Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Θέλω να γράψω κι εγώ το πρόβλημά μου με τον λογαριασμό της ΔΕΗ μήπως γνωρίζετε κάτι παραπάνω να με διαφωτίσετε.

Χθες έλαβα έναν λογαριασμό έναντι πολύ υψηλό, ενώ το αντίστοιχο περσινό όταν το 1/3 του τωρινού. Βέβαια να τονίσω ότι από αρχές Δεκεμβρίου έχουμε αναμμένο έναν θερμοσυσσωρευτή έχοντας Νυχτερινό ρεύμα, ενώ πέρυσι είχαμε 2 αναμμένους θερμοσυσσωρευτές από τα μέσα Νοεμβρίου περίπου. 

Παρατήρησα στον λογαριασμό ότι δεν λέει πλέον Έναντι κατανάλωσης στην ανάλυση αλλά κανονικά ποσό ΔΕΗ καθώς και μέτρηση kWh στην αριστερή στήλη. Δηλαδή φαίνεται σαν κανονικός λογαριασμός και όχι σαν έναντι.

Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος αφού δεν πρόκειται για εκτίμηση κατανάλωσης μιας και έχει κανονική μέτρηση κατανάλωσης. Αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί από τον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα είναι σε 2 μήνες;

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό θα κάνω αύριο με το φως της ημέρας. Μπορεί να είναι χαλασμένος ο θερμοσυσσωρευτής θα φωνάξω ηλεκτρολόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωτον εχουν αλλαξει τον εναντι εδω και σχεδον ενα χρονο και πλεον αντι για εναντι ενα σκετο ποσο βαζουν χρεωση θεωρητικες kwh με ολα τα παρελκομενα.

Δευτερον δινε ενδειξη 3 φορες το χρονο οποτε αναγραφεται στον εκκαθαριστικο λογαριασμο για να μην εχεις υπερβολικες χρεωσεις στον εναντι και να πληρωνεις παντα οτι καταναλωνεις.

Τριτον η ενδειξη του ρολογιου δεν εχει απολυτως καμια σχεση με το λογαριασμο του εναντι,οποτε και να το ελεγξεις ειναι ασκοπο.

39 λεπτά πριν, athinamj είπε

Αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί από τον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα είναι σε 2 μήνες;

Προφανως

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 1
Δημοσ.

Έχε υπόψη σου ότι αν δίνεις εσύ ενδείξεις μετρητή στη ΔΕΗ οι kwh θα διπλασιάζονται και θα γίνεται αναγωγή σε τετράμηνο και όχι σε δίμηνο.Δεν σε συμφέρει,καλύτερα άστο όπως είναι.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

Έχε υπόψη σου ότι αν δίνεις εσύ ενδείξεις μετρητή στη ΔΕΗ οι kwh θα διπλασιάζονται και θα γίνεται αναγωγή σε τετράμηνο και όχι σε δίμηνο.Δεν σε συμφέρει,καλύτερα άστο όπως είναι.

? Τι εννοείς διπλασιαζονται? Ίσα ίσα θα πληρώνεις κάθε φορά ότι καταναλώνεις,τώρα με την αναγωγή δε καταλαβαίνω τι εννοείς. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

Δεν ισχύει αυτό που λες. Δίνοντας την μέτρηση υπολογίζονται κανονικά όλα σαν να ήταν εκκαθαριστικός ο λογαριασμός. 

Δημοσ.

Έγω αυτό κάνω δίνω την μέτρηση μου και κάθε 4 μήνο έρχονται κανονικά για καταμέτρηση 

Δημοσ.

Να δώσω ένα παραδειγμα.Αν η κατανάλωση στο δίμηνο είναι 1010 kwh δώσεις αυτή την ένδειξη στη ΔΕΗ τότε γίνεται αναγωγή της κατανάλωσης σε 4μηνο δηλαδή 2020 kwh.Οπότε ο λογαριασμός που θα έρθει δεν θα είναι 1010 X 011058 αλλά 1010 Χ 011936! Συνεπώς πρέπει να δηλώνεις ΠΑΝΤΑ κάτω από 1000 kwh στις 60 ημέρες  για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και μένα μου ήρθε ο έναντι σχεδόν τα 2πλα από συνήθως. Αυτοί στη ΔΕΗ πληρώνονται ακόμα δώρο Χριστουγέννων ή θέλανε να μαζέψουν λεφτά για τον ισολογισμό του έτους?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

εχει ξαναανοιξει θεμα σε αυτους που μας ερχεται η δεη τους μονους μηνες,ητοι πριν ενα μηνα,σε πολυ κοσμο ηρθε φορτωμενος ο συγκεκριμενος εναντι.Ειδωμεν στον εκκαθαριστικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά μου ήρθε έναντι από 10ο μέχρι 12ο όσο μου έρχεται ο 4μηνος! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχω κάψει σε 2μηνες 780 kWh όταν τόσο καιω το 4μηνο χωρίς να έχω αλλάξει συνήθειες. Επίσης το 2μηνο που ήρθε το έναντι έλλειπα σχεδόν 3 εβδομάδες από το σπίτι. Υπάρχει περίπτωση έχει γίνει λάθος; συνήθως ερχόταν το 2μηνο 70 ευρώ και τώρα ήρθε 190

Επεξ/σία από haris013
Δημοσ.

Το έναντι είναι πάντα εκτίμηση, αν έρθει πολύ κάτι εκτιμάνε λάθος. Θα διορθωθεί στον εκκαθαριστικό με την πραγματική κατανάλωση. 

Αν έχει έρθει απίστευτα πολύ και δεν θες να ζορισεις την ρευστότητα σου για να το πληρώσεις έχεις 2 επιλογές:

1. Μετράς το ρολόι σου και ζητας εκκαθαριστικό (αν στέλνεις την ένδειξη εσύ, η ΔΕΗ σου βγάζει και ανα 2 μήνες εκκαθάριση). Αν ντε πάρεις τηλέφωνο και πεις ότι σου ήρθε τεράστιο έναντι, θα στο ζητήσουν και οι ίδιοι να πάρεις μέτρηση  

2. Αποταμιεύεις τα χρήματα σου για 2 ακόμα μήνες και αφήνεις το έναντι απλήρωτο και πληρώνεις στο 4μηνό μια και καλή τον εκκαθαριστικό. Το ρεύμα δεν διακόπτεται ποτέ στο έναντι και στον εκκαθαριστικό λογαριασμό θα έχεις την πραγματική κατανάλωση 4μήνου, αλλά προφανώς διπλάσια δημοτικά τέλη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Να δώσω ένα παραδειγμα.Αν η κατανάλωση στο δίμηνο είναι 1010 kwh δώσεις αυτή την ένδειξη στη ΔΕΗ τότε γίνεται αναγωγή της κατανάλωσης σε 4μηνο δηλαδή 2020 kwh.Οπότε ο λογαριασμός που θα έρθει δεν θα είναι 1010 X 011058 αλλά 1010 Χ 011936! Συνεπώς πρέπει να δηλώνεις ΠΑΝΤΑ κάτω από 1000 kwh στις 60 ημέρες  για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Έστω ότι συμβαίνει αυτό, που ξέρεις ότι δεν τον συμφέρει; Γνωρίζεις την κατανάλωση του; 

Είναι λογικό απ'την στιγμή που πέρσι είχε μεγαλύτερη κατανάλωση, αφού ο έναντι είναι απλά μια εκτίμηση με βάση την περσινή κατανάλωση, να του έχει έρθει "φουσκωμένος" ο λογαριασμός σε σχέση με την τωρινή κατανάλωση του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...