Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να θέσω 2 ερωτήματα, παρακαλώ απαντήσεις σοβαρές και από γνώστες...

1) Έστω ότι έχω 10.000 ευρώ σε λογαριασμό στην τράπεζα (από αποταμιεύσεις χρόνων), τα σηκώσω (ανάληψη) φέτος και τα εμφανίσω σε 1 χρόνο, είτε το ίδιο ποσό, είτε ελαφρώς μικρότερο, θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εφορία; Θα μου ζητήσουν εξηγήσεις για το που τα βρήκα; Θα επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο φορολογικά το εισόδημα του 2021;

2) Αν αντί για ανάληψη, γίνει αγορά, είτε απλών αντικειμένων (π.χ. οικιακών συσκευών) είτε αντικειμένων αξίας (κοσμημάτων/χρυσού κτλ) και σε 1 χρόνο τα εμφανίσω πάλι, είτε το ίδιο ποσό, είτε ελαφρώς μικρότερο, θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εφορία; Θα μου ζητήσουν εξηγήσεις για το που τα βρήκα; Θα επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο φορολογικά τον εισόδημα του 2021;

Στο 1ο ερώτημα, μπορώ να ισχυριστώ στην τράπεζα/εφορία, ότι έτσι γούσταρα και τα έβγαλα το 2020 και τα επανακαταθέτω το 2021;
Στο 2ο ερώτημα, μπορώ να ισχυριστώ ότι πούλησα αυτά που είχα αγοράσει το 2020 και τώρα επανακαταθέτω τα χρήματα;  Θα θεωρηθοτν κατα τρόπο τινά, εισόδημα; Φορολογητέο;

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Εφόσον φαίνονται ότι τα μαζεύεις χρόνια και τα δηλώνεις στην φορολογική του κάθε έτους δεν θα σου ζητήσουν τίποτα. Εάν ζητήσουν τότε τα είχες δηλωμένα και παλι δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Ενδέχεται να σε ρωτήσουν στην τράπεζα που τα βρήκες αν πας να κάνεις ξανά κατάθεση εκεί εσύ θα πρεπει να πεις κάτι όσο το δυνατόν πιστευτό η τεκμηριωμένο, εργασία πωληση αντικειμένου με απόδειξη έστω και σε ιδιώτη μεμονομενα. 

2. Θα τους παραξενεψει και ενδέχεται να σου ζητήσουν που βρήκες τα χρήματα. Με μεγαλύτερη πιθανότητα από ότι στο 1. Η  εφορία δεν θα σε ενοχλήσει εκτός κι αν σε εντοπίσουν για φοροδιαφυγή οπότε θα σου κάνουν νέα εκκαθάριση στο Ε1 με τα ποσά που θεωρούν αυτοί από τον έλεγχο ότι δεν δήλωσες και θα σου φορτώσουν επιπρόσθετο εισόδημα με τους συντεστες και τις προσαυξήσεις. 

1. Δεν υπάρχει έτσι μου γουστάρει. 

2. Ναι αλλά θα ζητήσουν χειρόγραφη απόδειξη ότι πούλησες πράγματα σε άλλον. Για κάτι περιστασιακά και μεμνομενα δεν θα έχεις πρόβλημα εκτός αν το κανεις συχνά τακτικά και χρόνια που θέλει έναρξη. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

δεν υπαρχει κανενα προβλημα σε οτι και να κανεις,οταν τα καταθεσεις καντα σε δοσεις κατω των 10000 ε (υπαρχει λογος που στο λεω ασχετα που εσυ και παλι δεν εχεις θεμα ) και μια προσωπικη μου καθαρα αποψη,καλα κανεις που θα τα βγαλεις και βρες τροπο να μην τα ξαναβαλεις 

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Death_In_Paradise είπε

Καλησπέρα, θέλω να θέσω 2 ερωτήματα, παρακαλώ απαντήσεις σοβαρές και από γνώστες...

1) Έστω ότι έχω 10.000 ευρώ σε λογαριασμό στην τράπεζα (από αποταμιεύσεις χρόνων), τα σηκώσω (ανάληψη) φέτος και τα εμφανίσω σε 1 χρόνο, είτε το ίδιο ποσό, είτε ελαφρώς μικρότερο, θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εφορία; Θα μου ζητήσουν εξηγήσεις για το που τα βρήκα; Θα επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο φορολογικά το εισόδημα του 2021;

2) Αν αντί για ανάληψη, γίνει αγορά, είτε απλών αντικειμένων (π.χ. οικιακών συσκευών) είτε αντικειμένων αξίας (κοσμημάτων/χρυσού κτλ) και σε 1 χρόνο τα εμφανίσω πάλι, είτε το ίδιο ποσό, είτε ελαφρώς μικρότερο, θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εφορία; Θα μου ζητήσουν εξηγήσεις για το που τα βρήκα; Θα επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο φορολογικά τον εισόδημα του 2021;

Στο 1ο ερώτημα, μπορώ να ισχυριστώ στην τράπεζα/εφορία, ότι έτσι γούσταρα και τα έβγαλα το 2020 και τα επανακαταθέτω το 2021;
Στο 2ο ερώτημα, μπορώ να ισχυριστώ ότι πούλησα αυτά που είχα αγοράσει το 2020 και τώρα επανακαταθέτω τα χρήματα;  Θα θεωρηθοτν κατα τρόπο τινά, εισόδημα; Φορολογητέο;

Ευχαριστώ.

Αν τα βγάλεις, ΚΑΛΟ είναι να μην τα ξαναβάλεις.

ΥΓ. Πρέπει να έχεις μια καλή δικαιολογία. Τι θα πεις (περίπτωση 1), τα έβγαλα να πάρουν τον αέρα τους ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Αν τα βγάλεις, ΚΑΛΟ είναι να μην τα ξαναβάλεις.

ΥΓ. Πρέπει να έχεις μια καλή δικαιολογία. Τι θα πεις (περίπτωση 1), τα έβγαλα να πάρουν τον αέρα τους ?

τι παει να πει γιατι τα εβγαλα;

τα εβγαλα για να τα καψω, αλλα το μετανιωσα.

τα εβγαλα γιατι ηθελα να τα κανω μαξιλαρι και να κοιμαμαι πανω τους, τελικα ειναι σκληρα και πηρα πουπουλενιο. 

δικα σου ειναι, τα μπαινοβγαζεις κατα το δοκουν.

• Like 7
Δημοσ.

ενταξει, θα μπορουσε να τα εχει τραβηξει για να δωσει δανεικα πχ και τωρα να τα βαζει πισω, δεν ειναι εξωπραγματικο σεναριο. για καταθεση μικροποσων 200-300 ευρω φανταζομαι δεν ασχολουνται?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρατας το χαρτι απο την αναληψη.

Εαν σου ζητησει ποτε εξηγησεις η ΔΟΥ (πραγμα απιθανο) το δειχνεις απλα .

Εαν σε ρωτησουν γιατι τα εβγαλες πες μια μπαρουφα.. Ηταν να παντρευτω και τελικα χωρισα....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, Death_In_Paradise said:

Ευχαριστώ.

Μπορείς να ισχυριστείς ότι θελείς, αλλά έχε στα υπόψιν σου ότι το Δεκέμβριο του 2019 οι εφορίες έστειλαν δεκάδες χιλιάδες ραβασάκια με παραβάσεις σε άτομα που ίσως να είχαν αδήλωτα αναδρομικά του 2013. Επειδή δεν είχαν χρόνο να ελέγξουν, έστειλαν σε όλο το ντουνιά βεβαιώσεις προστίμων για να μην χάσουν τις προθεσμίες και μετά τους είπαν «κάντε ένσταση/προσφυγή/whatever».

Είσαι σίγουρος ότι θες να κάνεις διάλογο με ένα τέτοιο κράτος;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Μπορείς να ισχυριστείς ότι θελείς, αλλά έχε στα υπόψιν σου ότι το Δεκέμβριο του 2019 οι εφορίες έστειλαν δεκάδες χιλιάδες ραβασάκια με παραβάσεις σε άτομα που ίσως να είχαν αδήλωτα αναδρομικά του 2013. Επειδή δεν είχαν χρόνο να ελέγξουν, έστειλαν σε όλο το ντουνιά βεβαιώσεις προστίμων για να μην χάσουν τις προθεσμίες και μετά τους είπαν «κάντε ένσταση/προσφυγή/whatever».

Είσαι σίγουρος ότι θες να κάνεις διάλογο με ένα τέτοιο κράτος;

Μην μπερδευεσαι ,τα ραβασακια του 2019 ηταν για τους συνταξιουχους που δεν δηλωσαν τα αναδρομικα οχι για καταθεσεις

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, slk200gr said:

Μην μπερδευεσαι ,τα ραβασακια του 2019 ηταν για τους συνταξιουχους που δεν δηλωσαν τα αναδρομικα οχι για καταθεσεις

Still, στείλανε βεβαιώσεις με πρόστιμα σε κάποια άτομα που δεν είχαν παραβάσεις just in case, to cover all our bases που λέμε και στο χωριό μου.

Την έλλειψη λογικής επισημαίνω απλά και το κατά πόσο αξίζει να μπεις στη διαδικασία εξηγήσεων όταν μπορεί απλά να πάρεις την απάντηση «χεστήκαμε, πάρε πρόστιμο κι άμα δεν σου αρέσει κάνε προσφυγή»

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

just in case, to cover all our bases που λέμε και στο χωριό μου.

»

σπουδαγμενοι στο χωριο σου 😂😂

Δημοσ.

Eφόσον δεν επιστρέφεις μεγαλύτερο ποσό, τότε δε θα έχεις πρόβλημα. Επίσης αν τα έξοδα σου, βάσει φορολογικής, είναι εδώ και χρόνια λιγότερα από τα έσοδα που δηλώνεις (άρα δικαιολογείται ένα τέτοιο ποσό), τότε η εφορία δε θα νοιαστεί. Μην εμφανίζεις π.χ. 5000 έσοδα και 10.000 έξοδα στη δήλωση και ξαφνικά "πουφ" 10.000 μία κατάθεση! Εκεί σε έναν έλεγχο τη πάτησες.

Καλού κακού σπάσε τη κατάθεση σε μικρότερα ποσά και φύλαξε και το αποδεικτικό της ανάληψης.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Alxnks είπε

τι παει να πει γιατι τα εβγαλα;

τα εβγαλα για να τα καψω, αλλα το μετανιωσα.

τα εβγαλα γιατι ηθελα να τα κανω μαξιλαρι και να κοιμαμαι πανω τους, τελικα ειναι σκληρα και πηρα πουπουλενιο. 

δικα σου ειναι, τα μπαινοβγαζεις κατα το δοκουν.

Έτσι είναι, αν έτσι  νομίζεις.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...