kuzko21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 www.foodnetwork.com/recipes/good-eats/oven-roasted-broccoli-recipe/index.html το βιντεακι δεν δουλευει μονο σε εμενα? σημερα θα δοκιμασω να το μπλανσαρω και μετα να το περασω με λιγο βουτιρο απο το τηγανι (η μιπως να το βαλω σε κανα φουρνο για λιγο?) επισης billdanos , τι εχει μεσα η γουρουνοσως με το ροκφορ?
Toufas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 πριν διαβασω ολο το ποστ σου σκεφτομουν οτι το κιτρικο νατριο μπορουμε να το φτιαξουμε σπιτι με τα δυο υλικα που ειπες για το νερο που λεει μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το απιονισμενο νερο για το σιδερο, του εχουν βγαλει τα ιοντα ασβεστιου. ερωτηση, εχω φρεσκα κρανμπερις (ειναι στην καταψυξη πλεον) αλλα οι περισσοτερες συνταγες που βρισκω θελουν ξερα κρανμπερις. πως μπορω να ξερανω τα φρεσκα σωστα; Αυτα του εμποριου εχουν ζαχαρη μεσα. Χωρις ζαχαρη: http://lowcarbdiets.about.com/od/snacks/r/driedcran.htm Με αυτα που εχεις ισως να μην μπορεις να το κανεις, γιατι το νερο που εχουν μεσα τους τα "καταστρεφει" κατα την κλασσικη διαδικασια που τα παγωνουμε στην καταψυξη. Επειδη οι κρυσταλλοι που κανει ο παγος καταστρεφουν τα τοιχοι των κυτταρων με αποτελεσμα να εχουμε ενα πραγμα νιανια στο τελος. Φυσικα αυτο μπορουμε να το εκμεταλλευτουμε και να βαλουμε τα φρουτα που καναμε ετσι σε γλυκα, μιας και βαζουμε ενα πραγμα που μοιαζει με μαρμελαδα. Ειδικα με τις μπανανες ειναι ο προτεινομενος τροπος για να κανουμε γλυκα το βιντεακι δεν δουλευει μονο σε εμενα? σημερα θα δοκιμασω να το μπλανσαρω και μετα να το περασω με λιγο βουτιρο απο το τηγανι (η μιπως να το βαλω σε κανα φουρνο για λιγο?) επισης billdanos , τι εχει μεσα η γουρουνοσως με το ροκφορ? http://www.youtube.com/watch?v=2tA9oPemR-U Απο τον Alton brown πηρα σχεδον ολες μου τις βασεις για την μαγειρικη. Ειδικα αν εισαι λιγο κολλημενος και σου αρεσει να μαθαινεις τι πως και γιατι για κατι, ειναι οτι πιο καλο. 2
arxaggelos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Θα την φτιάξω σήμερα. Για τον ζωμό είπε αυτός έβαλε 2 κύβους σε 2 λίτρα νερό. Έχω κύβους ζωμό λαχανικών της γνωστής μάρκας. Δηλαδή θα βράσω 1 λίτρο και μετά θα διαλύσω 1 κύβο μέσα και τέλος; Αλάτι μπορώ να βάλω μετά το βράσιμο; (γιατί δεν ξέρω αν έχουν οι κύβοι μέσα). Ο κύβος είναι 10g Τωρα που το εγραψες προσεξα οτι ειπε "εβαλα 2 βιολογικούς κυβους σε 2 λιτρα". Εγω ακολουθησα τις οδηγιες στο κουτι των κυβων (1 κυβος/500ml) οποτε για ενα λιτρο εβαλα δυο. Ο Καλλιδης εβαλε 1 κύβο/1 λιτρο. Απο τη μια πραγματι εγινε αρκετά εντονη η γευση, απο την αλλη δεν ξερω εαν οι "φρεσκοι" κυβοι που εβαλα εγώ εχουν την ιδια ενταση με τους "ξερους". Παντως σιγουρα την αλλη φορα θα βάλω περισσοτερο νερο. Επειδή μου αρέσει η έντονη γεύση, ίσως βάλω κάπου στη μέση, πχ 1 κύβος/750ml.
..MementoMori.. Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Παντως παιδες αφου εχετε το μερακι, δεν ειναι τιποτα να φτιαχνετε που και που δικο σας ζωμο. Το κανεις με μια χυτρα και στο ψιλοκουτουρου, και παλι θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα απο τους κυβους, μεσα σε πολυ λιγοτερο απο 1 ωρα. Ειναι κριμα που δεν υπαρχουν στην αγορα ετοιμοι εμφιαλωμενοι ζωμοι, οπως στο εξωτερικο. 1
saya Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Νομιζω υπαρχουν σε μορφη ζελε στα σουπερμαρκετ
Chrisxxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Eιναι πιο ωραια αλλά υπερβολικά αλατισμένα σε σημειο που αν ξεχαστεις και βάλεις αλατι στο φαι να μην τρώγεται.
arxaggelos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Νομιζω υπαρχουν σε μορφη ζελε στα σουπερμαρκετ Αυτα πηρα.
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Τωρα που το εγραψες προσεξα οτι ειπε "εβαλα 2 βιολογικούς κυβους σε 2 λιτρα". Εγω ακολουθησα τις οδηγιες στο κουτι των κυβων (1 κυβος/500ml) οποτε για ενα λιτρο εβαλα δυο. Ο Καλλιδης εβαλε 1 κύβο/1 λιτρο. Απο τη μια πραγματι εγινε αρκετά εντονη η γευση, απο την αλλη δεν ξερω εαν οι "φρεσκοι" κυβοι που εβαλα εγώ εχουν την ιδια ενταση με τους "ξερους". Παντως σιγουρα την αλλη φορα θα βάλω περισσοτερο νερο. Επειδή μου αρέσει η έντονη γεύση, ίσως βάλω κάπου στη μέση, πχ 1 κύβος/750ml. Λέει η συνταγή πως μπορούμε να μην βάλουμε ζωμό αλλά απλώς βραστό νερό, οπότε είναι στην ευχέρεια μας πως το θέλουμε. Σήμερα τελικά έφαγα από έξω αλλά αύριο μεθαύριο θα βάλω 1 κύβο στο λίτρο και νομίζω θα είναι κομπλέ
zynif Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Πόσο υγιεινοί είναι όμως αυτοί οι κύβοι ;
SpirtouLisS Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Πόσο υγιεινοί είναι όμως αυτοί οι κύβοι ; θεωρώ τους ζωμούς λαχανικών εν δυνάμει πιο επικινδυνους απο τους ζωμους κρεατος. Ο ζωμος κρεατος και απο ενα οχι τοσο φρεσκο κρεας ή οστο να προερχεται κατα το βρασμο θα υποστει αποστειρωση. Στη χειροτερη λεμε παντα γιατι παλι ειναι καπως τραγικο να παραχτει ζωμος απο τετοια 1η υλη. Ο ζωμος μετα το βρασμο αν θεωρησουμε οτι ειναι ασφαλης και καταλληλος, με τη συμπηκνωση και λογω και περιεκτικοτητας σε αλατι δεν ειναι τοσο επιφοβος μεχρι να φτασει στα χερια μας. Δε θα ηθελα ομως να βαλω στο φαγητο μου ενα ζωμο ή σκονη ζωμου απο λαχανικα που εχουν φυτοφαρμακο ή εστω θειαφι ή αλλα μιγματα θειαφιου (που κακως μερικοι αγροτες θεωρουν βιολογικο παρασιτοκτονο). Ο βρασμος δε νομιζω να κανει κατι στα φυτοφαρμακα ή στις ενωσεις θειαφιου, που λογικα παραμενουν αναλοιωτα. Οποτε ειδικα στους ζωμους λαχανικων υποχρεωτικα βιολογικοι! 1
KiapeRas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Η αποστείρωση πάντως δεν κάνει και τόσα όσα νομίζουμε. Για παράδειγμα ο botilinum (αλλαντίαση που λέμε) υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθεί σε τέτοια σκευάσματα, κοσνερβες κλπ ( και σε κύβους λαχανικών αλλά γενικά σε αναερόβια περιβάλλοντα) ελευθερόντας αβέρτα κουβέρτα νευροτοξίνες. Έτσι και αν ακόμη θερμάνουμε εμείς ξανά και τον σκοτώσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τις τοξίνες που έχει ήδη αμολύσει και που θα μας στείλουν αδιάβαστους. Αυτή είναι όμως η στραβή. Το θέμα είναι τι βάζουνε μέσα για να μας διαφυλλάξουνε από όλα αυτά. Τα χημικά (για να μπορούν να περιοριστούν στο ελάχιστο τέτοιοι κίνδυνοι), ένα είναι σίγουρο: πως είναι αρκετά ισχυρά. Ένας κύβος βοδινού ζωμού για πραδειγμα για να συντηριθεί κλεισμένος στη συσκευασία και στην αποθήκη, στο ράφι χύμα, χειμόνα καλοκαίρι θέλει ή 90φευγα% αλάτι μέσα ή χημικότερα μέσα που σκοτώνουνε σχεδόν κάθε είδος επιμόλυνσης και ζωής καλής ή κακής για μας. Και το στομάχι μας, έντερα κλπ είναι γεμάτα από χλωρίδα ενζυμα κλπ. Όσο λοιπόν όξυνα περιβάλλοντα και να χουμε μέσα εκεί, όσο καλά προετοιμασμένα να'ναι, δαρβινικά και μόνο να το πάρεις η έκθεση τους σε τόσα νέα τεχνιτά χαρμάνια σημαίνει πως η επιβάρυνση είναι σχεδόν δεδομένη και συσωρευτική. υγ: μιας και μιλάμε για αποστειρώσεις,παίδες όσο και να καρβουνιάσετε το μοσχαρίσιο κρέας σας υπό τον φόβο μήπως πέσατε σε τρελή αγελάδα, από τα prions δεν γλιτώνετε ούτε με αίτηση... Έφαγα σήμερα ένα βυσινί κοντρα βραζιλιάνικο σιτεμένο για κανα μήνα, μιλάμε για εγγεφαλικό 1
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Την έκανα την σούπα, καλή βγήκε. Βέβαια όταν έλεγε αυτός ότι είναι γρήγορο φαγητό του δεκάλεπτου, μάλλον κάποιος άλλος του είχε καθαρίσει τα μανιτάρια και το κρεμμύδι
Toufas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Εγω φτιαχνω cookie dough εδω και κατι μερες 125 γραμμαρια βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου, γλυκαντικη ουσια (βαζω καθαρη stevia) και τα χτυπαω στο μιξερ και μετα βαζω αλευρι (εγω βαζω με χαμηλους υδατανθρακες ή αμυγδαλοψιχα ή αλευρι απο καρυδα) και μετα βαζω σοκολατα ψιλοκομμενη (100% κακαο σημερα, 80% συνηθως) και αν βαλω κανονικο αλευρι θα βαλω και μια κουταλια φυστικοβουτυρο (οποιος εχει φαει reese's peanut butter cups ξερει γιατι) και μερικες φορες βαζω και κακαο σκονη (100% παλι) ή αμυγδαλα. Μετα το κανω σαν μπαστουνι και το βαζω στο ψυγειο Το δικο μου αποτελεσμα ειναι για την διατροφη που κανω, και η συγκατοικος ειπε οτι δεν βρισκει καμια διαφορα με οτι εχει δοκιμασει απο μονη της. Ισως αν μπουνε αυγα και baking/σοδα να ψηθουν καλα, αλλα ειμαι λιγο ανωμαλος στο θεμα και προτιμω την ζυμη 1
zynif Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/mushroom-soup-with-stilton-apple-walnut-cro-tes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα