Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μπρόκολο πριν το βράσετε το αφήνετε σε νερό με ξύδι για να σκοτωθούν τα όποια ζωύφια έχει κρυμμένα μέσα στα φύλα;

Δημοσ.

Το μπρόκολο πριν το βράσετε το αφήνετε σε νερό με ξύδι για να σκοτωθούν τα όποια ζωύφια έχει κρυμμένα μέσα στα φύλα;

Σωστά.

Δημοσ.

Βαρετό. Με το βράσιμο δεν σκοτώνονται;

Σκοτώνονται αλλά παραμένουν μέσα στο μπρόκολο..ενω όταν το βάζεις σε μια λεκάνη με πολύ νερό και  ξύδι στην ουσία αναγκάζονται και "βγαίνουν" (θα τα δεις να επιπλέουν στο νερό_).Αν είσαι τυχερός και έχει ζωύφια δηλαδή κ δεν είναι τιγκα στο δηλητηριο.

 

Μη βαριέσαι καντο. Κι γω σνόμπαρα αυτη τη μεθοδο και τα ξεπλενα ελαφρα μιας κ ηταν βιολογικά.

Ελεγα:" νταξει μωρε σιγά και κανενα ζουζουνι να χει τι πειραζει..περισσοτερη πρωτείνη".

Μέχρι που μια μερα εκει που έτρωγα το μπροκολακι μου ωμό (γιατι κανω ωμοφαγια συνηθως) το παρατηρω καλυτερα και βλέπω δεκαδες μικρες καμπιες πάνω του αναμεσα στις "φουντιτσες" του. Μου κόπηκε η μαγκια μαχαιρι. Απο τοτε καλό μουλιασμα σε ξυδονερο .

Δημοσ.

Πεεεεεε, πάντως σήμερα που έκανα πρώτη φορά δεν είδα να επιπλέει τίποτα. Επίσης όταν λες βιολογικά τι εννοείες; Και από που παίρνεις τέτοια;

Δημοσ.

Πεεεεεε, πάντως σήμερα που έκανα πρώτη φορά δεν είδα να επιπλέει τίποτα. Επίσης όταν λες βιολογικά τι εννοείες; Και από που παίρνεις τέτοια;

Στη λαική κάποιοι πάγκοι λένε οτι έχουν βιολογικά προιόντα. Υποτίθεται,δηλαδή, οτι κατα την παραγωγή τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί φυτοφάρμακα κτλ (.ενα "βιολογικό" προιον του εμπορίου μπορεί όμως να είναι γενετικά τροποποιημένο ) . Το βιολογικό μπορεις να το ξεχωρίσεις και από το ότι δεν ειναι τοσο "τελειο" ,γυαλιστερο όσο το αντίστοιχο συμβατικό.

 

Στο Ηρακλειο που μένω  έρχονται στο πάρκο τρεις φορες τη βδομαδα βιοκαλλιεργητές και παίρνω από κει λαχανικα-φρουτα κτλ.

Βιολογικά απο s/m και απο μαγαζια τα αποφευγω και λόγω του κόστους αλλά και γιατι λείπει η άμεση επαφή με το παραγωγο του προιοντος που αγοράζεις.

Συνήθως η εγγυηση της καθαροτητας αυτου που παίρνεις ειναι να γνωρίζεις ποσο φερεγγυος ειναι αυτός που το παραγει.

  • Like 1
Δημοσ.

Tip: 

 

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μακαρόνια με κιμά.... δοκιμάστε στον κιμά να ψιλοκόψτε bacon και να ρίξετε μέσα... 

Δημοσ.

μπικόζ έβριθιν ιζ μπέτερ γουίθ μπέικον!

 

οτιδηποτε ειναι χαλια του πετας μπεικον και φτιαχνει απλα. το κανουν ολα τα κακα εστιατορια

  • Like 1
Δημοσ.

Tip: 

 

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μακαρόνια με κιμά.... δοκιμάστε στον κιμά να ψιλοκόψτε bacon και να ρίξετε μέσα... 

 

βαλε και μανιταρια και κρεμα γαλακτος και εχεις μια γαματη μακαροναδα καρουζο  :wub:

  • Like 2
Δημοσ.

Παντως εδω αλλοι τρωνε καρπουζι ή πεπονι με φετα , δεν νομιζω πως το μπλε τυρι ειναι κατι σπεσιαλ ή ακυρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...