SoullessRider Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 1ον ) 2 σκυλιά είχα στη ζωή μου και τα 2 θηλυκά, 1 "λίγο απ'όλα" (διασταύρωση γκέκας με γερμανικό ποιμενικό και χάσκυ) και 1 Akita Inu. Και τα 2 τα στείρωσα για να τα σώσω από τα προβλήματα. Ολική αφαίρεση μήτρας. Η 1η (την οποία είχα σώσει από μικρή σαν αδέσποτη) έκανε συνεχώς ψευδοκύηση και υιοθετούσε αντικείμενα με το πέρας της ψευδοκύησης, κατέβαζε και γάλα, μια ταλαιπωρία συνεχώς για την ίδια με πόνους, φούσκωμα σε μήτρα και στήθη, ορμονικές διαταραχές και αλλαγές στην συμπεριφορά, με στρες και άγχος. Μετά την αφαίρεση ηρέμησε και έζησε - όσο έζησε - σε απόλυτη ηρεμία. Η 2η στειρώθηκε στα 2-3 της, γιατί "μύριζε" συνεχώς στα αρσενικά και είχαμε πάντα κάποιο να θέλει να την καβαλήσει αλλά και για πρόληψη. Καμία δεν χάλασε ο χαρακτήρας της. Καμία δεν παρουσίασε προβλήματα λόγο της στείρωσης, σωματικά ή σε συμπεριφορά / "ψυχικά". 2ον) Στην Ελλάδα υπάρχουν χρόνια νόμοι που καθορίζουν τους κανόνες ευζωίας, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του απλού ιδιοκτήτη και του εκτροφέα. Το ίδιο και στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες (από όπου και παίρνουμε παραδείγματα για τη σχετική νομοθεσία στην Ελλάδα) 3ον) Γιατί να θέλετε σώνει και καλά οι ιδιοκτήτες αρσενικών να στειρώνονται τα θηλυκά "γιατί είναι τα θηλυκά το πρόβλημα", γιατί "είναι επώδυνο για το αρσενικό", γιατί "πρέπει να ζευγαρώνει το αρσενικό" κλπ ? Από που καθορίζετε πως δεν είναι (και) τα αρσενικά πρόβλημα και είναι μόνο τα θηλυκά ? Τα αρσενικά πάνε να...γαζώσουν τα θηλυκά και όχι το αντίθετο, τα αρσενικά γίνονται επιθετικά ακόμα και προς τους ανθρώπους όταν έχουν ορμές λόγο ορμονών, αυτά είναι που "την κοπανάνε" για να βρουν θηλυκιά να ζευγαρώσουν και που δεν υπακούουν όταν "θέλουν να πάνε". Μήπως φοβάστε πως θα πάψει να είναι αρσενικό και θα γίνει gay ??? Μήπως φοβάστε πως θα σας κακοχαρακτηρίσει κανένας αν το σκυλί δεν έχει @@, λες και ο ανδρισμός και η μαγκιά είναι μόνο στα @@ ?? Πως τάχα ο - κατά το δικό σας μυαλό - μειωμένος ανδρισμός του σκύλου θα περάσει στα μάτια του κόσμου ως δικό σας πρόβλημα / δική σας έλλειψη ανδρισμού ? Κανένας δεν θα σας προσβάλει για αυτό, κανένας δεν σας λέει γκέι, μπάι κλπ. Και η αφαίρεση όρχεων δεν στερεί την στύση από το ζώο και την προτίμηση στα θυληκά 100%, αν σας πέρασε αυτό από το μυαλό. Πιο επώδυνη η βαζεκτομή / αγγειεκτομή από αφαίρεση μήτρας ή άνοιγμα κοιλιάς για δέσιμο στις σάλπιγγες ??? Τα ζώα λοιπόν τα στειρώνουμε για ποικίλους λόγους, μερικοί από τους οποίους είναι : έλεγχος πληθυσμού οικόσιτων και αδέσποτων, περιορισμός ανεξέλεγκτων ζευγαρωμάτων με ανεπιθύμητα αποτελέσματα (προβλήματα υγείας - κληρονομικά και μη) σε οικόσιτα και αδέσποτα περιορισμός ή / και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας (πχ ψευδοκύηση, καρκίνο σε γεννητικά / αναπαραγωγικά όργανα, ορμονικά προβλήματα με επίπτωση στον χαρακτήρα και την υγεία κλπ). ΚΑΙ για να σιγουρευτούμε πως κανένας δεν θα ζευγαρώνει το / τα σκυλάκια / γατάκια του και να τα πετάει στο δρόμο (μάνα μόνο, τα μικρά μόνο, τα μικρά με μάνα, το αρσενικό γιατί είναι ατίθασο και δεν ακούει κλπ) ή σε ρέματα, ποτάμια, θάλασσες δεμένα να πνιγούν, σε κάδους να γίνουν κιμάς από τα απορριμματοφόρα κλπ τα οποία κάνουν πολλοί ανεγκέφαλοι, βλέποντας τα ζώα σαν παιχνιδάκι που το βαρεθήκαμε ή δεν μας κάνει ή δεν μας αρέσει και το πετάμε, Puppy mills κλπ. Αυτές είναι "θυσίες" που πρέπει να γίνονται για να λυθούν προβλήματα τα οποία δεν λύνονται με τον κοινό νου, καθώς δεν υπάρχει κοινός νους / "λιγο μυαλό" σε όλους, αλλά "πολύ λιγότερο από το λίγο" στις περισσότερες των περιπτώσεων. "Ωχαδερφισμός", μαγκιά και τσαμπουκάς, προσωπική παρεξήγηση κλπ καθώς δεν καταλαβαίνουν όλοι τους λόγους, τα προβλήματα και τα οφέλη της αντιμετώπισης. Δεν θα σας κάνει κανένας προσωπική επίθεση αν στειρώσετε το ζώο σας, όχι τουλάχιστον από αυτούς που τα στειρώνουν. Και όσοι έχουμε μυαλό το κάνουμε σαν ιδιοκτήτες, όσο κι αν αγαπάμε τα ζωάκια μας και δεν θέλουμε να πονέσουν, ακόμα και αν σκοπεύουμε να μην ζευγαρώσουμε τα ζωάκια μας και τα προσέχουμε "σαν τα μάτια μας" να μην ξεφύγουν κλπ για την περίπτωση που ένας "μάγκας" / "έξυπνος" / @@δάτος / "ωχαδερφιστής" αφήσει το σκυλί του ανεξέλεγκτο ή / και αδέσποτο, ώστε να μην παλεύουμε εμείς να μαζεύουμε τα αμάζευτα και ότι έχει γράψει στα @@ του ο κάθε άλλος και για να μην πονέσει παραπάνω το ίδιο το ζώο με τυχόν εκδήλωση ασθένειας - όσο παράλογο κι αν "ακούγεται" - ή τα μικρά από κάποιον ψυχάκια νέο ιδιοκτήτη που μπορεί να μας παρουσιαστεί σαν φιλόζωος και τελικά βγάζει το μίσος και τα νεύρα ή τις αρρωστημένες ορέξεις κλπ επάνω τους. (Πρέπει να) Έχουμε το μυαλό να κάνουμε πρόληψη και για όσους δεν έχουν μυαλό, δεν σέβονται πραγματικά τα ζώα τους και τους συνανθρώπους τους. Μην εξισώνουμε το ότι τα ζώα δρουν ενστικτωδώς (ορμές / ορμόνες) στο θέμα αυτό, με τον τρόπο που δρα ο άνθρωπος που έχει (υποτίθεται) και τη λογική / το μυαλό και μπορεί να κάνει και πρόληψη με προφύλαξη για να είναι όλα υπό έλεγχο. 6
suffocater Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 3 κτηνίατροι,και μάλιστα ο ενας φίλος (που δεν ειχε δηλαδη συμφέρον οικονομικό για να με σπρώξει σε μια επέμβαση), ΟΛΟΙ ήταν ξεκάθαρα υπερ της στείρωσης. Ειδικά για το θέμα της συμπεριφοράς,όσο νωρίτερα το κάνεις,τόσο το καλύτερο,για να μην σου πω οτι ήδη έχεις αργήσει. Το ζωντανό σου ΣΊΓΟΥΡΑ θα ηρεμήσει,αλλα θα του πάρει τουλ. 2-3 μήνες για να αρχίσει να αχνοφαίνεται διαφορά. Το κακό είναι οτι κάποιες συμπεριφορές μάλλον έχουν ήδη παγιωθεί και θα είναι πιο δύσκολο να τις αλλάξεις. Αν δεν εχεις σκοπό να γινεις εκτροφέας αυριο ,δεν εχεις λόγο να μην το στειρώσεις. Να προσθέσω επίσης για ένα θέμα που με προβλημάτιζε, οτι κ εμενα μου είπανε να προσεξω την διατροφή του στην αρχη για να μην βάλει κιλά,κάτι που επρεπε να προσέξω λιγο παραπάνω λόγω της ράτσας και των θεμάτων που έχουν με την σπονδυλική τους. Στν αρχή έβαλε ένα κιλο, κ μετά απο λιγο καιρό που ήρθαν σε ισορροπία λογικα οι ορμονες του το έχασε πάλι και έκτοτε ειναι σταθερός,χωρίς ιδιαίτερη προσοχή απο μεριάς μου. 1
johnyboy Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Πιστεύεις πως αν τον ζευγαρώσεις 1 φορά θα ηρεμήσει μόνιμα;Για λίγες ημέρες ίσως.Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις απο πρίν σωστούς ανθρώπους στους οποίους θα δώσεις τα κουτάβια. Μου θύμισες αυτό που λένε πως πρίν στειρωθεί το θυληκό, πρέπει να ζευγαρώσει τουλάχιστον 1 φορά για να μην πάθει κάτι μετά.Πως λοιπόν γίνεται να πάθει κάτι, εφόσον έχει γίνει επέμβαση με αφαίρεση οργάνων; 🤔Η το άλλο το θεϊκό που θέλουν ο σκύλος να νιώσει το μητρικό ένστικτο. 😅 Απλά υπάρχει η κατάλληλη χρονική περίοδος που στειρώνεται το θυληκό, κάπου ανάμεσα στην 1ο και 2ο οίστρο, ίσως ανάμεσα 2ο-3ο, διότι πιο νωρίς η πιο μετά υπάρχουν πιθανότητες για ακράτεια ούρων ή κάποια άλλη πάθηση. Τα θυληκά είναι πιο επιρρεπή σε παθήσεις, πχ η ύπουλη κλειστή πυομήτρα που δεν είναι αντιληπτή.Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, κάθε οίστρος που περνάει, αυξάνονται οι πιθανότητες παθήσεων. αυτο ακριβώς λέω δεν θα σταματήσει ακομα και αν ζευγαρώσει. 5 ώρες πριν, karaLRS είπε Τον βασανίζω δίπλα στο τζάκι και αντέχει εμένα δεν σταματούσε με τίποτα, ούτε μέσα στο σπίτι. προσπαθούσα άπειρες φορές να τον ξεγελάσω με οτιδήποτε αλλά έτρεμε και έκλαιγε συνεχώς. οπότε αναγκαστικά τον στείρωσα.
mp123 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Κατά τα άλλα φιλόζωοι. Θα σας άρεσε να σας κάνουν εσάς στείρωση; 1
Natha Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, mp123 είπε Κατά τα άλλα φιλόζωοι. Θα σας άρεσε να σας κάνουν εσάς στείρωση; φίλε μου σου λέμε το πολύ απλό. Έχουμε μαζέψει τα σκυλιά μας από το δρόμο. Άμα δεν τα στειρώσουμε πρέπει να φροντίσουμε να ζευγαρώνουν γιατί αλλιώς βασανίζονται. Δεν γίνεται όμως να τα αφήσουμε να ζευγαρώσουν γιατί μετά δεν έχουμε που να δώσουμε τα κουτάβια. 1
mp123 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Natha είπε φίλε μου σου λέμε το πολύ απλό. Έχουμε μαζέψει τα σκυλιά μας από το δρόμο. Άμα δεν τα στειρώσουμε πρέπει να φροντίσουμε να ζευγαρώνουν γιατί αλλιώς βασανίζονται. Δεν γίνεται όμως να τα αφήσουμε να ζευγαρώσουν γιατί μετά δεν έχουμε που να δώσουμε τα κουτάβια. Οκ δεκτό αυτό που λες . Βρείτε άλλον τρόπο να μην γεμίσει ο κόσμος με κουτάβια. Μήπως ειναι λίγο απάνθρωπο να στειρώσεις ενα ζωντανό;
vastegial_74 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Η βασική ερώτηση είναι τι λέει ο, η εκτροφέας. Ποια είναι η γνώμη του;
margaritagr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Ξεκάθαρα υπέρ της στείρωσης. Από καρκίνο στους όρχεις έχασε το λαμπραντορ της φίλη μου που το έπαιζε κι εκείνη κατά. Και τώρα στον επόμενο της σκύλο, μόλις μεγάλωσε πήγε και τον στείρωσε. Έπρεπε να χάσει ένα κατοικίδιο για να καταλάβει. Ειδικά στα αρσενικά είναι αστείο πράγμα. Σκεφτείτε στα βοοειδή κόβουμε τους όρχεις στο χωράφι ξέρω γω. Ούτε η συμπεριφορά αλλάζει ούτε άλλες μπούρδες που λένε ακομα, στο 2020. Η στείρωση είναι δώρο για το ζώο σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, margaritagr είπε Ξεκάθαρα υπέρ της στείρωσης. Από καρκίνο στους όρχεις έχασε το λαμπραντορ της φίλη μου που το έπαιζε κι εκείνη κατά. Και τώρα στον επόμενο της σκύλο, μόλις μεγάλωσε πήγε και τον στείρωσε. Έπρεπε να χάσει ένα κατοικίδιο για να καταλάβει. Ειδικά στα αρσενικά είναι αστείο πράγμα. Σκεφτείτε στα βοοειδή κόβουμε τους όρχεις στο χωράφι ξέρω γω. Ούτε η συμπεριφορά αλλάζει ούτε άλλες μπούρδες που λένε ακομα, στο 2020. Η στείρωση είναι δώρο για το ζώο σου. Βρε συ, η τεστοστερόνη εκκρίνεται από τους όρχεις, θα γίνει πιο μαλθακό το αρσενικό ζωντανό μετά...
The_Judas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η στείρωση είναι απαραίτητη εφόσον μιλάμε για ένα ζώο που δεν έχει στόχο την απόλαυση ή την τεκνοποίηση ή τον γάμο ή την επίδειξη "αντρισμού" ! Αυτά είναι ανθρώπινες ανάγκες και ιδιότητες. Το ζώο δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει γιατί δεν έκανε οικογένεια ή γιατί δεν είχε σεξουαλική ζωή Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από The_Judas 2
ELTASSOS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Ο πραγματικος ζωοφιλος στειρωνει οσο πιο συντομα γινεται., οτι πει ο γιατρος δηλαδη νομιζω πρεπει να μεγαλωσει λιγο πχ εφηβεια..το αντιθετο ειναι επιπολαιοτητα 2
dkstopo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Blacklab είπε Και η κτηνίατρος ετσι είπε. Δεν χρειάζονται ολα τα σκυλιά στείρωση. Αλλα εμάς μολις έκλεισε 15 μηνών δεν μας ακούει καθόλου. Ήταν ζωηρός παντα αλλα τωρα εχει ξεκινήσει να εχει εμμονές. Να σημειωθεί οτι έχουμε και εκπαιδεύτρια Ο σκύλος σου είναι γεννημένος κυνηγός, σχεδόν έτοιμος γιαυτο που θα δεις στο βίντεο , δεν είναι προβληματικός χαρακτήρας. https://youtu.be/LxBXzPNTzCM Πρέπει να του συμπεριφέρεσαι ανάλογα... Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από dkstopo 1
karaLRS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, margaritagr είπε Ξεκάθαρα υπέρ της στείρωσης. Από καρκίνο στους όρχεις έχασε το λαμπραντορ της φίλη μου που το έπαιζε κι εκείνη κατά. Και τώρα στον επόμενο της σκύλο, μόλις μεγάλωσε πήγε και τον στείρωσε. Έπρεπε να χάσει ένα κατοικίδιο για να καταλάβει. Ειδικά στα αρσενικά είναι αστείο πράγμα. Σκεφτείτε στα βοοειδή κόβουμε τους όρχεις στο χωράφι ξέρω γω. Ούτε η συμπεριφορά αλλάζει ούτε άλλες μπούρδες που λένε ακομα, στο 2020. Η στείρωση είναι δώρο για το ζώο σου. Γιατί να πρέπει να το βάλω σε διαδικασία χειρουργείου με νάρκωση; υπάρχει κάποια μελέτη που λέει για καρκίνο στους όρχεις των σκύλων και προτείνει την στείρωση ή θα μιλάμε με τους φίλους των φίλων; Εγώ έχω 15 φίλους που δεν τα έχουν στείρωση και ζουν κανονικά. Είναι αυτό σοβαρή συζήτηση; Πχ ρίξε μια ματιά σε αυτό... https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5800597/ There was no significant difference in the proportion of intact males and castrated males dying of cancer (p = 0.43) but a greater proportion of spayed females died of cancer compared to intact females (p = 0.001). Intact female dogs had shorter life spans than spayed female dogs (p<0.0001), but there were no differences between intact and castrated males. Intriguingly, being spayed or neutered did not affect the risk of a cancer related death Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από karaLRS
7nisiotis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάντως ρε σεις εγώ έχω ενα λυκοσκυλακο ( βασικά διασταύρωση λυκόσκυλου γερμανικού με βέλγικο ), αρσενικός 7 ετών, δεν του έχω κάνει τίποτα. Την ίδια συμπεριφορά που είχε μικρός έχει και τώρα, ίσως να είναι λίγο πιο ήσυχος αλλά μια χαρά διάθεση έχει και παίζει και τρώει, τρέχει όπως στις αρχές. Είναι φιλικό με όλο τον κόσμο και ειδικά με παιδιά που αλλα σκυλιά δεν είναι τόσο φιλικά. Από μικρό τον είχε εκπαιδεύσει μόνος του ο πατέρας μου να είναι υπάκουος μέσω του παιχνιδιού. Αλλά κι επειδή έβλεπε κάθε μέρα κόσμο και τον έπαιρνε και μαζί του το σκυλάκι κοινωνικοποιήθηκε πιστεύω. Ούτε ουρλιάζει όπως κάνουν άλλα σκυλιά ούτε περίεργη συμπεριφορά έχω παρατηρήσει - μόνο όταν βγαίνει έξω στη γειτονιά οταν μπαίνουμε σπίτι ( δε μένει μέσα στο σπίτι το σκυλί, έχουμε πολύ μεγάλο χώρο έξω και χωράφια δίπλα που τρέχει ) και ανοίγουμε το πορτονακι τα κατουράει όλα τριγύρω χαχα. Κατά τα άλλα δεν έχει κάποια διαφορά στη συμπεριφορά του. Καμιά φορά έχει τύχει από βράδυ να κάνει ενα ελαφρύ προς κλαψιαρικο γαύγισμα αλλά είναι ήρεμο χωρίς ουρλιαχτά και κρατάει κανα 4λεπτο μαξ. Δεν του έχουμε κάνει τίποτε αν και έχω ακούσει για αυτά που λέτε δε θέλω να κάνω κάτι χωρίς να υπάρχει λόγος από τη στιγμή που είναι μια χαρά, μονο κάποια εμβόλια όσο ήταν μικρός έχει κάνει. Τώρα αν το σκυλί παρουσιάσει περίεργη συμπεριφορά από δω και πέρα; Και πώς θα το καταλάβω; Ποια είναι τα σημάδια. Φοβάμαι λίγο τώρα που έχει μεγαλώσει να πω την αλήθεια. _______ Και επίσης κάτι σημαντικό, αν τύχει να βγει έξω όταν γυρνάω, ξεγλιστραει από το πλάι όπως ανοίγω, δε φεύγει μακριά όπως άλλα σκυλιά που είχα. Πάει μέχρι 15 μέτρα παραδίπλα κατουράει κ εκεί και επιστρέφει πίσω μόνος του και με κοιτάει να δει αν του έφερα κατι να φάει, αν δει ότι δεν έχω κάτι φέρνει κάτι μπάλες του τένις που του έχω και παίζουμε. Με άλλα σκυλιά μόνο αν περάσει κάποιο αρσενικό του γαβγίζει αλλά όχι σε στυλ με μανία ή λύσσα απλά τον βρίζει. Τριγύρω στη γειτονιά δεν υπάρχουν και πολλά σκυλιά να πω την αλήθεια. Πιο δίπλα 2 αρσενικά είναι και τα υπόλοιπα πολύ πιο μακριά που δεν έχει πάει ποτέ. Είχε πάει με μια θηλυκιά όταν ήταν κοντά 2 ετών. Από τότε δεν. Επίσης δεν έχει τύχει ποτέ να κάνει όπως αλλά σκυλιά που σε καβαλάνε κλπ. Και μια φωτογραφία όταν κοιμότανε πριν 2 βδομάδες και μία περσινή Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από 7nisiotis 1
dancer Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 56 λεπτά πριν, karaLRS είπε Γιατί να πρέπει να το βάλω σε διαδικασία χειρουργείου με νάρκωση; υπάρχει κάποια μελέτη που λέει για καρκίνο στους όρχεις των σκύλων και προτείνει την στείρωση ή θα μιλάμε με τους φίλους των φίλων; Εγώ έχω 15 φίλους που δεν τα έχουν στείρωση και ζουν κανονικά. Είναι αυτό σοβαρή συζήτηση; Πχ ρίξε μια ματιά σε αυτό... https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5800597/ There was no significant difference in the proportion of intact males and castrated males dying of cancer (p = 0.43) but a greater proportion of spayed females died of cancer compared to intact females (p = 0.001). Intact female dogs had shorter life spans than spayed female dogs (p<0.0001), but there were no differences between intact and castrated males. Intriguingly, being spayed or neutered did not affect the risk of a cancer related death πιστευεις οτι το ινσομνια ειναι μερος για σοβαρη συζητηση? ειναι για να επρναμε την ωρα μας και να λεμε ο καθενας οτι τον βολευει χωρις επιχειρηματα χωρις λογικη γτ απλα ετσια ρεσει στον καθεναν, ενα ιντερνετικο συγχρονο καφενειο, τα ιδια λενε και στα καφενεια, "ακουσα" μου ειπανε" ο φιλος του φιλου της κολητης" και παει λεγοντας. εδω ο αλλος λεει οτι το ζωο ποτε δε θα γυρισει να σου πει κατι, ενταξει λοιπον ας κανουνε προληπτικα μαστεκτομη οι γυναικες, αφαιρεση γυναικολογικων οι δε αντρες ας κανουνε και αυτοι αφαιρεση γτ υπαρχει παντα ο κινδυνος καρικινου των ορχεων και προστατη. μια χαρα τη ωραια παραλογη κοινωνια που ειναι η ελλαδα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα