε πρώτη φάση θα μπορούσες να πάρεις δύο δοκιμαστικά και να δεις ποια θα ταιριάξει καλύτερα στο μικρό σου. Σχετικά με τα μάτια, έχει κάτι αντίστοιχο και ο ένας ο δικός μου που είναι λευκός. Η γιατρός μου είπε ότι είναι φυσιολογικός χρωματισμός και ακόμα το χρώμα τους διαμορφώνεται. Καλό θα ήταν όμως να την πας να την δει ο κτηνίατρος! Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από Lilith19
mihanikos1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 54 λεπτά πριν, Skin79 είπε Χαιρετω και γω με την σειρα μου ολους τους γατογονεις! Νεος γατογονιος,η μικρουλα μου 5 μηνων και χαιρομαι παρα πολυ που εχει μπει αυτο το τρελλό πλασμα στη ζωη μου! Γάτα για πρωτη φορα ,σκυλους ειχα παλιοτερα αλλα οπως γνωριζεται ολοι, καμία σχέση.. Τωρα επειδη μία την εχουμε, ειπαμε να την εχουμε και βασιλισσα οποτε ψαχνουμε οτι καλύτερο. Επειδη ετοιμαζομαι για παραγγελια απο zooplus εχω σκαλωσει λιγο για το τι ξηρα τροφη θα τις παρουμε... Απ ότι ειδα εκει, τροφες για kitten εχει διαφορες μαρκες που καποιες δεν τις ξερω π.χ ( purizon-sanabelle) και θα ηθελα τη γνώμη σας.Μεχρι τωρα τις εδινα RC kitten αλλα λεω να παω σε κατι πιο ποιοτικό... Επισης η μικρη μας που ειναι ανοιχτοχρωμη γενικα εχει μονιμα κατι μαυρα σαν δακρυα κατω απ τα ματια της που οσο εχω δει ειναι συνηθισμενο σε πολλες γατες.Της τα καθαριζω λιγο με νερακι αλλα αυτα επιμενουν...Ξερουμε κατι γ αυτο και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε? Ευχαριστω Sanabelle kitten δίνω στον μικρό. Καλή τροφή αλλά μυρίζει έντονα. Applaws δίνω στην μεγάλη, την θεωρώ καλύτερη, δεν μυριζει η τροφή ούτε τα κόπρανα της. Της την δίνω πάνω από χρόνο και είναι οκ. Όταν μεγαλώσει ο μικρός και κόψω την kitten θα του δίνω και αυτουνού την applaws.
Lilith19 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε Sanabelle kitten δίνω στον μικρό. Καλή τροφή αλλά μυρίζει έντονα. Applaws δίνω στην μεγάλη, την θεωρώ καλύτερη, δεν μυριζει η τροφή ούτε τα κόπρανα της. Της την δίνω πάνω από χρόνο και είναι οκ. Όταν μεγαλώσει ο μικρός και κόψω την kitten θα του δίνω και αυτουνού την applaws. Στην μεγάλη να φανταστώ δίνεις την applaws adult; Πριν έτρωγε κι αυτή sanabelle;
mihanikos1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, Lilith19 είπε Στην μεγάλη να φανταστώ δίνεις την applaws adult; Πριν έτρωγε κι αυτή sanabelle; Ναι την adult. Πρώτα με αρνι τώρα με πάπια. Σαν γατάκι της έδινα royal canin αλλά είπα να πάω σε grain free.
Lilith19 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε Ναι την adult. Πρώτα με αρνι τώρα με πάπια. Σαν γατάκι της έδινα royal canin αλλά είπα να πάω σε grain free. Α, οκ. Από ποια ηλικία της την άρχισες;
mihanikos1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Lilith19 είπε Α, οκ. Από ποια ηλικία της την άρχισες; Στα 2 περίπου. Τώρα είναι 3μιση. Πρωτα έδινα royal canin kitten, από ενός έδωσα royal canin fit32 και μετά applaws.
christakos07 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και από εμάς, Είμαστε 4 μηνών και συγκατοικούμε τον τελευταίο μήνα. Προς το παρόν τρώμε profine kitten και μας αρέσει αρκετά. Επιπλέον ο μικρός είχε ringworm(ασυμπτωματικά) και μου το μετέδωσε. Τύχη βουνό στο πρώτο αδεσποτάκι που μάζεψα. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από christakos07 4
toyracer Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε Καλησπέρα και από εμάς, Είμαστε 4 μηνών και συγκατοικούμε τον τελευταίο μήνα. Προς το παρόν τρώμε profine kitten και μας αρέσει αρκετά. Επιπλέον ο μικρός είχε ringworm(ασυμπτωματικά) και μου το μετέδωσε. Τύχη βουνό στο πρώτο αδεσποτάκι που μάζεψα. Μπραβο σου γι αυτο που εκανες! Εχεις κανει εξεταση για λοιμωδη? Αποπαρασιτωση μεσα / εξω?
Skin79 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, Lilith19 είπε Να το χαίρεσαι το ψιψίνι!! Τα δικά μου είναι τεσσάρων μηνών, εδώ και δύο μήνες περίπου τους δίνω την sanabelle kitten από ξηρά και το πατέ της animonda από υγρή. Υπάρχουν και οι δύο τροφές στο zooplus, σε πολύ καλή τιμή και ειδικά αν θα πάρεις ποσότητα. Είχα μπερδευτεί αρχικά κι εγώ σχετικά με την επιλογή τροφής αλλά μέχρι τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένη. Τα μικρά τις τρώνε ευχάριστα, τρίχωμα και ενέργεια σούπερ και δεν τους έχουν δημιουργήσει κάποιο εντερικό θέμα. Επίσης πολύ καλή απ'όσο έχω ψάξει είναι και η Applaws και κάποια στιγμή σκεφτόμουν μήπως κάνω αλλαγή. Γενικά όμως επειδή τις έχουν βολευτεί, δεν ξέρω αν θέλω να το ρισκαρω. Να έχεις υπόψιν σου ότι θέλει προσοχή όταν κάνεις μετάβαση από μια τροφή σε άλλη, μια φορά είχα ξεμείνει και αγόρασα αναγκαστικά μια άλλη, πολύ πιο ακριβή και θεωρητικά τοπ, αλλά τους προκάλεσε εμετό και διάρροια. Κάθε γάτα θα δεχτεί διαφορετικά βέβαια την κάθε τροφή, ίσως επειδή τα δικά μου είναι αδέρφια να αντιδρά το ίδιο ο οργανισμός τους. Σε πρώτη φάση θα μπορούσες να πάρεις δύο δοκιμαστικά και να δεις ποια θα ταιριάξει καλύτερα στο μικρό σου. Σχετικά με τα μάτια, έχει κάτι αντίστοιχο και ο ένας ο δικός μου που είναι λευκός. Η γιατρός μου είπε ότι είναι φυσιολογικός χρωματισμός και ακόμα το χρώμα τους διαμορφώνεται. Καλό θα ήταν όμως να την πας να την δει ο κτηνίατρος! 3 ώρες πριν, mihanikos1 είπε Sanabelle kitten δίνω στον μικρό. Καλή τροφή αλλά μυρίζει έντονα. Applaws δίνω στην μεγάλη, την θεωρώ καλύτερη, δεν μυριζει η τροφή ούτε τα κόπρανα της. Της την δίνω πάνω από χρόνο και είναι οκ. Όταν μεγαλώσει ο μικρός και κόψω την kitten θα του δίνω και αυτουνού την applaws. Ευχαριστώ για τις απαντησεις και καλώς σας βρηκα! Για την μετάβαση σε αλλαγή τροφης ναι το γνωρίζω ότι θέλει σιγα σιγα και εννοείται πως ετσι θα γινει... Και γω την sanabelle μια χαρά τροφή την βλεπω, μου φαινεται ανωτερη στα συστατικα απο rc και στο zooplus ειναι στα μισα λεφτα και η applaws που ειναι σιγουρα καλυτερη βγαινει πιο φτηνα οπότε μαλλον μια απ αυτες θα παρω και βλεπουμε. Βεβαια η δικια μου δεν πολυτρελένεται για ξηρα αλλα προσπαθω να τις δινω οσο περισσότερο γινεται και πολλες φορες την ανακατευω με υγρη για να φαει.Σκετη δεν την πολυτρώει εκτος απο κατι νύκτες που αν την πιασει καμια καλη πεινα εχουμε επιδρομές βραδιατικα!
mihanikos1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Στην θέση σου θα επερνα applaws. Μια περίοδο εδινα κάθε βράδυ κονσέρβα για συμπλήρωμα. Μετά από 4-5 μέρες σταμάτησε να τρώει την ξηρά τροφή γιατί της άρεσε καλύτερα η κονσέρβα. Κάνα 2 μέρες έμεινε νηστικη καθώς δεν πλησίαζε την ξηρή, μετά την έκοψε η λορδα και την έφαγε. Πλέον κονσέρβα μια φορά την βδομάδα σαν λιχουδια. 2
christakos07 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, toyracer είπε Μπραβο σου γι αυτο που εκανες! Εχεις κανει εξεταση για λοιμωδη? Αποπαρασιτωση μεσα / εξω? Εξέταση για λοιμώδη, δεν του έχω κάνει. Έκανε τον πρώτο εμβολιασμό και χθες ξεκίνησε θεραπεία για τον μύκητα. Αυτός δεν νοσεί, δεν έχει σημάδια. Τα σημάδια εμφανίστηκαν σε εμένα, οπότε είμαι με χαπακια και αλοιφές. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από christakos07
Lilith19 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, Skin79 είπε Βεβαια η δικια μου δεν πολυτρελένεται για ξηρα αλλα προσπαθω να τις δινω οσο περισσότερο γινεται και πολλες φορες την ανακατευω με υγρη για να φαει.Σκετη δεν την πολυτρώει εκτος απο κατι νύκτες που αν την πιασει καμια καλη πεινα εχουμε επιδρομές βραδιατικα! Όταν πήρα τα δικά μου έτρωγαν ακόμα μόνο πατέ λόγω ηλικίας και για να συνηθίσουν την ξηρά, όταν ήρθε η ώρα να την ξεκινήσουν, τους την έκανα μιξ με το πατέ. Αλλά ακριβώς όπως λες, έκαναν κόνξες και γκρίνιαζαν για πατέ όταν τους την έβαζα σκέτη. Εκεί δεν θέλει υποχώρηση, βάλε ένα πρόγραμμα και δίνε της υγρή μια συγκεκριμένη ώρα την μέρα ή πιο σπάνια. Εκτός ότι δεν σε συμφέρει οικονομικά η υγρή, τα βασικά συστατικά τα παίρνει από την ξηρά άρα θα πρέπει να τη συνηθίσει 🙂
Skin79 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 8 λεπτά πριν, Lilith19 είπε Όταν πήρα τα δικά μου έτρωγαν ακόμα μόνο πατέ λόγω ηλικίας και για να συνηθίσουν την ξηρά, όταν ήρθε η ώρα να την ξεκινήσουν, τους την έκανα μιξ με το πατέ. Αλλά ακριβώς όπως λες, έκαναν κόνξες και γκρίνιαζαν για πατέ όταν τους την έβαζα σκέτη. Εκεί δεν θέλει υποχώρηση, βάλε ένα πρόγραμμα και δίνε της υγρή μια συγκεκριμένη ώρα την μέρα ή πιο σπάνια. Εκτός ότι δεν σε συμφέρει οικονομικά η υγρή, τα βασικά συστατικά τα παίρνει από την ξηρά άρα θα πρέπει να τη συνηθίσει 🙂 Υγρη τους δινεις τωρα καθημερινα, πιο αραιά ή καθόλου? Εμένα παντως γενικά δεν ειναι πολυ του φαγητου η αληθεια ειναι, δλδ και την υγρη που την τρώει ευχαριστα, παντα αφήνει στο μπολ...σπανια να το αδειάσει. Ενας λόγος παραπάνω για καλή τροφή, δε τρώμε που δε τρώμε πολύ τουλαχιστον να παιρνουμε καποια βασικά συστατικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα