Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραιο φαινεται !! Εριξες τπτ περιεργο μεσα η τα κλασσικα;;Εριξες καθολου ζωμο η σκετο νερο ;; Δαφνοφυλλο δεν βλεπω,καλο αυτο !! 

 

μπα κλασσικα πραματα, αλατι, πιπερι,ριγανη και λεμονι. σκετο νερο εβαλα και αλευρι για να δεσει η σαλτσα. δαφνοφυλλο δεν βαζω σε γενικες γραμμες. στον κιμα για τα μακαρονια βαζω αλλα εκει εχει κι αλλα πολλα μπαχαρικα οποτε γινεται ωραιο μειγμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπα κλασσικα πραματα, αλατι, πιπερι,ριγανη και λεμονι. σκετο νερο εβαλα και αλευρι για να δεσει η σαλτσα. δαφνοφυλλο δεν βαζω σε γενικες γραμμες. στον κιμα για τα μακαρονια βαζω αλλα εκει εχει κι αλλα πολλα μπαχαρικα οποτε γινεται ωραιο μειγμα.

Μια χαρα !! Και εγω δαφνοφυλλο δεν βαζω,μονο στις φακες σπαω μισο κ το ριχνω,πουθενα αλλου..

Οσο για την λευκη μους για να μην ρωταω στο αντιφιτνες κ κουραζει...Ειδα μια αλλη συνταγη χωρις ζελατινη αλλα ειχε την τριπλασια ποσοτητα κρεμας γαλακτος απο την λευκη σοκολατα,λες να πεζει ρολο η παραπανω κρεμα για να μπορει να ΄σταθει΄ ;;; Για το λεμονι που λες δεν το ηξερα καθολου!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρα !! Και εγω δαφνοφυλλο δεν βαζω,μονο στις φακες σπαω μισο κ το ριχνω,πουθενα αλλου..

Οσο για την λευκη μους για να μην ρωταω στο αντιφιτνες κ κουραζει...Ειδα μια αλλη συνταγη χωρις ζελατινη αλλα ειχε την τριπλασια ποσοτητα κρεμας γαλακτος απο την λευκη σοκολατα,λες να πεζει ρολο η παραπανω κρεμα για να μπορει να ΄σταθει΄ ;;; Για το λεμονι που λες δεν το ηξερα καθολου!!

 

σαφως και παιζει ρολο η περισσοτερη κρεμα γιατι στην ουσια θα την χτυπησεις μεχρι να γινει κατι σαν σαντιγι. το λεμονι σφιγγει τις κρεμες πχ για cheesecake χωρις ψησιμο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει και μια φυσική ζελατίνη; (αγάρ αγάρ νομίζω;  ) Από τις εκπομπές μαγειρικής τη θυμάμαι... :)

 

γιατι η ζελατινη τι ειναι; απο το φεγγαρι; το αγαρ αγαρ ειναι απο φυκια και ειναι πιο δυνατο απο την ζελατινη και εχει διαφορα στο τροπο που χρησιμοποιειται αλλα κανει πανω κατω την ιδια δουλεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατι η ζελατινη τι ειναι; απο το φεγγαρι; το αγαρ αγαρ ειναι απο φυκια και ειναι πιο δυνατο απο την ζελατινη και εχει διαφορα στο τροπο που χρησιμοποιειται αλλα κανει πανω κατω την ιδια δουλεια.

Ναι σόρυ, ήθελα να γράψω ότι δεν είναι ζωική, η άλλη ζελατίνη από κόκκαλα δεν είναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι σόρυ, ήθελα να γράψω ότι δεν είναι ζωική, η άλλη ζελατίνη από κόκκαλα δεν είναι;

Πηκτικο μεσο ειναι. Υπαρχουν διαφορα αλλα προιοντα με αντιστοιχο αποτελεσμα, αγαρ αγαρ, γκουαρ, ξανθανη και αρκετα αλλα. Η ζελατινη ειναι η πιο κοινη στην Ελλαδα και η πιο διαδεδομενη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ριξτα μεσα σε ενα ταπερ με ξανθη μπυρα και αστα κανα 2-3 ωρες μεσα στο ψυγειο. Πιπερι στο ψησιμο και αλατι (ιμαλαιων) μονο οταν βγαινουν απο τη φωτια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Οι βασεις σε ενα κεικ ειναι αλευρι αυγα βουτυρο ζαχαρη γαλα baking/αλατι

 

Εκτος απο το baking soda, τι μας προσφερουν τα αλλα υλικα;

 

Ας πουμε εχουμε ενα κλασικο

200γμ αλευρι

200γμ βουτυρο

200γμ γαλα

200γμ ζαχαρη

3 αυγα.

 

πχ αν βαλουμε 300γμ βουτυρο αντι για 200γμ, τι θα επηρεαστει; Θα γινει πιο μαλακο; πιο αφρατο, πιο συμπυκνωμενο, πιο υγρο; 

Ομοιως και για τα υπολοιπα υλικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...