BreakingMad Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Πάντως δεν είναι και στα πλαίσια του γραφικού-αστείου; Δηλαδή τα 5 χρόνια που παίρνεις τα λεφτά σου στην ώρα τους, πρέπει να έχεις σχηματίσει άποψη για το ποιόν του άλλου. Ο καλοπληρωτής επί σειρά ετών, δε θα γίνει κακοπληρωτής για 1 μήνα.. έρχεσαι και βλέπεις το σπίτι, εάν κάτι δεν σου αρέσει τότε φυσικά και πηγαίνει αλλού το θέμα. 2
agrio.imeros Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα και καλή χρονιά.Αν έχεις όπως λες το διαμέρισμα σε καλή κατάσταση τράβα φωτογραφίες και με κάποιο τρόπο (θα σε πει ο δικηγόρος) να τι επικυρώσεις. Και επειδή αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους απαντάς και να τους φέρεσαι με τον ίδιο τρόπο, βγαίνεις και συ στην επίθεση. Θα επικοινωνήσεις μαζί του και θα του πεις ότι μίλησες και εσύ με δικηγόρο και ότι δεν πρόκειται να του βάλεις το ενοίκιο γιατί έχεις τα δικά σου έξοδα και αν έχει πρόβλημα με την κατάσταση του σπιτιού να έρθει αυτός ή όποιος άλλος θέλει να το δει. Θα του πεις ότι έχεις φώτο από το διαμέρισμα και ότι θα του παραδώσεις τα κλειδιά μπροστά σε μάρτυρες δικούς σου και δικούς του και φυσικά θα υπογράψει αυτός ή όποιος άλλος έρθει για αυτόν ότι έχει παραλάβει τα κλειδιά και το διαμέρισμα σε καλή κατάσταση και χωρίς φθορές. Καλή ευκολία με το καινούριο σπίτι.
KoreanW Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) η διαδικασία είναι αυτή που επιβεβαίωσε κι ο δικηγόρος η εγγύηση δεν είναι «ο τελευταιος μήνας», αλλά η εγγύηση της καλής κατάστασης του ακινήτου κατά την αποχώρηση του ενοικιαστή δε βλέπω κάτι παράλογο στην απαίτηση της καταβολής του τελευταίου ενοικίου και εν συνεχεία της επιστροφής της εγγύησης, αυτό είναι το σωστό και δίκαιο για όλες τις πλευρές (το πιο σωστό είναι αυτό που συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού, στις οποίες ο ενοικιαστής καταβάλλει και τον τελευταίο μήνα αλλά κι ο ιδιοκτήτης δεν έχει το ποσό της εγγύησης στην κατοχή του για να το επιστρέψει αλλά το αποδεσμεύει από κατάθεση) Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από KoreanW
The_Judas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πίσω το ενοίκιο με αυτα που γράφει
KoreanW Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) με την ίδια λογική κι ο ιδιοκτήτης δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πίσω το ακίνητο σε καλή κατάσταση λίγο κολοκυθιά έχει γίνει, όταν και ο ενοικιαστής αλλά και ο ιδιοκτήτης έχουν τα δίκια τους που πρέπει να κατοχυρώσουν, ο νόμος ορίζει την έννοια της εγγύησης Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από KoreanW 1
banned_acc Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 12 ώρες πριν, BreakingMad είπε Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις μιας και ο καινούργιος χρόνος μας βρίσκει με μπελάδες. Νοικιάζω ένα διαμέρισμα στην Τούμπα (Θεσσαλονίκη) εδώ και 5 χρόνια, το ενοίκιο καταβάλλεται και τα 5 αυτά χρόνια κάθε 1 του μηνός ανελλιπώς. Το συμβόλαιο έχει λήξει εδώ και 2 χρόνια και έκτοτε δεν έχει υπογραφεί κάτι νέο ή ανανέωση. Ο ιδιοκτήτης ποτέ δε χρειάστηκε έκτοτε να βάλει μία δραχμή στο μίσθιο γιατί ποτέ δεν προέκυψε και κάποιο πρόβλημα. Τον Δεκέμβριο του ανακοίνωσα ότι 15 Ιανουαρίου θα φύγω και εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί έτσι και αλλιώς θέλει να το νοικιάσει πιο ακριβά. Παρόλα αυτά μου ζητάει το ενοίκιο του Ιανουαρίου (έχω πληρώσει εγγύηση) και θα μου το επιστρέψει όταν ελέγξει όπως λέει το διαμέρισμα και τα βρει όλα καλά. Δεν πιστεύω ότι θα πάρω ποτέ πίσω τα λεφτά της εγγύησης όπως λέει. Το διαμέρισμα παρόλο που ήταν καινούργιο σχετικά, ήταν γιαπί. Βάφτηκε και σουλουπώθηκε με δικά μου έξοδα και δεν φέρει καμία ζημία σε ηλεκτρολογικά,υδραυλικά ή οτιδήποτε άλλο. Όλοι οι λογαριασμοί είναι στο όνομα μου και πληρωμένοι (ΔΕΗ, Vodafone, νερού κτλ) Μόλις του είπα πως έχω πληρώσει εγγύηση και πως δεν πρόκειται να πληρώσω λεφτά για το τελευταίο ενοίκιο, άρχισε τις απειλές και πως θα επικοινωνήσει μαζί μου δικηγόρος. Το ερώτημα μου προκείμενου είναι το εξής, εγώ δεν πρόκειται να του δώσω φράγκο αλλά επειδή είναι ύποπτος... όταν παραδώσω τα κλειδιά πως μπορώ να είμαι καλυμμένος ότι δεν θα σκαρφιστεί κάποια ζημιά; Να βγάλω φωτογραφίες; Επίσης για την παράδοση των κλειδιών, λέει πως θα τα παραλάβει συγγενικό του πρόσωπο, θα πρέπει να τον βάλω να υπογράψει κάποιο χαρτί; Υ.Γ Κακό πράγμα η αχαριστία Δε δίνεις ευρώ και τα κλειδιά δωστα να τα παραδώσει δικαστικός επιμελητής 1
Nero55 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Aφου το σπιτι ειναι σε καλη κατασταση θα σου επεστρεφε την εγγυηση, αν την κρατησει και δεν τον πληρωσεις τον τελευταιο μηνα ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα...
s1mplement Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Nero55 είπε Aφου το σπιτι ειναι σε καλη κατασταση θα σου επεστρεφε την εγγυηση, αν την κρατησει και δεν τον πληρωσεις τον τελευταιο μηνα ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα... Ο ιδιοκτήτης είτε δεν εμπιστεύεται ότι το σπίτι είναι σε καλή κατάσταση είτε το ξέρει αυτό και θέλει να φάει την εγγύηση. Και δεν θέλει ο TS να τον κυνηγάει για να πάρει την εγγύηση πίσω και πρωτειμάει να καλύψει η εγγύηση το τελευταίο ενοίκιο. Στην ουσία το πρόβλημα λύθηκε - φωτογραφίες με εφημερίδες, παράδοση κλειδιών με δικούς του ανθρώπους δίπλα για να επιβεβαιώσουν ότι όλα ήταν οκ. Επίσης γνωρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης έπαιρνε σταθερά ενοίκιο επί 5 έτη είναι δύσκολο για μένα να πιστέψω ότι αυτός δεν εμπιστεύεται τα λεγόμενα του ενοικιαστή για την κατάσταση του σπιτιού, στα 5 έτη θα πρέπει να έχει μάθει πολλά για τον ενοικιαστή. Οπότε το πιο πιθανό είναι απλά θέλει να φάει την εγγύηση.
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Να του πεις ότι θα παραδώσει τα κλειδιά ο δικηγόρος .
testit Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 19 ώρες πριν, BreakingMad είπε Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις μιας και ο καινούργιος χρόνος μας βρίσκει με μπελάδες. Νοικιάζω ένα διαμέρισμα στην Τούμπα (Θεσσαλονίκη) εδώ και 5 χρόνια, το ενοίκιο καταβάλλεται και τα 5 αυτά χρόνια κάθε 1 του μηνός ανελλιπώς. Το συμβόλαιο έχει λήξει εδώ και 2 χρόνια και έκτοτε δεν έχει υπογραφεί κάτι νέο ή ανανέωση. Ο ιδιοκτήτης ποτέ δε χρειάστηκε έκτοτε να βάλει μία δραχμή στο μίσθιο γιατί ποτέ δεν προέκυψε και κάποιο πρόβλημα. Τον Δεκέμβριο του ανακοίνωσα ότι 15 Ιανουαρίου θα φύγω και εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί έτσι και αλλιώς θέλει να το νοικιάσει πιο ακριβά. Παρόλα αυτά μου ζητάει το ενοίκιο του Ιανουαρίου (έχω πληρώσει εγγύηση) και θα μου το επιστρέψει όταν ελέγξει όπως λέει το διαμέρισμα και τα βρει όλα καλά. Δεν πιστεύω ότι θα πάρω ποτέ πίσω τα λεφτά της εγγύησης όπως λέει. Το διαμέρισμα παρόλο που ήταν καινούργιο σχετικά, ήταν γιαπί. Βάφτηκε και σουλουπώθηκε με δικά μου έξοδα και δεν φέρει καμία ζημία σε ηλεκτρολογικά,υδραυλικά ή οτιδήποτε άλλο. Όλοι οι λογαριασμοί είναι στο όνομα μου και πληρωμένοι (ΔΕΗ, Vodafone, νερού κτλ) Μόλις του είπα πως έχω πληρώσει εγγύηση και πως δεν πρόκειται να πληρώσω λεφτά για το τελευταίο ενοίκιο, άρχισε τις απειλές και πως θα επικοινωνήσει μαζί μου δικηγόρος. Το ερώτημα μου προκείμενου είναι το εξής, εγώ δεν πρόκειται να του δώσω φράγκο αλλά επειδή είναι ύποπτος... όταν παραδώσω τα κλειδιά πως μπορώ να είμαι καλυμμένος ότι δεν θα σκαρφιστεί κάποια ζημιά; Να βγάλω φωτογραφίες; Επίσης για την παράδοση των κλειδιών, λέει πως θα τα παραλάβει συγγενικό του πρόσωπο, θα πρέπει να τον βάλω να υπογράψει κάποιο χαρτί; Υ.Γ Κακό πράγμα η αχαριστία Πώς του το ανακοίνωσες ότι φεύγεις στις 15; Έχεις κάποιο αποδεικτικό στοιχείο; Αν όχι να φτιαξεις άμεσα! Είτε με mail. eite me fax eite me systhmeno eite me apostolh epistolhs; mesv dikastiko;y epimelht;h (40 eyrw 9a soy stoix;sei ayto) Η εγγύηση δεν συμφηφίζεται, γράφουν στα συμβόλαια! Κατά 99% "πάει υπέρ πίστεως". Ξέχασέ την. Πρακτικά θέλεις να τη συμφηφίσεις εσύ με το τελευταιο 15ήμερο ενοίκιο. Μπορείς να το κάνεις κι εσύ πρακτικά. μη καταβάλλοντας το τελευταίο 15ήμερο ενοίκιο! Μέχρι να φτάσει αυτό σε δικαστήριο-αν φτάσει-θέλειπάνω από 1 μήνα. Αυτό κάνουν όλοι οι απερχόμενοι ενοικιαστές! Μη του το λες ψυχρά... πέστου ότι δεν δύνασαι λόγω πολλών απρόβλεπτων εξόδων της νέας μετεγκατάστασης... δεν έχεις άλλο ρευστό! Ενημέρωσε και τη διαχειρίστρια/το διαχειριστή ότι φεύγεις στις 15. Και τους γειτόνους. Κάπου θα φανεί χρήσιμο αργότερα. Πριν φύγεις από το μίσθιο, φωτογράφισέ το - βιντεοσκόπησέ το ΑΔΕΙΟ, ώστε να το επιδείξεις όπου χρειαστεί! Οι φθορές - παλαιώσεις του χρώματος εντάσονται στη "συνήθη χρήση" έχουν βγει αποφάσεις δικαστηρίων που σε καλύπτουν. Εκτός κι αν γκρέμισες τοίχους! Βάζεις στόκο στος τρύπες... το σκουπίζεις όλο το σπίτι, κι αυτό ήταν! Τον ρωτάς αν θέλει να βουλώσεις την τρύπα του αιρκοντίσιον - αν είναι δικό σου και θα το πάρεις... Αν οι παροχές - λογαριασμοί ΔΕΗ ΟΤΕ ΝΕΡΟΥ είναι στο όνομά σου, ΚΟΨΤΟ αμέσως - με ειδική παράκληση αυτό να γίνει στις 15. Με τον ΟΤΕ γίνεται σίγουρα αυτό. Με το νερό... δε βαριέσαι - αν δε γίνει. Μπορεί να αποδειχθεί αργότερα ότι δεν έμενες (μετά). Αν δεν έλθει να πάρει τα κλειδιά, για χψ λόγο, του τα στέλνεις με κούριερ... μπορούν να καθίσουν στο κούριερ 10-15 μέρες! Για τα κοινόχρηστα, σκέψου την περίπτωση, να τα αφήσεις κι αυτά απλήρωτα (του τελευταίου μήνα), ώστε να ενσωματωθούν στο "διακανονισμό" που επιδιώκεις εσύ (με την εγγύηση τήρησης των όρων του συμβολαίου). Συνήθως, για 100-300-500 ευρώ δεν φτάνουν στα δικαστήρια. Κι αν φτασουν, το δικαστήριο θα ακούσει και σένα. Δεν δίνει δίκιο 100% σε όποιον κάνει μήνυση ή αγωγή! Στην περίπτωσή σου, γίνεται αυτό που λένε: Φοβάται ο Γιάννης το θεριό, και το θεριό το Γιάννη. Συμβαίνουν αυτά στις σχέσεις ιδιοκτητών κι ενοικιαστών. Αλλά στην πλειοψηφία τους οι ιστορίες αυτές τελειώνουν ομαλά ή ατονούν. Ήμουν κι ενοικιαστής - ήμουν κι ιδιοκτήτης κι έχω εμπειρία! Μόνο με ενοικιάσεις σε αλλοδαπούς του κοντινού βορρά μπορεί να έχεις αβαρίες - και ιδιαίτερα μεγάλες! Απλήρωτα ρεύματα, απλήρωτα νερά... 19 ώρες πριν, takoulou είπε Καλημέρα... Χρόνια πολλά... Μπορεί να το κάνει αν σου στείλει κάποιο συγγενικό πρόσωπο...Απλά προσπάθησε να μην σου φάει την εγγύηση..Η να παραμείνεις στο σπίτι μέχρι τέλους τους μηνός... Φυσικά αυτός που θα παραλάβει τα κλειδιά να έχεις φτιάξει εσύ ένα πρόχειρο χαρτί που θα αναφέρεις ότι το διαμέρισμα το παραλαμβάνει σε πολύ καλή κατάσταση και να το βάλεις να το υπογράψει αυτό με τα στοιχεία του όλα...Και θα του αναφέρεις αν είναι στο όνομα σου η ΔΕΗ ότι θα κάνεις διακοπή του ρεύματος...(να προσέξεις μόνο να αν θα έχουν πρόσβαση όταν θα έρθουν για την διακοπή από την Δεδδηε) > Η να παραμείνεις στο σπίτι μέχρι τέλους τους μηνός. στα συναλλακτικά ήθη - ή στις εμπορικές συναλλαγές, ναι μεν υπάρχει η έννοια του μήνα... νοίκι με το μήνα κλπ... αλλά υπάρχει και η έννοια του μισού μήνα ... ακόμα και της ημερήσιας μίσθωσης. υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων. αυτό πρακτικά το βλέπεις σε λογαριασμούς ασφαλίστρων αυτοκινήτων... π.χ. αν σταματήσεις πριν τη λήξη του ετήσιου συμβολαίου, σου γυρίζουν πίσω τα χρήματα που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα... το βλέπεις στα πάγια των λογαριασμών οτε-δεη... ισχύει και στα ενοίκια. αρκεί να έχεις ειδοποιήσει πριν από κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να ετοιμαστεί κι η άλλη πλευρά. να μην ισχυριστεί ότι δεν πρόλαβε - κι είχε απώλειες!
kogba Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εμένα πάντως, όσο χρόνια νοικιαζω, οι προηγούμενοι δύο ιδιοκτήτες μου τις έφαγαν τις εγγυήσεις. Στον πρώτο υπήρχε ανάγκη να φύγω σχεδόν από την αρχή, δεν πρόλαβα να μπω καλά καλά, αλλά ήταν αλητοαπατεωνας και δεν το κυνήγησα και εγώ. Στην δεύτερη ιδιοκτήτρια, νοικιαζα 8 χρόνια, της είπα δύο μήνες πριν ότι σκοπεύω να φύγω, μου έφαγε και αυτή τις εγγυήσεις. Το σπίτι το πρόσεχα, εννοείται. Να σημειώσω ότι όλοι με εκθειάζουν για τη συνέπεια στις πληρωμές μου, ενοίκια και κοινόχρηστα τα δίνω μέρες πριν τελειώσει μήνας. Στο τέλος βέβαια, μου φέρθηκαν αλλιώς. Σαν ιδιοκτήτης ο ίδιος, δεν κράτησα ποτέ εγγύηση όμως, μια ματιά αν λειτουργούν όλα και μην γκρεμίστηκε κάτι, τυπικά δηλαδή, τους ευχαριστώ και τους χαιρετώ. Μάλλον, οι συνεπείς και τίμιοι είναι λιγότεροι σε αυτή την κοινωνία όπως φαίνεται. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από kogba 3
testit Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kogba είπε Εμένα πάντως, όσο χρόνια νοικιαζω, οι προηγούμενοι δύο ιδιοκτήτες μου τις έφαγαν τις εγγυήσεις. Στον πρώτο υπήρχε ανάγκη να φύγω σχεδόν από την αρχή, δεν πρόλαβα να μπω καλά καλά, αλλά ήταν αλητοαπατεωνας και δεν το κυνήγησα και εγώ. Στην δεύτερη ιδιοκτήτρια, νοικιαζα 8 χρόνια, της είπα δύο μήνες πριν ότι σκοπεύω να φύγω, μου έφαγε και αυτή τις εγγυήσεις. Το σπίτι το πρόσεχα, εννοείται. Να σημειώσω ότι όλοι με εκθειάζουν για τη συνέπεια στις πληρωμές μου, ενοίκια και κοινόχρηστα τα δίνω μέρες πριν τελειώσει μήνας. Στο τέλος βέβαια, μου φέρθηκαν αλλιώς. Σαν ιδιοκτήτης ο ίδιος, δεν κράτησα ποτέ εγγύηση όμως, μια ματιά αν λειτουργούν όλα και μην γκρεμίστηκε κάτι, τυπικά δηλαδή, τους ευχαριστώ και τους χαιρετώ. Μάλλον, οι συνεπείς και τίμιοι είναι λιγότεροι σε αυτή την κοινωνία όπως φαίνεται. Το ενοίκιο πληρώνεται όποτε γράφει το συμβόλαιο. Συνήθως την 1η του μηνός - αρχή του μήνα - προπληρώνεται! Σε κάποια συμβόλαια υπάρχει συμπληρωματικός όρος: εντός των 7 πρώτων ημερών του μήνα. Αλλά και να καθυστερήσεις περισσότερο, δε σου βγάζει το ντουφέκι ο ιδιοκτήτης! Όση ανάγκη έχει ο ενοικιαστής το σπίτι, άλλη τόση ανάγκη έχει κι ο ιδιοκτήτης το ενοίκιο. Καλό είναι- γενικά να μη σε γλωσσοτρώνε! Για την πληρωμή των κοινοχρήστων, ότι λέει ο κανονισμός της πολυκατοικίας ή η απόφαση της γενικής συνέλευσης. Εδώ δεν μπορούν να σε πιέσουν τόσο τόσο πολύ. Αλλά έτσι χαλάει το επικοινωνιακό κλίμα στην πολυκατοικία. Το ότι δεν κρατήσατε (εσείς) εγγύηση, ως ιδιοκτήτης αυτό είναι τακτικό σφάλμα. Μην περιμένετε να την πάθετε. για να αλλάξετε τακτική. Είναι μέσο πίεσης. Θυμηθείτε την παροιμιακή φράση με τον αγιασμό και τη γάτα! Στα έτοιμα υποδείγματα συμφωνητικών μίσθωσης περιλαμβάνεται η κοινωνική εμπειρία δεκαετιών μισθώσεων. Σε κάποια συμβόλαια μάλιστα (όταν το μίσθιο είναι περιζήτητο λουκούμι), ζητάνε εγγύηση δυο μηνών! Ή και τεσσάρων! Που στην ουσία καταντά χαριστικό άτοκο δάνειο του ενοικιαστή στον ιδιοκτήτη! Ο αρχικός αρθρογράφος αυτού του άρθρου, μάλλον ένα άτομο, το ενοίκιο που καταβάλλει εκτιμώ ότι κυμαίνεται στα 250-350 ευρώ, το πολύ 400! Η όλη ανησυχία είναι για 400 ευρώ. Νομίζω ότι αν προσέγγιζε τον ιδιοκτήτη με άλλο πνεύμα... δηλαδή στο φιλικό.. Ξέρεις.. δυσκολεύομαι να πληρώνω ενοίκιο... έχω φαληρίσει προσωρινά... γυρνάω στο πατρικό... δεν έχω μία... θα φύγω στις 15... δεν μπορώ να σου δώσω το ενοίκιο του Γενάρη. Στο λέω από τώρα, για να προλάβεις την κατάσταση του ακινήτου σου... τα μελλοντικά σου έσοδα. Κοίταξε... αν έμενα και άλλο θα σου άρχιζα αναγκαστικά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές... κέρδος θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, όπως ήλθε η κατάσταση... έχεις κρατημένα δικά μου λεφτά, οπότε μπορείς να τα ισοφαρίσεις... Κι αν έχεις κανένα δανεικό να μου δώσεις για να κάνω τη μεταφορά απομάκρυνσης, θα σου έχω αιώνια ευγνωμοσύνη! Στα λέω όλα αυτά φιλικά, ώστε να λέμε ένα γεια αργότερα! Με βάση αυτά που έγραψε ο αρχικός αρθρογράφος, πιθανολογώ ότι η επικοινωνία κυμάνθηκε στα: Αυτά είναι τα δικαιώματά μου - και τα απαιτώ! κι ο άλλος πιθανά μη ευέλικτος, ταμπουρώθηκε πίσω από τα δικαιώματά του. Και θα έλεγε από μέσα του ο αρχικός αρθρογράφος... "άμα δεις φράγκο" από μένα σφύρα μου, παλαιό... θτα.... δεν θα πληρώσω ούτε το ενοίκιο του γενάρη, ούτε τα κοινόχρηστα - κι άμα μου τη δώσει θα κάνω και καμιά ζημιά! Νομίζω βέβαια... δέχομαι και αντίθετη -ες απόψεις εκτιμήσεις της κατάστασης! Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από testit
makis269 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Το ενοίκιο έχεις προθεσμία με τον παλιό νομο δεν γνωρίζω αν εχει αλλάξει να το καθυστερήσεις εως 3 μήνες προς οτου κάνει νομιμες διαδικασίες για πληρωμή ,άρα τον γενάρη του το αργεις να το πληρώσεις και την μερα της παράδοσης του το δινεις απο την μια τσέπη και αμέσως στο ξαναδίνει πίσω για την εγγύηση .
kogba Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, testit είπε Το ενοίκιο πληρώνεται όποτε γράφει το συμβόλαιο. Συνήθως την 1η του μηνός - αρχή του μήνα - προπληρώνεται! Σε κάποια συμβόλαια υπάρχει συμπληρωματικός όρος: εντός των 7 πρώτων ημερών του μήνα. Αλλά και να καθυστερήσεις περισσότερο, δε σου βγάζει το ντουφέκι ο ιδιοκτήτης! Όση έχει ανάγκη ο ενοικιαστής το σπίτι, άλλο τόση ανάγκη έχει κι ο ιδιοκτήτης το ενοίκιο. Καλό είναι- γενικά να μη σε γλωσσοτρώνε! Για την πληρωμή των κοινοχρήστων, ότι λέει ο κανονισμός της πολυκατοικίας ή η απόφαση της γενικής συνέλευσης. Εδώ δεν μπορούν να σε πιέσουν τόσο τόσο πολύ. Αλλά έτσι χαλάει το επικοινωνιακό κλίμα στην πολυκατοικία. Το ότι δεν κρατήσατε (εσείς) εγγύηση, ως ιδιοκτήτης αυτό είναι τακτικό σφάλμα. Μην περιμένετε να την πάθετε. για να αλλάξετε τακτική. Είναι μέσο πίεσης. Θυμήσου τη φράση με τον αγιασμό και τη γάτα! Στα έτοιμα υποδείγματα συμφωνητικών μίσθωσης περιλαμβάνεται η κοινωνική εμπειρία δεκαετιών μισθώσεων. Σε κάποια συμβόλαια μάλιστα (όταν το μίσθιο είναι περιζήτητο λουκούμι), ζητάνε εγγύηση δυο μηνών! Ή και τεσσάρων! Που στην ουσία καταντά χαριστικό άτοκο δάνειο του ενοικιαστή στον ιδιοκτήτη! Φίλε μου τα γνωρίζω αυτά που αναφέρεις. Να πω όμως ακόμη μερικές μου σκέψεις και διευκρινίσεις ώστε να γίνω πιο κατανοητός. Το ενοίκιο το δίνω συνήθως πριν μπει ο νέος μήνας, αρκετές ημέρες πριν, όταν βρίσκω χρόνο και ευκαιρία. Δεν κάθομαι να τα κάνω όλα και να πληρώνω την τελευταία στιγμή τις υποχρεώσεις μου δηλαδή, οποιονδήποτε λογαριασμό, έτσι δρω εγώ. Ούτε και έχει τόση σημασία για εμένα προσωπικά, αν δεν σου βάλει ο άλλος το ενοίκιο στην 1η του μηνός αλλά μέσα στο πενθήμερο, το θέμα είναι να στο βάζει τακτικά και ανελλιπώς. Όπως κατάλαβες φαντάζομαι, το ίδιο κάνω και με τα κοινόχρηστα, από την στιγμή που θα βγουν, αν όχι αυθημερόν τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πληρωθούν, δεν με ενδιαφέρει τι λέει κανένα καταστατικό για να είμαι σωστός, δεν με κυνηγάνε για να πληρώσω. Για την εγγύηση που ο ίδιος ως ιδιοκτήτης δεν κράτησα/κρατώ: από την στιγμή που ο ενοικιαστής δεν έχει κάνει ζημιές και ειδοποιεί ότι θα φύγει, για ποιον λόγο να του φερθώ σκάρτα; Το θεωρώ ποταπό. Δεν είναι δείγμα εξυπνάδας η μαγκιάς να εκμεταλλευομαι τον άλλο. Φιλικά, ανέφερα τι κάνω εγώ, συζήτηση κάνουμε, ξέρω ότι τα είπες από καλή πρόθεση και για πληροφόρηση.
testit Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, makis269 είπε Το ενοίκιο έχεις προθεσμία με τον παλιό νομο δεν γνωρίζω αν εχει αλλάξει να το καθυστερήσεις εως 3 μήνες προς οτου κάνει νομιμες διαδικασίες για πληρωμή ,άρα τον γενάρη του το αργεις να το πληρώσεις και την μερα της παράδοσης του το δινεις απο την μια τσέπη και αμέσως στο ξαναδίνει πίσω για την εγγύηση . Δεν γνωρίζω ακριβώς τι προβλέπει ο νόμος για αυτό που γράφεις, αλλά το έχω ακούσει κι από άλλους, "του βάζεις ένα ενοίκιο".. του καθυστερείς άλλα δυο τρία... σε ξαναπάει στο δικαστήριο, του βάζεις ένα ενοίκιο, και πάει λέγοντας! Εδώ όμως ΔΕΝ είναι η ίδια περίπτωση, οπότε δεν θα τύχει καμιά προστασία/διευκόλυνση από το δικαστήριο. Διότι του έχει γνωστοποιήσει την απόφασή του να φύγει στις 15/1! οπότε θα θεωρηθεί ότι το κάνει επίτηδες, εν γνώσει του παραβιάζει τους ρητούς όρους του συμβολαίου! σε περίπτωση δικαστηρίου (κάτι που δεν πιστεύω ότι θα φτάσει η υπόθεση) θα ξεκινήσει από μειονεκτική θέση, ως δύστροπος , κακόπιστος π.χ. 17 λεπτά πριν, kogba είπε Φίλε μου τα γνωρίζω αυτά που αναφέρεις. Να πω όμως ακόμη μερικές μου σκέψεις και διευκρινίσεις ώστε να γίνω πιο κατανοητός. Το ενοίκιο το δίνω συνήθως πριν μπει ο νέος μήνας, αρκετές ημέρες πριν, όταν βρίσκω χρόνο και ευκαιρία. Δεν κάθομαι να τα κάνω όλα και να πληρώνω την τελευταία στιγμή τις υποχρεώσεις μου δηλαδή, οποιονδήποτε λογαριασμό, έτσι δρω εγώ. Ούτε και έχει τόση σημασία για εμένα προσωπικά, αν δεν σου βάλει ο άλλος το ενοίκιο στην 1η του μηνός αλλά μέσα στο πενθήμερο, το θέμα είναι να στο βάζει τακτικά και ανελλιπώς. Όπως κατάλαβες φαντάζομαι, το ίδιο κάνω και με τα κοινόχρηστα, από την στιγμή που θα βγουν, αν όχι αυθημερόν τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πληρωθούν, δεν με ενδιαφέρει τι λέει κανένα καταστατικό για να είμαι σωστός, δεν με κυνηγάνε για να πληρώσω. Για την εγγύηση που ο ίδιος ως ιδιοκτήτης δεν κράτησα/κρατώ: από την στιγμή που ο ενοικιαστής δεν έχει κάνει ζημιές και ειδοποιεί ότι θα φύγει, για ποιον λόγο να του φερθώ σκάρτα; Το θεωρώ ποταπό. Δεν είναι δείγμα εξυπνάδας η μαγκιάς να εκμεταλλευομαι τον άλλο. Φιλικά, ανέφερα τι κάνω εγώ, συζήτηση κάνουμε, ξέρω ότι τα είπες από καλή πρόθεση και για πληροφόρηση. Μαζί σου είμαι, από αρχή είμαι με το "αδύνατο μέρος"! Αν ψαχτεί για κάποιο λάθος η ιστορία αυτή, όπως εξελίχθηκε, πιθανολογικά , μπορεί να βρεθεί "μη ευέλικτη προσέγγιση" του ζητήματος. Αλλά αυτό δεν σε δικάζει αφενός μεν, αφετέρου μπορεί να διορθωθεί στη συνέχεια, με πιο μελετημένες κινήσεις. Στην περίπτωσή σου, αφού σε 14 μέρες φεύγεις, αφού αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ, πλέον, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ και θα σταματούσα οποιαδήποτε παραπέρα επικοινωνία. Στις πρακτικές λεπτομέρειες, θα πρότεινα να βιντεοσκοπήσεις ΑΔΕΙΟ το διαμέρισμα, βάζοντας στο πάτωμα και μια εφημεριδα της ημέρας, ώστε να φανεί η ημερομηνία της βιντεοσκόπησης και θα του έστελνα και τα κλειδιά με κούριερ. Στο κουτί και στο δελτίο αποστολής θα έγραφα τη φράση: "κλειδιά σπιτιού... τάδε διεύθυνση" θα άφηνα και τα κοινόχρηστα απλήρωτα, με την δικαιολογία να ληφθούν υπόψη στην εκκαθάριση των λογαριασμών (εγγύηση-[ενοίκιο+κοινόχρηστα]) και αφού βγουν τα κοινόχρηστα του μήνα, θα τον έπαιρνα τηλέφωνο., τόσο το ενοίκιο, τόσο τα κοινόχρηστα, γυρίστε μου στον τραπεζικό λογαριασμό τόσα λεφτά (τα υπόλοιπα). Πιστεύω ότι ΔΕΝ θα στα επιστρέψει! Αν φτάσετε στα δικαστήρια, θα φανεί η καλόπιστη στάση σου και η κακοπστία του άλλου, που ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ τη διαφορά. Οπότε αποκλείεται να σε πάει σε δικαστήριο, διότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Απλά πράγματα: Με δεδομένο ότι στο 99% των περιπτώσεων ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΝΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ (Α τώρα τα ξόδεψα!!!!!), κινείσαι κι εσύ πρακτικά νόμιμα και ηθικά! ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ - ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ. Δεν γίνεσαι μπαταξής - υπερασπίζεσαι τα νόμιμα συμφέροντά σου! 20 λεπτά πριν, kogba είπε Ούτε και έχει τόση σημασία για εμένα προσωπικά, αν δεν σου βάλει ο άλλος το ενοίκιο στην 1η του μηνός αλλά μέσα στο πενθήμερο, το θέμα είναι να στο βάζει τακτικά και ανελλιπώς. μελλοντικά ας εφαρμόζεις την πάγια εντολή, μέσω τράπεζας, κάθε 1η του μήνα, ανεξάρτητα ημέρας. αργίας κλπ. έτσι θα ψαρώσεις κάθε ιδιοκτήτη. ότι είσαι ευρωπαίος - κι ότι δεν παίζεις! κι αν υπήρχαν αξιόλογοι τόκοι, θα είχες κι ετήσια τοκοφορία! Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από testit 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα