mcrae13 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, Herald είπε Οταν κάποιος αγοράζει μια Χ κάρτα αντί μια Ψ κάρτα την αγοράζει για να βγάζει 10% παραπάνω frames. Ας πούμε εγώ για αυτό πήρα 3090 αντί για 3080. Αν το cpu μου έκανε την 3090 να αποδίδει σαν 3080 είτε θα αγόραζα 3080 είτε θα άλλαζα cpu. Εσύ πλήρωσες 2x 3080 για να έχεις performance 3080+ ~20% Αυτός πλήρωσε μια 3080 και έχει - 20% (στο sotr) αλλά ας πούμε ότι είναι σε όλα. Ή διαφορά σας είναι ότι αυτός το 20% το έχει καβατζα. Aka οποιαδήποτε στιγμή με κάνα δυο κατοστάρικα βάζει ένα cpu και βλέπει στην πράξη όλο το performance ενώ εσένα το 80% που πλήρωσες παραπάνω δεν θα το δεις ποτέ σε fps Δεν κρίνω την αγορά σου καλά έκανες απλά δεν είσαι καλό παράδειγμα για να δίνεις μαθήματα σωστών ή όχι αγορών 7
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, malakudi είπε Πως είναι overkill όταν υπάρχουν παιχνίδια με RTX που πέφτουν κάτω από τα 75; Ε είναι overkill εκτός από 3 games ξέρω 'γω..
Herald Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, malakudi είπε Διαφωνώ, αγοράζει την κάρτα που θα του δώσει τις καλύτερες επιδόσεις στο σύστημα που ήδη έχει με το budget που έχει διαθέσιμο. Αν η 3080 του δίνει παραπάνω επιδόσεις από την 3070 στο σύστημα που έχει και η αγορά καλύπτεται από το budget, καλώς έπραξε. Άλλωστε ο στόχος συγκεκριμένων επιδόσεων είναι άτοπος όπως έχεις και ο ίδιος αναφέρει, αν δε σου φτάνει η επίδοση της GPU απλώς κατεβάζεις κάποιο setting και σου φτάνει, σωστά; Mα δεν διαφωνώ, αλλά όταν ο ίδιος ρωτάει αν θα έχει bottleneck και του απαντάς, ε δεν γίνεται μετά να σου λέει δεν με νοιάζει. Αμα δεν σε νοιάζει, ε δεν ρωτάς φαντάζομαι. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι οτι απλά ρώτησε για να του πούμε όχι και να αισθανθεί ευχαριστήμενος. Προσωπική γνώμη, μπορεί να κάνω και λάθος
vins Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, malakudi είπε Πως είναι overkill όταν υπάρχουν παιχνίδια με RTX που πέφτουν κάτω από τα 75; Έχω δηλώσει ότι την 3070 την πήρα ουσιαστικά για cp2077, δεν είμαι gamer κατά βάση. Μια χαρά είμαι με την 5700xt γενικά. Αλλά και τι να έπαιρνα; Αφού τη βρήκα με 620€ τελική και 3060ti δεν έβρισκα κιόλας!
malakudi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Herald είπε Mα δεν διαφωνώ, αλλά όταν ο ίδιος ρωτάει αν θα έχει bottleneck και του απαντάς, ε δεν γίνεται μετά να σου λέει δεν με νοιάζει. Αμα δεν σε νοιάζει, ε δεν ρωτάς φαντάζομαι. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι οτι απλά ρώτησε για να του πούμε όχι και να αισθανθεί ευχαριστήμενος. Προσωπική γνώμη, μπορεί να κάνω και λάθος Δε παρακολούθησα όλη τη συζήτηση αλλά το αν θα έχει bottleneck ή όχι με την 3080 και τον 3600 είναι άσχετο με το αν η αγορά ήταν σωστή. Μπορούν να ισχύουν και τα δύο, και bottleneck να έχει (που προφανώς θα έχει σε κάποιου συνδυασμούς παιχνιδιών - ρυθμίσεων - ανάλυσης) και σωστή μπορεί να είναι η αγορά ανάλογα των συνθηκών.
Herald Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε Εσύ πλήρωσες 2x 3080 για να έχεις performance 3080+ ~20% Αυτός πλήρωσε μια 3080 και έχει - 20% (στο sotr) αλλά ας πούμε ότι είναι σε όλα. Ή διαφορά σας είναι ότι αυτός το 20% το έχει καβατζα. Aka οποιαδήποτε στιγμή με κάνα δυο κατοστάρικα βάζει ένα cpu και βλέπει στην πράξη όλο το performance ενώ εσένα το 80% που πλήρωσες παραπάνω δεν θα το δεις ποτέ σε fps Δεν κρίνω την αγορά σου καλά έκανες απλά δεν είσαι καλό παράδειγμα για να δίνεις μαθήματα σωστών ή όχι αγορών Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα. Ναι μεν δεν έχει καλό VFM η 3090, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να έχεις +20% από την 3080.Δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή να πάρω +20% με λιγότερα χρήματα. Σαφώς και τα έχει καβάντζα για μελλοντική αναβάθμιση, δεν διαφωνώ. Απλά όταν ρωτάς αν θα έχεις bottleneck δεν γίνεται μετά να την λές στους άλλους επειδή δεν σου άρεσε η απάντηση στην ερώτηση που ο ίδιος έθεσες. 1
mcrae13 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Herald είπε Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα. Ναι μεν δεν έχει καλό VFM η 3090, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να έχεις +20% από την 3080.Δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή να πάρω +20% με λιγότερα χρήματα. Σαφώς και τα έχει καβάντζα για μελλοντική αναβάθμιση, δεν διαφωνώ. Απλά όταν ρωτάς αν θα έχεις bottleneck δεν γίνεται μετά να την λές στους άλλους επειδή δεν σου άρεσε η απάντηση στην ερώτηση που ο ίδιος έθεσες. Σου απάντησε ο malakudi για το δεύτερο σκέλος. Το ό,τι υπάρχει bn δεν το κάνει κακή αγορά
DionGR Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Herald είπε Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα. Ναι μεν δεν έχει καλό VFM η 3090, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να έχεις +20% από την 3080.Δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή να πάρω +20% με λιγότερα χρήματα. Σαφώς και τα έχει καβάντζα για μελλοντική αναβάθμιση, δεν διαφωνώ. Απλά όταν ρωτάς αν θα έχεις bottleneck δεν γίνεται μετά να την λές στους άλλους επειδή δεν σου άρεσε η απάντηση στην ερώτηση που ο ίδιος έθεσες. Μα εδω υπηρχαν ατομα που σχολιαζαν περι οικονομικου θεματος αξιες καρτας/επεξεργαστη και οχι επι της ουσιας, και το καναν να φαινεται λες και δεν θα παιζω τιποτα και σπαταλαω λεφτα.
Herald Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, DionGR είπε Μα εδω υπηρχαν ατομα που σχολιαζαν περι οικονομικου θεματος αξιες καρτας/επεξεργαστη και οχι επι της ουσιας, και το καναν να φαινεται λες και δεν θα παιζω τιποτα και σπαταλαω λεφτα. Δεν νομίζω να σου είπε κάποιος οτι δεν θα ανοίγουν τα games. Ρώτησες αν θα έχει bottleneck, σου είπαμε ναι, και μετά μας έβαζες video για να μας δείξεις οτι δεν υπάρχει bottleneck και ταυτόχρονα σύντομα θα αναβαθμίσεις σε 5600.
malakudi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Σου απάντησε ο malakudi για το δεύτερο σκέλος. Το ό,τι υπάρχει bn δεν το κάνει κακή αγορά Και να συμπληρώσω πως αλλιώς κρίνουμε μια αγορά σε υπάρχον σύστημα και αλλιώς όταν προτείνουμε μια νέα σύνθεση. Είναι πιθανό σε μια νέα σύνθεση να αποφεύγαμε το συνδυασμό 3080 και 3600, να λέγαμε πάρε καλύτερα 3070 και 10700k (η διαφορά τιμής είναι παρόμοια). Σε ήδη υπάρχον σύστημα αποφασίζεις διαφορετικά. Και σίγουρα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν το upgrade path, μια αλλαγή του 3600 σε 5600 σε 3 μήνες θα κοστίσει 100-150 ευρώ και θα αναβαθμίσει σημαντικά το σύστημα. GPU αλλάζεις πιο δύσκολα, το να πουλήσεις 3070 για να πάρεις 3080 μπορεί να βγει σημαντικά ακριβότερη αλλαγή. Αυτά από μένα 5
mcrae13 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, malakudi είπε Και να συμπληρώσω πως αλλιώς κρίνουμε μια αγορά σε υπάρχον σύστημα και αλλιώς όταν προτείνουμε μια νέα σύνθεση. Είναι πιθανό σε μια νέα σύνθεση να αποφεύγαμε το συνδυασμό 3080 και 3600, να λέγαμε πάρε καλύτερα 3070 και 10700k (η διαφορά τιμής είναι παρόμοια). Σε ήδη υπάρχον σύστημα αποφασίζεις διαφορετικά. Και σίγουρα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν το upgrade path, μια αλλαγή του 3600 σε 5600 σε 3 μήνες θα κοστίσει 100-150 ευρώ και θα αναβαθμίσει σημαντικά το σύστημα. GPU αλλάζεις πιο δύσκολα, το να πουλήσεις 3070 για να πάρεις 3080 μπορεί να βγει σημαντικά ακριβότερη αλλαγή. Αυτά από μένα Τα είπες όλα 3
DionGR Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν νομίζω να σου είπε κάποιος οτι δεν θα ανοίγουν τα games. Ρώτησες αν θα έχει bottleneck, σου είπαμε ναι, και μετά μας έβαζες video για να μας δείξεις οτι δεν υπάρχει bottleneck και ταυτόχρονα σύντομα θα αναβαθμίσεις σε 5600. Eδω μου λεγανε 3070 στο "τσακιρ κεφι" να παρω... Και καιτ αλλα περι 3060Ti κλπ. Η ερωτηση ειναι θα εχω bottleneck? Μαλλον θα επρεπε να γραψω "Θα εχω σοβαρο bottleneck που ειναι noticeable και θα με κανει να κλαιω τα λεφτακια μου?". Φιλοσοφικο θα γινει το ζητημα με το πως ερμηνευει ο καθενας την ερωτηση. Η απαντηση στην πρωτη ερωτηση ειναι ναι για σχεδον ολους τους επεξεργαστες. Η δευτερη ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ οχι. Μια αναβαθμιση απο 3600 σε 5600Χ με RTX3080 @ 1440p ειναι απλα για convenience και τρελα gaming bench, οχι για να ειναι κατι playable. Αλλα ντροπη να λεμε παρε 3060Τι/3070 και ασε την 3080 επειδη εχεις 3600...
Herald Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, malakudi είπε Και να συμπληρώσω πως αλλιώς κρίνουμε μια αγορά σε υπάρχον σύστημα και αλλιώς όταν προτείνουμε μια νέα σύνθεση. Είναι πιθανό σε μια νέα σύνθεση να αποφεύγαμε το συνδυασμό 3080 και 3600, να λέγαμε πάρε καλύτερα 3070 και 10700k (η διαφορά τιμής είναι παρόμοια). Σε ήδη υπάρχον σύστημα αποφασίζεις διαφορετικά. Και σίγουρα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν το upgrade path, μια αλλαγή του 3600 σε 5600 σε 3 μήνες θα κοστίσει 100-150 ευρώ και θα αναβαθμίσει σημαντικά το σύστημα. GPU αλλάζεις πιο δύσκολα, το να πουλήσεις 3070 για να πάρεις 3080 μπορεί να βγει σημαντικά ακριβότερη αλλαγή. Αυτά από μένα Εντάξει, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Εγώ οταν ήμουν budget oriented και κοίταγα το VFM, είχα έναν 1600. Αγόρασα 1080ti τότε και βλέπω μια μπουκάλα από εδώ μέχρι απέναντι. Με την μία άλλαξα επεξεργαστή, γιατί το να βλέπεις το πιο ακριβό υποσύστημα του υπολογιστή σου (800-1000€, όσο έχει και η 3080 τώρα) να υπολειτουργεί λόγω του CPU που κάνει 150€ είναι sad. 1
Sakiz105 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Warlord1981 είπε Επισης οσο για το Nvidia CP, και συγκεκριμενα για το Power Management, διαβαζω και παρατηρησα κιολας οτι σε non-GPU intensive games αν τοχεις Normal μπορει ναχεις frame inconsistencies.. Το παρατηρησα στο FIFA21 στο οποιο το core clock ηταν γυρω στα 850 μονο και εκανε τρελλο stutter. Μετα βεβαια το εκλεισα και το ξανανοιξα κ ολα οκ.. Εσεις τι προτιματε? Υπαρχει καποιος που προτιμα Prefer Max Performance? Παίζεις με frame cap?
DionGR Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 39 λεπτά πριν, Herald είπε Αρα είχες δίκιο. Εμείς σου λέγαμε ότι θα είναι unplayable και δεν θα ανοίγουν τα games και τελικά μας έβαλες στη θέση μας. Ωραίος, σου κάνω και like Λιγο χιουμορ δεν βλαπτει... Φιλικα παντα. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Μερικα benchmarks που εκανα, γνωμες; Gigabyte RTX 3080 Gaming OC - Stock Ryzen 3600 @ 4.0Ghz - Undervolted + OC (θα το ξανανεβασω σε 4.3Ghz καποια στιγμη) 32GB RAM @ 3600Mhz C18 RDR2 - 74fps Average (Ultra + Advanced, VULKAN Api, Fullscreen, οχι borderless οπως λεει το σκριν) F1 2020 - 142fps Average (Ultra, No DLSS, Replay mode benchmark για 2 λεπτα μονο, το ετρεξα για φιλο:p) METRO Exodus - 61fps Average (RT Ultra, DLSS On, EXTREME Graphics) HITMAN 2 - 85fps Average (Ultra, DX12) Squad - ~120fps Average (Ultra + Cinematic) Έχασα περιπου 700GB με games οταν εφαγε corrupt ενας SSD, αρα με τον καιρο ίσως βάλω κιαλλα benchmarks.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις