Προς το περιεχόμενο

Είναι ντροπιαστικό ενήλικες να ταυτίζονται με υπέρ-ήρωες, σύμφωνα με τον Alan Moore


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, Sethiros είπε

Τόσους πονεμένους από την Disney Marvel είχα αρκετό καιρό να δω. 

Σε 20 χρόνια από τώρα θα τις ξαναδείς;

Είναι τόσο κακές θεματικά οι ταινίες με υπερήρωες που οι χειρότερες ταινίες των Burton, Raimi, Nolan είναι οι ταινίες που κάναν με υπερήρωες και αυτές θεωρούνται και μάλλον οι καλύτερες στο είδος.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ όταν βγάζει το HBO tier 1 σειρά ξέρω από πριν ότι θα μου αρέσει άσχετα με το αν έχει super ήρωες ή όχι. Ακόμα και αν είναι λίγο αδιάφορο το σενάριο του Watchmen μου αρκεί η ηθοποιία, η σκηνοθεσία και η μουσική. Mόνο το GoT δεν κατάφερα να δω μετά τις πρώτες σεζόν αλλά τουλάχιστον έβγαλε λεφτά για να γυρίσει άλλες σειρές και να πληρώσει τις δίκες του John Oliver.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε μερικές από τις ταινίες με υπερήρωες, είναι ενδιαφέρον το σενάριο. Επί παραδείγματι, μου αρέσει για αυτόν τον λόγο, η ταινία Captain America. Σε καμία περίπτωση δεν θα ταυτιζόμουν με τον ήρωα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε εγώ ταυτίζομαι με υπερ-ήρωες, και βασικά εδώ και καιρό δεν βλέπω και ταινίες επειδή μου φαίνονται φτιαγμένες με πιασάρικη συνταγή για να πουλήσουν, και όχι με πρόθεση να βγάλουν καλή ταινία. Ακόμα χειρότερα ειναι τα μυνήματα που περνούν οι περισσότερες. Μόνο ένας ηρωισμός τους έχει μείνει, και αυτός ξεφτισμένος. 

Το V ήταν καλό, πως πήγε ο τύπος από δημιουργό του V σε κριτικό κατά της μη κανονικότητας; Μάλλον κάπου την πάτησε.

Επεξ/σία από illusionist_
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν γέρασα τόσο αλλά συμφωνώ. 

Εδώ και αρκετά χρόνια δεν μπορώ να δω τετοιου είδους ταινίες, πόσο μάλλον να ταυτιστω με σούπερ ήρωες. 

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ντροπιστικό είναι να κολλάς ταμπέλες στους άλλους με τόση ευκολία. Και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, αν είσαι ενήλικας..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πάντως μου φαίνεται πως το νέο αυτό είναι λίγο διαστρεβλωμένο. Δεν το λέω με αρνητικότητα αυτό. Δηλαδή ο τίτλος αναφέρει την ΤΑΥΤΙΣΗ , ενώ στο κυρίως μέρος το ξεχωρίζει ως ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ . Βεβαίως , από περιέργεια , έβαλα στο google για το τί είπε στην πραγματικότητα και δε λέει κάτι τόσο ακραίο. Βασικά η νεοταξική προπαγάνδα του κάνει ένα πόλεμο , σε μία προσπάθεια να αλλάξουν το χαρακτήρα των ηπερηρώων του από το χαρακτήρα του moore σε πιο soft μορφή , όπως ομοφυλόφιλους, φυτοφάγους, διεμφυλικούς. Τον κατηγόρησαν για ακραία βία, φυλετισμό και για αυτό θέλει να αποσυρθεί. Μέσα από αυτόν τον «πόλεμο» φαίνεται να είπε πως πράγματι είναι τραγικό να ταυτίζεσαι με ηπερήρωες ως ανταπάντηση σ'αυτούς. Εν ολίγοις τους λέει , «δεν έχετε τίποτα καλλίτερο να ασχοληθείτε ρε καραγκιόζηδες, που ασχολείστε με υπερήρωες, μεγάλοι άνθρωποι!!!»

Μου θύμισε το πολύ σοβαρό θέμα, από αυτά που καταπιάνονται οι σοβαροί αυτοί και υπερυπεύθυνοι ευρωβουλευτές που πάντοτε συζητούν και ασχολούνται με πολύ σοβαρά θέματα της ανθρωπότητας,  που χρειάστηκαν μέρες ολόκληρες συνεδρίων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να αποφασίουν αν ...(wait for it...) o TEN TEN είναι δημοκρατικός ή κομουνιστής!!!!!!!!

τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από εδώ

https://www.theguardian.com/books/2014/jan/21/superheroes-cultural-catastrophe-alan-moore-comics-watchmen

Επεξ/σία από gdriver
  • Like 5
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι εποχες αλλαξαν και σιγουρα (για καλυτερο ή χειροτερο - α καιρος θα δειξει) και οι αξιες.

Και ενω εννοιες οπως αντικειμενικα σωστο και ηθικα πρεπον ειναι ριζωμενες μεσα σε καθε ενα απο εμας οι ερμηνειες που τους δινουμε δεν εχουν αυτο τον πουριτανισμο και την αγνοτητα αυτης  της "πληροφοριακης αγνοιας" (ακριβως ελλειψη εμπειριων και εξωτερικων ερεθεισματων) που ειχαμε σαν ανθρωποι πριν 20 η 30 χρονια (ποσο μαλλον τις ακομη λιγοτερες που ειχαν και μετεφεραν η προσπαθησαν να το κανουν καποιοι πριν απο εμας σε εμας).

Για αυτο φτανουμε σε ηλικιες που σε αλλες εποχες θα ηταν αδιανοητο να ταυτιζεται καποιος με μυθοπλασιες στην προσπαθεια του να πολεμησει μια καθημερινη πραγματικοτητα που απο την μια εκθιαζει την απολυτη ελευθερια σκεψης και εκφρασης και απο ταυτοχρονα καταπιεζει τον ανθρωπο να ενδωσει στα θελω του αποριπτοντας τα πρεπει του και δυτηχως τις περσισσοτερες φορες και τον συνανθρωπο.

Και ποσο  πιο καταπιεστικες ειναι αυτες οι εποχες για τις νεωτερες ηλικιες που ενω εχουν τοσο λιγη εμπειρια αναμενεται και απαιτειται απο αυτους μονο το καλυτερο.

Πραγματικα οπως ειπαν και αλλοι ισως τελικα οι μονοι πραγματικα τυχεροι σε αυτη την ζωη ειναι ειτε οι τρελλοι ειτε αυτοι που εχουν βρει τον (οσο εφικτο ειναι αυτο) ψυχικα και συναισθηματικα "υγειη" τροπο να παραμενουν μικρα παιδια (στην καρδια) .

Γιατι δυστηχως το βαρος και η συναισθηση της ηλικας  ειναι κατι που ερχεται σε καποια στιγμη και απλα μενει .....

Οποτε κοιτωντας πισω ισως το μονο που δινει χαρα ειναι αυτη η "ελαφροτητα" της προηγουμενης ζωης.

Εχοντας φτασει στα 50 ενω δεν μπορω να ταυτιστω με κανενα σουπερηρωα (διοτι δεν ειναι εκει το ενδιαφερον μου) πιανω τον εαυτο μου να ακουει Rammstein και Death Metal οσο και Χριστακη και Μπελλου.

Τελικα ισως η ψυχικη  ικανοποιηση και η απολαυση της στιγμης να ειναι το παν αλλα σιγουρα δεν ειναι το απαν. 

Σιγουρα ομως (βλεποντας και παρατηρωντας τον κοσμο γυρω μας) δεν φαινεται να μας πηγαινει και στον καλυτερο δρομο παρα μονο να μας οδηγει στην μοναξια και την αποξενωση απο τον συναθρωπο.

Αλλα και παλι ο καθενας μας εχει μια ζωη την οποια πρεπει να διεκδικει καθε μερα (οπως πολυ σοφα ειπε ο Σιλας) οποτε ...

 

 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν μεγάλωσα εγώ δεν είχαμε τόσες ταινίες με σούπερ ήρωες αλλά κάθε μήνα βγαίνανε κάτι σαβουρες με Βαν Νταμ, Σιγκαλ κτλπ που ήταν μια από τα ίδια αλλά δεν φορούσαν καλσόν.

Όλα είναι θέμα επιλογής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...