Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλόο

Λοιπόν ενδιαφέρομαι με δύο φίλους μου (με τους οποίους μιλάμε μέσω ίντερνετ επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετικές χώρες) να ξεκινήσουμε όλοι μαζί από το μηδέν μια ξένη γλώσσα online. Δεν ξέρω ομως κατά πόσο υπάρχει κάτι που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας, μιας και δεν βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο σημείο.  Αν έχετε κάτι οργανωμένο σε πρόγραμμα, εφαρμογή, δάσκαλο ή καμία άλλη ιδέα που δεν έχω σκεφτεί παραθέστε την πιο κάτω αν μπορείτε. Επίσης, να πω ότι δεν ενδιαφέρομαι για κάποιο προχειροapp άιντε άιντε, αν κάτσουμε θα κάτσουμε οργανωμένα να μάθουμε κι ας χρειαστεί και κάποια συνδρομή. Ευυκκαριστωώ παιδγιάα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Duolingo για αρχή.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ σε στυλ όπως κυλάει μάθημα μη περιμένεις. Μη το σνομπάρεις το Duolingo, δώσε του λίγο χρόνο. Βοηθά.

Ποιά γλώσσα σκέφτεστε?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για την πλάκα μου δοκίμασα το Duolingo στο κινητό περισσότερο να δω περί τίνος πρόκειται, για καμιά βδομάδα που το είδα σαν παιχνίδι κέρδισα και πρωτιά στο επίπεδο χαχα

δεν βρίσκω τον τρόπο με τον οποίο κάποιος σοβαρά και οργανωμένα θα μπορούσε να βοηθηθεί

γενικότρεα είμαι της άποψης ότι γλώσσα μαθαίνεις τακτοποιώντας μεθοδικά τις γνώσεις σου

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
2 ώρες πριν, KoreanW είπε

για την πλάκα μου δοκίμασα το Duolingo στο κινητό περισσότερο να δω περί τίνος πρόκειται, για καμιά βδομάδα που το είδα σαν παιχνίδι κέρδισα και πρωτιά στο επίπεδο χαχα

δεν βρίσκω τον τρόπο με τον οποίο κάποιος σοβαρά και οργανωμένα θα μπορούσε να βοηθηθεί

γενικότρεα είμαι της άποψης ότι γλώσσα μαθαίνεις τακτοποιώντας μεθοδικά τις γνώσεις σου

Για μια πρώτη γευση, για να δεις αν σου αρέσει να μαθεις τη γλώσσα είναι ΟΚ. 

Δεν θα μάθεις την γλώσσα αλλά αν πχ πιάσεις τα γιαπωνέζικα και δεις ότι μπορείς να τα συτνεχίσεις φυσικά θα κάνεις κάτι πιο οργανωμένο.

Προσωπικά ξεκίνησα από εκεί τα Σουηδικά (τα συνέχισα μετά με self studying και μαθήματα) ενώ είχα πιάσει κάποια στιγμή και τα Ισπανικά

• Like 1
Δημοσ.

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από το 0 κάτι, όλα αυτά τα αππς έχουν όπως δεδομένο ότι έχεις ήδη κάποιες βασικές γνώσεις. Εμείς θέλουμε κάτι που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε από την αρχή (πχ. Αλφαβήτα, πρώτοι χρόνοι κι έτσι) όπως θα τα κάναμε σε μια αρχική τάξη στο φροντιστήριο. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Upperkat είπε

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από το 0 κάτι, όλα αυτά τα αππς έχουν όπως δεδομένο ότι έχεις ήδη κάποιες βασικές γνώσεις. Εμείς θέλουμε κάτι που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε από την αρχή (πχ. Αλφαβήτα, πρώτοι χρόνοι κι έτσι) όπως θα τα κάναμε σε μια αρχική τάξη στο φροντιστήριο. 

Αν θες να το κάνεις έτσι πάρε βιβλία και διάβασε παράλληλα με κάποιο app η κάποια άλλη πηγή που θα σε βοηθήσει να έχει μεγαλύτερη έκθεση στη γλώσσα και ειδικά στο ακουστικό κομμάτι.

Το Duolingo και app σαν κι αυτό έχουν σε κάθε επίπεδο και ένα μικρό κομματάκι θεωρίας που σου εξηγεί τι μαθαίνεις σε κάθε επίπεδο απλά κανείς σχεδόν δε του δίνει σημασία και απλά πατάνε κουμπιά δεν παρατηρούν καλά κάθε πρόταση που απαντάνε. Το κάνουν επιπόλαια. Επιπλέον και στη λογική τους (ακόμα περισσότερο πχ στο Rosetta Stone) είναι ότι θα συμπεράνει αυτό το πράγμα που προσπαθεί να σου μάθει από τις απαντήσεις σου, δηλαδή δε θα σου πει πχ "στα σουηδικά ουσιαστικά που τελειώνουν σε -a στον πληθυντικό γίνονται -or" (το Rosetta , το Duolingo το λέει σε αυτό που δε διαβάζουν πολλοί) αλλά θα σου βάλει 5 παραδείγματα τέτοια που αν δε το "παίζεις" του στυλ "να περάσω την πίστα" θα το καταλάβεις μόνος σου.

Πάντως είναι καλό που δε θα είσαι μόνος και θα έχεις με κάποιον να μαθαίνεις μαζί.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Στις 22/11/2019 στις 10:56 ΜΜ, Upperkat είπε

Το απόσπασμα κρύβεται από τον επεξεργαστή κειμένου

customwritingcompany.com

Αυτή είναι η λίστα μου (βαθμολογία) εφαρμογών που χρησιμοποιώ για την εκμάθηση ξένων γλωσσών (ελληνικά και γαλλικά):

Babbel
Memrise
Busuu
Duolingo

Επεξ/σία από ScottElliff
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ScottElliff είπε

Αυτή είναι η λίστα μου (βαθμολογία) εφαρμογών που χρησιμοποιώ για την εκμάθηση ξένων γλωσσών (ελληνικά και γαλλικά):

Babbel
Memrise
Busuu
Duolingo

Clozemaster. Το καλύτερο website/app με διαφορά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, michael92 είπε

Clozemaster. Το καλύτερο website/app με διαφορά.

Το ανακάλυψα πρόσφατα.

Πολύ καλή και διαφορετική προσέγγιση. Φτιάχνω κάτι παρόμοιο δικό μου.

..

ΥΓ: Εφαρμογές και προσεγγίσεις τύπου flashcards / memrise είναι στα όρια του αυτισμού.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...