AristidisZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, Panagiotis 05 είπε Άτοκες δόσεις ΔΕΝ υπάρχουν. Είναι μόνο τρικ για να προσελκύουν κόσμο. Αν πας σε ένα μαγαζί που πουλάει κάτι με άτοκες δόσεις και ρωτήσεις ποια η τιμή με άμεση εξόφληση (είτε μετρητά είτε με εφάπαξ εξόφληση μέσω κάρτας), η τιμή θα είναι χαμηλότερη. Στην ουσία σου αφαιρεί τους τόκους των "άτοκων δόσεων". Πήγαινε εσύ στα ΙΚΕΑ και κούνα μαρούλι να δούμε τι θα σου κόψουν...
sexymwro7 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Οι μεγαλες αλυσιδες προφανως θα σου προσφερουν περισσοτερες διευκολυνσεις (πληρωμης), γιατι πληρωνεις και μια καπελαρα ΝΑ με το συμπαθειο. Το μικρο το skroutzομαγαζο σου προσφερει ανταγωνιστικοτερη τιμη. Διαλεγεις και παιρνεις. Αν ειχες και ατοκες δοσεις στον 2ο (και καταστημα στην περιοχη σου και ετοιμοπαραδοτο και τμημα σερβις και και και) ποιος ο λογος υπαρξης του 1ου? 1
Panagiotis 05 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 48 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πήγαινε εσύ στα ΙΚΕΑ και κούνα μαρούλι να δούμε τι θα σου κόψουν... πήγαινε εσύ στον Κωτσόβολο και κούνα μαρούλι να δεις ότι θα βγεις κερδισμένος
afragorn Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, Panagiotis 05 είπε πήγαινε εσύ στον Κωτσόβολο και κούνα μαρούλι να δεις ότι θα βγεις κερδισμένος Έχεις πάρει δηλαδή με έκπτωση κάποιο προιόν από το Κωτσόβολο επειδή πλήρωσες μετρητά; Μόνο σε μικρομάγαζα γίνεται κάτι τέτοιο.
AristidisZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, Panagiotis 05 είπε πήγαινε εσύ στον Κωτσόβολο και κούνα μαρούλι να δεις ότι θα βγεις κερδισμένος Έχω πάει Μedia Markt, έχω κάνει παζάρι, μου ρίξανε τιμή αλλά όταν τους πρότεινα να τους δώσω μετρητά για να μου κόψουν τιμή, μου είπαν ότι δε τους ενδιαφέρει, οπότε και τα έβαλα σε άτοκες...
smpt Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, afragorn είπε Έχεις πάρει δηλαδή με έκπτωση κάποιο προιόν από το Κωτσόβολο επειδή πλήρωσες μετρητά; Μόνο σε μικρομάγαζα γίνεται κάτι τέτοιο. Πολλές φορές. Πιο παλιά συνέχεια. Τελευταίο φορά πέρσι που πήρα κουζίνα και ψυγείο με -20% από την αναγραφόμενη "άτοκη " τιμή. Εναι και σε ποιον πωλητή θα πέσεις. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2019 από smpt
johnieXoX Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 38 λεπτά πριν, Panagiotis 05 είπε πήγαινε εσύ στον Κωτσόβολο και κούνα μαρούλι να δεις ότι θα βγεις κερδισμένος 2 λεπτά πριν, smpt είπε Πολλές φορές. Πιο παλιά συνέχεια. Τελευταίο φορά πέρσι που πήρα κουζίνα και ψυγείο με -20% από την αναγραφόμενη "άτοκη " τιμή. Εναι και σε ποιον πωλητή θα πέσεις. ο κωτσόβολος δεν ενδιαφέρεται αν η πληρωμή θα είναι μετρητά ή δόσεις. το πιο πιθανό είναι τη τιμή που πήρες μετρητοίς, να στην έδιναν και με δόσεις. το έκαναν σε εμένα όταν ζήτησα εξοπλισμό για νέα κατοικία. σύνολο με αρχικές τιμές ήταν 4.100 € περίπου και μου το έριξαν στα 3.200 € (χαμηλότερα και από τα καταστήματα του σκρουτζ) και μου έδινα την τιμή αυτή είτε μετρητοίς είτε με 36 δόσεις.
siakattack@gmai Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Επειδη το ξέρω απο το καταστημα που δουλευω: Οταν βαλει ο πελατης δοσεις(ειτε ατοκες,ειτε εντοκες) , το καταστημα θα παρει το ποσο σε δοσεις ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ εχει καταθεσεις πάνω απο 40.000€ στην τραπεζα στον οψεως. 1
afragorn Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, smpt είπε Πολλές φορές. Πιο παλιά συνέχεια. Τελευταίο φορά πέρσι που πήρα κουζίνα και ψυγείο με -20% από την αναγραφόμενη "άτοκη " τιμή. Εναι και σε ποιον πωλητή θα πέσεις. Μα τι εννοείς "άτοκη" τιμή; Μία είναι η τιμή είτε πληρώσεις με πιστωτική, είτε με μετρητά. Από εκεί και πέρα, λες ότι πήρες με έκπτωση πράγματα επειδή πλήρωσες με μετρητά. Δεκτό, αλλά πρώτη φορά το ακούω για μεγάλο κατάστημα, ειδικά αυτή τη περίοδο μάλιστα, που ό,τι αγοράσεις πάνω από 500€ θέλει διατραπεζική συναλλαγή. Ίσως σε μεγάλες παραγγελίες επιτρέπουν στους πωλητές ένα ποσοστό έκπτωσης. Αλλά και πάλι, αυτή η έκπτωση λογικά θα δίνεται ακόμα και με αγορά μέσω πιστωτικής.
jgeorgiou Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Ο Κωτσοβολος συγκεκριμένα έχει μια ονομαστική τιμή και κάνει τις δόσεις αλλά παίρνει παζάρι γερό αν έχεις μετρητά. Αλλες αλυσίδες ΙΚΕΑ , κτλ δεν κάνουν έκπτωση στα μετρητά. Οταν βλέπετε "άτοκες" δόσεις στην πιστωτική σας τότε ο έμπορος έχει κάνει την εξής συμφωνία Χρεώνει την πιστωτική σας το προσυμφωνημένο ποσό κάθε μήνα και η τράπεζα σας χρεώνει μόνο αυτό. Ο έμπορος χρηματοδοτεί την πίστωση και όχι η τράπεζα που βλέπει μόνο την μηνιαία δόση. Μια άλλη περίπτωση είναι της "προεξόφλησης" , να τα πάρει όλα από την τράπεζα εφάπαξ ο έμπορος και να χάσει ένα μέρος για τους τόκους προεξόφλησης. Οσοι λειτουργούν με χαμηλό περιθώριο κέρδους δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες διευκολύνσεις.
DrFreeman Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Panagiotis 05 said: Άτοκες δόσεις ΔΕΝ υπάρχουν. Είναι μόνο τρικ για να προσελκύουν κόσμο. Αν πας σε ένα μαγαζί που πουλάει κάτι με άτοκες δόσεις και ρωτήσεις ποια η τιμή με άμεση εξόφληση (είτε μετρητά είτε με εφάπαξ εξόφληση μέσω κάρτας), η τιμή θα είναι χαμηλότερη. Στην ουσία σου αφαιρεί τους τόκους των "άτοκων δόσεων". Σε κατάστημα μικρό ίσως να παίζει αυτό, στα μεγάλα - π.χ. Κωτσόβολος - με τίποτα. Το έχω δοκιμάσει περισσότερες από μία φορές, θεωρώντας κι εγώ πως είναι λογικό, ωστόσο έφαγα άκυρο. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2019 από DrFreeman
smpt Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι άτοκες στην τιμή που είναι στο καρεκλάκι του κωτσοβολου και του κάθε κοτσοβολου εχου τις δοσεις υπολογισμενες στην τιμή. Για αυτό στο 99% ο κωτσοβολος είναι στα ταρταρα του skroutz. Επίσης στα μαγαζιά που κάνουν εντοκες δόσεις, η τιμή με τις δοσεις φτάνει του κοτσοβολου. Και κάτι ακόμα. Σαν μετρητά υπολογίζονται και οι κάρτες χωρίς δόσεις. Δηλαδή όλο το ποσό με την μια Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2019 από smpt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα