..MementoMori.. Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Εγω εφτιαξα σοκολατακια μερα που ειναι και εβαλα ζαχαρη, τσιλι και αποσταγμα βανιλιας στην κρεμα. Αν δεν της αρεσουν, θα της τα φερω στο κεφαλι! Τωρα παγωνει το μιγμα στο ψυγειο, αλλα δοκιμασα την ganache και μου αφηνε μια ευχαριστη ζεστασια. Τα επομενα θα ειναι με μεντα, αλλα θα ηθελα να δοκιμασω και τον βασιλικο να δω τι παιζει.
Toufas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 >tfw no gf παντως καναμε σε ενα μαγαζι σοκολατα με δεντρολιβανο και μια αλλη με θυμαρι. Δεν με τρελαινανε, αλλα δεν ηταν κακες. Προτιμω με αλατι για μενα ή καμμενη καραμελα
Toufas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 σημερα θα εχουμε αυτο η συνταγη ηταν αυτη: 200g (1 cup) chickpeas, soaked overnight 1 small onion, finely diced 1/3 tsp ground cinnamon 3 garlic cloves, crushed 3 tbsp tahini paste 170g minced lamb good pinch of salt juice of 1 lemon 5 tbsp olive oil black pepper sea salt a sprinkle of paprika leaves from a few sprigs of parsley directions 1 Rinse the soaked chickpeas under a cold water then place in a saucepan and top with roughly two litres (8 cups) of water and heat on a high flame. Once the water comes to a boil lower the flame to reduce to a simmer and leave to gently cook for just over an hour, occasionally skimming any scum that floats to the surface. 2 Meanwhile heat 2 tbsp of the olive oil in a small frying pan and sauté the onions on a low to medium heat until sweet and tender. Remove pan from heat and stir in the ground cinnamon. Set aside. 3 When the skins of the chickpeas are tender remove from the heat and pour off a little liquid, leaving just enough to be level with the chickpeas. Season with salt and pepper, and set aside. 4 Start the hummus by blitzing the cooked chickpeas in a blender or food processor until smooth, adding cooking liquid as needed for desired consistency. When smooth add in the lemon juice, tahini paste, garlic and remaining olive oil, and mix thoroughly. Taste and season with salt and pepper, and a touch more tahini if necessary. Spread the hummus over a large serving plate and leave somewhere warm while you prepare the lamb topping. 5 Place the frying pan of onions back on the heat and when hot add the minced lamb to the onion and oil mixture. Fry on a high heat and use your spatula to break the lamb up as it cooks. Once the lamb has crisped up season with salt and pepper, then scatter while still hot over the hummus. Sprinkle over the pimentón and parsley then serve immediately with a pile of warm flatbreads. αλλα επειδη δεν ηθελα να παρω ετοιμο κιμα, πηρα ενα κομματι απο τον ωμο και το αλεσα στο μιξερ. Ηταν πολυ καλο, και αρκετα πιο βαρυ απο οτι του φαινεται.
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Φτιάχνω καιρό καρμπονάρα και τρώγεται κομπλέ, αλλά πως την φτιάχνουμε; Αφού σουρώσω τα μακαρόνια ρίχνω την μισή κρέμα, μετά τα μακαρόνια και μετά την άλλη μισή για να ανακατευτεί πιο καλά και καλά. Ζεστένω και ανακατεύω μέχρι να πάρει μια βράση η κρέμα και μετά το βγάζω από το μάτι. Αλλά δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος, νομίζω κάτι μου διαφεύγει. Επίσης βούτυρο έχει νόημα να βάλουμε μαζί με την κρέμα ή όχι;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Φτιάχνω καιρό καρμπονάρα και τρώγεται κομπλέ, αλλά πως την φτιάχνουμε; Αφού σουρώσω τα μακαρόνια ρίχνω την μισή κρέμα, μετά τα μακαρόνια και μετά την άλλη μισή για να ανακατευτεί πιο καλά και καλά. Ζεστένω και ανακατεύω μέχρι να πάρει μια βράση η κρέμα και μετά το βγάζω από το μάτι. Αλλά δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος, νομίζω κάτι μου διαφεύγει. Επίσης βούτυρο έχει νόημα να βάλουμε μαζί με την κρέμα ή όχι; Η κανονική καρμποναρα δεν έχει μέσα κρέμα γάλακτος. Βάλε τα μακαρόνια να βράζουν. Τσιγάρισε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι μικρά κυβάκια μπεϊκόν, πανσέτα κλπ μέχρι να πάρουν χρώμα Χτύπα 2-3 κρόκους αυγών (για ποσότητα μακαρονάδας 2-3 ατόμων) με μερικές κουταλιές από το μακαρονόζουμο που βράζει (εγώ βάζω 6-7 κουταλιές μακαρονόζουμο και άλλες τόσες λευκό κρασί). Σούρωσε τα μακαρόνια, ρίξτα πίσω στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, ρίξε μέσα και το μπεϊκον μαζί με ότι λίπος βγάλει, και μετά το μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σου γίνει ομελέτα αλλά κάτι σαν κρέμα. Τέλος ρίξε και λίγη παρμεζάνα μέσα, ρίξε ένα τελευταίο ανακάτεμα και έτοιμα! Σερβίρεις με παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό ή δυόσμο ή και βασιλικό. 3
tsipouro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα, μια καλή καρμπονάρα.. http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=712
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα, μια καλή καρμπονάρα.. http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=712 Γιατι να βαλεις κομματι χωρις λιπος απο μπεικον? Για να βαλεις λαδι και βουτυρο πιο μετα?
tsipouro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δεν είναι δική μου η συνταγή. Φαντάζομαι για να αποφύγεις το άκρως ζωικό λίπος. Εγώ το βάζω as is
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Γιατι να βαλεις κομματι χωρις λιπος απο μπεικον? Για να βαλεις λαδι και βουτυρο πιο μετα? Επι τη ευκαιρία, τι θεωρείς ιδιανικότερο για μια super καρμπονάρα από αλλαντικό και σε τι μέγεθος κομμένο?
tsipouro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 pancetta για αλλαντικό και gruyere για τυρί Καλή μας όρεξη 1
tsipouro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Όχι την παντσέτα που πουλάνε στις καντίνες Κανονικά το αλλαντικό είναι guanciale, αλλά τρέχα γύρευε. Ομοίως και η pancetta Ο καλύτερος αντικαταστάτης είναι το απλό (όχι καπνιστό) bacon θεωρώ τους ζωμούς λαχανικών εν δυνάμει πιο επικινδυνους απο τους ζωμους κρεατος. Ο ζωμος κρεατος και απο ενα οχι τοσο φρεσκο κρεας ή οστο να προερχεται κατα το βρασμο θα υποστει αποστειρωση. Στη χειροτερη λεμε παντα γιατι παλι ειναι καπως τραγικο να παραχτει ζωμος απο τετοια 1η υλη. Ο ζωμος μετα το βρασμο αν θεωρησουμε οτι ειναι ασφαλης και καταλληλος, με τη συμπηκνωση και λογω και περιεκτικοτητας σε αλατι δεν ειναι τοσο επιφοβος μεχρι να φτασει στα χερια μας. Δε θα ηθελα ομως να βαλω στο φαγητο μου ενα ζωμο ή σκονη ζωμου απο λαχανικα που εχουν φυτοφαρμακο ή εστω θειαφι ή αλλα μιγματα θειαφιου (που κακως μερικοι αγροτες θεωρουν βιολογικο παρασιτοκτονο). Ο βρασμος δε νομιζω να κανει κατι στα φυτοφαρμακα ή στις ενωσεις θειαφιου, που λογικα παραμενουν αναλοιωτα. Οποτε ειδικα στους ζωμους λαχανικων υποχρεωτικα βιολογικοι! 2 καρότα 2 κρεμύδια 2 πράσινες πιπεριές 2 κόκκινες πιπεριές 2 σκελίδες σκόρδο 2 πράσα Τα μισά φύλλα από σέλινο Τσιγάρισε τα κρεμύδια με το σκόρδο και τα καρότα Ρίξε 2,5 λίτρα νερό και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα, με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι ( εγώ βάζω ολόκληρους τους κόκκους) Άστα να πάρουν μια βράση Χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό Άστα για μια ώρα (μέχρι να μαλακώσει το καρότο κυρίως) Στράγγιξε τα λαχανικά Βάλτα στο multi Ξαναβάλε το μίγμα στο ζουμί Ανακάτεψε καλά Άστα να κρυώσουν Βάλτα σε παγοκύστες Βάλτα στον καταψύκτη Τέλος Πεντανόστιμος και υγιεινός κύβος σε περιμένει
evabb Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 pancetta για αλλαντικό και gruyere για τυρί Καλή μας όρεξη Οχι γραβιερα στην καρμποναρα! πες τα ρε ανθρωπε, παρμεζανα η πεκορινο για καρμποναρα. ωραια μποχα το πεκορινο... 1
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Η κανονική καρμποναρα δεν έχει μέσα κρέμα γάλακτος. Βάλε τα μακαρόνια να βράζουν. Τσιγάρισε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι μικρά κυβάκια μπεϊκόν, πανσέτα κλπ μέχρι να πάρουν χρώμα Χτύπα 2-3 κρόκους αυγών (για ποσότητα μακαρονάδας 2-3 ατόμων) με μερικές κουταλιές από το μακαρονόζουμο που βράζει (εγώ βάζω 6-7 κουταλιές μακαρονόζουμο και άλλες τόσες λευκό κρασί). Σούρωσε τα μακαρόνια, ρίξτα πίσω στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, ρίξε μέσα και το μπεϊκον μαζί με ότι λίπος βγάλει, και μετά το μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σου γίνει ομελέτα αλλά κάτι σαν κρέμα. Τέλος ρίξε και λίγη παρμεζάνα μέσα, ρίξε ένα τελευταίο ανακάτεμα και έτοιμα! Σερβίρεις με παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό ή δυόσμο ή και βασιλικό. Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα