Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skin79 είπε

Υγρη τους δινεις τωρα καθημερινα, πιο αραιά ή καθόλου?

Εμένα παντως γενικά δεν ειναι πολυ του φαγητου η αληθεια ειναι, δλδ και την υγρη που την τρώει ευχαριστα,  παντα αφήνει στο μπολ...σπανια να το αδειάσει.

Ενας λόγος παραπάνω για καλή τροφή, δε τρώμε που δε τρώμε πολύ τουλαχιστον να παιρνουμε καποια βασικά συστατικά.

Σχεδόν καθημερινά, έχει τύχει να τελειώσει η υγρή και για κάποιες μέρες να φάνε μόνο ξηρά. Ως προς την ποσότητα, κάθε τροφή αναγράφει την συνιστώμενη ανά κιλά και ηλικία γάτας, δες πόσο παρεκκλίνει η δική σου. Κάθε γάτα σε γενικές γραμμές έχει τις δικές της ανάγκες, οπότε μπορεί να καλύπτεται και με μικρότερη ποσότητα. Το μπολ σπάνια θα το αδειάσει, οι γάτες τρωνε μέχρι να χορτάσουν. Καλό είναι πάντως να τις συζητήσεις και με τον κτηνιατρο αυτές τις απορίες και να σε καθοδηγήσει ανάλογα!  

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Lilith19 είπε

Σχεδόν καθημερινά, έχει τύχει να τελειώσει η υγρή και για κάποιες μέρες να φάνε μόνο ξηρά. Ως προς την ποσότητα, κάθε τροφή αναγράφει την συνιστώμενη ανά κιλά και ηλικία γάτας, δες πόσο παρεκκλίνει η δική σου. Κάθε γάτα σε γενικές γραμμές έχει τις δικές της ανάγκες, οπότε μπορεί να καλύπτεται και με μικρότερη ποσότητα. Το μπολ σπάνια θα το αδειάσει, οι γάτες τρωνε μέχρι να χορτάσουν. Καλό είναι πάντως να τις συζητήσεις και με τον κτηνιατρο αυτές τις απορίες και να σε καθοδηγήσει ανάλογα!  

Θα τα συζητησω με τον κτηνιατρο  εννοειται...Η δικια μου χοντρικα υπολογιζω τρωει περιπου 65%-70% απ αυτο που πρεπει να φαει.

Δημοσ.
Στις 9/10/2020 στις 12:44 ΠΜ, Lilith19 είπε

Σήμερα περιμάζεψα ένα μικρό που βρέθηκε μπροστά μου να κλαίει χωρίς μαμά. Δύο εβδομάδων περίπου το υπολογίζω, οπότε τάισμα με ειδικό γάλα από μπιμπερό και σύριγγα. Σχετικά με την ποσότητα που πρέπει να τρωει, βρήκα διάφορα feeding guides αλλά έχουν αποκλίσεις. Ζυγίζει 250 γρ. και ξεκίνησα να του δίνω με βάση έναν οδηγό που αναφέρει τάισμα 7-8 φορές την μέρα από 10 ml περίπου. Έχει κάποιος υπόψιν του κάτι διαφορετικο; Μέσα στην κούτα του έχω βάλει κουβερτάκι, ένα ζεστό μπουκάλι και ρολόι. Όταν δεν κοιμάται, κλαίει και ψάχνει την μαμά του. Υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορώ να κάνω για να νιώσει πιο ασφαλές;

Ενα μεσαιο-μεγαλο λουτρινο να χωνεται και να χουχουλιαζει μαζι του σαν να ηταν η μανα_, οποτε μαλακουτσικο, μην ειναι αυτα που στεκονται σαν κολαρισμενα...ενα νιανιαρο που μεγαλωνα κι εγω τον τελευταιο μηνα χωνοταν και κοιμοταν στο λαιμο του κι αναμεσα στα ποδια, εως που το ζυμωνε λες και θηλαζε τη μανα.

Προσοχη με την υποθερμια σε αυτες τις ηλικιες και παντα τριψιμο για την αναγκη του. Να μενει οσο γινεται πιο στεγνο το μωρο ( Εχω δει να ταιζουν και να το κανουν μουσκεμα το ζωο στο καθαρισμα κ στην τουαλετα, δεν το εσωσε μετα που το εχωναν στις κουβερτες κ στα ζεστα μπουκαλια, καποια στιγμη επαθε υποθερμια κι εφυγε.).

υγ. chtu, δεν κανει παραπανω ταισμα απ οσο θελει, μολις δεις να διωχνει επιμονα το μπιμπερο σταματας.  Περα απο την δυσφορια κ το πρηξιμο -μια κουτσουλια στομαχι εχουν- μπορει να κανει εμετο, χανει ηλεκτρολυτες/υγρα, χανει το γευμα και αν δεν το δεις εγκαιρα εως το αλλο ταισμα, ολα μαζι καταληγουν σε υπογλυκαιμια. Υπογλυκαιμια και υποθερμια σε τετοια ηλικια τα στελνει αδιαβαστα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 11/10/2020 στις 4:05 ΜΜ, Skin79 είπε

Επισης η μικρη μας που ειναι ανοιχτοχρωμη γενικα εχει μονιμα κατι μαυρα σαν δακρυα κατω απ τα ματια της που οσο εχω δει ειναι συνηθισμενο σε πολλες γατες.Της τα καθαριζω λιγο με νερακι αλλα αυτα  επιμενουν...Ξερουμε κατι γ αυτο και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε? Ευχαριστω

Στις 11/10/2020 στις 4:39 ΜΜ, Lilith19 είπε

Σχετικά με τα μάτια, έχει κάτι αντίστοιχο και ο ένας ο δικός μου που είναι λευκός. Η γιατρός μου είπε ότι είναι φυσιολογικός χρωματισμός και ακόμα το χρώμα τους διαμορφώνεται. Καλό θα ήταν όμως να την πας να την δει ο κτηνίατρος!

Λοιπον επισκεφτηκαμε την κτηνιατρο και μου συνέστησε σταγόνες Tobrex απ το φαρμακειο να της βαζω καθημερινα πρωι βραδυ και στα δυο ματακια για μια βδομάδα...  Τώρα ειμαστε στην τρίτη μέρα και εχει μειωθεί ενα μέρος των δακρύων οπότε και μάλλον γίνεται δουλειά.Τώρα να δούμε στη βδομάδα πάνω αν εξαλειφθεί τελείως..

Δημοσ.

επι ευκαιρίας ας ρωτήσω κι εγώ κάτι. Διαβάζω σε συσκευασίες άμμου αλλά και σε συμβουλές μεταξύ γατογονιών να καθαρίζουμε την λεκάνη της άμμου ανά 15 μέρες περίπου. Αυτό τι σημαίνει ακριβώς; Αδειάζω την άμμο, καθαρίζω-απολυμαινω την λεκάνη και μετά ξαναβαζω την παλιά άμμο ή βάζω φρέσκια άμμο; Γιατί αν είναι το 2ο κάθε 15 θέλει νέα 10 λιτρη συσκευασία. 

Δημοσ.

Παίζει πολύ ρόλο τι άμμο χρησιμοποιείς, δεν είναι στάνταρ αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση την παλιά την πετάς

Εγώ που παίρνω clumping π.χ., περίπου στο 20ήμερο την αλλάζω

Περνάω την λεκάνη πρώτα με ζεστό νερό, μετά με dettol (άοσμο), την σκουπίζω, και βάζω φρέσκια

Δημοσ.

Φιλοξενώ αραιά και που έναν γάτο και χρησιμοποιώ την everclean γιατί στις λίγες δοκιμές που έκανα είναι με διαφορά η καλύτερη αλλά και με διαφορά η ακριβότερη. Και μου φαίνεται υπερβολικό κάθε 15 μέρες να δίνει κάποιος 17€ για φρέσκια άμμο αφού έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα σχεδόν προσθέτεις κάποια ποσότητα από φρέσκια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς, η everclean με ένα γατί πάει και πάνω απο μήνα, εγώ την πετάω για το τυπικό στον μήνα, πάρε απο pet4u everclean που έχει 10+10+6 στα 39,

Tip:αν καθαρίζεις καθε μέρα τότε πάει άνετα πάνω από μήνα το 10αρι

Επεξ/σία από Dark_son20
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να καταλάβω, δηλαδή εσείς αδειάζετε  όλο το 10λιτρο κουτί στην λεκάνη, κάθε μέρα αφαιρείτε τους σβώλους που έχουν δημιουργηθεί (χωρίς να προσθέσετε λίγη φρέσκια) και περίπου στον μήνα την πετάτε όλη όση έχει απομείνει και ανοίγετε νέα κούτα; 

Επεξ/σία από ksessalonikios
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ksessalonikios είπε

Για να καταλάβω, δηλαδή εσείς αδειάζετε  όλο το 10λιτρο κουτί στην λεκάνη, κάθε μέρα αφαιρείτε τους σβώλους που έχουν δημιουργηθεί (χωρίς να προσθέσετε λίγη φρέσκια) και περίπου στον μήνα την πετάτε όλη όση έχει απομείνει και ανοίγετε νέα κούτα; 

Βαζεις περιπου το μισο κουτι στην αρχη, μετα καθημερινα καθαριζεις σβωλους και όποτε βλέπεις οτι μειώνεται συμπληρώνεις με φρέσκια λίγο λίγο..

Οταν θα τελειώσει το κουτί που θα είναι περίπου πάνω στον μήνα καλό είναι να αδειάζεις εντελώς την παλιά, να πλένεις-καθαριζεις τη λεκάνη και μετά βαζεις απ την αρχή καινούρια!

• Like 2
Δημοσ.
Στις 12/10/2020 στις 7:18 ΜΜ, scullyist είπε

υγ. chtu, δεν κανει παραπανω ταισμα απ οσο θελει,

Μα και γω αυτό εννοούσα, ότι το ταΐζεις όσο πάει μέχρι να δεις ότι δεν θέλει, όχι να του δώσεις 1 κιλό με το ζόρι :-)

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Skin79 είπε

Λοιπον επισκεφτηκαμε την κτηνιατρο και μου συνέστησε σταγόνες Tobrex απ το φαρμακειο να της βαζω καθημερινα πρωι βραδυ και στα δυο ματακια για μια βδομάδα...  Τώρα ειμαστε στην τρίτη μέρα και εχει μειωθεί ενα μέρος των δακρύων οπότε και μάλλον γίνεται δουλειά.Τώρα να δούμε στη βδομάδα πάνω αν εξαλειφθεί τελείως..

Περαστικά της!🥰 Τι είχαν τελικά τα μάτια της;

4 ώρες πριν, ksessalonikios είπε

Κι εγώ έτσι το κάνω, με το συχνό καθάρισμα διατηρείς περισσότερη ποσότητα καθαρή γιατί δεν διασκορπίζονται παντού κάθε φορά που την χρησιμοποιεί το γατί. Εγώ με δύο γάτες βγάζω 1 μήνα με 10κιλη, την everclean που αναφέρθηκε δεν την έχω δοκιμάσει αλλά έχω μείνει ευχαριστημένη με την catleader.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Μα και γω αυτό εννοούσα, ότι το ταΐζεις όσο πάει μέχρι να δεις ότι δεν θέλει, όχι να του δώσεις 1 κιλό με το ζόρι :-)

α οκ συγγνώμη, κατάλαβα λάθος...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Lilith19 είπε

Περαστικά της!🥰 Τι είχαν τελικά τα μάτια της;

Μια μόλυνση μου είπε η οποία είναι συνηθισμένη κυρίως σε γατάκια..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...