Ukforthemoment Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε kostass εχω γραψει λαθος οτι τα κραταει η τραπεζα, μου λεει οτι το κρατος (οχι η τραπεζα) τα παιρνει πισω εμμεσα στο τελος της χρονιας θα φορολογηθει το 30% τα λεφτα τα εχω δωσει και μεσω τραπεζης και μαυρα με χειρογραφες αποδειξεις.ακομα προσπαθω να βγαλω ακρη, πιστεψε με αν οντως με κλεβει ετσι θα τον κανω ρομπα οσο δεν παει και θα δωσω το ονομα του παντου επισης ειναι μεγαλοεργολαβος μητσος Και τι σε νοιάζει τι εφορία θα πληρώσει αυτός;Μήπως να του πληρώσεις και τα λεφτά που θα δώσει στα πιτσιρικια για τα κάλαντα; Μου αρέσει που ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι σε δουλευει ψιλό γαζί . 1
kanesaxo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δεν μας λες μια λεπτομέρεια όμως. Μήπως συμφωνήσατε να προπληρώσεις ολο το πρόγραμμα για να σου κάνει τιμή "μετρητοίς" ; και να σου επιστρέψει τα όποια χρήματα; Ελπίζω να κατανοείς τι θέλω να πω! Παράδειγμα πελατης εχει ζητήσει θερμοπρόσοψη χωρις να θελει να ασχοληθεί με τιποτε, περαν της προβλεπόμενης προκαταβολής και του εχω δώσει τιμη ορια του προγράμματος, 55ε/τμ για ΟΠΟΤΕ πληρωθω. Αλλος ομως λεει πληρώνω αύριο το πρωϊ για τη δουλεια και μου τα επιστρέφεις οταν πληρωθείς, τιμή 38ε/τμ
A10B Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Το πρόγραμμα, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει ο κάθε δικαιούχος, καλύπτει ένα μέρος της συνολικής δαπάνης. Η ρευστότητα που χρειάζεται για την υλοποίηση των παρεμβάσεων μπορεί να εξασφαλισθεί μέσω τραπεζικών δανείων σε προνομιακούς όρους. Σε περίπτωση που δεν έχει επιλεγεί καθόλου δάνειο, τότε ο Ωφελούμενος δεν θα λάβει προκαταβολή. Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες και η δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση, ο ωφελούμενος θα πρέπει να προσκομίσει τα παραστατικά δαπανών επί πιστώσει ώστε να υπολογιστεί ανάλογα με το εισόδημά του το ποσό της επιχορήγησης καθώς και το ποσό των ιδίων κεφαλαίων. Μετά την πληρωμή του ποσού των ιδίων κεφαλαίων, εκταμιεύεται η επιχορήγηση με απευθείας πληρωμή των αναδόχων/προμηθευτών σε τραπεζικό λογαριασμό τους από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Ενημερώστε τον «κύριο» και αν σας το αρνηθεί είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε με τον δικηγόρο σας. 1
Tasos1124 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Δεν μας λες μια λεπτομέρεια όμως. Μήπως συμφωνήσατε να προπληρώσεις ολο το πρόγραμμα για να σου κάνει τιμή "μετρητοίς" ; και να σου επιστρέψει τα όποια χρήματα; Ελπίζω να κατανοείς τι θέλω να πω! Παράδειγμα πελατης εχει ζητήσει θερμοπρόσοψη χωρις να θελει να ασχοληθεί με τιποτε, περαν της προβλεπόμενης προκαταβολής και του εχω δώσει τιμη ορια του προγράμματος, 55ε/τμ για ΟΠΟΤΕ πληρωθω. Αλλος ομως λεει πληρώνω αύριο το πρωϊ για τη δουλεια και μου τα επιστρέφεις οταν πληρωθείς, τιμή 38ε/τμ δεν ειχαμε κανει τετοια συμφωνια,τον πληρωσα κανονικα μαζι με αλλες εργασιες εκτος του προγραμματος και μου ειχε πει οτι οταν θα γινει το εξοικονομω , θα παρουμε πισω καποια λεφτα και θα μας βγει πιο φθηνα
kostass__ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε δεν ειχαμε κανει τετοια συμφωνια,τον πληρωσα κανονικα μαζι με αλλες εργασιες εκτος του προγραμματος και μου ειχε πει οτι οταν θα γινει το εξοικονομω , θα παρουμε πισω καποια λεφτα και θα μας βγει πιο φθηνα δηλαδη στα 18.800 ειναι και τα ποσα εκτος εξοικονομω? τυπου εβαλες φυσικο αεριο και θερμοπροσωψη αλλα εβαψες και το σπιτι και εφτιαξες και τα ντουλαπια της κουζινας μαζι? γιατι τοτε αλλαζει λιγο η φαση. παρολα αυτα και να περιλαμβανονται μεσα τα ποσα και αν αυτος εκανε την αιτηση σου (κοινως μαγειρεψε τις παρεμβασεις ετσι για να μπουν ολα η τα περισσοτερα μεσα) τοτε και παλι εσυ το 60%το δικαιουσαι πισω γτ τα 18.800 αυτος τα εχει παρει ηδη. ειναι πληρωμενος δλδ. το μονο που ισως αλλαζει τα δεδομενα ειναι να μην ειχατε συμφωνησει τα ποσα που ειναι εκτος του προγραμματος δλδ να ηταν εξτρα αρα στην ουσια εσυ αυτη την στιγμη δεν ξερεις ποια ποσα αφορουν το εξοικονομω και ποια τα εκτος προγραμματος εργα. παντως τα περι τραπεζης και φπα που σου λεει ειναι μπαρουφες. πρεπει να μας αναλυσεις παραπανω την συμφωνια που ειχατε κανει και τα ποσα που ειχατε πει πριν ξεκινησει η ολη διαδικασια
oikonikos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Συγγνώμη αλλά για κάποιο λόγο διαβάζοντας τι σου έχει συμβεί νευρίασα!!! Σου λέει ξεκάθαρα μπαρουφες!!! Συμβουλή. Όχι άσκοπες συνομιλίες μαζί του, όχι φωνές και τέτοια χαζά Ξαναπάς με δικηγόρο στο "μαγαζί του" ή όπου είναι για να καταλάβει ότι δε παίζεις Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο! 1
christakos07 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 40 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Δεν μας λες μια λεπτομέρεια όμως. Μήπως συμφωνήσατε να προπληρώσεις ολο το πρόγραμμα για να σου κάνει τιμή "μετρητοίς" ; και να σου επιστρέψει τα όποια χρήματα; Ελπίζω να κατανοείς τι θέλω να πω! Παράδειγμα πελατης εχει ζητήσει θερμοπρόσοψη χωρις να θελει να ασχοληθεί με τιποτε, περαν της προβλεπόμενης προκαταβολής και του εχω δώσει τιμη ορια του προγράμματος, 55ε/τμ για ΟΠΟΤΕ πληρωθω. Αλλος ομως λεει πληρώνω αύριο το πρωϊ για τη δουλεια και μου τα επιστρέφεις οταν πληρωθείς, τιμή 38ε/τμ Σου λέει ότι ενώ προπλήρωσε τις εργασίες, ο εργολάβος θέλει να φάει και το ποσό της επιδότησης. Εφόσον έχεις αποδείξεις χειρόγραφες και τραπεζικές, πες του ότι αν δεν σου επιστρέψει τα χρήματα θα κινηθείς νομικά εναντίον του. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Η επιδότηση μπαίνει σε λογαριασμό του εργολάβου;Δεν θα μου έκανε εντύπωση να τελεί υπο κατάσχεση και να μην μπορεί να στα δώσει!
dkstopo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 κανε αυτό που έπρεπε να κάνεις από την αρχή. Πάρε μηχανικό-επιβλέποντα, εκείνος ξέρει τι να κάνει (πλήρωσε τον) Μετά δικηγόρο (και αυτόν θα τον πληρώσεις)
Dvs Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να του επιδοτήσεις τη φορολογία του και πως μπήκε αυτο το ποσό στην συζήτηση. Κάτι δεν υπολόγισε σωστα και προσπαθεί τωρα να μειώσει την χασούρα. Ζήτα αναλυτικά να σου πει γιατι ζητάει τα λεφτά, παρε μαζι τα τιμολογια και αποδείξεις κατάθεσης και πήγαινε σε ενα μηχανικό που ασχολείται με το πρόγραμμα. Έχουν βάση αυτα που λεει; Αν δεν ισχύουν, του ζητας αυτα που πρέπει. Μετά δικηγόρο και όπου σε βγάλει 1
kanesaxo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 33 λεπτά πριν, kostass__ είπε δηλαδη στα 18.800 ειναι και τα ποσα εκτος εξοικονομω? τυπου εβαλες φυσικο αεριο και θερμοπροσωψη αλλα εβαψες και το σπιτι και εφτιαξες και τα ντουλαπια της κουζινας μαζι? γιατι τοτε αλλαζει λιγο η φαση. παρολα αυτα και να περιλαμβανονται μεσα τα ποσα και αν αυτος εκανε την αιτηση σου (κοινως μαγειρεψε τις παρεμβασεις ετσι για να μπουν ολα η τα περισσοτερα μεσα) τοτε και παλι εσυ το 60%το δικαιουσαι πισω γτ τα 18.800 αυτος τα εχει παρει ηδη. ειναι πληρωμενος δλδ. το μονο που ισως αλλαζει τα δεδομενα ειναι να μην ειχατε συμφωνησει τα ποσα που ειναι εκτος του προγραμματος δλδ να ηταν εξτρα αρα στην ουσια εσυ αυτη την στιγμη δεν ξερεις ποια ποσα αφορουν το εξοικονομω και ποια τα εκτος προγραμματος εργα. παντως τα περι τραπεζης και φπα που σου λεει ειναι μπαρουφες. πρεπει να μας αναλυσεις παραπανω την συμφωνια που ειχατε κανει και τα ποσα που ειχατε πει πριν ξεκινησει η ολη διαδικασια Πάρα πολύ σωστά... Πρώτα να μας κάνει ολη την ανάλυση, γιατι τα λαϊκα δικαστήρια ειναι πολύ εύκολα.
Tasos1124 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 41 λεπτά πριν, kostass__ είπε δηλαδη στα 18.800 ειναι και τα ποσα εκτος εξοικονομω? τυπου εβαλες φυσικο αεριο και θερμοπροσωψη αλλα εβαψες και το σπιτι και εφτιαξες και τα ντουλαπια της κουζινας μαζι? γιατι τοτε αλλαζει λιγο η φαση. παρολα αυτα και να περιλαμβανονται μεσα τα ποσα και αν αυτος εκανε την αιτηση σου (κοινως μαγειρεψε τις παρεμβασεις ετσι για να μπουν ολα η τα περισσοτερα μεσα) τοτε και παλι εσυ το 60%το δικαιουσαι πισω γτ τα 18.800 αυτος τα εχει παρει ηδη. ειναι πληρωμενος δλδ. το μονο που ισως αλλαζει τα δεδομενα ειναι να μην ειχατε συμφωνησει τα ποσα που ειναι εκτος του προγραμματος δλδ να ηταν εξτρα αρα στην ουσια εσυ αυτη την στιγμη δεν ξερεις ποια ποσα αφορουν το εξοικονομω και ποια τα εκτος προγραμματος εργα. παντως τα περι τραπεζης και φπα που σου λεει ειναι μπαρουφες. πρεπει να μας αναλυσεις παραπανω την συμφωνια που ειχατε κανει και τα ποσα που ειχατε πει πριν ξεκινησει η ολη διαδικασια kostass ναι εκανα και λοιπες δουλειες στο σπιτι αλλα το εξοικονομω εγινε μονο σε 2 εργασιες, κουφοματα και φυσικο αεριο τα οποια του τα πληρωσα ολα μαζι κανονικα και μαλιστα πολλα λεφτα! ναι δεν γνωριζω ακριβως τα ποσά αλλα ξερω οτι το εξοικονομω καλυπτει τα 18.800 Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας που ήταν όλα χρήσιμα! Θα επιστρέψω στο θέμα με περισσότερες πληροφορίες και νέα....Εννοείται πως δεν θα τον αφήσω ετσι...Και παλι σε ολους ευχαριστώ, αν δεν απάντησα σε όλους συγνώμη αλλά κάνω και έρευνα και άλλες δουλειές, αλλά τα έχω διαβάσει όλα! Καληνύχτα προς το παρόν, αν καποιος εχει πλήρη γνώση των κανονισμών, ας βοηθήσει παρακαλώ.... επιστρέφω σύντομα με περισσότερα. Με εκτίμhση Ts.
kanesaxo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Φίλε μου τι έχω καταλάβει εγώ. Μπήκες στο εξοικονομώ με αξια εργασιών 18.800ε. Απο τις οποίες εργασίες, εκανες μονον το φυσικό αέριο και τα κουφωματα. Συνεπώς τα υπόλοιπα χρήματα μέσω εξοικονομώ ήταν για τον εργολάβο "μαύρα". Πχ λεβητας αεριου 1500ε , και κουφώματα αλουμινίου 7000ε. Αρα είχατε μια συννενοηση να κόψει ΜΑΥΡΑ τιμολογια για το υπολοιπο εξοικονομώ. Πιθανον είτε σε παρεμβάσεις είτε σε φουσκωμένες τιμές. Μεσα λοιπόν απ'αυτα, συνεννοηθήκατε να κάνετε ΑΣΧΕΤΕΣ εργασίες με Εξοικονομώ, που τις "βαλατε" μεσα στα τιμολόγια. Η αλήθεια δε θα λάμψει στο φόρουμ, αλλά ξέρω οτι κάπου τα χαλάσατε, γιατι αυτά συζητώνται απ'την αρχή κια δεν υπάρχουν συμφνωητικα γιατι αυτό που κάνατε (και γινεται) ειναι παράνομο. Τώρα γιατι τα σπάσατε, το ξέρεις εσύ. Διότι οσο περισσότερα μας λες, τόσο η ζυγαριά αλλάζει... 5
Tasos1124 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 kanesaxo ... καναμε ανακαινιση και κοστισε πολλα λεφτα αλλά στο εξοικονομω μπορεσαμε και βαλαμε μονο τα 18.800 απο αυτα...μονο αυτα αναγνωριστηκαν...επισης υπαρχουν τραπεζικες καταθεσεις και για αυτα αλλα και για προηγουμενες εργασιες (καθαιρεσεις, τοιχοποιιες, κουφωματα, υδρευση-αποχαιτευση, μονωσεις, δαπεδα-επενδυσεις, ειδη υιεινης, ξυλουργικα σε κουζινες ντουλαπα και παρκε, χρωματισμοι, θερμανση, και λοιπες εργασιες για τις οποιες δεν αναφερεται στην καταθεση για ποια εργασια προκειται) τον πληρωσα δηλαδη για ΟΛΑ αυτα μαζι με αυτα του εξοικονομω..... δεν τα σπασαμε πουθενα αλλα καταλαβα εδω και καιρο οτι μου εχει φαει ολα τα λεφτα γιατι σε καθε εργασια ζητουσε παραπανω...πχ κουφωματα μου ειπε 7 χιλιαδες και μετα βγηκε πανω απο 11.......επισης οπως προειπα ειχαμε συμφωνησει σε ενα ποσο το οποιο μονο ανεβαινε βρισκοντας δικαιολογιες οτι χρειαζονται και αλλες δουλειες υλικα και τετοια. (το αστειο ειναι πως πληρωσα 600 ευρω για ανακαινηση της παλιας μου ντουλαπας,900 ευρω για τριψιμο μπετων κ.α) Επισης χαρακτηριστικα μου ανεφερε να μην ανησυχω και πως καποια λεφτα απο αυτα θα μου επιστραφουν απο το εξοικονομω που θα κανουμε το οποιο επιδοτειται 50 και 60 % ....πες μου kanesaxo οτι τον κλεβω κιολας χΔ και εγω σαξο εχω, δλδ λεφτας δεν ειμαι...
christakos07 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σαν να έχει δίκιο ο @kanesaxo. Αν η ανακαίνιση με τιμές αγοράς κοστίζει 30 χιλιάδες ευρώ, εσύ τι ακριβώς περιμένεις να πάρεις πίσω; Εν τέλει φαίνεται ότι ο εργολάβος υπερκοστολόγησε διάφορες εργασίες, ώστε το ποσό της επιδότησης να φτάσει μαζί με αυτά που πλήρωσες, τα 30 χιλιάδες ευρώ. Ειδικότερα αν πάρεις και επιστροφή όπως σου είπε 2100, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι μεμπτό(εκτός του ότι εξαπατήσατε το κράτος). Άρα φαίνεται πως εσύ έχεις άδικο. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από christakos07
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα