Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το φακόρυζο το βλέπω που στη Σχολή μου το έτρωγαν οι Κύπριοι συμφοιτητες μου και ημουν στα πρόθυρα εμέτου .

 

Είναι τόσο ωραίο ;

 

 

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Moderators
Δημοσ.

δεν ειανι αναγκη να τα φας μαζι αλλα μπορεις να εχεις στο ενα πιατο τις φακες και στο αλλο το ρυζι!

αλλα γενικα ειναι και θεμα γουστου! εγω πχ παλια εβλεπα οσπρια και δεν μαρεσαν τωρα ειμαι χορτοφαγος και τρωω σχεδον καθε μερα

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ερώτηση: Το γραδόμετρο για τα σιρόπια είναι ίδιο με το γραδόμετρο για τα οινοπνευματώδη; φαντάζομαι όχι. ξέρει κανείς ονομασίες των στα αγγλικά;

Δημοσ.

Απαντώ στον εαυτό μου ναι είναι διαφορετικά, και θα πάω να αγοράσω από τον κιουρτζόγλου στην καλλιθέα οταν κατέβω ελλάδα.

Δημοσ.

Πείτε μια απλή συνταγή για φακές. Δεν θέλω να είναι κόκκινες, και ούτε σούπα. Σχετικά σφιχτές.

 

Θέλουν μούλιασμα 2 ώρες όπως διάβασα στον μαμαλάκη; Αν είναι έτσι την κάτσαμε την βάρκα

δεν θελουν μουλιασμα,τις προβραζεις για 5 λεπτα για να φυγουν οι τοξινες,επειτα τις σουρωνεις.μετα τις βραζεις για 18' με 22',αυτος ειναι χρονος για "al dente" φακες (ποικιλει με την ποιοτητα φακης).

μετα στραγγιξε τις,και καντες σαλατα με πιπερια φλωρινης, κρεμμυδι ,σκορδο και ελλια πολυ ωραιο γρηγορο και ο συνδυασμος βοηθει στην αποροφηση  σιδηρου(πιπερια κοκκινη + σκορδο)

 

By the way για τη συζητηση περι φυστικοβουτυρου, στην Ελλαδα δυσκολα βρισκεις καλο φυστικοβουτυρο,οταν το βρεις θα το καταλαβεις σιγουρα 

  • Like 1
Δημοσ.

Απλή ερώτηση. Θέλω μια απλή , πολύ ελαφριά σάλτσα για σκέτα κρεατικά (κοτόπουλο+χοιρινή μπριζόλα) με ρύζι.Κάτι να δίνει γεύση χωρίς θερμίδες πολλές και με καλά macros (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) και εύκολο να γίνει.

Δημοσ.

Ζεστή ή κρύα; Μπορείς να χτυπήσεις cottage με μυρωδικά π.χ. και να έχεις μια δροσερή sauce ή ακόμη και γιαούρτι αντί για cottage (το τρώνε πολύ οι macro-καμένοι γι' αυτό το αναφέρω). Γιαούρτι με ρύζι = epic win. Αν και δεν τρώω καθόλου ρύζι.  :P Εμείς στο σπίτι έχουμε πάντα μια sauce γιαουρτιού με αγγούρι ή πιπεριά, άνηθο και πιπέρι(α) πρόχειρη. Σε αυτό με την πιπεριά μπορείς να χτυπήσεις και λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά. 

 

Τώρα για ζεστή ας σου πουν οι πιο ψαγμένοι στο θέμα. Φαντάζομαι ότι κάτι με κρασί και μουστάρδα ή soy sauce θα ήταν καλό, αλλά δεν έχω κάτι κατά νου. Αν βάλεις και ξηρούς καρπούς (με μέτρο πάντα), το απογειώνεις διατροφικά. 

Δημοσ.

Κρύα με βολεύει περισσότερο και το γιαούρτι είναι κάτι που έχω στη διατροφή μου οπότε δώσε ένα link ή τη συνταγή σου αν μπορείς.

Δημοσ.

Βρε τι συνταγή, είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου..! Link.png Site: Ορίστε πόσο απλό μπορεί να είναι. 

 

Για κάτι ακόμη πιο δροσερό και καλοκαιρινό, τρίψε ένα αγγούρι στο ψιλό μέρος του τρίφτη και άφησέ το να σουρώσει καλά. Πάτα το και με τα χέρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να είσαι οκέικ. Βάλε λίγο ξίδι, ψιλοκομμένο άνηθο και το αγγούρι σε ένα μπωλ και βάλε όσο γιαούρτι θέλεις ώστε να αποκτήσει τη σύσταση που θέλεις και μετά αν θέλεις προσθέτεις πιπέρι λευκό, μαύρο κι έτοιμο. 

 

Αντίστοιχα με πιπεριά, χτυπάς 2 πιπεριές (χρωματιστές ή μια κόκκινη, μια πράσινη καυτερή) με γιαούρτι στο multi, βάζεις πιπέρι κόκκινο και λίγο τυρί για extra γεύση και είσαι έτοιμος. Με το μάτι τα βλέπεις αυτά, ποσότητες δεν χρειάζεται να μετρήσεις. Δύσκολα θα αποτύχεις σε κάτι τόσο απλό. Δοκιμή και σφάλμα. Πάντα μπορείς να προσθέσεις extra υλικά αν δεις ότι κάτι χάνεται ή κάτι άλλο υπερτερεί πολύ.  

 

ΥΓ: Εννοείται πλένεις-καθαρίζεις πιπεριές και αγγούρια ε.  :P

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον σημερα μετα απο προτροπη του πασα μου εφτιαξα λαχμαντζουν (τουρκικη πιτσα με κιμα)

 

ουριστε οι φωτογραφιες

F96z6M.jpg

wqUHn9.jpg

y7G10i.jpg

BaOJ6B.jpg

 

9CCuq4.jpg
1QWmUm.jpg


η συνταγη από εδω

 

  • Like 6
Δημοσ.

Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή http://www.simplyrecipes.com/recipes/perfect_cheesecake/για cheesecake για δεύτερη φορά σημερα έχω μια απλη ερώτηση.

 

Κάνω κατι λαθος και το μείγμα οταν το τελειωσω ειναι πολυ ρευστό; Μετά το ψήσιμο πηζει μια χαρά βεβαια...

Δημοσ.

Το λεω επειδη στην συναγή λεει να smooth the top οταν το ριχνουμε στο ταψι, αλλα εμένα ειναι τοσο ρευστό που δεν εχει νοημα κατι τετοιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...