Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αβοκάντο σιρόπι σφενδάμου Άκης και κουραφέξαλα.

Γαλακτομπουρεκάκια της κόλασης αλλά papoys πρωϊνά. Ήρθαν και δύο φίλοι με τα παιδάκια τους πριν λίγο οπότε έμεινε το ταψί στο νεροχύτη και περιμένει πλύσιμο.bigeye1

 

IMG_1772.JPG

  • Like 5
Δημοσ.

IMG_20180921_155609_HDR.jpg.720fb1ff747618cb41c974afb899e60f.jpg

Εφτιαξα σπιτικο γυρο που ηθελα και μοιραζομαι την συνταγη και καποιες πληροφοριες.

Καταρχας, χρησιμοποιησα για οδηγο κυριως αυτο εδω το βιντεο:


 Με πολλες αλλαγες ωστοσο στα υλικα. Χρησιμοποιησα περιπου 20 διαφορετικα καρυκευματα και μπαχαρικα, απο ελαιολαδο και μηλοξυδο, μεχρι καυτερο πιπερι σκορπιο του Τρινιδαδ, κουρκουμα, θυμαρι και θρουμπι.
Δεν εβγαλα καθολου μα καθολου αλατι που το αποφευγω.

Ειλικρινα δεν την ψωνιζω, αλλα ηταν απο τους καλυτερους γυρους που εφαγα στη ζωη μου. Καμια σχεση με τα πετσια και τα ξιγκια που βαζουν σχεδον ολοι οι σουβλατζηδες πλεον. Αξιζει να το δοκιμασει ο καθενας, δεν ειναι καθολου δυσκολο και το τελικο αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο.

  • Like 8
  • Thanks 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπράβο σου :)
Αξίζουν τέτοιες προσπάθειες.
Έχει ένα κακό το να μάθεις να μαγειρεύεις.
Μετά από αρκετό καιρό, όλα τα έξω θα σου φαίνονται χάλια, άνοστα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

 

  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω μπάρες με κύριο συστατικό το πίτυρο βρώμης.

Σκοπός είναι να έχω έτοιμες μπάρες για όταν θέλω να φάω βρώμη, δηλαδή ένα γεύμα πολύ καλής ποιότητας χωρίς περιττά λίπη και ζάχαρες για να μην έχει πολλές θερμίδες και να είναι υγιεινό. Απαιτήσεις για καλή γεύση δεν υπάρχουν προφανώς.

Άλλα συστατικά που σκέφτομαι θα μπορούσα να βάλω: λίγα αμύγδαλα, ελάχιστα κράνμπεριες, στέβια και γάλα(?) άμα χρειάζεται.

 

Μπορεί να φτιαχτεί κάτι με αυτά κυρίως τα συστατικά? Ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα για την διαδικασία ενώ κάτι συνταγές που είδα χρειαζόντουσαν ίσα με την διπλάσια ποσότητα λιπαρής ουσίας(ταχίνι, φυστικοβούτυρο) σε σχέση με την βρώμη...

Δημοσ.
12 minutes ago, cthulhucarbide said:

Θέλω να φτιάξω μπάρες με κύριο συστατικό το πίτυρο βρώμης.

Σκοπός είναι να έχω έτοιμες μπάρες για όταν θέλω να φάω βρώμη, δηλαδή ένα γεύμα πολύ καλής ποιότητας χωρίς περιττά λίπη και ζάχαρες για να μην έχει πολλές θερμίδες και να είναι υγιεινό. Απαιτήσεις για καλή γεύση δεν υπάρχουν προφανώς.

Άλλα συστατικά που σκέφτομαι θα μπορούσα να βάλω: λίγα αμύγδαλα, ελάχιστα κράνμπεριες, στέβια και γάλα(?) άμα χρειάζεται.

Μπορεί να φτιαχτεί κάτι με αυτά κυρίως τα συστατικά? Ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα για την διαδικασία ενώ κάτι συνταγές που είδα χρειαζόντουσαν ίσα με την διπλάσια ποσότητα λιπαρής ουσίας(ταχίνι, φυστικοβούτυρο) σε σχέση με την βρώμη...

Φτιαχνω τακτικα μπαρες βρωμης, δεν βρισκω την σελιδα της συνταγης μου.

Πρακτικα μπορεις να βαλεις σχεδον οτιδηποτε ειναι ξηρο / εχει μικρη περιεκτικοτητα υγρασιας. Ξηρους καρπους, αλλα δημητριακα, αποξηραμενα φρουτα, κυριολεκτικα 1002 πραγματα.

Με γαλα δεν εχω δοκιμασει ποτε. Τις χτυπαω σε συνδιασμο μελι/ταχινι, οπου σε καμια περιπτωση δεν ειναι σε ιση ποσοτητα με τα υπολοιπα υλικα, ουτε καν το 1/3. 

Βαζω παντως κολοκυθοσπορους που εχουν και πολυ πρωτεινη, γκοτζι,  χαρουπαλευρο, μελασσα μεταξυ αυτων. Γενικοτερα μπορεις να πειραματιστεις παρα πολυ, το οριο ειναι σχεδον αποκλειστικα οικονομικο εδω.

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Το γάλα σκέφτομαι μήπως χρειάζεται για να "δέσει" το όλο μείγμα.

Καλύτερο "δέσιμο" κάνει το ταχίνι και το μέλι 

Δημοσ.

Η συνταγή μου για μπάρες βρώμης (αν ενδιαφέρεται κανείς):

  • 10 gr corn Flakes
  • 1 g,Κανέλα
  • 170 gr Μέλι
  • 170 g ταχίνι
  • 20 gr κολοκυθοσπορος ψιχα
  • 40 gr Σταφίδα Μαύρη
  • 70 gr Ανάμικτοι Ξηροί Καρποί
  • 40 gr Αποξηραμένα φρούτα
  • 120 gr Βρώμη

Τα νούμερα "παίζουν" προφανώς, ανάλογα με την γεύση του καθενός. Με 20 κομμάτια (μπάρες) παίρνεις 148 θερμίδες ανά κομμάτι. Εκτέλεση εύκολη:

Όλα τα υλικά, εκτός των υγρών, μπαίνουν σε ένα λεκανάκι. Χρησιμοποιώ ένα inox για να καθαρίζεται ε-υ-κ-ο-λ-α.

Ξηροί καρποί στο μούλτι (όχι οι σπόροι), αποξηραμένα φρούτα κόβονται με μαχαίρι (τπτ βερίκοκα ή σύκα), κορν φλέικς σπάνε με το χέρι.

Ανακατεύω.

Ζεσταίνω λίγο το μέλι στο μικροκυμάτων, ρίχνω ταχίνι και μέλι μαζί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθω με το χέρι, σύντομα γίνεται όπως η ζύμη του ψωμιού. Απλώς είναι κολλώδες και πιο τραχύ λόγω των υλικών.

Όταν ομογενοποιηθεί, το απλώνω σε φόρμα κέικ. "Στρώνω" με το χέρι και το βάζω για κανένα μισάωρο στο ψυγείο.

Ξεφορμάρω σε λαδόκολλα. Το ψήνω για 10 λεπτάκια στον φούρνο. Εναλλακτικά το τεμαχίζετε απευθείας. Γούστα είναι αυτά. Κόβω σε 20 κομμάτια. Ανάλογα το σχήμα της φόρμας είτε το κόβω στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε δυάδες ή οριζοντίως (αν είναι χοντρό το μίγμα) και έπειτα κατά μόνας.

Διαφάνεια σε κάθε κομμάτι και τοποθέτηση σε βάζο που πάει στο ψυγείο. Έχω διατηρήσει μπάρες σε άριστη κατάσταση για 3 μήνες με αυτόν τον τρόπο. Δεν έπαθαν τπτ.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για μένα είναι τεράστιες οι ποσότητες ταχινιού και μελιού, διότι εγώ βρώμη θέλω να φάω, αλλά θα το δοκιμάσω με λίγο διαφορετικές αναλογίες και θα δω πως θα πάει

  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, cthulhucarbide said:

Το γάλα σκέφτομαι μήπως χρειάζεται για να "δέσει" το όλο μείγμα.

Συνταγή για το πως να το φτιάξω υπάρχει?

Με συνδιασμο ταχινιου/μελιου εχεις καλυτερο αποτελεσμα, με γαλα η νερο το τελικο αποτελεσμα δεν θα ειναι τραγανο, και θα βγει σαν παντεσπανι. Χρειαζεται λιπη και ζακχαρα σε καθε περιπτωση.

Η πρωτη συνταγη που ειχα δοκιμασει ειναι αυτη εδω

 

Υπαρχουν χιλιαδες ομως ακομα. Ψαξε με λεξεις κλειδια granola bar / energy bar στο youtube. Σιγουρα θα βρεις καποια στα μετρα σου.

  • Like 1
Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι οι μπάρες της παραπάνω συνταγής είναι μαλακές, όχι τραγανές. Λογικό λόγω μελιού/ταχινιού. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το "βρώμη θέλω να τρώω", αλλά προφανώς όσα υλικά βάλεις τόσα θα φας :) Το ταχίνι και το μέλι είναι απαραίτητα (όπως το γάλα, το νερό ή όποιο άλλο υγρό υλικό) για να δέσει το μίγμα. Παίξε με τις αναλογίες. Ξεκίνα με 100/100 μέλι/ταχίνι και πρόσθεσε στην πορεία λίγο-λίγο όσο βλέπεις ότι χρειάζεται. Ούτε το μίγμα θα πάθει κάτι αν "περιμένει", ούτε η γεύση θα αλλάξει. Απλά θα πλένεις συχνότερα τα χέρια σου :D Ίσως με μικρότερες αναλογίες να γίνουν πιο τραγανές και να "κολλήσει" το μίγμα εξίσου εύκολα.

Καλή επιτυχία.

  • Like 1
Δημοσ.

Καμιά συνταγή για καλό σπιτικό ταχίνι ή/και φυστικο/ρο παίζει?  (αν γίνεται 'light' και γευστικό :P)

Είχα δοκιμάσει μόνο φυστικο/ρο παλιότερα να κάνω αλλά δεν μου βγήκε όπως το ήθελα.

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μιας και δε βρίσκεις πλέον στα σούπερ-μάρκετ μείγματα για μους σοκολάτα ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος αυτήν την στιγμή να φτιάξεις μια μους σοκολάτα;

Να είναι και εύκολος βέβαια!

Οχι 15-20 βήματα!

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ο πιο εύκολος για μένα είναι: Φτιάχνεις σαντιγί, λιώνεις κουβερτούρα (ίσα να λιώσει και όχι να καίει) και τα ανακατεύεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...