frozex Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Έχω κάτι ξεχασμένες μπανάνες στο ψυγείο και μου ήρθε η ιδέα για banana bread, έψαξα στο Youtube και βρήκα μερικές συνταγές. Κατέληξα στις 1 και 2. Τι πιστεύετε θα είναι πιο νόστιμο; Σκέφτομαι αντί για καρύδια να βάλω φουντούκια για να δώσει το άρωμα της πραλίνας ή να μην βάλω καθόλου ξυρό καρπό και να βάλω φυστικοβούτυρο αλλά φοβάμαι μην καλύψει τη γεύση της μπανάνας. Θα είναι πιο ωραία σαν brownie ή σαν κέικ; BTW θα το κάνω με μαργαρίνη και chia seeds αντί για βούτυρο και αυγά ώστε να βγει νηστίσιμο. 1
jonkyr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μου άρεσε η ιδέα του πρώτου βίντεο. Απλούστερο, χωρίς σοκολάτες και ξηρούς καρπούς, χωρίς αυγά. Το φυστικοβούτυρο με χαλάει, ίσως δοκίμαζα κι εγώ αυτό το κέικ αν έβρισκα εναλλακτική λύση για αυτό. Εγώ θα δοκίμαζα το κέικ. Καλή επιτυχία. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2018 από jonkyr 1
JimasGR Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Καποιος τροπος να φαω βρωμη σε υγιεινο γευμα χωρις να την καταλαβω; Δεν την μπορω καθολου σκετη ειναι σαν κομφετι. Εχω ακουσει για λευκο γιαουρτι και φρουτα αποξηραμενα ισως το δοκιμασω αν δεν βρω κατι καλυτερο.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Μπορείς να τη βράσεις και να προσθέσεις πράγματα για γεύση πχ κανέλα, κακάο, μέλι κλπ. Μεγάλη διαφορά θα κάνει και το ξύσμα πορτοκαλιού.
frozex Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, JimasGR είπε Καποιος τροπος να φαω βρωμη σε υγιεινο γευμα χωρις να την καταλαβω; Δεν την μπορω καθολου σκετη ειναι σαν κομφετι. Εχω ακουσει για λευκο γιαουρτι και φρουτα αποξηραμενα ισως το δοκιμασω αν δεν βρω κατι καλυτερο. άλεσε την στο μπλέντερ. στο γιαούρτι που λες το είχα δοκιμάσει παλιά και δεν τρωγόταν. απορρόφησε όλο το υγρό του γιαουρτιού και μετά όλο το μείγμα έγινε σαν στόκος. 1
papoys1 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, JimasGR είπε Καποιος τροπος να φαω βρωμη σε υγιεινο γευμα χωρις να την καταλαβω; Δεν την μπορω καθολου σκετη ειναι σαν κομφετι. Εχω ακουσει για λευκο γιαουρτι και φρουτα αποξηραμενα ισως το δοκιμασω αν δεν βρω κατι καλυτερο. Εγώ βάζω 3-4-5 (ανάλογα την όρεξη) μεγάλες κουταλιές σε μία κούπα ή μικρό μπολ λίγο γάλα ελαφρύ λίγο αλάτι και στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Την τρώω αμέσως γιατί την έχω συνηθίσει και μου αρέσει αλλά αν την αφήσεις μετά 5-10 λεπτά μαλακώνει και γίνεται σαν μία βελούδινη παχύρευστη κρέμα.Εγώ θα πρότεινα να μην βάλεις τίποτε άλλο μέσα αλλά αν πάλι έχεις πρόβλημα με τη γεύση μόλις τη βγάλεις από τα μικροκύματα ρίξε μία κουταλιά μέλι χωρίς φυσικά να έχεις βάλει αλάτι αρχικά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα , Εγώ την προτείνω με κεφίρ με λίγα αποξηραμένα φρούτα(π.χ.σταφίδα) και ξηρους καρπούς.Αν θες μπορείς να την βάλεις στο μπλέντερ.Συνήθως το κάνω αν τύχει και πάρω καμια φτηνή που γευστικά είναι άθλια.
jonkyr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σιχαινόμουν την βρώμη μέχρις ότου η σύζυγος άρχισε να την τρώει συνδυαστικά με άλλα υλικά. Πλέον τρώω σχεδόν καθημερινά ένα power πρωινό με 40γρ. βρώμη, 80 γρ. γάλα (κατσικίσιο), 5-10 γρ. power mix ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, λίγη κανέλα, μισή ή μία μπανάνα, μισό ή ένα ακτινίδιο (μαζί αυτά τα δύο, ανάλογα τα κέφια η απόφαση για την συνολική ποσότητα) και λίγο ρόδι. Αντί ακτινιδίου κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει αχλάδι (το πιο γινωμένο βγάζει τρομερή γεύση), μήλο, ροδάκινο, βερίκοκο, κεράσι, φράουλα. Εξαρτάται από την εποχή φυσικά. Αυτό ετοιμάζεται κάθε βράδυ, μπαίνει σε βαζάκι, τοποθετείται σε ψυγείο και το πρωί το παίρνω μαζί μου στη δουλειά. Το τρώω εκεί, περίπου μία ώρα αργότερα. Το οκτάωρο-δεκάωρο παραμονής στο ψυγείο επιτρέπει στα φρούτα να ενσωματώσουν τον χυμό τους στη βρώμη και μαζί με το γάλα βγάζουν μία εκπληκτική γλυκιά γεύση. Ωστόσο, από... όψη δεν λέει πολλά, μοιάζει με χυλό. Με τρομερά χρώματα όμως Δοκίμασε κάτι τέτοιο μία φορά και δεν θα χρειαστείς φαγητό από τις 9-10 το πρωί ως τη 1-2 το μεσημέρι. Άντε ένα μπισκοτάκι ή ένα πολύ πολύ μικρό σνακ για να φτάσεις ως το μεσημεριανό γεύμα (2-4 δλδ) με άνεση. EDIT: Επειδή το κατσικίσιο μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεις, έχω το κεφίρ ως αντικαταστάτη του γάλακτος. Προφανώς πιο ξινό και πηχτό μίγμα, αλλά εξίσου γευστικό. Αυτό όμως έχει περισσότερο την εικόνα γιαουρτιού, παρά αυτή που περιέγραψα παραπάνω. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από jonkyr 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, jonkyr said: Σιχαινόμουν την βρώμη μέχρις ότου η σύζυγος άρχισε να την τρώει συνδυαστικά με άλλα υλικά. Πλέον τρώω σχεδόν καθημερινά ένα power πρωινό με 40γρ. βρώμη, 80 γρ. γάλα (κατσικίσιο), 5-10 γρ. power mix ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, λίγη κανέλα, μισή ή μία μπανάνα, μισό ή ένα ακτινίδιο (μαζί αυτά τα δύο, ανάλογα τα κέφια η απόφαση για την συνολική ποσότητα) και λίγο ρόδι. Αντί ακτινιδίου κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει αχλάδι (το πιο γινωμένο βγάζει τρομερή γεύση), μήλο, ροδάκινο, βερίκοκο, κεράσι, φράουλα. Εξαρτάται από την εποχή φυσικά. Αυτό ετοιμάζεται κάθε βράδυ, μπαίνει σε βαζάκι, τοποθετείται σε ψυγείο και το πρωί το παίρνω μαζί μου στη δουλειά. Το τρώω εκεί, περίπου μία ώρα αργότερα. Το οκτάωρο-δεκάωρο παραμονής στο ψυγείο επιτρέπει στα φρούτα να ενσωματώσουν τον χυμό τους στη βρώμη και μαζί με το γάλα βγάζουν μία εκπληκτική γλυκιά γεύση. Ωστόσο, από... όψη δεν λέει πολλά, μοιάζει με χυλό. Με τρομερά χρώματα όμως Δοκίμασε κάτι τέτοιο μία φορά και δεν θα χρειαστείς φαγητό από τις 9-10 το πρωί ως τη 1-2 το μεσημέρι. Άντε ένα μπισκοτάκι ή ένα πολύ πολύ μικρό σνακ για να φτάσεις ως το μεσημεριανό γεύμα (2-4 δλδ) με άνεση. EDIT: Επειδή το κατσικίσιο μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεις, έχω το κεφίρ ως αντικαταστάτη του γάλακτος. Προφανώς πιο ξινό και πηχτό μίγμα, αλλά εξίσου γευστικό. Αυτό όμως έχει περισσότερο την εικόνα γιαουρτιού, παρά αυτή που περιέγραψα παραπάνω. Το γάλα πλεον μου προκαλεί δυσφορία στο στομάχι (ειδικά αν πιω και καφέ μαζί). Στο καπουτσίνο κλπ βάζω χωρίς λακτόζη ή σόγια που κάνουν εξίσου ωραίο αφρόγαλα. Το κεφίρ παραδόξως όσες φορές το δοκίμασα δεν μου προκάλεσε τη δυσφορία του γάλακτος και ίσως πρέπει να του δώσω μια ακόμη ευκαιρία... Το πρωί δεν τρώω τίποτα, πέρα από μια κουταλιά κανέλας (κευλάνης, γιατί η άλλη η πιο "χύμα" είναι τοξική σε τέτοιες ποσότητες) μαζί με μέλι και μετά ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αργότερα στο γραφείο ξεκινάει ο καφές και κάνα τοστάκι απλό.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, jonkyr είπε Σιχαινόμουν την βρώμη μέχρις ότου η σύζυγος άρχισε να την τρώει συνδυαστικά με άλλα υλικά. Πλέον τρώω σχεδόν καθημερινά ένα power πρωινό με 40γρ. βρώμη, 80 γρ. γάλα (κατσικίσιο), 5-10 γρ. power mix ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, λίγη κανέλα, μισή ή μία μπανάνα, μισό ή ένα ακτινίδιο (μαζί αυτά τα δύο, ανάλογα τα κέφια η απόφαση για την συνολική ποσότητα) και λίγο ρόδι. Αντί ακτινιδίου κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει αχλάδι (το πιο γινωμένο βγάζει τρομερή γεύση), μήλο, ροδάκινο, βερίκοκο, κεράσι, φράουλα. Εξαρτάται από την εποχή φυσικά. Αυτό ετοιμάζεται κάθε βράδυ, μπαίνει σε βαζάκι, τοποθετείται σε ψυγείο και το πρωί το παίρνω μαζί μου στη δουλειά. Το τρώω εκεί, περίπου μία ώρα αργότερα. Το οκτάωρο-δεκάωρο παραμονής στο ψυγείο επιτρέπει στα φρούτα να ενσωματώσουν τον χυμό τους στη βρώμη και μαζί με το γάλα βγάζουν μία εκπληκτική γλυκιά γεύση. Ωστόσο, από... όψη δεν λέει πολλά, μοιάζει με χυλό. Με τρομερά χρώματα όμως Δοκίμασε κάτι τέτοιο μία φορά και δεν θα χρειαστείς φαγητό από τις 9-10 το πρωί ως τη 1-2 το μεσημέρι. Άντε ένα μπισκοτάκι ή ένα πολύ πολύ μικρό σνακ για να φτάσεις ως το μεσημεριανό γεύμα (2-4 δλδ) με άνεση. EDIT: Επειδή το κατσικίσιο μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεις, έχω το κεφίρ ως αντικαταστάτη του γάλακτος. Προφανώς πιο ξινό και πηχτό μίγμα, αλλά εξίσου γευστικό. Αυτό όμως έχει περισσότερο την εικόνα γιαουρτιού, παρά αυτή που περιέγραψα παραπάνω. Από ξηρούς καρπούς δοκίμασε : πεκαν-κασιους-φιστικι αράπικο ελληνικό - καρύδια. Από αποξηραμένα φρούτα : σταφίδα-κρανμπερι Από σπόρους :κολοκυθοσπορο-ηλιοσπορο-λιναροσπορο Σε ποσότητες (1 κ.σ.) για να μη ξεφύγουμε θρρμιδικα.Τα βάζεις με την βρώμη. Ωραιος γευστικός συνδιασμός είναι και μια φέτα ψωμί ζέας με ταχίνι με προβιοτικες ίνες ή ολικής με τριμμένα καρύδια/ηλιόσπορο.
jonkyr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, CallMeRp είπε Από ξηρούς καρπούς δοκίμασε : πεκαν-κασιους-φιστικι αράπικο ελληνικό - καρύδια. Από αποξηραμένα φρούτα : σταφίδα-κρανμπερι + μύρτιλο (οι τρεις επιλογές μου) Από σπόρους : κολοκυθοσπορο-ηλιοσπορο-λιναροσπορο Σε ποσότητες (1 κ.σ.) για να μη ξεφύγουμε θρρμιδικα (κάπου τόσο βάζω, αλλά εξαρτάται από τα υλικά που έχω ήδη προσθέσει).Τα βάζεις με την βρώμη. Ωραιος γευστικός συνδιασμός είναι και μια φέτα ψωμί ζέας με ταχίνι με προβιοτικες ίνες ή ολικής με τριμμένα καρύδια/ηλιόσπορο. (εκπληκτικός συνδυασμός, αλλά προτιμώ το μέλι, όχι ξηρούς καρπούς). .... Spoiler Ψωμί ζέας φτιάχνω πια μόνος μου, συνταγή ψωμιού έχω βάλει μερικές σελίδες πιο πίσω. Πλέον έχω αφήσει στην άκρη και το προζύμι, φτιάχνω απίθανο ζέας+μαλακό ολικής (με μαγιά) χωρίς καν να ζυμώσω. Δεν λερώνω καν τα χέρια μου! Συνταγή από τον μυλωνά όπου αγοράζω το αλεύρι. Όταν μου περιέγραψε την διαδικασία, δεν πίστευα ότι μπορεί να γίνει ψωμί τόσο εύκολα. Και τώρα πια, σε μία ώρα, άντε 70 λεπτά, βγάζω από τον φούρνο ζεστό, φρέσκο, σπιτικό ψωμάκι όποτε μου καπνίσει/έχω χρόνο/θέλω/δεν βαριέμαι. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από jonkyr
skiabox Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Στις 30/11/2018 στις 6:07 ΜΜ, frozex είπε Ο πιο εύκολος για μένα είναι: Φτιάχνεις σαντιγί, λιώνεις κουβερτούρα (ίσα να λιώσει και όχι να καίει) και τα ανακατεύεις. Εύκολο ακούγεται!
frozex Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, skiabox είπε Εύκολο ακούγεται! Μους
vastegial_74 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Για όσους θέλουν να τρώνε βρώμη μια καλή λύση είναι σε ομελέτα. Δύο αυγά, 40 γραμμάρια βρώμη και κάποιο τυρί, εγώ βάζω κατσικίσιο. Σε μικρό τηγανάκι ειδικά γίνεται σαν πανκεικ. Αν μάθεις και τους χρόνους που διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα και ει κρουστά απ' έξω και μέσα είναι ζουμερή με το τυρί λιωμένο. Άλλες φορές βάζω και φέτα ή κάποια γραβιέρα. Μαύρο πιπέρι και βουαλά.
evabb Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) τρωω κι εγω βρωμη τον τελευταιο χρονο και μου αρεσει παρα πολυ. το δικο μου μειγμα εχει ως εξης κρυα βρωμη -27γρ βρωμη (ειναι σε φακελακια γι αυτο ειναι ακριβως παντα τοσο oats express quaker) -125ml φυτικο γιαουρτι σογιας (νομιζω οτι τοσο ειναι το καθε κουτακι της φωτογραφιας στο λινκ) https://www.alpro.com/befr/produits/alternative-vegetale-au-yaourt/petit/nature -1-2 κουταλακια του γλυκου μελι (λιγακι γενναια) -2-3 κουταλακια τριμεννα καρυδια (τα αγοραζω ολοκληρα και τα χτυπαω στο γουδι και τα φυλαω σε ενα ταπερακι) εναλακτικα πεκαν ή στην βαρεμαρα αμυγδαλα σε φετες που πωλουνται ετοιμα αλλα δεν εχουν πολυ γευση -μισο κουταλακι κανελα τα ανακατευω ολα πολυ καλα και ετοιμο. σε μεγαλες ορεξεις βαζω μυρτιλα (με το ματι) ή μια μπανανα κομμενη σε φετες απλα με τα φρουτα στο τελος ειναι παρα πολυ μεγαλη ποσοτητα για μενα και δεν καταφερνω να την τελειωσω παντα ζεστη βρωμη 27γρ βρωμη (το ιδιο φακελακι) 180 ml φυτικο γαλα αμυγδαλου (τα φακελακι oats express εχουν μια γραμμη πανω που σου λεει ποσο γαλα να βαλεις, χρησιμοποιειται δλδ σαν μεζουρα) τα βαζω αυτα τα δυο σε ενα κατσαρολακι και το αναβω ετοιμαζω το μπολ μου βαζοντας παλι κανελα, καρυδια και μελι, συνηθως παιρνει λιγο παραπανω μελι για να εχεις την ιδια γλυκα με την κρυα βερσιον. οταν ερθει και βρασει το γαλα με την βρωμη και χυλωσει καλα το σβηνω και το ριχνω στο μπολ και ανακατευω καλα. αραιωνει ο χυλος επειδη εννονεται με το μελι αλλα τρωγεται μια χαρα με το κουταλι. για τις κρυες μερες ειναι οτι πρεπει. γενικα ειναι σαν να τρως μελομακαρονα οποτε δοκιμαστε το! πρεπει να πειραματιστω με μαυρες σταφυδες παντως 27 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε Για όσους θέλουν να τρώνε βρώμη μια καλή λύση είναι σε ομελέτα. Δύο αυγά, 40 γραμμάρια βρώμη και κάποιο τυρί, εγώ βάζω κατσικίσιο. Σε μικρό τηγανάκι ειδικά γίνεται σαν πανκεικ. Αν μάθεις και τους χρόνους που διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα και ει κρουστά απ' έξω και μέσα είναι ζουμερή με το τυρί λιωμένο. Άλλες φορές βάζω και φέτα ή κάποια γραβιέρα. Μαύρο πιπέρι και βουαλά. βασικα ειναι πανκεικ αυτο που περιγραφεις, και γενικα μπορεις να φτιαξεις πολλα πραγματα με βρωμη, οπως μπισκοτα ή να παναρεις κοτοπουλο. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2018 από evabb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα