Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Μπουρεκακια με ανθότυρο

Γαρίδες γκρατεν

Ψαροκροκετες

Παστουρμαδοπιτα

Κις Λόρεν

Κρεατοπιτα

Κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού

Σαγανάκι με μέλι

Κέικ μπανάνας.Εμπνευση από το ποστ σου χωρίς σοκο.

IMG_20181221_180809-1000x750.jpg

Εύκολα είναι αυτά;; :P

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 hours ago, frozex said:

ψάχνω κανά ορεκτικό εύκολο για πριν το τραπέζι των Χριστουγέννων. Σκέφτηκα κροκέτες (πατάτας, τυριού ή κ.α.) αλλά δεν θέλω να το κάνω deep fry.  Έχετε καμιά ιδέα; Κάτι για φούρνο ή και να μην θέλει ψήσιμο.

Φετα με μέλι και σουσαμι. (Φαντασου, μεχρι κι εγω η ασχετη πιστευω θα καταφερω να την φτιαξω!)

Μπρουσκετες που βαζεις ο,τι θες πανω. Ευκολακι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, therock είπε

Πως αποθηκευεις κρεμμυδια. Ακουσα δε μπαινουν ψυγειο. Τα αφησα εξω και μαλλον απο την υγρασια βγαλαν ριζες

Καλύτερα χωρίς το δυχτάκι και σίγουρα με ανοιχτή σακούλα.
(εκτός ψυγείου φυσικά)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, therock είπε

Η αληθεια ειναι οτι τα χα κλεισει στη σακουλα. Τωρα τα πεταω τι κανω

Όταν το κρεμμύδι βγάλει φύτρες (μικρότερες από τις δικές σου) σημαίνει ότι θα πρέπει να πεταχτεί σύντομα.
Στη δική σου περίπτωση δεν γνωρίζω. Αρχικά θα το μύριζα εξωτερικά και εάν δεν είχε κάποια περίεργη μυρωδιά τότε θα το έκοβα και θα έβλεπα το εσωτερικό του. Εάν το εσωτερικό είναι οκ, τότε θα του έβγαζα την φύτρα και ύστερα θα χρησιμοποιούσα το κρεμμύδι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, therock είπε

Πως αποθηκευεις κρεμμυδια. Ακουσα δε μπαινουν ψυγειο. Τα αφησα εξω και μαλλον απο την υγρασια βγαλαν ριζες

 

Πάντα σε χαρτοσακούλα, κλειστή.

Συνήθως παίρνω λίγα όσα χρειάζομαι για μία εβδομάδα.

Αλλά αν τυχόν πάρω περισσότερα τα κόβω σε φέτες για σαλάτα, ψιλοκομμένο για φαγητό και τα βάζω σε ταπεράκια στην κατάψυξη, έτοιμα για όποτε ξεμείνω ή βιάζομαι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
45 minutes ago, therock said:

Μπορω να χρησιμοποιησω Barilla ζυμαρικων στις φακες αν μου χει τελιωσει η σαλτσα ντοματας η θα βγει χαλια

Εξαρτάται ποια γεύση σάλτσας έχεις (καρμπονάρα? 😛 ) . Αν δεν είναι καμιά περίεργη δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα! :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

57 λεπτά πριν, therock είπε

Μπορω να χρησιμοποιησω Barilla ζυμαρικων στις φακες αν μου χει τελιωσει η σαλτσα ντοματας η θα βγει χαλια

Πρέπει να προσέξεις τα συστατικά που αναγράφει και γενικά να δοκιμάσεις πρώτα. Π.χ. έαν έχει σκόρδο θα πρέπει να προσέξεις την ποσότητα που θα βάλεις επιπλέον στις φακές. Και γενικά αν έχει συστατικά που δεν ταιριάζουν στις φακές. Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, φαντάζομαι θα σε ικανοποιήσει σε γενικές γραμμές.

Καλά που είσαι και δεν υπάρχει κάπου κοντά να πάρεις σάλτσα? :D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 3/1/2019 στις 12:21 ΜΜ, Stamer είπε

Πρέπει να προσέξεις τα συστατικά που αναγράφει και γενικά να δοκιμάσεις πρώτα. Π.χ. έαν έχει σκόρδο θα πρέπει να προσέξεις την ποσότητα που θα βάλεις επιπλέον στις φακές. Και γενικά αν έχει συστατικά που δεν ταιριάζουν στις φακές. Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, φαντάζομαι θα σε ικανοποιήσει σε γενικές γραμμές.

Καλά που είσαι και δεν υπάρχει κάπου κοντά να πάρεις σάλτσα? :D

Οχι απλα επειδη δε μαγειρευω συχνα και ληγει υποτιθεται 4 μερες αφου την ανοιξεις, σκεφτομουν πως αλλιως να τη χρησιμοποιησω. Σε απλες συνταγες βεβαια, εδω πχ βρισκω γκουρμιεδες σιγα μη τα κανω αυτα

https://www.eatthis.com/leftover-pasta-sauce/

https://thedecoratedcookie.com/20-recipes-use-pasta-sauce/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, therock είπε

Οχι απλα επειδη δε μαγειρευω συχνα και ληγει υποτιθεται 4 μερες αφου την ανοιξεις, σκεφτομουν πως αλλιως να τη χρησιμοποιησω. Σε απλες συνταγες βεβαια, εδω πχ βρισκω γκουρμιεδες σιγα μη τα κανω αυτα

https://www.eatthis.com/leftover-pasta-sauce/

https://thedecoratedcookie.com/20-recipes-use-pasta-sauce/

Η μαγειρική είναι και δημιουργία. Το αν θα ταιριάζει είναι σχετικό και δύσκολο να απαντηθεί γιατί σε κάποιον μπορεί να αρέσει και σε σένα όχι. Στην τελική θα είναι μια διαφορετική προσέγγιση δε είναι ότι θα βάλεις γάλα καρύδας, σάλτσα ντομάτας θα βάλεις. Μια χαρά θα είναι. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, therock είπε

Οχι απλα επειδη δε μαγειρευω συχνα και ληγει υποτιθεται 4 μερες αφου την ανοιξεις, σκεφτομουν πως αλλιως να τη χρησιμοποιησω.

Ό,τι περισσεύει από σάλτσα στην κατάψυξη για την επόμενη φορά!

Αλλά και μακαρονάδα ξανά σε 4 μέρες είναι πολύ?

Εκτός αν θες τόσο πολύ να μαγειρέψεις φακές, οπότε οκ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

therock, γιατί όχι και σε κάτι απλούστερο; Ας μην είναι φαγητό... Ας είναι από ένα σάντουιτς με σάλτσα, που λέει, μέχρι ομελέτα με διάφορα μέσα (πιπεριές, πατάτες τηγανιτές κλπ). Νόστιμα, απλά και γρήγορα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...