Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για τα μηνύματα περί επιδόσεων (fps, gains, losses) και συναφή


Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators

Λοιπόν, το νήμα αυτό ανοίγει για να ακουστούν οι απόψεις των μελών του forum για το πώς θα συνεχίσουμε στο εξής με τα νήματα των παιχνιδιών. 

Το ζητούμενο είναι:

  • Θα συνεχίσουμε να έχουμε μηνύματα για τα performance gains και τα συγκριτικά στο κάθε νήμα παιχνιδιού;
  • Αυτού του είδους τα μηνύματα δεν μπορούν να γράφονται σε αντίστοιχα GPU/CPU νήματα στο hardware και γιατί όχι;
  • Ομοίως, ανεπιβεβαίωτες φημολογίες από πηγές όπως reddit κλπ όπως για παράδειγμα αυτό, θα πρέπει να παραμένουν στα νήματα;

Δεν θα υπάρξει poll προφανώς, γιατί δεν βγαίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα από αυτά και γιατί θέλω να διαβάσω ολοκληρωμένες απόψεις εδώ του καθενός. Ομοίως, δεν θα μετρήσουμε likes. 

Θα τοποθετηθώ κι εγώ παρακάτω.

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν και πολύ σπάνια θα αναλωθώ στο να γράψω πολλά για θέματα performance και bugs σε ένα thread, θα έλεγα ότι δεν με ενοχλούν καθόλου να υπάρχουν. Είναι ένα αρνητικός τομέας του παιχνιδιού που επιδέχεται συζήτησης και βοηθάει κάποιον που ίσως σκέφτεται να το αγοράσει στο να πάρει μια ενημερωμένη απόφαση. Αποτελεί κομμάτι του παιχνιδιού  και όπως θα ήθελα να δω μια συζήτηση γιατί ξέρω γω δεν είναι καλό το σενάριο αντίστοιχα θα ήθελα να δω και αυτό.

Όσο για το να γράφονται στα CPU/GPU threads, διαφωνώ για κυρίως δύο λόγους. Τα προβλήματα θα έπρεπε να μοιραστούν σε πάρα πολλά νήματα που πιθανότατα δεν έχουν όλα ιδιέταιρη παρακολούθηση, αναλόγως  του ποιου συνδυασμού CPU/GPU έχει ο καθένας. Επίσης, το να γράφονται αυτά εκεί μου ακούγεται σαν να γράφονται προβλήματα για drivers σε software thread και όχι στο αντίστοιχο thread που τα αφορά άμεσα, δηλαδή αυτό των καρτών.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Praetorian είπε

Λοιπόν, το νήμα αυτό ανοίγει για να ακουστούν οι απόψεις των μελών του forum για το πώς θα συνεχίσουμε στο εξής με τα νήματα των παιχνιδιών. 

Το ζητούμενο είναι:

- Θα συνεχίσουμε να έχουμε μηνύματα για τα performance gains και τα συγκριτικά στο κάθε νήμα παιχνιδιού;

- Αυτού του είδους τα μηνύματα δεν μπορούν να γράφονται σε αντίστοιχα GPU/CPU νήματα στο hardware και γιατί όχι;

Δεν θα υπάρξει poll προφανώς, γιατί δεν βγαίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα από αυτά και γιατί θέλω να διαβάσω ολοκληρωμένες απόψεις εδώ του καθενός. Ομοίως, δεν θα μετρήσουμε likes. 

Θα τοποθετηθώ κι εγώ παρακάτω.

Στο πρωτο εφοσον δεν θα εχουμε 2 ξεχωριστα θεματα θεωρω μια λυση την ανανέωση του πρωτου post με ενα section για τα τωρινά fix/optimizations/patches κλπ. Ετσι ωστε οταν καποιος εχει ενα θεμα να τσεκάρει το πρώτο post, αυτο βεβαια προϋποθέτει καποιος να τα μαζεψει και να ειναι και σωστά. :P  Αν δεν βρει λυση εκει τοτε δεν εχει να προσφερει κατι στο θεμα, δεν μπορουμε να συζητάμε για το configuration του καθενως και τι αλλο μπορει να παει στραβα στο pc του.

Αν δεν μπορει να γινει κατι τετοιο τοτε συμφωνώ στο να μεινει ως εχει δηλαδη να μην έχουμε επαναλαμβανομενα μηνύματα για performance όμως κάποια βασικά πράγματα θα πρέπει να υπάρχουν. 

Για το δευτερο προσωπικα δεν νομιζω οτι ειναι λυση, σε αυτα τα topics μιλανε περισσότερο για benchmarks/συγκρίσεις/τεχνικα χαρακτηριστικα κλπ αν ποσταρει καποιος "Εχω το x προβλημα με το rdr2" παλι θα εχει clutter το θεμα στο οποιο θα ποσταρει και δεν νομιζω να κατσει κανεις να του κανει troubleshooting. Γιατι πχ μπορει να εχει μια 1080 με εναν AMD, θα πρεπει να δουν αν ειναι gpu/cpu issue/bottleneck και να προχωρήσουν αναλογα, επισης δεν θα εχουν ολοι το παιχνιδι για να του πουν απο προσωπικη εμπειρια οπως συμβαινει στο εκαστοτε θεμα. Δεν μπορω να πω με σιγουρια βεβαια γιατι δεν τα παρακολουθω και ιδιαιτερα αυτα τα θεματα απλα δεν μου φαινεται ιδανική λυση.

Με λιγα λογια, βασικα guidelines που κανουν apply σε ολα τα συστήματα θεωρω οτι πρέπει να υπάρχουν/να επιτρέπονται στη συζητηση, τωρα αν καποιος εχει pc τιγκα στο clutter/hw issue/we αλλο και δεν του τρεχει καλα δεν θεωρώ οτι πρεπει να σπαμαρει το topic, οπως το ειχες πει ενα μήνυμα αρκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν εχω θεμα με το να γινεται συζητηση για το performance των παιχνιδιων. ας μην ξεχναμε περιπτωσεις οπως με το Arkham Knight, οπου το παιχνιδι ηταν πρακτικα unplaylable λογω του φρικτου optimization. oι παικτες ειναι και καταναλωτες και καλο ειναι να υπαρχει μια ενημερωση για ποσο καλα τρεχει το παιχνιδι που σκεφτεται να αγορασει.

απο κει και περα,  αν τρωμε δεκαδες σελιδες για το ποιος εβγαλε 2-3 frames παραπανω με το δικο του system setup, ε ναι, εκει ξεφευγει λιγο η κατασταση και ισως θα ηταν καλυτερα να γινονται τα συγκριτικα στο hardware section.

προτεινω να φτιαχτει ενα subsection στο hardware section η στο PC games section, οπου θαναι αποκλειστικα για συγκριτικα με τις επιδοσεις των παιχνιδιων (και εφαρμογων). ετσι καποιος θα μπορει να βρισκει αμεσως το σχετικο τοπικ για το παιχνιδι, για το οποιο τον ενδιαφερει να μαθει πως τα παει απο performance. και θα εχει αμεση προσβαση σε oλες τις φωτος και βιντεος με ολα τα συγκριτικα συγκεντρωμενα σε ενα μερος, αντι να τα ψαχνει να τα βρει διασπαρτα  στο κανονικο topic του παιχνιδιου. και φυσικα δεν θα γεμιζουμε τα υπολοιπα hardware subsections με τοπικς για παιχνιδια, ενω τα τοπικς των παιχνιδιων στο PC Gasmes sections θα εστιαζουν στα υπολοιπα μερη τους, gameplay, story, κτλ.

oι ειδησεις που ειναι φημες ας μενουν στα νηματα, αλλα να εχουν την υποδειξη οτι ειναι καθαρα φημες. και να γινεται η ενημερωση αλλα και να γνωριζει ο επισκεπτης οτι μπορει να μην ισχυει η ειδηση.

 

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως ο κυριότερος λόγος που παρακολουθώ θέματα στο pc gaming section είναι για να ενημερωθώ για το performance τους και για λύσεις που μπορεί να βοηθήσουν σε αυτό (πχ ultrawide fix, settings που είναι κοστοβόρα χωρίς να προσφέρουν κτλ). Το gameplay, story και το αν είναι ενδιαφέρον ή όχι το κρίνω και μόνος μου, χωρίς spoiler. Η διαφορά αυτών των δύο είναι ότι το θέμα του performance είναι αντικειμενικό ενώ του παιχνιδιού σαν εμπειρία υποκειμενικό. To να αναγράφονται όλα σε θέματα αντίστοιχων gpu/cpu είναι (και το θέτω όσο πιο κομψά μπορώ) τουλάχιστον χαζό. Πέρα από το χαμό που έχει να γίνει πώς θα παρακολουθείται κάτι τέτοιο; Τα θέματα του RDR2 σε ποιο ακριβώς θέμα πρέπει να αναγραφούν; Στα Navi, στo Vega, στα αντίστοιχα της Nvidia, σε όλα μαζί; Μήπως αν υπάρχει θέμα και με το cpu performance να γράφουμε και στο Intel και στο Ryzen; Yeah good luck with that. Κατανοώ την ανάγκη να μην υπάρχουν υπερβολές αλλά εσείς το πάτε σε λύση πονάει χέρι κόψει κεφάλι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, ADHD είπε

α)Στο πρωτο εφοσον δεν θα εχουμε 2 ξεχωριστα θεματα θεωρω μια λυση την ανανέωση του πρωτου post με ενα section για τα τωρινά fix/optimizations/patches κλπ.

β)Ετσι ωστε οταν καποιος εχει ενα θεμα να τσεκάρει το πρώτο post, αυτο βεβαια προϋποθέτει καποιος να τα μαζεψει και να ειναι και σωστά. :P 

α)Απο την στιγμη που τα περισσοτερα θεματα στην ενοτητα των παιχνιδιων τα ανοιγουν χρηστες(οι οποιοι πολλες φορες εχουμε δει να μην ξανασχολιαζουν στα ιδια τα θεματα που ανοιγουν),δεν προκειται να γινει στην πραξη αυτο που λες.

β)Αυτο που λες εχει πολυ ομορφα γινει στις προσφορες παιχνιδιων. Παρολα αυτα παλι παρα πολλοι ανα καιρους πεταγονται και ποσταρουν links απο κλειδαδικα της γκριζας ζωνης,για τον πολυ απλο λογο οτι δεν μπαινουν καν στον κοπο να κοιταξουν το πρωτο post.

 

Τελος οπως σωστα αναφερει ο συμφορουμιτης πιο πανω,οταν μιλαμε για θεματα αποδοσης στα οποια δεν παιζει ρολο αν εχεις nvidia/intel/amd,δεν γινεται να γραφτουν μονο σε καποιο συγκεκριμενο κομματι του hardware.

  • Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Λοιπόν για να καταλαβαίνουμε όλοι για τί μιλάμε και πού είναι το πρόβλημα καλύτερα:

Τα μηνύματα για bugs, προβλήματα με install, launch ή crashes, ακόμα και για unplayable framerate(!) είναι απολύτως αποδεκτά, αν και όπως καταλαβαίνετε αρμόδια forums για αυτά είναι εκεί όπου οι developers οι ίδιοι ή οι publishers μπορούν να τα δουν ή να προσφέρουν λύση. Είναι επαναλαμβάνω όμως απολύτως αποδεκτά εδώ και το νήμα δεν αναφέρεται σε αυτά.

Το νήμα αναφέρεται σε μηνύματα, ή τουλάχιστον εγώ θεωρώ προβληματικά και πως υπεφορτώνουν άσκοπα τα νήματα, όσα περιέχουν:

  1. Συγκριτικά μεταξύ GPU για το πώς τρέχουν το παιχνίδι. 
  2. Ανεπιβεβαίωτες φήμες για τεχνικά θέματα (πώς έχει γίνει το port, πόσο κακό είναι, τι προβλήματα δημιουργεί κλπ). Η έμφαση στο: ανεπιβεβαίωτες.
  3. Μηνύματα στο στυλ "κέρδισα +10", έχασα "-20 fps στο σύστημά μου".
  4. Μηνύματα στο ύφος "αν δεν πιάνουμε 60 fps εν έτει yyyy πάει χαθήκαμε", "αν είμαστε κλειδωμένοι στα 30 fps τότε γιατί να μην το πάρουμε σε κονσόλα", "έχω 4k οθόνη πώς/ θα πιάσω 60;"  κλπ.

Προσωπικά τα θεωρώ όλα τα παραπάνω προβληματικά, κάθε κατηγορία όμως σε διαφορετικό βαθμό. 

Και φυσικά ξεκινάμε ή ξεκινώ με δεδομένο ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι αυτή που συζητάμε, όχι κάτι θεωρητικό. Αυτό που γίνεται στα νήματα των παιχνιδιών και δη των μεγάλων κυκλοφοριών. Γιατί υπάρχουν και τα νήματα που κανείς δεν ενδιαφέρεται για fps και συγκριτικά και γίνεται μια χαρά συζήτηση πάνω στα παιχνίδια.

Και πάλι, θα επεκταθώ περισσότερο παρακάτω. 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι τα post τις πρώτες βδομάδες κυκλοφορίας ενός τίτλου είναι κατά 90% σχετικά με performance, κάτι που καταντάει κουραστικό. Αλλά, κακά τα ψέματα, σχετικά post μόνο στο topic του εκάστοτε τίτλου έχουν θέση. Όμως ενας περιορισμός στα ποια post "επιτρέπονται", γνωρίζουμε όλοι από την εμπειρία μας,  δεν θα τηρείται και θα έχουμε διαγραφές post και ενοχλημένα μέλη.

Προσωπικά θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή του @KilliK, ένα subsection αποκλειστικά για performance. 

Επεξ/σία από mike299
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι λογικό μπαίνοντας κάποιος σε ένα νήμα για ένα παιχνίδι να θέλει να ενημερωθεί για την ουσία του παιχνιδιού. Ιστορία, χαρακτήρες, κλπ. 

Από την άλλη είναι εξ ίσου λογικό να θέλει να ενημερωθεί και για την απόδοση ενός παιχνιδιού στον τεχνικό τομέα. Γιατί αν η απόδοση είναι όπως στο γνωστό παιχνίδι, τότε δεν έχει ίσως νόημα η πρώτη παράγραφος. 

Βέβαια στο ίδια νήμα αν ανακατεύονται και τα δύο γίνεται κομφουζιο, όπως μεγαλύτερο  κομφουζιο θα γίνει και στα αντίστοιχα νήματα των καρτων γιατί υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια. 

Η λύση πιστεύω βρίσκεται στην δημιουργία ενός άλλου section ,Games Performance , όπως θα είναι δυνατόν να συζητούνται αποκλειστικά τα τεχνικά θέματα κάθε παιχνιδιού, έτσι ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να έχει άποψη και για την ουσία του παιχνιδιού που θέλει να παίξει, αλλά και για την τεχνική του αρτιότητα, ή τα θέματα που έχει στην απόδοση στο ring του.

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Είναι λογικό μπαίνοντας κάποιος σε ένα νήμα για ένα παιχνίδι να θέλει να ενημερωθεί για την ουσία του παιχνιδιού. Ιστορία, χαρακτήρες, κλπ. 

Από την άλλη είναι εξ ίσου λογικό να θέλει να ενημερωθεί και για την απόδοση ενός παιχνιδιού στον τεχνικό τομέα. Γιατί αν η απόδοση είναι όπως στο γνωστό παιχνίδι, τότε δεν έχει ίσως νόημα η πρώτη παράγραφος. 

Βέβαια στο ίδια νήμα αν ανακατεύονται και τα δύο γίνεται κομφουζιο, όπως μεγαλύτερο  κομφουζιο θα γίνει και στα αντίστοιχα νήματα των καρτων γιατί υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια. 

Η λύση πιστεύω βρίσκεται στην δημιουργία ενός άλλου section ,Games Performances , όπως θα είναι δυνατόν να συζητούνται αποκλειστικά τα τεχνικά θέματα κάθε παιχνιδιού, έτσι ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να έχει άποψη και για την ουσία του παιχνιδιού που θέλει να παίξει, αλλά και για την τεχνική του αρτιότητα, ή τα θέματα που έχει στην απόδοση στο ring του.

Καταλαβαίνεις όμως έτσι πόσο δύσκολο είναι κάποιος που θέλει να παίξει ένα παιχνίδι που δεν βρίσκεται πλέον στην επικαιρότητα, πχ το Control, να ψάξει και να βρει σε ένα τέτοιο νήμα αυτό που τον ενδιαφέρει; Εδώ κάποιοι ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια κάθε δύο σελίδες σε κάθε παιχνίδι, φαντάζεσαι να είναι όλα έτσι αχταρμάς τι έχει να γίνει; Εκτός και αν εγώ δεν κατάλαβα καλά και λες να υπάρχει σε κάθε παιχνίδι και ένα θέμα όπως τώρα (που τώρα που το βλέπω αυτό εννοείς προφανώς). Προσωπικά δεν βρίσκω νόημα να έχει ένα παιχνίδι δύο θέματα.

Επεξ/σία από chrisde
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, chrisde είπε

Καταλαβαίνεις όμως έτσι πόσο δύσκολο είναι κάποιος που θέλει να παίξει ένα παιχνίδι που δεν βρίσκεται πλέον στην επικαιρότητα, πχ το Control, να ψάξει και να βρει σε ένα τέτοιο νήμα αυτό που τον ενδιαφέρει; Εδώ κάποιοι ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια κάθε δύο σελίδες σε κάθε παιχνίδι, φαντάζεσαι να είναι όλα έτσι αχταρμάς τι έχει να γίνει; Εκτός και αν εγώ δεν κατάλαβα καλά και λες να υπάρχει σε κάθε παιχνίδι και ένα θέμα όπως τώρα.

Ένα subsection για κάθε παιχνίδι

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, mike299 είπε

Ένα subsection για κάθε παιχνίδι

Κατάλαβα τι εννοείς (νομίζω). Αυτό θα μπορούσε να δουλέψει νομίζω. Υπό την έννοια ότι θα είναι ουσιαστικά μαζί, το ένα κάτω από το άλλο. Όχι το ένα σε ένα section και το άλλο αλλού.

Αν και μάλλον δεν εννοούσες αυτό, θα με ενδιέφερε να μάθω αν γίνεται τεχνικά, να δημιουργηθεί δηλαδή ένα υπο-θέμα κάτω από κάθε topic. (Μάλλον όχι φαντάζομαι)

Επεξ/σία από chrisde
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, chrisde είπε

Καταλαβαίνεις όμως έτσι πόσο δύσκολο είναι κάποιος που θέλει να παίξει ένα παιχνίδι που δεν βρίσκεται πλέον στην επικαιρότητα, πχ το Control, να ψάξει και να βρει σε ένα τέτοιο νήμα αυτό που τον ενδιαφέρει; Εδώ κάποιοι ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια κάθε δύο σελίδες σε κάθε παιχνίδι, φαντάζεσαι να είναι όλα έτσι αχταρμάς τι έχει να γίνει; Εκτός και αν εγώ δεν κατάλαβα καλά και λες να υπάρχει σε κάθε παιχνίδι και ένα θέμα όπως τώρα (που τώρα που το βλέπω αυτό εννοείς προφανώς). Προσωπικά δεν βρίσκω νόημα να έχει ένα παιχνίδι δύο θέματα.

η συζητηση γινεται διοτι ηδη γινεται αχταρμας επειδη στο ιδιο θεμα γινεται συζητηση για το performance και το gameplay ενος παιχνιδιου, με πολλες φορες το performance να επισκιαζει το gameplay σε δεκαδες σελιδες του τοπικ. το να διαχωριστουν τα δυο κομματια του παιχνιδιου στα δικα τους τοπικς, ισως ιεναι και η καλυτερη λυση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Praetorian είπε

 

  1. Συγκριτικά μεταξύ GPU για το πώς τρέχουν το παιχνίδι. 
  2. Ανεπιβεβαίωτες φήμες για τεχνικά θέματα (πώς έχει γίνει το port, πόσο κακό είναι, τι προβλήματα δημιουργεί κλπ). Η έμφαση στο: ανεπιβεβαίωτες.
  3. Μηνύματα στο στυλ "κέρδισα +10", έχασα "-20 fps στο σύστημά μου".
  4. Μηνύματα στο ύφος "αν δεν πιάνουμε 60 fps εν έτει yyyy πάει χαθήκαμε", "αν είμαστε κλειδωμένοι στα 30 fps τότε γιατί να μην το πάρουμε σε κονσόλα", "έχω 4k οθόνη πώς/ θα πιάσω 60;"  κλπ.

 

Συμφωνώ με admin.Μπορουμε να έχουμε συζήτηση περί performance χωρίς απλα τα ανωτέρω διότι το 1 και το 3 αναφέρονται στο σύστημα του καθενός που εδώ που τα λέμε δε μας ενδιαφέρει και πολυ όπως και το 4 εν μέρει.

Τώρα το 2 δεν είναι και τόσο κακό απλά όντως να υπάρχει επιβεβαίωση.

Σεβαστές όλες οι απόψεις και ότι αποφασίσετε δεκτό.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...