Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην φωτό ειναι το attachment απο ενα mail που προφανως δεν εχουμε προσβαση :Ρ

sigh , και νομιζα οτι θα επιανε. θα τις ποσταρω αυριο.:P

Δημοσ.

 

 

 

 

 

απο τωρα να περιμενεις στην ουρα.μιλαμε λενε πολυ!!εγω περνω παντοτε με πραλινα και αχνη ζαχαρη.τα πιροσκι δεν ειναι τιποτα τρομερο.παντως ολα ειναι vfm.τσεκαρε το τιμοκατάλογο

μιας και η νενυα με παρατησε, μαλλον θα παντρευτω εσενα

θα σου κανω οσα γλυκα θες

Αχχ μη σε παρακαλώ όχι αλλα γλυκά προσπαθώ να τα σταματήσω για λίγο :((το έχω παρακάνει το τελευταίο καιρό...)
Δημοσ.

Σάρεσαν τα μπισκότα τελικά; Ικανοποιημένος από την συνταγή, ήταν τόσο λαχταριστά όσο έλεγε ο τύπος;

 

Η δέυτερη φουρνία που εκανα την Κυριακή στην οποία τα εβγαλα νωρίτερα(γύρω στα 18,5-19 λεπτά αντι για 20) και εβαλα τον φούρνο 170C(μετά απο την υποδειξη του Τούφα σχετικά) βγήκε πολύ καλυτερη. Τα μπισκότα ακόμα και μέχρι χθες που εφαγα παραμένουν σχετικά τραγανά και μαλακά(Στην 1η προσπάθια την Παρασκευή βγήκαν τραγανά και λιγο σκληρά). Σαν γεύση ειναι επίσης πολύ ωραία. Θα ξανακάνω σίγουρα.

 

Η συνταγή εβγαλε 33 μπισκότα σε μενα.

Δημοσ.

λοιπον ολα εγιναν οπως επρεπε. επηξε οσο επρεπε(στην φωτο ειναι απο ψηγειο) και γευση κομπλε.

η συνταγη οντως ειναι οκ.

img20130206224840.jpg

img20130206224913.jpg

 

done.

  • Like 2
Δημοσ.

λοιπον ολα εγιναν οπως επρεπε. επηξε οσο επρεπε(στην φωτο ειναι απο ψηγειο) και γευση κομπλε.

η συνταγη οντως ειναι οκ.

ωραιος! Αντε επομενο βημα να βρεις καμια φαρμα να παρεις ωμο γαλα :D

  • Like 1
Δημοσ.

... να βρεις καμια φαρμα να παρεις ωμο γαλα :D

 

Πω ρε Τουφ, τώρα το θυμήθηκα: είχα πάρει πρόβειο γάλα από ένα μαντρί στο χωριό, φρέσκο φρέσκο λέμε, και μάλιστα ήταν την εποχή που (με είπανε πως) τα πρόβατα βγάζουν το καλύτερο γάλα, Μάιος. Δεν μπόρεσα να το κάνω τότε κάτι, και το έβαλα σε ένα μπουκάλι και στον καταψύκτη. Λέω να κάνω καμιά κρέμα ή κάνα ρυζόγαλο για τα παιδιά. Η γιαγιάκα από δίπλα με είπε ότι θέλει αραίωση 1 προς 1 με νερό, και μετά καλό βράσιμο λέει, να φουσκώσει 3 φορές. Ισχύει; Δεν το έχουμε καταστρέψει το γάλα έτσι;

Δημοσ.

τελικά έκανα όπως είπε η θείτσα. Και με το γάλα μετά έκανα αυτήν εδώ την κρέμα της Αργυρώς, η οποία Αργυρώ είναι πολύ γαμάτη, όπως και η κρέμα της. Αντί για σοκολάτα γάλακτος έβαλα κουβερτούρα, και έβαλα λίγη ζάχαρη παραπάνω. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως γινόταν ακόμα καλύτερη με μέλι.

 

 

Παράλληλα έχω ένα μάγουλο μοσχαρίσιο στην κατσαρόλα από τις 9.30. Έχει γίνει βούτυρο ε!

Δημοσ.

οταν θελουμε να φτιαξουμε λαχανικα (ας πουμε μπροκολο) και θελουμε πρωτα να το βρασουμε και μετα να κανουμε αυτο που το περναμε με λιγο βουτυρο απο το τιγανι και θελουμε το λαχανικο να μην εχει γινει νιανια αλλα να κραταει , ποση ωρα πρεπει να το βρασουμε?

 

υπαρχει αλλη διαδικασια η ειναι ετσι οπως το περιεγραψα?(σε φαση θελουν μετα το βρασιμο παγωμενο νερο η καποια αλλη τσακπινια?)

Δημοσ.

Σε νερο που βραζει, με μπολικο αλατι, βαλε το μπροκολο για 1 λεπτο max. (αναλογα βεβαια πως σου αρεσουν)

Επειτα σε νερο με παγακια για να σταματησεις τον βρασμο.

Μετα καντα ο,τι θες.

 

Γενικοτερα ψαξε για τεχνικες με τον ορο μπλανσαρισμα (blanching)

  • Like 1
Δημοσ.

τελικά έκανα όπως είπε η θείτσα. Και με το γάλα μετά έκανα http://www.argiro.gr/recipes/%C3%8E%C2%BA%C3%8F%C2%81%C3%8E%C2%AD%C3%8E%C2%BC%C3%8E%C2%B1-%C3%8F%C2%83%C3%8E%C2%BF%C3%8E%C2%BA%C3%8E%C2%BF%C3%8E%C2%BB%C3%8E%C2%AC%C3%8F%C2%84%C3%8E%C2%B1%C3%8F%C2%82]αυτήν εδώ[/url] την κρέμα της Αργυρώς, η οποία Αργυρώ είναι πολύ γαμάτη, όπως και η κρέμα της. Αντί για σοκολάτα γάλακτος έβαλα κουβερτούρα, και έβαλα λίγη ζάχαρη παραπάνω. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως γινόταν ακόμα καλύτερη με μέλι.

 

 

Παράλληλα έχω ένα μάγουλο μοσχαρίσιο στην κατσαρόλα από τις 9.30. Έχει γίνει βούτυρο ε!

H θεία δεν είχε άδικο, αλλά όχι και δίκιο. Ναι το γάλα ειναι πιο ασφαλές αν το παστεριωσεις (ακόμη και με το 3πλο βρασμο www.motherearthnews.com/ask-our-experts/pasteurize-raw-milk-at-home.aspx#axzz2KDoKRUSs για πιο καλά ) χάνει την γεύση του αν θελουμε να κάνουμε τυρί κλπ.

 

Οσο για το μάγουλο, πως τολμας γκουρμεδιαρη κλπ κλπ. Να προλάβω τον τραγανεους που θα τα πει

Δημοσ.

Εκανα σημερα συτες τις πίτες-πιτσάκια που έγραψε ο lefterman και ηταν πεντανοστιμες για φαγητακι στα γρηγορα.

Αφου τις ειχα ξεπαγωσει, τις λάδωσα και τις εριξα στο φουρνο για 2-3 λεπτά, τις εβγαλα και μετα εβαλα πουμαρό, σαλαμάκι, πιπεριά και τριμένο κασέρι.ΠΟΛΥ ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ

dsc0193xi.jpg

  • Like 2
Δημοσ.

 

 

 

Εκανα σημερα συτες τις πίτες-πιτσάκια που έγραψε ο lefterman και ηταν πεντανοστιμες για φαγητακι στα γρηγορα.

Αφου τις ειχα ξεπαγωσει, τις λάδωσα και τις εριξα στο φουρνο για 2-3 λεπτά, τις εβγαλα και μετα εβαλα πουμαρό, σαλαμάκι, πιπεριά και τριμένο κασέρι.ΠΟΛΥ ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ

dsc0193xi.jpg

 

 

 

 

Oι γυρόπιτες για πιτσάκια στα γρήγορα είναι τρελό must. Απορώ πως γίνεται και πολύς κόσμος το αγνοεί.

  • Like 3
Δημοσ.

 

 

 

 

 

 

 

Oι γυρόπιτες για πιτσάκια στα γρήγορα είναι τρελό must. Απορώ πως γίνεται και πολύς κόσμος το αγνοεί.

 

 Επίσης

 

 137611-%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%A3%CE%91%20

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...