Anorymous Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Παίζει συνταγή? Ψήθηκα να φτιάξω φακόρυζο αλλά δεν έχω ξανακάνει οπότε λίγο σταδιακά αν μπορείς Φιλε μου δεν εχω συνταγες μαγειρευω εμπειρικα με το ματι, χοντρικα εβαλα 500 γραμ φακιες , 200 γραμμαρια ρυζι εβαλα καρολινα μπορεις και με μπαζματι αλλα δεν ειχα, 2 κυβους κνορ κοτοπουλο, ενα μεγαλο κρεμμυδι μπορεις να βαλεις και κατεψυγμενο για ευκολια, ελαιολαδο 1.5 φλιτσανι του ελληνικου και καρυ οσο γουσταρεις. Εβρασα τις φακες τις σουρωσα στο τρυπητήρι, το ιδιο με το ρυζι, εβαλα το λαδι να καψι τσιγαρισα το κρεμμυδι και σε μια μεγαλη κουπα του καφε εβαλα ζεστο νερο και διελυσα τους κυβους, εκλεισα την φωτια εριξα τον ζωμο μετα ρυζι φακες και καρυ ανακατεψα καλα αλατι οσο τα γουστα σου στο τελος αφησα 5 λεπτακια στην κατσαρολα να δεσουν οι γευσεις και ετοιμο. Υ.γ Και εγω πρωτη φορα εκανα και μου βγηκε, για αλλη μια φορα αποδείχθηκε αν γουσταρεις αυτο που φτιαχνεις και συνταγη να μην εχεις θα βγει καλο. 2
l337 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Παίζει συνταγή? Ψήθηκα να φτιάξω φακόρυζο αλλά δεν έχω ξανακάνει οπότε λίγο σταδιακά αν μπορείς Θα σου πω πως το φτιάχνω εγώ. Βράζεις πρώτα τη φακή (ψιλή), αλλά όχι πολύ, ώστε να "κρατάει". Αμέσως μετά βράζεις λίγο ρύζι μπασμάτι (επίσης να "κρατάει" κι αυτό). Σε ένα μεγάλο πιάτο ή μπολ ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο, λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη (ή πράσινη) πιπεριά, λιγο ψιλοκομμένο καρότο, 1-2 ψιλοκομμένες σε κυβάκια φρέσκες ντοματες (χωρίς τα ζουμιά), λίγη λιαστή ντομάτα, πιπεριά φλωρίνης, μία κουταλιά μέλι και λίγο σως μπαλσάμικο. Ρίχνεις ύστερα τις φακές και ανακατέυεις ελαφρά. Ρίχνεις μετά και το μπασμάτι και τα ανακατέυεις όλα πολύ καλά. Μετά μπαίνει στο ψυγείο για αρκετή ώρα να παγώσει και είναι έτοιμο. 1
therock Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Σα γνησιος νουμπας να ρωτησω ορισμενα ακυρα πραγματα -Μαργαρινη, βουτηρο και φυτικα ελαια ποιες οι διαφορες τους στο τηγανι. Διαβαζω επισης πως ολα θεωρουνται επικνδυνα λογω της μεθοδου της υδρογονωσης που απαιτητη για να παοκτησουν τη μορφη τους. http://yourdailynutritionist.blogspot.gr/2012/02/vs.html -Μπορω να παρω καποια μεγαλη μεταλικη επιφανεια, να ανοιξω και τα 4 ματια της εστιας και να την ακουμπησω πανω? Κατι τετοιο ειδα σε εκπομπη μαγειρικης και ψαρωσα Μια τετοια ας πουμε θα εκανε http://gasexpress.gr/accessories/mantemi-psisimatos/plaka-antikolitiki-2-opseon-broil-king.html
evabb Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 το βουτυρο και η μαργαρινη δεν ειναι το ιδιο πραμα. το βουτυρο ειναι φυσικο ζωικο λιπος που εξαγεται απο το γαλα ενω η μαργαρινη ειναι τεχνητο φυτικο λιπος που παρασκευαζεται απο φυτικα ελαια που εχουν υποστει υδρογονωση ωστε να γινουν στερεα και να μοιαζουν με βουτυρο. προφανως και η μαργαρινη θεωρειται ενα φτηνο και ανοστο υποκαταστατο του βουτυρο.
therock Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Επισης εδω λεει οτι το βουτηρο ειναι καλυτερο και απο ελαιολαδο για τηγανισμα, αν και στα σχολια μαλλον δεν συμφωνουν http://www.huffingtonpost.gr/2015/11/08/ygeia-ladi-tiganisma_n_8503350.html
Toxo <3 lover Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Ταπεινή μου γνώμη, για τηγάνισμα χρησιμοποιείς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και προσπαθείς να μην το παρακάνεις με τη θερμοκρασία που θα ανεβάσει. Αν θες να έχεις μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, τηγανίζεις σε βούτυρο αφού το κάνεις πρώτα κλαριφιέ ώστε να έχει μεγαλύτερη αντοχή στην υψηλή θερμοκρασία του τηγανιού. Το τηγάνισμα από μόνο του δεν είναι ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Πόσο νόημα έχει να ψάχνουμε σε τι είναι χειρότερο να τηγανίζεις, δεν ξέρω. Δεν τρως τηγανητά για να κάνεις υγιεινή διατροφή. Θα με απασχολούσε σε τι είναι πιο γευστικό να τηγανίζεις. 1
therock Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Αλλο το υγιεινο θα παχυνω, θα βαλω λιπος, θα φαω ξυγκια και σαπιλα, και αλλο το θα πεθανω απο καρκινο που πολλες ερευνες σκανε και ολα τα βγαζουν καρκινογονα Εν παση περιπτωση στο τηγανι απλα σωταρω και τσιγραζω πιο πολυ, οποτε ψαχνω και ενα τροπο να ψηνω κρεας εξω απο τηγανι. Δεν εχω σχαρα για φουρνο, και γενικοτερα επειδη αργει και ο φουρνος τι αλλους τροπος εχω για να μαγειρευω το κρεας.
Toxo <3 lover Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Γκριλ είναι μια καλή λύση. Δεν έχει γκριλ ο φούρνος σου; Το να βρεις μια μικρή σχάρα και να τη βάζεις πάνω από ένα ταψί με νερό είναι πολύ απλό θαρρώ. Έτοιμο κρέας σε 15-20 λεπτά. ΥΓ: Θα πεθάνουμε όλοι. Το πώς ζούμε ίσως να επηρεάσει το από τι και πόσο γρήγορα. Μέτρο θέλει κι εκεί. Μην τρελαίνεσαι με τους χαρακτηρισμούς "καρκινογόνα". Καλώς τα ψάχνεις, αλλά θα βρεις μια, τουλάχιστον, έρευνα να στηρίζει κάθε άποψη. 1
therock Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Βραστηρα φθηνο αλλα καλο που να μην ειναι Izzy, United μπορω να βρω καπου;
evabb Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 το θεμα με το βουτυρο ειναι οτι γινεται καφε σε υψηλη θερμοκρασια. οι γνωστες μαγειρευουν σε μειγμα λαδιου με βουτυρο για εξτρα γευση. επισης το ελαιολαδο δεν ειναι μονοδρομος. πρεπει να διαλεγεις το λαδι με βαση αυτο που θα μαγειρεψεις.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 το θεμα με το βουτυρο ειναι οτι γινεται καφε σε υψηλη θερμοκρασια. οι γνωστες μαγειρευουν σε μειγμα λαδιου με βουτυρο για εξτρα γευση. επισης το ελαιολαδο δεν ειναι μονοδρομος. πρεπει να διαλεγεις το λαδι με βαση αυτο που θα μαγειρεψεις. Ναι γιατί καίγονται τα άλλα συστατικά που έχει μέσα από το γάλα κλπ. Υπάρχει τρόπος που παίρνεις το καθαρό βούτυρο που βγαίνει όπως το χρώμα του λαδιού και δεν καίγεται (κλαριφιέ). Χάνεις όμως περίπου το 1/5 της αρχικής ποσότητας. Ζεσταίνεις το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να αφρίζει, περιμένεις λίγο ακόμη να πέσει ο αφρός και μετά σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις να αρχίσει να κρυώνει. Πάνω πάνω θα μείνει ο αφρός και κατάλοιπα απο τις πρωτεϊνες του γάλακτος, στη μέση το κίτρινο υγρό που θέλουμε και στον πάτο τα στερεά κατάλοιπα του γάλακτος. Μαζεύεις το πάνω με ένα κουτάλι και σουρώνεις το υπόλοιπο (με πολύ λεπτή σίτα ή γάζα) και έχεις το ...μαγικό ζουμί για τηγάνισμα που δεν καίγεται και δεν μαυρίζει. Αυτό το κρατάς στο ψυγείο μέχρι και για 6 μήνες (στερεοποιείται πάλι όταν κρυώσει). 2
nivek Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 γεια σας η κοπέλα μου θελει να φτιαξει κρεπα με σοκολατα το ερωτημα μου εινε τα μαγαζια με κρεπες τι συστατικα χρισημοποιουνε οταν κανουνε τις κρεπες;;; μου ειπε η κοπελα μου οτι το εχουνε σαν μυστικο και δεν λενε τις συνταγες στις κρεπερι.. απλα ρωταω τι συστατικα χρησιμοποιουνε στην κρεπα...;;;;;; τα συστατικα οι κρεπερι απο που τις προμυθευουνε; και τι ακριβως βαζουνε μεσα΄΄΄΄;;; μπόρειτε να με βοηθησετε σας παρακαλω;;; θελω να πω απο που προμυθεουνε οι κρεπερι τα συστατικα;;;;; απλα η κοπελα μου θελει να κανει κρεπα με σοκολατα αλλα θελει να την κανει με τα ιδια συστικα και πιτα που χρησιμοποιυνε τα μαγαζια με κρεπερι.. μια φορα ειχε παει σε ενα μαγαζι με κρεπερι και ειχε ρωτησει τι συστικα βαζουνε στις πιτες και δεν τις ειπανε γιατι λενε οτι εινε τα μυστικα του επαγγελματος.... μπορει καπιος να με βοηθησει σας παρακαλω;;; τι συστατικα βαζουνε στις πιτες;;; εννοω για τις κρεπες με σοκολατα..
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 γεια σας η κοπέλα μου θελει να φτιαξει κρεπα με σοκολατα το ερωτημα μου εινε τα μαγαζια με κρεπες τι συστατικα χρισημοποιουνε οταν κανουνε τις κρεπες;;; μου ειπε η κοπελα μου οτι το εχουνε σαν μυστικο και δεν λενε τις συνταγες στις κρεπερι.. απλα ρωταω τι συστατικα χρησιμοποιουνε στην κρεπα...;;;;;; τα συστατικα οι κρεπερι απο που τις προμυθευουνε; και τι ακριβως βαζουνε μεσα΄΄΄΄;;; μπόρειτε να με βοηθησετε σας παρακαλω;;; θελω να πω απο που προμυθεουνε οι κρεπερι τα συστατικα;;;;; απλα η κοπελα μου θελει να κανει κρεπα με σοκολατα αλλα θελει να την κανει με τα ιδια συστικα και πιτα που χρησιμοποιυνε τα μαγαζια με κρεπερι.. μια φορα ειχε παει σε ενα μαγαζι με κρεπερι και ειχε ρωτησει τι συστικα βαζουνε στις πιτες και δεν τις ειπανε γιατι λενε οτι εινε τα μυστικα του επαγγελματος.... μπορει καπιος να με βοηθησει σας παρακαλω;;; τι συστατικα βαζουνε στις πιτες;;; εννοω για τις κρεπες με σοκολατα.. Ψυχραιμία, μας άγχωσες! https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#newwindow=1&safe=off&q=%CE%BA%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%82+%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82 3
evabb Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Ναι γιατί καίγονται τα άλλα συστατικά που έχει μέσα από το γάλα κλπ. Υπάρχει τρόπος που παίρνεις το καθαρό βούτυρο που βγαίνει όπως το χρώμα του λαδιού και δεν καίγεται (κλαριφιέ). Χάνεις όμως περίπου το 1/5 της αρχικής ποσότητας. Ζεσταίνεις το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να αφρίζει, περιμένεις λίγο ακόμη να πέσει ο αφρός και μετά σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις να αρχίσει να κρυώνει. Πάνω πάνω θα μείνει ο αφρός και κατάλοιπα απο τις πρωτεϊνες του γάλακτος, στη μέση το κίτρινο υγρό που θέλουμε και στον πάτο τα στερεά κατάλοιπα του γάλακτος. Μαζεύεις το πάνω με ένα κουτάλι και σουρώνεις το υπόλοιπο (με πολύ λεπτή σίτα ή γάζα) και έχεις το ...μαγικό ζουμί για τηγάνισμα που δεν καίγεται και δεν μαυρίζει. Αυτό το κρατάς στο ψυγείο μέχρι και για 6 μήνες (στερεοποιείται πάλι όταν κρυώσει). δεν χανει ομως κατι απο την γευση; thanks για το how to Ψυχραιμία, μας άγχωσες! https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#newwindow=1&safe=off&q=%CE%BA%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%82+%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82 για γλύκες κρεπες θελει να βαλεις και μεσα λιγο βανιλια η αρωματισμενη ζαχαρη με βανιλια (καλυτερη ειναι η ζαχαρη να γλυκανει και λιγο η ζυμη) και προς θεου οχι μαργαρινη. βουτυρο και μονο βουτυρο
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 δεν χανει ομως κατι απο την γευση; thanks για το how to Όχι ιδιαίτερα. Αλλαγή στη γεύση νιώσεις μόνο αν το δοκιμάσεις μετά σκέτο σε ψωμί κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα