Προς το περιεχόμενο

Αγορά τηλεσκοπίου για παιδι


ΜΑΝΩΛΗΣ1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Θέλω να.παρω ένα τηλεσκόπιο για τον γιο μου σχετικά φτηνό αλλά δεν ξέρω τι. Βλέπω κάποια του national geographic όπως το 50/600 και το 50/360 που είναι φτηνά για να ξεκινήσει αλλά το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν αξίζουν λόγω τιμής. Δεν θέλω να του πάρω κάτι και να.αποδειχθει ότι είναι ικανό μόνο για να δει τα βρακιά της γειτόνισσας απλωμένα στα 500 μέτρα αλλά κάτι το οποίο θα μπορέσει να πάρει μια γεύση από το φεγγάρι πχ η από κάτι άλλο. Τι προτείνετε; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το φεγγάρι είναι πολύ εύκολο να το δει κανείς. Βασικά το πιο εύκολο απ όλα. Τα βρακιά της γειτόνισσας στα 500 μέτρα είναι πιό δύσκολος στόχος. Αυτά τα πετυχαίνεις και με κυάλια της προκοπής. Οπότε πάμε για πιό δύσκολα πράγματα.

Σε περιβάλλον πόλης, μπορείς να δείς πλανήτες με κάτι σχετικά καλό , δες τα βίντεο εδώ κι αλλού.

Το τηλεσκόπιο είναι από τα πιό ωραία χόμπυ  για ένα παιδί. Είτε βλέπει τη γειτόνισσα (ή το γείτονα) είτε τα άστρα και τους πλανήτες, η χαρά είναι μεγάλη.

Επεξ/σία από costis ni
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.space.com/29798-best-telescopes-for-kids.html

Καλό το φεγγάρι αλλά και λίγο πιο πέρα-κανέναν πλανήτη, δεν θα είναι άσχημα (τα βρακιά τα φοράει η γειτόνισσα, δεν τα φοράει δεν τα γλιτώνεις 100% καθώς ξέρω εγώ τι θα έκανα αν είχα ένα τηλεσκόπιο μικρός...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Κι εγώ σκέφτομαι να αγοράσω ένα , γνώμη μου είναι να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο σε καλή τιμή , ώστε να δεις εάν αξίζει τον κόπο να δώσεις παραπάνω λεφτά.

14 λεπτά πριν, afantos είπε

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ψαχτεί πριν καιρό αν θα άξιζε να ασχοληθώ με το χόμπι της παρατήρησης άστρων, αυτό που συμπέρανα είναι ότι πρέπει να δώσεις λεφτά, το φεγγάρι είναι εύκολος στοχος αλλά αν θες να είσαι σε θέση να το παρατηρείς αναλυτικά και με λεπτομέρειες πρέπει να μάθεις τα specs που αφορούν τηλεσκόπια και να δεις την μεγέθυνση που χρειάζεσαι, ψάξε! Video χρηστών που καταγράφουν εικόνα φεγγαριού με βάση την μεγέθυνση, εγώ πχ ήθελα από 150χ και πάνω, μετά βάζεις φακό barlow, πρέπει να ψάξεις τι τύπος τηλεσκοπίου σου κάνει, συνδιασμους φακών κτλ. Αν θέλετε να παρακολουθείτε τον ήλιο πράγμα ενδιαφέρον τότε θέλει φίλτρο υπάρχει εν τηλεσκοπιο του national geographic ειδικά για αυτή την δουλειά με καλό αποτέλεσμα. Μετά πάμε στο θέμα του σπιτιού σας πρέπει να είστε σε σκοτεινό σημείο σχετικά και όσο πιο ψηλά γίνεται π.χ ταράτσα εκτός κι αν έχετε βεράντα στον 5ο. Στο τηλεσκοπιο θα πρέπει να περάσεις πολλές ώρες με πιθανότητα να κουράσουν τα μάτια σου. 

Τώρα με αυτά τα δύο, αμφιβάλλω αν θα ικανοποιησουν το παιδί, είχαμε και εμείς ένα παρόμοιο των 50 ευρώ αλλά μάπα το καρπούζι, πρέπει να δώσεις από 200-300 και μετά ανεβαίνεις ανάλογα των δυνατοτήτων, από την άλλη ομως ακομα και αυτό το μικρό τηλεσκοπιο μπορεί να του δώσουν ώθηση να ασχοληθεί μελλοντικά οπότε θα αγοράσετε κατι καλύτερο. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στις μεγενθυνσεις  των τηλεσκοπιων,χρειαζεται οπως και δηποτε,μηχανισμος παρακολουθησης,αλλιως μια που ειδες την σεληνη,μια που την εχασες.οποτε το budget εχει ξεφυγει.θα ελεγα να μην μπλεξει το μικρο με αυτο το χομπι απο τωρα,δεν θα το ευχαριστηθει και πιθανον να το διωξει απο το χομπι αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξερω αν ενα παιδι λογω υψους φτανει να δει το προσοφθαλμιο φακο ενος dobsonian 8" .

Διαβασε εδω 

 

Επεξ/σία από opera
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...