Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

toufa αυτη η συνταγη για καρμποναρα πως σου φαινεται;

την ειχε ποσταρει η εβα , την ειχα δοκιμασει και ηταν πολυ καλη.

pretty much the same με ο,τι ειπε ο billdanos...

  • Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι την παντσέτα που πουλάνε στις καντίνες :P

Κανονικά το αλλαντικό είναι guanciale, αλλά τρέχα γύρευε.

Ομοίως και η pancetta

Ο καλύτερος αντικαταστάτης είναι το απλό (όχι καπνιστό) bacon

 

 

2 καρότα

2 κρεμύδια

2 πράσινες πιπεριές

2 κόκκινες πιπεριές

2 σκελίδες σκόρδο

2 πράσα

Τα μισά φύλλα από σέλινο

 

Τσιγάρισε τα κρεμύδια με το σκόρδο και τα καρότα

Ρίξε 2,5 λίτρα νερό και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα, με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι ( εγώ βάζω ολόκληρους τους κόκκους)

Άστα να πάρουν μια βράση

Χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό

Άστα για μια ώρα (μέχρι να μαλακώσει το καρότο κυρίως)

Στράγγιξε τα λαχανικά

Βάλτα στο multi

Ξαναβάλε το μίγμα στο ζουμί

Ανακάτεψε καλά

Άστα να κρυώσουν

Βάλτα σε παγοκύστες

Βάλτα στον καταψύκτη

Τέλος

 

Πεντανόστιμος και υγιεινός κύβος σε περιμένει

Εγω οταν κανω προτιμω να τα βαλω στο φουρνο μαζι με αροματικα και λαδι και αλατι και αφου ψυθουν τα χτυπαω στου μουλτι και τα φιλτραρω και ετοιμος ο ζωμος.

Δημοσ.

Επι τη ευκαιρία, τι θεωρείς ιδιανικότερο για μια super καρμπονάρα από αλλαντικό και σε τι μέγεθος κομμένο?

Απεναντι απο την βαρβακειο, πουλαει ισπανικο μπεικον που ειναι αψογοτατο και φτηνο

 

Εγω οταν κανω προτιμω να τα βαλω στο φουρνο μαζι με αροματικα και λαδι και αλατι και αφου ψυθουν τα χτυπαω στου μουλτι και τα φιλτραρω και ετοιμος ο ζωμος.

Το νερο που το βαζεις?

Δημοσ.

Απεναντι απο την βαρβακειο, πουλαει ισπανικο μπεικον που ειναι αψογοτατο και φτηνο

 

Το νερο που το βαζεις?

Δεν βαζω πολυ νερο να ειναι πικτο και να εχει γευση το κανβ παγαγι οποτε μετα βαζω νερο πχ για μακαρονια και μετα μεσα το παγακι και τα μακαρονια περνουν γευση.

Δημοσ.

πουρε φτιαχνεις τοτε :P

χαχαχα θα ελεγα συμπικνομενο ζωμο  :lol: 

Αληθεια εχω δει στο ιντερνετ στο εξωτερικο οτι εχουν ζωμο σε τετρα πακ οπως οι χυμοι.

Παιζει κατι τετοιο Ελλαδα ?

 

Δημοσ.

ουτε στην αγγλια εχουν παντως τετοιο

 

ζωμο δεν κανεις, ο ζωμος εχει αλλο τροπο παρασκευης

Δημοσ.

την ειχε ποσταρει η εβα , την ειχα δοκιμασει και ηταν πολυ καλη.

pretty much the same με ο,τι ειπε ο billdanos...

 

αχα, βαριομουν να ψαξω το ποστ μου για να το ξαναβαλω

Δημοσ.

 

Ειχα προσφατα μια κουβεντα σχετικα με τον επαγγελματια vs αυτον που μαγειρευει στο σπιτι του. Πρεπει να βρω καποιο που να δειχνει μια service σε εστιατοριο...

  • Like 2
Δημοσ.

η συνταγη ηταν αυτη:

 

 

 

αλλα επειδη δεν ηθελα να παρω ετοιμο κιμα, πηρα ενα κομματι απο τον ωμο και το αλεσα στο μιξερ.  Ηταν πολυ καλο, και αρκετα πιο βαρυ απο οτι του φαινεται. 

ZAeEJnx.jpg

Δημοσ.

τι ψάρι είναι τούτο; Στα ελληνικά.

 

Άσπρο κάτασπρο σαν χιόνι, ΤΑΜΑΜ για κάρβουνο σε λέω! Εγώ θα το πετούσα πάνω στην φουφού χωρίς να το ακουμπήσω καν με το μαχαίρι :-D    Καλλιτέχνης ο μάστορης με το μαχαίρι όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...