Προς το περιεχόμενο

H Nvidia ανακοίνωσε τις κάρτες γραφικών GeForce GTX 1650 Super και GTX 1660 Super


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Αυτό ποια με τις πολυεθνικές που έχουν σχέδια 10ετίας στο συρτάρι έχει καταντήσει ανέκδοτο, αν είναι αλήθεια γιατί η ίντελ δεν έχει βγάλει τον σούπερ 32πυρηνο επεξεργαστή στην mainstream κατηγορία να την στείλει για βρούβες την amd?, και γιατί μας έχει πρήξει στα refresh η nvidia?.

Ολα είναι θέμα ανταγωνισμού , αν η AMD δεν είχε εξελίξει γρήγορα τους RYZEN στην σημερινή 3η ώριμη γενιά τώρα θα λέγαμε "Μα πόσο μάγκες είναι στην ΙΝΤΕΛ , πόσο έξυπνοι είναι - κανένας δεν μπορεί να τους πιάσει γιατί είναι 10 χρόνια μπροστά."

Το ίδιο συμβαίνει και στις GPU , επειδή η AMD βγάζει gpu της πλάκας 5700/5700ΧΤ χρεώνοντας τις σε RTX τιμές η NVIDIA "είναι έξυπνη , έχει στρατηγική , βλέπει 10 χρόνια μπροστά"

Ετσι συμβαίνει και με εμάς (ένας νταής είναι μάγκας μέχρι να βρεθεί ένας ποιο δυνατός από αυτόν αλλά μέχρι τότε όλοι τον θαυμάζουμε). Κλασική λογική-συμπεριφορά μάζας.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Θεωρώ πως για εμένα η 1650s που έχω μικρό κουτί και 430w τροφοδοτικό σε ένα αθόρυβο η/υ υπνοδωματίου είναι πολύ καλύτερη επιλογή από την 580 μόνο και μόνο λόγω μεγέθους και κατανάλωσης για κανένα αραιά και που παιχνίδι από τα παιδιά (FIFA , F1 κλπ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Αυτο με το οποιο διαφωνω με τους περισσοτερους εδω ειναι η προσπαθεια εξηγησης των κινησεων της Nvidia με βαση μια απλη μπακαλιστικη λογικη κ ψυχολογια.

Αδερφε μιλαμε για μια τεραστια πολυεθνικη παγκοσμιου εμβελιας. Τετοιες εταιριες εχουν στα συρταρια τους σχεδια (ηλεκτρονικα αλλα κ οικονομικα) για τα επομενα δεκα χρονια μπροστα. Δεν στεκει να κανουν κινησεις απλα κ μονο γιατι "ετυχε να βγουν καλυτερα". Αυτη ειναι η δουλεια τους. Δεν τυχαινει τιποτα. Ξερουν πολυ καλα ποιες κ ποσες βαφφλες θα βγουν κ πως. Τα εχουν απο πριν υπολογισμενα. 

Αρα, δεν στεκει να λεμε οτι η Nvidia "ετυχε" να εχει καποιες καρτες/τσιπακια που της "βγηκαν" καλυτερα, κ ειπε "τι να τα κανω τωρα αυτα? Α!! ας τα πουλησω ακριβοτερα", η κατι αναλογο. Δεν λειτουργουν εταιριες που βγαζουν δισεκατομμυρια καθε μηνα ετσι. Τιποτα δεν ειναι αφημενο στην τυχη. Ετσι λειτουργουμε εμεις, οχι εταιριες-μεγαθηρια, κ καλα θα κανουμε να μην προβαλουμε το πως παιρνουμε εμεις αποφασεις στο το πως τις παιρνουν αυτες.

Κατα την ταπεινη μου αποψη φυσικα, η πρασινη δεν κοιτα να γινει ρεζιλι. ξερουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το πως φαινεται αυτο που κανουν. Εχουν διαφημιστικα τμηματα κ ολοκληρο μπατζετ για την προωθηση των προιοντων τους. Καρτες πουλανε, οχι ασπιρινες. Λες μετα απο τοσα χρονια να μην ξερουν τον κοσμο που αγοραζει γραφικα? Αλλα ξερουν επισης κ οτι ολοι θεωρουμε οτι ειναι αγιογδυτες ! Ακριβως οπως η Ιντελα στους επεξεργαστες. ΑΥΤΟ θελουν να αλλαξουν !!! Κ το κανουν πριν αρχισουν οι φαπες απ τους αντιπαλους, μια κ ηδη εχουν δει τι μανικι τραβηξε 3 χρονια η Ιντελα στα cpus. Απλα, αντι να αρχισουν πτωση τιμων για τα επομενα 2-3 χρονια (που ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ετσι κ αλλοιως, γιατι η amd ειναι ετοιμη για τα επομενα μοντελα, κ η Ιντελα θα μπει στο παιχνιδι γρηγοροτερα), κοβουν την λιστα στην μεση, αυξανουν τον αριθμο των προιοντων κ δινουν ΑΠΟ ΤΩΡΑ τα πιο φτηνα μοντελα !! 

Ολα εχουν τα υπερ τους κ τα κατα τους ομως. Υπερ ειναι οτι δεν χρειαζεται καν να φαει χτυπημα απο αντιπαλο για να "συνετισει" τις τιμες. Ειναι απο πριν ετοιμη κ βγαινει απο πανω σε ολα αυτα. Κατα ειναι, ομως, οτι με τα ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ σταματα την αφαιμαξη των fanboys της!!! Τωρα ολα τα φανατικα παιδακια που θα στυνονταν στις βιτρινες για να παρουν μια RT καρτουλα με τιμη στο Θεο, κατα ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστο θα πανε για τις 1600αρες, κ ετσι θα χασει (Η ΙΔΙΑ Η NVIDIA !!!) τα τρελα της κερδη!!! 

Λες λοιπον, να θελει να πυροβολησει τον εαυτο της στο ποδι, επειδη "ετυχε να βγουν" καποιες καρτουλες καλυτερες απο καποιες αλλες??? Νομιζω καταλαβαινεις οτι κατι τετοιο ειναι αδυνατο σε εταιρικους σχεδιασμους εσωτερικης οικονομιας της ταξης των εισπραξεων της πρασινης.......... Αποφασισε να ΧΑΣΕΙ καποια δισεκατομμυρια (γιατι σε τετοια ποσα μεταφραζεται η κινηση του να δινεις φτηνοτερα προιοντα στο κοινο σου, ενω θα μεινουν απουλητα τα ακριβοτερα που εχεις), για να προλαβει τα χειροτερα......

Εδω ολες οι εταιριες κοιταν να μειωσουν την γκαμα τους σε λιγα κ μοσχοπουλητα προιοντα, για να μειωσουν τα κοστη στο μηδεν, κ συ μου λες οτι η πρασινη ΑΥΞΑΝΕΙ την γκαμα της με κινδυνο να μειναουν στα ραφια τα μισα να μαζευουν σκονη, γιατι "κατι ετυχε"???? Οχι φιλε μου. εχει πεσει πολυ σκεψη στο μυαλο του γυαλακια με τα πετσινα, πριν παρει την αποφαση να μοστραρει τα καινουργια μοντελακια σε μας.

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε αυτες τις δουλειες.

Αφού οι εταιρείες μεγαθήρια τα ελέγχουν όλα μπορείς να μου εξηγήσεις πως την έφαγε η intel?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ αυτό το σημείο θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω την αμδ γιατί κατάφερα να έχω fx8320  και rx580 nitro, αν δεν ήταν κ αυτή θα είχα τώρα Intel core duo και gts450 😂😂😂😂

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Whargoul είπε

Ακριβώς έτσι λειτουργούν. Η ποιότητα στην παραγωγή ενός προϊόντος, και ειδικά των ηλεκτρονικών κομματιών με μεγάλη πολυπλοκότητα (πχ 100δες πυρήνες σε ένα chip), ακολουθεί στατιστικές κατανομές λόγω της κατασκευαστικής μεθόδου. Αυτό είναι μετρήσιμο δεδομένο. Προβλέψιμο. Δεν είναι τυχαιότητα. Με βάση αυτό έρχεται η εταιρεία και προσπαθεί να βγάλει τα μέγιστα. Τα λιγότερο ποιοτικά/χαμηλότερης απόδοσης κομμάτια θα τα πουλήσει σαν μια intro, basic σειρά. Δεν θα τα πετάξει γιατί είναι χαμηλότερων προδιαγραφών. Τα ποιο καλά θα σου τα πουλήσει ποιο ακριβά.  Και όσο περνά ο καιρός και βελτιώνεται η ποιότητα παραγωγής, θα βγαίνουν καλύτερα κομμάτια οπότε δεν θα κάτσει να σου πουλά κομμάτια που μπορούν να αποδώσουν 130% (σε σχέση με τις αρχικές προδιαγραφές) στην ίδια τιμή. Θα τα ονομάσει super και θα σου τα πουλά ακριβότερα αυξάνοντας το κέρδος με την ελάχιστη προσπάθεια.

Έχεις την εντύπωση πως οι 5-6 διαφορετικές 16ΧΧ που καλύπτουν μια διασπορά τιμών 150Ε σχεδιάστηκαν από την αρχή σαν ξεχωριστά κομμάτια με 100% επιτυχία στην κατασκευή? ¨Όπως και παλιά με τους 3πύρηνους επεξεργαστές που τους έκανες 4πύρηνους από τη μητρική. Προβληματικά κομμάτια που δεν κάλυπταν τις προδιαγραφές για 4πύρηνους και τους πουλούσαν σαν άλλο προϊόν.

Ευχαριστω για το παραδειγμα με τους 3πυρηνους-->4πυρηνους. Θυμασαι με αυτους τι ειχε γινει? Γιατι εδω βλεπουμε πως λειτουργουν οι εταιριες---> στην αρχη η AMD πηρε καποια προβληματικα κομματια κ τα εσπρωξε ως τριπυρηνους για να γλυτωσει λεφτα. Αυτο ειναι η οικονομικη σχεδιαση για εξοικονομιση πορων. Μετα ομως που εξαντληθηκαν κ ο κοσμος ζητουσε κ αλλους, εβαλε χερι στους τετραπυρηνους, απενεργοποιησε τον εναν πυρηνα κ εριξε στην αγορα καινουργια 3πυρηνα (που "ανοιγαν" σε 4πυρηνα) !!! ΟΧΙ γιατι ηθελε να χασει λεφτα, η να μεινουν οι τετραπυρηνοι phenom στα ραφια. Αλλα γιατι ΕΠΡΕΠΕ να καλυψει κενο στην ζητηση !!! Αυτο ειναι αλλο ενα παραδειγμα οικονομικης σχεδιασης. Σχεδον καθολου δεν παιζει ρολο σε αυτες της αποφασεις η ηλεκτρονικη σχεδιαση. Το τεχνολογικο τμημα της εταιριας δεν μιλα σε αυτο το κομματι των συναλλαγων.

ΑΣΧΕΤΟ- Αν καταλαβα καλα, μιλας λες κ τα 3πυρηνα ηταν ενα προιον. Οχι φιλε μου. Ηταν 2. Τα πρωτα δεν ανοιγουν με τιποτα (ισως καποια με λιγα σφαλματα να μπορουν, αλλα ειναι λαχειο κ σπανιο). Τα δευτερα (που ηταν τετραπυρηνα εξ αρχης) ανοιγουν. Αυτα για την ιστορια. 

Οποτε, σωστα περιγραφεις την πορεια της ποιοτητας παραγωγης, αλλα το τμημα πωλησεων εχει των πρωτο λογο στις αποφασεις, οχι το τμημα σχεδιασης. Το τμημα με τις ταμειακες κ τα λογιστιρια τρεχει την εταιρεια (κ την καθε εταιρια). Οχι τα παιδια με τις απρες μπλουζες στα εργαστηρια (δυστυχως?). Εκει διαφωνουμε, αλλοιως σε αυτα που λες περι παραγωγης με βρισκεις συμφωνο. Το department με τις καρτες λεει τι διαθετει, τα ατομα στα ταμεια ρωταν τους τυπους στο διαφημιστικο πως γινεται να τα σπρωξουν γρηγοροτερα, ΑΥΤΟΙ λενε πως θα ονομαστει η καρτα- που θα διαφημιστει- που θα σταλει για δοκιμες- σε ποιες αγορες θα εφευγε κλπ, κ πισω στα λογιστηρια δινουν το οκ (η οχι αναλογως). Καπου εκει ενδιαμεσα μεσολαβει κ ο γυαλακιας με τα πετσινα, βαζει την τζιφρα του αν του αρεσει αυτο που βλεπει ως συνολο (σχεδιαση, επιδοσεις, εμφανιση, διαφημιση, παραγγελιες, μεταφορα, παρουσιαση), κ η καρτα παιρνει τον δρομο της στα ραφια. Αρα, αυτα που αναφερεις (σωστα) ειναι το ενα απ τα σταδια. Η καρτα ομως ειναι κ ολα τα αλλα- αλλοιως δεν θα εφτανε ποτε σε μας. Γι αυτο κ αυτα που λεω εχουν κατα βαση να κανουν με πωλησεις κ οχι με βαφφλες.

1 ώρα πριν, Ouranium είπε

Αφού οι εταιρείες μεγαθήρια τα ελέγχουν όλα μπορείς να μου εξηγήσεις πως την έφαγε η intel?

Την εφαγε με 80% των πωλησεων της ανεπαφο? Υπερβαλεις. Μου αρεσει η AMD φιλε πολυ. Δυστυχως δεν ειμαστε ακομα σε φαση να φοβαται η Ιντελα την χρεωκοπια. Καποια χαστουκια εφαγε. Αυτα ομως ειναι μεσα στο παιχνιδι. Καποιες μερες ειναι καλες, καποιες αλλες ειναι ασχημες. Κ η Ιντελα ειναι δυνατη, αλλα υπακουει στους κανονες της ζωης. 

Ουτε τα σχεδια του Keller μπορουσε να φανταστει, ουτε το ποσο ζεστα ο κοσμος θα επαιρνε τους zen, ουτε το ποσο τρελα θα πηδαγαν στο hype train τα reviewers. Σχεδιασμο κανουν. Θεοι δεν ειναι.

Μετα να ακριβολογεις λιγο φιλε μου.  Με κανεις quote να λεω "κανουν δεκαετη σχεδιασμο" κ "τιποτε δεν ειναι τυχαιο". Κ μετα με ρωτας πως γινεται οτι γινεται αφου τα ελενχουν ολα..... Ποιος σου ειπε οτι τα ελεγχουν ολα? Λιγα ελληνικα δεν βλαπτουν....

3 ώρες πριν, cpc464 είπε

Αυτό ποια με τις πολυεθνικές που έχουν σχέδια 10ετίας στο συρτάρι έχει καταντήσει ανέκδοτο, αν είναι αλήθεια γιατί η ίντελ δεν έχει βγάλει τον σούπερ 32πυρηνο επεξεργαστή στην mainstream κατηγορία να την στείλει για βρούβες την amd?, και γιατί μας έχει πρήξει στα refresh η nvidia?.

Γιατι δεν μπορει να βγει. Στους 32 πυρηνες desktop θα καιει τους μεσαιους απ τις θερμοκρασιες. Αυτο ειναι κ απ τους λογους που η amd εχει chiplets. Γιαυτο κ εχει σε xeon (28) οπου ειναι πιο ηρεμοι κ μπορει κ τους ψυχει. Αρα ειναι αδυνατον να στειλει την amd για βρουβες. Τα εχω ξαναγραψει..... 

Ισα ισα που με αυτο που λες φαινεται οτι η Ιντελα ειχε ηδη δεκαετη σχεδιασμο. Δες τα νουμερα κ οι ονομασιες που φτανουν. Μολις τελειωσουν τα "δεκαρια" θα μπουμε στην επομενη γενεα επεξεργαστων. Αυτο δεν σου λεει κατι? 

Φυσικα αν εσυ θες να πιστευεις οτι μια εταιρια που κανει 24 δις τον χρονο τα αφηνει ολα στην τυχη κ να ερχονται οπως κατσουν, εισαι ελευθερος να το πιστευεις. 

2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Ολα είναι θέμα ανταγωνισμού , αν η AMD δεν είχε εξελίξει γρήγορα τους RYZEN στην σημερινή 3η ώριμη γενιά τώρα θα λέγαμε "Μα πόσο μάγκες είναι στην ΙΝΤΕΛ , πόσο έξυπνοι είναι - κανένας δεν μπορεί να τους πιάσει γιατί είναι 10 χρόνια μπροστά."

Το ίδιο συμβαίνει και στις GPU , επειδή η AMD βγάζει gpu της πλάκας 5700/5700ΧΤ χρεώνοντας τις σε RTX τιμές η NVIDIA "είναι έξυπνη , έχει στρατηγική , βλέπει 10 χρόνια μπροστά"

Ετσι συμβαίνει και με εμάς (ένας νταής είναι μάγκας μέχρι να βρεθεί ένας ποιο δυνατός από αυτόν αλλά μέχρι τότε όλοι τον θαυμάζουμε). Κλασική λογική-συμπεριφορά μάζας.

Ο Keller γυρισε το 2012 στην AMD. Απο τοτε ξεκινησε ο σχεδιασμος των Zen. Πηρε 5 χρονια να κυκλοφορησουν κ ειμαστε στην 3η γενεα, με προοπτικη για αλλες 2 το λιγοτερο. Αυτο μας δινει συνολο 10 χρονια, απο μια μικρη εταιρεια σαν την AMD. Θες λοιπον, να πεις οτι δεν γινεται δεκαετης σχεδιασμος κ οτι αυτα ολα ειναι εξηγησεις με μια απλη λογικη-συμπεριφορα μαζας?

Κ αν η AMD που ειναι η μικροτερη, εχει 10 χρονια σχεδια στα συρταρια, τοτε η Nvidia κ η Intel που ειναι μεγαλυτερες, τι εχουν? 

Επεξ/σία από SilverMachine
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Ο Keller γυρισε το 2012 στην AMD. Απο τοτε ξεκινησε ο σχεδιασμος των Zen. Πηρε 5 χρονια να κυκλοφορησουν κ ειμαστε στην 3η γενεα, με προοπτικη για αλλες 2 το λιγοτερο. Αυτο μας δινει συνολο 10 χρονια, απο μια μικρη εταιρεια σαν την AMD. Θες λοιπον, να πεις οτι δεν γινεται δεκαετης σχεδιασμος κ οτι αυτα ολα ειναι εξηγησεις με μια απλη λογικη-συμπεριφορα μαζας?

Κ αν η AMD που ειναι η μικροτερη, εχει 10 χρονια σχεδια στα συρταρια, τοτε η Nvidia κ η Intel που ειναι μεγαλυτερες, τι εχουν? 

1) Η συμπεριφορά μάζας αφορά εμάς τους εξωτερικούς παρατηρητές.

2) Το θέμα AMD είναι "βαθύ" , η AMD ουσιαστικά πιστόλιασε τους πιστωτές  πριν 4 χρόνια περίπου και διαπραγματεύτηκε με πιστωτές τα δάνεια. Εκεί κάποιοι με βαθιές τσέπες αποφάσισαν ότι θα "παγώσουν" τα παλιά δάνεια και θα την χρηματοδοτήσουν με επιπλέον ποσά ώστε να ολοκληρώσει την ΖΕΝ πλατφόρμα. Το  comeback της AMD δεν παίχθηκε ούτε στο R&D ούτε στο manufacture τμήμα , παίχθηκε στο "αόρατο" χέρι βοηθείας από κάποιους , ίσως ανταγωνιστές της INTEL . Παρα τρίχα η AMD την γλύτωσε και δεν έγινε "μελαγχολική ανάμνηση".  Επίσης , δεν σας κάνει εντύπωση που ο R3600 "κρατάει" τιμή , οι 5700/5700ΧΤ κρατάνε τιμές και δεν ανταγωνίζονται μετωπικά την INTEL? Αυτό δεν το αποφασίζει η AMD , ρωτάνε τους χρηματοδότες/επενδυτές που μπήκαν και έσωσαν την εταιρία τότε που πιστόλιαζε τα δάνεια. Τώρα για το ποιος είναι από πίσω υπάρχουν πολλά σενάρια γιατί στο Χρηματηστήριο της Ν.Υορκης φαίνονται κάτι επενδυτικές με πολλά πλοκάμια και αλληλοεξαρτήσεις που είναι δύσκολο να φτάσεις στον αρχικό ενορχηστρωτή του όλου συμπλέγματος.

ΥΓ

Ενας ΚΕΛΕΡ ή ένας κούκος ποτέ δεν έφερε την άνοιξη.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

1) Η συμπεριφορά μάζας αφορά εμάς τους εξωτερικούς παρατηρητές.

2) Το θέμα AMD είναι "βαθύ" , η AMD ουσιαστικά πιστόλιασε τους πιστωτές  πριν 4 χρόνια περίπου και διαπραγματεύτηκε με πιστωτές τα δάνεια. Εκεί κάποιοι με βαθιές τσέπες αποφάσισαν ότι θα "παγώσουν" τα παλιά δάνεια και θα την χρηματοδοτήσουν με επιπλέον ποσά ώστε να ολοκληρώσει την ΖΕΝ πλατφόρμα. Το  comeback της AMD δεν παίχθηκε ούτε στο R&D ούτε στο manufacture τμήμα , παίχθηκε στο "αόρατο" χέρι βοηθείας από κάποιους , ίσως ανταγωνιστές της INTEL . Παρα τρίχα η AMD την γλύτωσε και δεν έγινε "μελαγχολική ανάμνηση".  Επίσης , δεν σας κάνει εντύπωση που ο R3600 "κρατάει" τιμή , οι 5700/5700ΧΤ κρατάνε τιμές και δεν ανταγωνίζονται μετωπικά την INTEL? Αυτό δεν το αποφασίζει η AMD , ρωτάνε τους χρηματοδότες/επενδυτές που μπήκαν και έσωσαν την εταιρία τότε που πιστόλιαζε τα δάνεια. Τώρα για το ποιος είναι από πίσω υπάρχουν πολλά σενάρια γιατί στο Χρηματηστήριο της Ν.Υορκης φαίνονται κάτι επενδυτικές με πολλά πλοκάμια και αλληλοεξαρτήσεις που είναι δύσκολο να φτάσεις στον αρχικό ενορχηστρωτή του όλου συμπλέγματος.

ΥΓ

Ενας ΚΕΛΕΡ ή ένας κούκος ποτέ δεν έφερε την άνοιξη.

Οκ. Ακομα κ αν εχεις δικιο, η δεκαετης σχεδιαση δεν αναιρειται. 

Αλλα πολυ καλες πληροφοριες αυτες που δινεις. Ωστε ετσι ξεκινα το δευτερο "θαυμα" της AMD.... (με πρωτο την εποχη athlon). Αυτα πολυ θα ηθελα να τα ξερω. Στο "ενας Κελλερ δεν εφερε ποτε την ανοιξη" με βρισκεις 100% μαζι σου. Οσο περισσοτερα τα χρηματα, τοσο περισσοτερη η βρωμα. Φυσικα η κοκκινη ειναι ψιλομονοδρομος anyway, αλλα καλο θαταν να ξεραμε κ αλλα πανω σε αυτα που λες. Ποιος ομως γραφει/λεει για αυτα? Αν εχεις κανα λινκ δωσε αδερφε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Οκ. Ακομα κ αν εχεις δικιο, η δεκαετης σχεδιαση δεν αναιρειται. 

Αλλα πολυ καλες πληροφοριες αυτες που δινεις. Ωστε ετσι ξεκινα το δευτερο "θαυμα" της AMD.... (με πρωτο την εποχη athlon). Αυτα πολυ θα ηθελα να τα ξερω. Στο "ενας Κελλερ δεν εφερε ποτε την ανοιξη" με βρισκεις 100% μαζι σου. Οσο περισσοτερα τα χρηματα, τοσο περισσοτερη η βρωμα. Φυσικα η κοκκινη ειναι ψιλομονοδρομος anyway, αλλα καλο θαταν να ξεραμε κ αλλα πανω σε αυτα που λες. Ποιος ομως γραφει/λεει για αυτα? Αν εχεις κανα λινκ δωσε αδερφε.

https://articles2.marketrealist.com/2016/10/amd-turn-near-bankruptcy-financial-flexibility/

Διάβασε προσεκτικά τι έγινε το 2016 και πως από 2δις$  χρέη που δεν είχε να πληρώσει βρέθηκε να έχει λεφτά να συνεχίσει την ανάπτυξη του ΖΕΝ. Πιστωτές αντάλλαξαν τα χρέη με μετοχές και ξαναδάνεισαν με μακροχρόνιο δανεισμό και έριξαν το επιτόκιο στο 1/3. Φυσικά το άρθρο δεν λέει το gossip για τους γαλαντόμους πιστωτές. Αν εκείνη την εποχή κάποιος πιστωτής έλεγε τα λεφτά μου αλλιώς εκκαθάριση τώρα η AMD θα ήταν "ανάμνηση".

Επεξ/σία από jgeorgiou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Ισα ισα που με αυτο που λες φαινεται οτι η Ιντελα ειχε ηδη δεκαετη σχεδιασμο. Δες τα νουμερα κ οι ονομασιες που φτανουν. Μολις τελειωσουν τα "δεκαρια" θα μπουμε στην επομενη γενεα επεξεργαστων. Αυτο δεν σου λεει κατι?

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω, δεν είχε τα 10nm έτοιμα και τα 7nm έτοιμα για να αλλάξει την γραμμή παραγωγής μόλις την έφτανε η amd, αυτό είναι το πρόβλημα όταν είσαι τόσο μεγάλος που έχεις μέχρι  και δικά σου εργοστάσια παραγωγής, εδώ με τα 10 nm έχει τόσο μεγάλες δυσκολίες που  φήμες λένε ότι θα τα εγκαταλείψει.

Επεξ/σία από cpc464
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι, γερά NVIDIA!

Βγάζε συνέχεια πράμα, μήπως και ρίξει και άλλο τις τιμές η AMD.

Περιμένουμε πως και πως και την INTELα να μπει μες στον χωρό, για ακόμα μεγαλύτερη μείωση τιμών!

Κάνα νέο για 4ο παίχτη στην αγορά έχουμε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Ευχαριστω για το παραδειγμα με τους 3πυρηνους-->4πυρηνους. Θυμασαι με αυτους τι ειχε γινει? Γιατι εδω βλεπουμε πως λειτουργουν οι εταιριες---> στην αρχη η AMD πηρε καποια προβληματικα κομματια κ τα εσπρωξε ως τριπυρηνους για να γλυτωσει λεφτα. Αυτο ειναι η οικονομικη σχεδιαση για εξοικονομιση πορων. Μετα ομως που εξαντληθηκαν κ ο κοσμος ζητουσε κ αλλους, εβαλε χερι στους τετραπυρηνους, απενεργοποιησε τον εναν πυρηνα κ εριξε στην αγορα καινουργια 3πυρηνα (που "ανοιγαν" σε 4πυρηνα) !!! ΟΧΙ γιατι ηθελε να χασει λεφτα, η να μεινουν οι τετραπυρηνοι phenom στα ραφια. Αλλα γιατι ΕΠΡΕΠΕ να καλυψει κενο στην ζητηση !!! Αυτο ειναι αλλο ενα παραδειγμα οικονομικης σχεδιασης. Σχεδον καθολου δεν παιζει ρολο σε αυτες της αποφασεις η ηλεκτρονικη σχεδιαση. Το τεχνολογικο τμημα της εταιριας δεν μιλα σε αυτο το κομματι των συναλλαγων.

ΑΣΧΕΤΟ- Αν καταλαβα καλα, μιλας λες κ τα 3πυρηνα ηταν ενα προιον. Οχι φιλε μου. Ηταν 2. Τα πρωτα δεν ανοιγουν με τιποτα (ισως καποια με λιγα σφαλματα να μπορουν, αλλα ειναι λαχειο κ σπανιο). Τα δευτερα (που ηταν τετραπυρηνα εξ αρχης) ανοιγουν. Αυτα για την ιστορια. 

Οποτε, σωστα περιγραφεις την πορεια της ποιοτητας παραγωγης, αλλα το τμημα πωλησεων εχει των πρωτο λογο στις αποφασεις, οχι το τμημα σχεδιασης. Το τμημα με τις ταμειακες κ τα λογιστιρια τρεχει την εταιρεια (κ την καθε εταιρια). Οχι τα παιδια με τις απρες μπλουζες στα εργαστηρια (δυστυχως?). Εκει διαφωνουμε, αλλοιως σε αυτα που λες περι παραγωγης με βρισκεις συμφωνο. Το department με τις καρτες λεει τι διαθετει, τα ατομα στα ταμεια ρωταν τους τυπους στο διαφημιστικο πως γινεται να τα σπρωξουν γρηγοροτερα, ΑΥΤΟΙ λενε πως θα ονομαστει η καρτα- που θα διαφημιστει- που θα σταλει για δοκιμες- σε ποιες αγορες θα εφευγε κλπ, κ πισω στα λογιστηρια δινουν το οκ (η οχι αναλογως). Καπου εκει ενδιαμεσα μεσολαβει κ ο γυαλακιας με τα πετσινα, βαζει την τζιφρα του αν του αρεσει αυτο που βλεπει ως συνολο (σχεδιαση, επιδοσεις, εμφανιση, διαφημιση, παραγγελιες, μεταφορα, παρουσιαση), κ η καρτα παιρνει τον δρομο της στα ραφια. Αρα, αυτα που αναφερεις (σωστα) ειναι το ενα απ τα σταδια. Η καρτα ομως ειναι κ ολα τα αλλα- αλλοιως δεν θα εφτανε ποτε σε μας. Γι αυτο κ αυτα που λεω εχουν κατα βαση να κανουν με πωλησεις κ οχι με βαφφλες.

Την εφαγε με 80% των πωλησεων της ανεπαφο? Υπερβαλεις. Μου αρεσει η AMD φιλε πολυ. Δυστυχως δεν ειμαστε ακομα σε φαση να φοβαται η Ιντελα την χρεωκοπια. Καποια χαστουκια εφαγε. Αυτα ομως ειναι μεσα στο παιχνιδι. Καποιες μερες ειναι καλες, καποιες αλλες ειναι ασχημες. Κ η Ιντελα ειναι δυνατη, αλλα υπακουει στους κανονες της ζωης. 

Ουτε τα σχεδια του Keller μπορουσε να φανταστει, ουτε το ποσο ζεστα ο κοσμος θα επαιρνε τους zen, ουτε το ποσο τρελα θα πηδαγαν στο hype train τα reviewers. Σχεδιασμο κανουν. Θεοι δεν ειναι.

Μετα να ακριβολογεις λιγο φιλε μου.  Με κανεις quote να λεω "κανουν δεκαετη σχεδιασμο" κ "τιποτε δεν ειναι τυχαιο". Κ μετα με ρωτας πως γινεται οτι γινεται αφου τα ελενχουν ολα..... Ποιος σου ειπε οτι τα ελεγχουν ολα? Λιγα ελληνικα δεν βλαπτουν....

Γιατι δεν μπορει να βγει. Στους 32 πυρηνες desktop θα καιει τους μεσαιους απ τις θερμοκρασιες. Αυτο ειναι κ απ τους λογους που η amd εχει chiplets. Γιαυτο κ εχει σε xeon (28) οπου ειναι πιο ηρεμοι κ μπορει κ τους ψυχει. Αρα ειναι αδυνατον να στειλει την amd για βρουβες. Τα εχω ξαναγραψει..... 

Ισα ισα που με αυτο που λες φαινεται οτι η Ιντελα ειχε ηδη δεκαετη σχεδιασμο. Δες τα νουμερα κ οι ονομασιες που φτανουν. Μολις τελειωσουν τα "δεκαρια" θα μπουμε στην επομενη γενεα επεξεργαστων. Αυτο δεν σου λεει κατι? 

Φυσικα αν εσυ θες να πιστευεις οτι μια εταιρια που κανει 24 δις τον χρονο τα αφηνει ολα στην τυχη κ να ερχονται οπως κατσουν, εισαι ελευθερος να το πιστευεις. 

Ο Keller γυρισε το 2012 στην AMD. Απο τοτε ξεκινησε ο σχεδιασμος των Zen. Πηρε 5 χρονια να κυκλοφορησουν κ ειμαστε στην 3η γενεα, με προοπτικη για αλλες 2 το λιγοτερο. Αυτο μας δινει συνολο 10 χρονια, απο μια μικρη εταιρεια σαν την AMD. Θες λοιπον, να πεις οτι δεν γινεται δεκαετης σχεδιασμος κ οτι αυτα ολα ειναι εξηγησεις με μια απλη λογικη-συμπεριφορα μαζας?

Κ αν η AMD που ειναι η μικροτερη, εχει 10 χρονια σχεδια στα συρταρια, τοτε η Nvidia κ η Intel που ειναι μεγαλυτερες, τι εχουν? 

Με τις τελευταίες αναλύσεις η Ίντελ έχει 70%.τεράστιο χασομερι κατ'εμέ.και οι πωλήσεις να ξέρεις ολοκληρώνονται κατά την παράδοση όποτε αυτά που βλέπεις στα νούμερα είναι παραγγελίες πριν από 3-4 χρόνια.το πρόβλημα είναι οι καινούριες παραγγελίες που δν βγάζουν στο φως Γιατί έχουν πιάσει πάτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ $oup€r Nvidia.

Με 200€ παίρνω rx590 nitro + special edition και είμαι κομπλέ. 

Έχει ρίξει πολύ της τιμές η AMD στα 1080p και νομίζω συμφέρει πολύ περισσότερο.

Αλλά χάνει στην τροφοδοσία δυστυχώς η 590 καίει παραπάνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...